- 27 Ağustos 2018
- 317
- 122
-
- Konu Sahibi Hayatguzelmis
Eşimin önceligi borcları bitirmek oldugundan yıllardır gerek giyiminden gerek tatilinden feragat etti.normalde yıllardır bir kac günde olsa bi yerlere gidebilirdik ama eşim istemedi.ayrıcada cocugum oluyor ama ben henüz 1-2 sene daha istemiyorum.biz cocuk olmadan öncede gidiyorduk cocuk olduktan sonrada gidiyoruz. Muhtemelen cocugunuz olmuyor 10 senelık evlısınız sonucta. ne icin buladar yırtıyor ki kendisini. 4 kışılık bir aileyiz yinede tatıl yapabılıyoruz iki kişi inan aklım almıyor. Hiç üstelemeyin gitmicegını görceksiniz.
Kendi basıma yaparsam eger inadına gitmez .Sizin kendi basiniza rezervasyon yapma imkaniniz var mi? Iptal sigortali yapsaniz...yaza kadar ben de kafama takardim yerinizde olsam.
Evet eşimin tatil anlayısı calısmamak yiyip içip yatıp ara sıra gezmek.Benimse tatil anlayısım denize havuza girmek arada gezmek.herkes haşemayla denize giriyor. Ya insan güne birlik bile gidebilir. Eşinizde heves yok.
En yakın örnek ailem agustosda gitmişler cesmeye kalacak yer bulamamıslar bir pansiyonda yer bulmuslar oda 2 kişilik 5 kişi gittiklerinden oda olmamıs gerisin geri eve dönmüşler.Bu ara bisey diyemem inada bindirir 1 ay daha gecsin o dediginizi yapmayı istiyorum o zaman cayamaz.Sen de birilerinden örnek ver, rezervasyon yapmadan gitmişler ortada kalmışlar, pansiyonda kalıp.donmusler, 2 katını ödemişler, en pis yerlerde kalmak zorunda kalmışlar, kaldıkları yerde paraları çalınmış, şöyle olmuş böyle olmuş...
Sonra da dersin yok yok benim gözüm korktu, gidiyoruz madem adam akıllı düzgün biyer olsun, bilerek araştırarak gidelim... ya da sec biyer akşam esin gelince buldum ben ver kredi kartını de yap rez. Olmaz mı?
bu otel de fiyat buydu amara dolce vita adı .otel tuzluydu ama villa fıyatını duyunca bedava kalmışız yav demiştikO neymiş ya ben bi tane buldum 7 günlük 4.950 tl acık -kapalı jakuzili havuz var.bi tanede 7.950 tlye buldum acık kapalı havuz,sauna jakuzi ,spor alanı vs özellikleri var.o kadar özellige iyi bence
Mune uyarıyı üzerime aldım,cevap verilse de devam etmeyeceğim alıntılamaya,burda duruyorum.Canlar biraz sakin olun, polemik, üsluplarda nahoşluk ya da birbirinize sataşma olmasın ne olur
Evet bende dedim ortada kaldıkmı görüceksin diye.Rezervasyonsuz gitsin de kalacak otel bulamayınca en iyi ders olur ona.. Yoksa söz ile anlatmakla anlamıyor belli ki..
Diyorki önce ailesini 3 gün ziyarete gidecekmişiz o sırada ben internetten otel ve villa bulacakmısım oda arıyacakmıs eger bos bulursak gidecegiz bulamazsak pansiyon falan ne cıkarsa artık.güya tale gidiyoruz rezil rüsva olup geri dönecez herhalde.bide diyoki altımızda araba var antalyaya gideriz orda bulamazsak marmaris ordada yoksa bodrum ,cesme vs gideriz mutlaka bi yer buluruz .bu senemiz bosa gitcek gözüküyor ama ben seneye ona gösteririm ozaman.
Aslinda bu mantalitede olan insanin erken rezervasyon yapmasi lazim.otelleri arastiracak ne dahil ne degil...sikayet ya da begenileri okuyacak...ben sahsen yemek yapip bulasik yikadigim tatile tatil demem.Evet eşimin tatil anlayısı calısmamak yiyip içip yatıp ara sıra gezmek.Benimse tatil anlayısım denize havuza girmek arada gezmek.
deniz kıyısında da var kaplıcalar hem deniz tatili hem sağlık turizmiEvet diyorum anlamıyor.Agustosda annemler gitmişti rezarvasyon yaptırmadan cesmeye tüm otelleri dolasmıslar hicbir otelde yer bulamamıslar.bir tane pansiyonda bulmuslar oda 2 kişilik yer varmıs 5 kişi olduklarından oda olmamıs.ailem ve ben diyorum ona yer bulamayız diye inat ya diger insanlar bulmusta biz de bulurmusuz.diger insanlar bir kere benim gibi tesettürlü değil.ayrıyeten kaplıca villada kaplıcadan baska bişey yapamıyacagım güneslenemecegim.yüzebilecegim bir yer bile olmuyacak orası şifa yeri tatil yeri değilki.
Villa kiralarsak eger ben sadece kahvaltı hazırlayacaktım 7 gün aksamlarıda restaurantlar yakındı buldugum yerde oraya gidecektik.bana gecen güne kadar tatile gidiyoruz yemek yapmaya degil dinlenmemiz lazım dısardan yeriz diyordu.simdi aklıma geldi eşimi biri etkilemiş olabilirmi diye çünkü gecen güne kadar kararlıydı gecen arkadasının dogum günü vardı ona gitti ondan sonra fikri degisti arkadasları bişey demiş olabilir gibime geliyor.Aslinda bu mantalitede olan insanin erken rezervasyon yapmasi lazim.otelleri arastiracak ne dahil ne degil...sikayet ya da begenileri okuyacak...ben sahsen yemek yapip bulasik yikadigim tatile tatil demem.
Onun yiyip icecegi sizin sudan cikmayacaginiz bir yerin simdiden ayarlanmasi en rasyonel secim olur.bu sekilde aciklasaniz..Zor valla erkek milleti benim esim de cok kolay degil ama bir sekilde cozer olduk.defalarca anlatinca anliyor sonunda:) al karsina konus beni icime sinmeyen durumlara sokma diye.tatil yaaa insan rahatlamaya gider stres olmaya degil
Ama hasemayla girmek zorunda olacagım.ben günesden faydalanmak istiyorum suyun ıslaklıgını hissetmek istiyorum.ayrıca bende d vitamini eksik 1 ay tatilin bu konuda bana faydası olacagını düsünüyorum.deniz kıyısında da var kaplıcalar hem deniz tatili hem sağlık turizmi
Bildiginiz bir kaplıca adı verirmsiniz bir bakayım benim bulduklarım hep afyonda oldu.deniz kıyısında da var kaplıcalar hem deniz tatili hem sağlık turizmi
haşemasız güneşlenmek ıstemenıze hak verebılırım ama d vitamını için elimizin bile güneş alması yeterli tüm vücuda gerek yok.umarım güzel bir tatil yaparsınız bu seneAma hasemayla girmek zorunda olacagım.ben günesden faydalanmak istiyorum suyun ıslaklıgını hissetmek istiyorum.ayrıca bende d vitamini eksik 1 ay tatilin bu konuda bana faydası olacagını düsünüyorum.
Aynen ya sigaramızda yok ama gene gidemedik yıllarca.sene de en az 1 er hafta deniz suyu ve kaplıca suyu sağlık için çok gerekli ama biz kendi ülkemiz de bolca olmasına rağmen faydalanmıyoruz bu imkandan.sigaraya gün de en az 10 tl veriririz ama hem ruh hem beden sağlığımız için gerekli tatile gelince paramıza kıyamıyoruz
İns ya okadar ihtiyacım varki hersene etrafımdaki herkes gidiyordu ben sadece onların yaptıgı tatillerini dinledim.insanın motivasyonuda düşüyor böyle olunca .haşemasız güneşlenmek ıstemenıze hak verebılırım ama d vitamını için elimizin bile güneş alması yeterli tüm vücuda gerek yok.umarım güzel bir tatil yaparsınız bu sene
Orda hasemayla alırlarmıki bir arayıp sorayımizmir çeşme de var çok.balçova termal mesela