Eşimi, ailemi herkesi bırakıp gitmek istiyorum...

derinnefes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2014
774
158
133
Kocaeli
Sevgili hamlar Mrb,
Eşimle daha önce bir ayrılığımız oldu ama yine barışıp evime döndüm..Herşey eskiye oranla biraz daha iyi oldu ve 2 yıl sonra bebek isteyerek hamile kaldım..Şu anda 24 haftalık hamileyim..Biz ev aldık bir miktar nakit verdik fakat bir miktar kredi çekecektik tapu hazır değildi çekemedik, bu parayı da 10 güne kadar vermemiz gerek.ev parasının bir kısmını benim ailem bir kısmını eşimin ailesi verdiği için herkes söz hakkı kazandı, geri kalan 150.000 nakit için babam bankacı arkadaşını onlara çağırıcaktı bizde aileme gittik..ama adamı babam önce biz bir karar alalım diye çağırmadı. O sırada abim altınlarını vereceğini söylemiş babam öyle dedi ben de aslında olabilir krediye vereceğime abime verim dedim, eşimde oradan çıkıştı senin bilezikler ne olucak diye ben de onlar duracak dedim olurya birşey olursa Doğumda sonrasında kimseye el açmayız dedim. O da sinirlendi bu kadar nine dede hala dayı varken benim çocuğum hastanede mi kalıcak sanki dedi. Bu sırada da annem oğlum böyle demek istiyor diye beni savunmaya geçti , eşim de anneme bağırdı karı koca arasına girme boş boş konuşma gibi söylemlerde bulundu ve ben ağlamaya başladım.. Babam da birşey diyemedi.. Üzüldüler..Çok uzatmak istemiyorum ama bu kez sanki eşim benim üzerimde baskı kuruyor, ben mutsuzum eşim sürekli agrsif sinirli davranıyor gibi bir izlenim oluştu ailemde...şu anda hamile olmasam bırak gel bile derlerdi..
ben de yoruldum artık evet eşim sinirli agresif ama özünde iyi bir insan, iyi bir eş..
Ama bu yaşadıklarım beni çok yordu ve ben herkesi, herşeyi bırakıp gitmek istiyorum...zamana ihtiyacım var ama onurum ve gururum kırılmış gibi hissediyorum..

Çok ayıp etmiş eşiniz
Ve gerçekten annenizin yerinde olmak istemezdim
Sizde zamana bırakın durulun biraz
Sakin bir kafa ile konuşup annenize haksızlık yaptığını anlatırsınız güzellikle

İyi de senin altınların varken neden başkasından borç alıyorsun? Ben burada adamı haklı gördüm.
Bir de kendi işlerinize başkalarını karıştırmayın. Kimse yokmuş gibi halledin ne yapıyorsanız. Aksi halde hep bir tartışma çıkar.
Ha annenize öyle diyip babanız abiniz de bir şey dememişse diyecek söz yok.

Ev almak için acale etmeseydiniz belkide bu kadar sorun olmazdı! vaktinde bende öyle bir hata yapmıştım hiç huzurum olmadı şu anki aklım olsa "kirada oturup daha huzurlu yaşamayı tercih ederim "

Bileziklerinizi ne yapacağınızı vs. ailenizin yanında konuşmamalıydınız önceden anlaşmalıydınız aranızda.
Sizde altın varken abiden almanız bana mantıksız geldi yeterince borçlanmışsınız zaten herkese bir de abiye altın borcuna girmek istememiştir eşiniz o yüzden streslidir.
Annenize bağırma hakkı yoktu tabi ama ailelerden bu kadar çok medet umulunca karı-koca arasına girilmesine laf söylemenin anlamı kalmıyor.

Bende ki altınlAr çok değil, 30000 bile etmez. Benim sadece niyeti şuydu insan kendine borçlanıp yerine koymaz ama abime borçlanıp veririm diye düşündüm..
bir de aileler o parayı tamamen bize verdi yani borç değildi, eşim işinde çok yoruluyor çok çabuk stres oluyor ve daha da agresif oluyor..ben ona haksızlık yaptığını söyledim ama o kendini haklı gördü, benim annem böyle yaparsa karışırsa sen de bağır dedi..

Çok doğru

Tüm bu yaşadıklarınızın basit bir çözümü var aslında. Kendinize ait paranız olduğunda ev alacaksınız. Aileniz bile olsa kimseye minnet etmeyeceksiniz. Kendinizi o yeterlilikte görmediğiniz müddetçe de ev alma olayını erteleyeceksiniz. Bence daha huzurlu olursunuz. En yakınınız bile olsa maddiyat işin içine girince gerilim had safhada olur. Aile içi ilişkilerinize müdahale etme hakkı görürler ki huzurunuz bozulur gerek yok

Özünde nasıl iyi bir eş onu anlamadım

Sen de altın varken başkasından heleki abinden borç almanız çok mantıksız.Eşiniz bile size kızmış baksanıza.Tabiki ailenizin yanında tartışmanız hoş olmamıs eşiniz de ayıp etmiş annenize ama haklılık payı var eşinizin.Önce siz tüm birikimlerinizi verin elinizdeki sonra borç isteyin milletten

Aslında ev alma mevzusuna girmeden bu konuları eşinizle konuşmanız gerekirdi.Yani bu kadar zaman sonra üstelik ailenizin yanında ne diye mevzu ediyorsunuz anlamadım.
Şunu da belirtmek isterim ki ev alacak olsak tüm birikimimi altınları verirdim ben.
Haa eşinize güvenmiyorsanız o ayrı.O zaman da bu işe hiç girmeyecektiniz.

bu eşler de hep özünde iyi ama hiç belli etmiyorlar...
siz nerden anlıyorsunuz özünde iyi olduğunu? x-ray den geçerken falan mı görünüyor özü?

Öncelikle madem bu kadar açılacaktınız bu kadar borca girecektiniz biraz daha bekleseydiniz.
İkinci mevzu da ben şu özünde iyi kısmını anlamıyorum.
Ben o özü göremedikten sonra özünde iyi olmuş pek bişey ifade etmiyor.

Çok değil diyorsunuz ama 30 binde iyi bı rakam.esiniz burda haklı geldi bana.
Bide ilişkilerde kararları eşiniz ve kendiniz alın herkes herşeye karışırsa tabiki tartışma kaçınılmaz oluyor.

Özünde iyi insan derken sinirli olmadığı zamanlar tadından yenmiyor.. anlayışlı, sıkmaz, mutlu eder, evin eksiği olsun hemen ilgilenir. Evden işe işten eve çok nadir arkadaşlarıyla buluşur , ailem için bu konuya kadar çok iyi davranırdı hatta annemin evdeki ıvır zıvırlarını eşim halleder bizzat kendi sorardı, hastaneye götürüp bizde kahvaltı hazırlamışlığı bile var annem için..
Haklısınız ama ailemin yanında bu şekilde davranmamalıydı..

Altın çıkmış taa nereye siz ödeyene kadar çıkar belki gramı 200e. Bu kadar borç harç almışsınız hamilesiniz. Çocuktan sonra çalışmak istemiyorum 1 sene diye bir cümle kuramayacaksınız. Ne aceleniz var ev için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…