-
- Konu Sahibi Hayatguzelmis
Süprizler hiç hoşuna gitmiyor.emirvaki olarak düşünüp gitmez.tanıyorum onu.
Eşim internetten hiç anlamaz öyle seyleri anca ben yapabilirim.buldugum villada son3 aya kadar garanti veriiiyor ama adam tutturmus kendimi bir yere baglıyamam diye.ama yazın hiç bir istedigim yer olmazsa eger tüm yıl boyunca çenemden kurtulamıyacak.inş ben yanılırımda güzel bir tatil yaparız.o iptal olaylarınıda ben biiliyorum diyor kaç ay ugrasıyorsun para almak iiçin diyor.sanki hiç ömründe hic tatile gitmiş milletteen duyduklarıyla hareket ediyor.dedim sen beni ne sanıyorsun ben 150 tllık ürünün para iaedesini ta çinlerden almıs kadınım sen beni ne sanıyorsun diyorum anlamıyor.zamanında internetten siparişle giysi,ayakkabı ve ucak bileti alınmasınada karsıydı ben bir kac kere aldım ikna oldu 3 senedir internetten alışveris yapıyorum.herseyi geriden yasıyor benim eşim.Ben de asla erken rezervasyon yapmam, yola çıkmışken yolda tanıştığım biri 'şura daha guzel' dedi diye rotami değiştirebilirim.
Hatta bir Ağustos ayında Çanakkale'de biri 'ada var ya guzum,adaya gidiiive' dedi diye bozcaadaya gitmiştim. Ne otel bulabildim ne apart,her yer tıklım tıklım... Evinin odasını kiralayan yaşlı teyzeler olmasaydı sokakta yatacaktim:)
Bunun da keyfi ayrı,
O yüzden eşinizi anlıyorum. Ama şöyle bir durum var ki o bekar-hovarda tatili yapmayacak. Nereye bulsa kıvrılıp yatmayacak. Eşinin de bir standarti var,ona uyması gerekiyor.
O yüzden bu tartışmada haksız olan taraf o.
Olacaklari söyleyeyim; gitmeye yakın arama yapacaksınız, çok fazla bir fiyat görünecek, sizi şimdi gitmemeye ikna edecek..
Ya da gideceksiniz, sizin son saniye gelen tatilci olduğunuzu anlayan otel personeli size güzel bir fiyat söyleyecek...boşuna fazla para ödemis olacaksiniz.
Ben yerinizde olsam eşimi suna ikna ederdim.
Booking sitesinden oteli Simdi satın alalım ama ödeme iptal garantisi olanlardan. Yani giderseniz oda sizin, gitnezseniz para ödemediğiniz cinsten...
Booking sitesinin Türkiye'deki oteeri yasaklı gibi görünüyor ama yasaklı degil. VPN 'i değiştirerek,ya da telefondan VPN programı indirerek girip tüm islemlerinizi halledebilirsiniz. Eşiniz zaten biliyordur nasıl yapacağını vpnyi falan:) ikinizin de gönlü olmuş olur
Akrabalarımla gitmem mümkün degil.Akrabalarinizla gidin benim este sizinki gibi balayini bile kavga dovus ayarladik... Neyseki bosaniyorum az kaldi... Tatil yerinde olmasam bu bile bosanma sebebi olurdu... Olay tatil degil umursamazlik..
Booking sitesinde öyle bir sıkıntı yaşanmıyor ki. Nice insan vize başvurusunda kanit göstermek için o şehrin otellerinde rezarvasyon yapıyor, vizesi çıkınca da iptal ediyor. O yüzden dert edecek birşey yok.. ama işte bazı insanlar nato kafa nato mermer denen cinsten. Kendi doğruları dışında birşeyi kabul etmeleri çok zor ...Eşim internetten hiç anlamaz öyle seyleri anca ben yapabilirim.buldugum villada son3 aya kadar garanti veriiiyor ama adam tutturmus kendimi bir yere baglıyamam diye.ama yazın hiç bir istedigim yer olmazsa eger tüm yıl boyunca çenemden kurtulamıyacak.inş ben yanılırımda güzel bir tatil yaparız.o iptal olaylarınıda ben biiliyorum diyor kaç ay ugrasıyorsun para almak iiçin diyor.sanki hiç ömründe hic tatile gitmiş milletteen duyduklarıyla hareket ediyor.dedim sen beni ne sanıyorsun ben 150 tllık ürünün para iaedesini ta çinlerden almıs kadınım sen beni ne sanıyorsun diyorum anlamıyor.zamanında internetten siparişle giysi,ayakkabı ve ucak bileti alınmasınada karsıydı ben bir kac kere aldım ikna oldu 3 senedir internetten alışveris yapıyorum.herseyi geriden yasıyor benim eşim.
Tavsiyeleriniz için tesekkürler.eşim sadece kendi ailesi ve arkadaslarının laflarına uyuyor o konuda etkili olabilecegimi sanmıyorum.booking le alakalı bir sansımı deneyim.hatta olmadı gizliden rezarvasyon yaparım ortada kalırsak bende böyle rezarvasyon yapmıstım derim olmadı.Booking sitesinde öyle bir sıkıntı yaşanmıyor ki. Nice insan vize başvurusunda kanit göstermek için o şehrin otellerinde rezarvasyon yapıyor, vizesi çıkınca da iptal ediyor. O yüzden dert edecek birşey yok.. ama işte bazı insanlar nato kafa nato mermer denen cinsten. Kendi doğruları dışında birşeyi kabul etmeleri çok zor ...
Ayrıca çoğu şeyde azıcık fazla para ödüyorsun (gerçekten azıcık) sana sigorta yapıyor. Gitmesen de paranı geri alabiliyorsun...
Bazı şeyler şans işi tabii ki ama tatil sezonunda standartlariniza uygun yer bulmak çok zor. Benim standartlarım çok düşük, bir mekanda tek kriterim olmasiama ben bile bazen zorluk yaşıyorum. Mesela geçen temmuz bir kampinge gitmiştim, cadir kurmaya yer yok dediler çadır ya, kapladığı alan sadece 120*200 cm
O yüzden ne yapın edin ikna edin bence adamı. Ya da uçak indirimlerini takip edin. Daha gecen ay pegasusta Karacuma indirimi olmuştu, borajette zamanında 20 liraya bilet almistim falan. Böyle bir dönemde biletleri alin çok ucuz çok ucuz diye. Sonra zaten tarihler de belli olduğu için - gideceginiz kesinleştiği için daha ılımlı yaklaşabilir.
Ya da gerçekten iyi gezen bir arkadaşınız varsa akşam yemeğine davet edin, o konuşsun dursun :) madem başkalarının 'bulursunuz abi', 'iptalde paranizi vermezler abi' sözlerinden etkileniyor belki sizin arkadaşın sözlerinden de etkilenir
Bol sans
Aynen öyle yapabilirsiniz. Sadece almadan önce emin olun ücretsiz iptal seçeneği olan bir yer olduğuna:)Tavsiyeleriniz için tesekkürler.eşim sadece kendi ailesi ve arkadaslarının laflarına uyuyor o konuda etkili olabilecegimi sanmıyorum.booking le alakalı bir sansımı deneyim.hatta olmadı gizliden rezarvasyon yaparım ortada kalırsak bende böyle rezarvasyon yapmıstım derim olmadı.
inss hal edrsiniz aglamak icin tek derdiniz bu mu uzmeyin bence evlilik boyleArkadaslar baslıktan anlasılacagı üzere sorunum eşimle yıllar yıllar sonra ömrümüzde ilk defa tatile gitmek istiyoruz sorun su ki ben önceden rezarvasyon yaptırmak istiyorum eşim ise oraya gittikmi arar sorarız mutlaka bos bir otel ve villa bulunur diyor.villa kiralanan yerlere sordum önceden rezarvasyon tavsiye ediyorlar yoksa boş yer kalmazmıs.eşim etrafındaki ailesi ve arkadaslarını örnek alıyor mesala arkadasıda o bölgeye gidiyormus örnegin antalya da bir otel arayıp rezarvasyon yapıp gidiyormus.akrabasıda aynı sekil kaplıca villa kiralamıs öyle bizde bulabiliriz heryer otel kaynıyor diyor.sorun suki ben tesettürlüyüm heryere girememki ben özgürce hasema giymeden güneslenmek havuza girmek istiyorum denize hasemalı girsemde olur.gecen esim ikna olmustu havuzlu villa kiralama konusunda eger o anda kredi kartında para olsaydı hemen rezarvasyon yapıcaktık ama simdi parayı ayarladım bu seferde oraya gittikmi ayarlarız diyor benim için kaplıca olsada yeter diyor zaten ben yüzemiyorun diyor.arkadaslar ben nasıl ikna edicem esimi.sinirlerim cok bozuldu sabah beri aklıma geldikce ağlıyorum.evlenmeden önce havuz deniz her yaz gidiyordum ailemle kaç yıldır mahrum kaldım denizdende havuzdanda.şimdi götürcek bin dereden su getiyor.korkuyorum oralara kadar gidipte denize havuza giremeden güneşlenemeden geri dönececeğim diye.bana lütfen eşimi ikna edebileceğim bir tavsiye verin lütfen?şimdiden yardımlarınız için tesekkürler.
Kesinlikle katılıyorum size nasıl çirkin bi üslup.örneğin babam maddi imkanı olduğu halde tatile gitmek gibi bir alışkanlığı yoktu hiç,eşimle birlikte bu yıl zar zor ikna edip bütün aile birlikte gittik.İnsanların ekonomik şartları farklı olabilir,öncelikleri farklı olabilir.
Niye kendi hayatınızla kıyas yaptığınızı ben anlayamadım.
Ayrıca 'çoçuğunuz belli ki olmuyor,niye kendini yırtıyor ki' cümleniz çok irrite edici.
İnsan çoçuğu olmayınca çalışıp para biriktiremez mi?
Çocuğu olan,her yıl tatil yapan bir kadın olarak ben bile rahatsız oldum yazdıklarınızdan.
Size ne oluyor? Diye soracaksanız cevabım bu.
Biraz empati yapmak bu kadar zor olmasa gerek.
Diyorki önce ailesini 3 gün ziyarete gidecekmişiz o sırada ben internetten otel ve villa bulacakmısım oda arıyacakmıs eger bos bulursak gidecegiz bulamazsak pansiyon falan ne cıkarsa artık.güya tale gidiyoruz rezil rüsva olup geri dönecez herhalde.bide diyoki altımızda araba var antalyaya gideriz orda bulamazsak marmaris ordada yoksa bodrum ,cesme vs gideriz mutlaka bi yer buluruz .bu senemiz bosa gitcek gözüküyor ama ben seneye ona gösteririm ozaman.
Allah başka dert vermesin komiksiniz gerçekten ne mutlu aslında sizlere en büyük derdiniz böyle şeylerArkadaslar baslıktan anlasılacagı üzere sorunum eşimle yıllar yıllar sonra ömrümüzde ilk defa tatile gitmek istiyoruz sorun su ki ben önceden rezarvasyon yaptırmak istiyorum eşim ise oraya gittikmi arar sorarız mutlaka bos bir otel ve villa bulunur diyor.villa kiralanan yerlere sordum önceden rezarvasyon tavsiye ediyorlar yoksa boş yer kalmazmıs.eşim etrafındaki ailesi ve arkadaslarını örnek alıyor mesala arkadasıda o bölgeye gidiyormus örnegin antalya da bir otel arayıp rezarvasyon yapıp gidiyormus.akrabasıda aynı sekil kaplıca villa kiralamıs öyle bizde bulabiliriz heryer otel kaynıyor diyor.sorun suki ben tesettürlüyüm heryere girememki ben özgürce hasema giymeden güneslenmek havuza girmek istiyorum denize hasemalı girsemde olur.gecen esim ikna olmustu havuzlu villa kiralama konusunda eger o anda kredi kartında para olsaydı hemen rezarvasyon yapıcaktık ama simdi parayı ayarladım bu seferde oraya gittikmi ayarlarız diyor benim için kaplıca olsada yeter diyor zaten ben yüzemiyorun diyor.arkadaslar ben nasıl ikna edicem esimi.sinirlerim cok bozuldu sabah beri aklıma geldikce ağlıyorum.evlenmeden önce havuz deniz her yaz gidiyordum ailemle kaç yıldır mahrum kaldım denizdende havuzdanda.şimdi götürcek bin dereden su getiyor.korkuyorum oralara kadar gidipte denize havuza giremeden güneşlenemeden geri dönececeğim diye.bana lütfen eşimi ikna edebileceğim bir tavsiye verin lütfen?şimdiden yardımlarınız için tesekkürler.
Öyle olucagını sanmıyorum ailesiyle arası bozuk sırf gitmek zorunda diye gidiyoruz gittigimizde bile otelde kalıcaz.Böyle diyorsa tüm tatili ailesinin yaninda gecirirsiniz benden söylemesi
Tesettür otelmi gittiginiz yerler bide biz 1 ay kala degil ya o bölgeye gidince yada gitmeden 3gün önce rezarvasyon yapıcakmısız.son dakika oluyor yani biraz.Dur hele hayatım biz daha tatil sezonunu yeni bitirdik daha kar kış yuzu görmedik , yollar izler kapanmadı kardan adam yapmadık burnuna havuc takmadık. Sen şimdiden haşemayla havuza denize girdin valla. Çok erken değil mi ya ben hep 1 ay öncesınden rezervasyon yaparım hiç sorun yasamadım bu gune kadar.
Yok canım ben normal otelde yapıyorum yani karma. Ama tesettur otel için de çok erken bence . Paranızı kaptırmayın daha yaza cok var. 3 ay öncesınden bakmaya baslarsınız. Millet kıştan kalkıp rezervasyon yapıp tüm otellerı dolduramaz sonucta.Tesettür otelmi gittiginiz yerler bide biz 1 ay kala degil ya o bölgeye gidince yada gitmeden 3gün önce rezarvasyon yapıcakmısız.son dakika oluyor yani biraz.
Uzun yıllardır tatil özlemi içinde olmanızı anlıyorum bununla birlikte tatile,aklınıza geldikçe ağlayacak,çıldıracak kadar anlam yüklememenizi tavsiye ederim.Arkadaslar baslıktan anlasılacagı üzere sorunum eşimle yıllar yıllar sonra ömrümüzde ilk defa tatile gitmek istiyoruz sorun su ki ben önceden rezarvasyon yaptırmak istiyorum eşim ise oraya gittikmi arar sorarız mutlaka bos bir otel ve villa bulunur diyor.villa kiralanan yerlere sordum önceden rezarvasyon tavsiye ediyorlar yoksa boş yer kalmazmıs.eşim etrafındaki ailesi ve arkadaslarını örnek alıyor mesala arkadasıda o bölgeye gidiyormus örnegin antalya da bir otel arayıp rezarvasyon yapıp gidiyormus.akrabasıda aynı sekil kaplıca villa kiralamıs öyle bizde bulabiliriz heryer otel kaynıyor diyor.sorun suki ben tesettürlüyüm heryere girememki ben özgürce hasema giymeden güneslenmek havuza girmek istiyorum denize hasemalı girsemde olur.gecen esim ikna olmustu havuzlu villa kiralama konusunda eger o anda kredi kartında para olsaydı hemen rezarvasyon yapıcaktık ama simdi parayı ayarladım bu seferde oraya gittikmi ayarlarız diyor benim için kaplıca olsada yeter diyor zaten ben yüzemiyorun diyor.arkadaslar ben nasıl ikna edicem esimi.sinirlerim cok bozuldu sabah beri aklıma geldikce ağlıyorum.evlenmeden önce havuz deniz her yaz gidiyordum ailemle kaç yıldır mahrum kaldım denizdende havuzdanda.şimdi götürcek bin dereden su getiyor.korkuyorum oralara kadar gidipte denize havuza giremeden güneşlenemeden geri dönececeğim diye.bana lütfen eşimi ikna edebileceğim bir tavsiye verin lütfen?şimdiden yardımlarınız için tesekkürler.
Vallahi ailemle giderdim!İnatcı ya.bi gideyim göreyim bu sene diyor eger ortada kalırsak seneye hazırlıklı gideriiz diyor.dedim seneye ölmeyecegimizin veya basımıza bisey gelmemesinin garantisi varmı?imkanımız varken niye kendimizi perisan ediceğiz o zaman dedim.oda bu sefer benim fikrimi begenmiyosan eger ailenle git benim fikrim böyle dedi..
Eşim yüzme bilmediginden umrunda olmuyor pek.onun suanki tatil anlayısı calısmadımmı bana tatil diyor yemek yer yatarım arada gezerim yeter diyor.ben eskiden yazları sudan cıkmazdım cocuklugumu bazen okadar özlüyorumki.ben kendim gideyim dedim yazın hasemaylada olsa girerim havuza dedim bu seferde dedi erkeklerlemi gircen diye gidemedim gene.