Eşimi aile baskısından nasıl kurtarırım?

Peri9250

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2021
84
21
8
35
Merhaba arkadaşlar,
4 yıllık evliyim bir oğlum var. Memleketten uzakta yasiyoruz. Fakat yaz tatillerinde memleketteyiz ve 2 ay burnumuzdan geliyor. Esim ailesinin cok baskisi altinda kaliyor ama bunun farkinda değil.
Eşimle önceden de ailesi yüzünden çok sorunumuz oldu. Fakat hallettik çok şükür. Bu sefer de her yaz sorun oluyor yani tain çıksa memlekete dönsek eşim hicbir zaman etkiden kurtulamayacak gibi geliyor. Fakat sözle yapılan acik bir şey olmadığı icin eşim buna inanmıyor. Mesela babannesi öldü eşimin herkes bir hafta onun evinde toplandı pazar öldü benim de çarşamba ilçe dışına mülakata gitmem gerekti.Eşimle mülakat icin gittik, o gün eşim ölü evine gitmedi. Ertesi günü gittiğimizde ise nerdesin, seni çok özledik, gözümüz yollarda kaldı, kaç gündür yoksun, ayıp gibisinden laflar edildi. O da işimiz vardi geç dönünce de gelmedim dedi. Ama abisi 3 gün durdu eşini alıp tatile gitti onlara bişey diyen olmadi biz bir gün gelmedik diye edilmedik laf kalmıyor anlayacağınız her olaysa böyle. Kısaca beni sevmesini mutlu olmasını tüm akraba ve ailesi kimse çekemiyor hep ezilmiş biri ailede, evlenir evlenmez atandı, biraz da benim sayemde, benim gibi biriyle evli, övünmüyorum sadece onların gözünde fazlaca kıskanılan biriyim yani ailem her yönden iyi oysa onun ailesi çok dağınık herkesle kavgalı birbirlerini çekemeyen bilmiyorum garip insanlar hala alışamadım. Bi zenginlikleriyle övünürler o konuda da benim ailemin durumu da iyi. Yani bizi geçecek bi yönleri kalmadığı icin bana karşı aşırı kıskançlık var. Eltimin ailesini hep ezmeye çalışırlar onlar şöyle fakir böyle fakir diye ordan bu sonuca vardım yanlış anlaşılmasın. Herkes herkesle acik secik konuşur, kaba sözler, küfürler... Ben hic alışık değilim öyle ortama. Eşim de onlardan çok farklı zamanında beni çok üzdü ama düzeldi şükür fakat illa ki ölüm zamanları etkileniyor ona baskı yapiyorlar o bana öfkeleniyor. Görev yaptığı yerde her şey çok güzel bu sene küçük bi kavga bile etmedik fakat burda yani memleketimizde yine biseylere kızmış bana sinirlendi her yaz bu etkilenmesini nasıl engellerim bazen öyle ağır konuşuyor ki ben çok üzülüyorum. Babamla konuşuyoruz artik iyice aileyi tanıdık kimse normal değil buna alışıp kendi yanına çek aldırma diyor ama son sözleri çok ağırıma gitti. Abisi var o hiç etki altında kalmaz eşinin lafını ettirmez istediğini yapar kimse onlara ses çıkarmaz ama benim eşim tam tersi. Ne yapmalıyım nasıl bu etkiden kurtarmalıyım akıl verin.

Kelin ilacı olsa kendi başına surermis bende senin gibiyim eşim en küçük çocuk bizde ayrı memleketteyiz ona rağmen her hafta ararlar gelin yada biz gelelim diye abisi ailesiyle aynı şehirde 1 gün gitmez gidecekse de karısıyla 2 saat oturur dönerler oda ayda 1 kimse ağzını acamaz biz gider günlerce kalırız her izinde çok can sıkıcı ama kimseye laf geçmiyor

Allah'tan hiç övmemişsiniz kendinizi.

Evet unuttum onu memlekete gitmeyelim dediğimde kavga cikarmisti bu somestirda. Işte yaz başı çok temkinliydi bana hep yardım etti ders çalışayım diye ailesini kaldigimiz eve bile almadi rahatsiz olmayayim diye ne olduysa bugün oldu.

Adam da beş para etmez. Boşanalım demeye getirmiş. Memlekete gidince siz orda kalın çocukla falan demiş. Pırlanta falan yok ortada yani. Kavgalı gürültülü bir evlilik var.
Evet unuttum onu memlekete gitmeyelim dediğimde kavga cikarmisti bu somestirda. Diuorum baski altinda cok kaliyor işte, yaz başı çok temkinliydi bana hep yardım etti ders çalışayım diye ailesini kaldigimiz eve bile almadi rahatsiz olmayayim laf etmesinler diye ne olduysa bugün oldu.

Alıntı

Aileci sizin eşiniz böyle adamlar düzelmez,er geç aslına döner.İlerde bir şey olsa ilk suçlanacak, gözden çıkarılacak siz olursunuz.Her ailede vardır ailesinin süt oğlanı piyango size vurmuş.

Ailelerinizin zenginliği, size olumlu anlamda fazla katkı sağlamamış gibi görünüyor.

Konunuzu öncelikle paragraflara ayırabilirsiniz.

Konunuzu okuyunca bir tv programında yarışan ve "Kıskanıyosunuzzz kızımmm" diye bağıran atlet kadın geldi aklıma.

Haklısınız aceleyle ve üzüntüyle yazılmış bi mesaj noktalama işaretlerini bile sonra duzelttim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…