Eşime yemek hazırlama derdi

Börek koycanım içeriği farklı olacak şekilde: patatesli, sucuklu, ıspanaklı ; pizza yap koy; sarma ve dolma koy; manti koy; kurabiyeler koy... fırının nasıl açılacağını, börekleri kaç derecede pişirmesi gerektiğini, sarma ve dolmayı yaparken içine az su eklemesi gerektiğini vs. Ufak bi not defterine renkli başlıklarla yaz.

Buarada borek yap kurabiye kek pogca isitip yesin madem kofteyi bile yapamiycak. Et kavur kiyma kavur koy buzluga.. onu cikarip cozdursun isitsin hop yemek hazir.. ama onu bile beceremeyecek gibi anlattiklarindan

Et balık içermeyen yemekleri yapıp sıcak sıcak kavanoza koy ters çevir soğuyunca at dolaba. Sebze yemeklerini bu şekilde yapabilirsin mesela. Çorbalar da öyle. 6 aya kadar buzdolabında kalabiliyor. Çıkrtıp ısıtacak bir tek.

Buzluğa börek sarıp atabilirsin. Tepsiye bi yağlı kağıt serip 180 dereceye verebilir sanırım:)

Buzluğa bir arkadaşımın annesi pilav yapıp atardı. Pirinçler biraz kırılır tabi ama olsun o kadar.

Ben buzluğa pişmiş kuru dolma da atmıştım sonra ısıttım. Hiçbir şey olmadı

BENCE 1 ay kalmayın
hem eşim dışardan yemek istemiyor hem istahlı
ben de yemek yapmayı pek beceremeyen biri olarak önerilerimi sıralıyorum
gözleme, mantı, köfteler, tavuk -özellikle göğüs eti falan olsun çabuk kızarsın tavada, şinitzel tarzı tavuklar -hazır mazır artık yapcak bişey yok, yaprak sarması ama bunu ısıtabilir mi o da zor olabilir. sigara böreği. ilk hafta için sulu yemekler yapın dolapta bozulmazlar. sonrası için bunlar ama max 2 hafta yeter hepsi.

annem abimin buzluguna kuru fasulye falan pisirir koyardi
cikartir isitir yerdi
borek pisirip atabilirsiniz
gozleme
buzluktan cikma degilde marketten et alip kavurup koyabilirsiniz

Sıcak yemekleri yaptıktan sonra sicakken konserve şişesine koyup kapatabilirsiniz bozulmuyor istediği zamanda açar ısıtir ve yer.
Mantı denmiş zaten ama katılıyorum küçükken beni annem evde yalnız bırakınca burgu makrna içine kıyma doldurur buzluğa koyardı. Ben de acıkınca haşlar süzer ve üstüne yoğurt döküp yerdim. Kadınbudu köfte yapardı, çünki ben onu soğuk seviyordum. Börek yapardı ıspanaklı vs ısıtır ısıtır yerdim.
Karnıyarık iclerini doldur salçalı suyunu ekleyip fırınlasın .Sulu köfte için kofteleri hazırla unu saçayla kavurup köfteleri ekleyip pişirsin. Nohutu haşla koy yine salça un kavurup pişirsin .İçli köfte yapabilirsen haşlasın. Börek yap pişirmeden koy fırına atar Sigara böreği yap .Kızartsın.Dolma doldur pişirerek koy 3 - 5 dolma direk ısıtsın .
Kabak ve patates dondurucuya girince güzel olmuyor (çok fazla sulanıyor) ama patlicanı fazla fazla kızartıp dondurucuya atanlar var. Musakka yemeği olabilir. Ya da karnıyarık. Kilo problemi varsa, patlıcanları bütün olarak fırına atıp közleyebilirsin. İçine de kıymalı harç koyup dondurabilirsin. Eşin bir salçalı su yapıp fırına atar yer.

Biber dolması da iyi fikir. :KK76:
Mantı,sigara böreği, içli köfte ,dolma , poğaça gibi şeyler olabilir gözleme
Teşekkürler.

'Ne gerek var?' olarak düşünenler var fakat ben sizi gayet iyi anlıyorum.
Bende senede iki defa ailemin yanına geliyorum,genelde yirmi gün kalırım.
Hatta şu an memleketimdeyim :)
Eşim öğrencilik ve bekarlık çalışma günlerinde yemek yapmış,aç kalmaz yapar yer.
Fakat ben dolabı tamtakır bırakıp gidersem içim rahat etmez kesinlikle.
Sonuçta oruç, işten gelecek,sahura kalkacak, kolaylık olsun istiyorum.
Ben kuru fasulye ve nohut pişirip koydum,karalahana sarması,dolma,kol böreği,buzluk köftesi, içli köfte yaptım.
Özellikle içli köfte ve dolma çok bereketli,doyurucu oluyor.
Buzluğa çorba atmıyorum, gitmeden önceki gece ezogelin çorbası ve taze fasulye yaptım soğuyunca buzdolabına koydum,o da iki gün gitti.
Arada davetlere gidiyor,bazen arkadaşlarıyla dışarı çıkıyor bir şekilde doyuyor.
Eşinize hazırlık yapın bence de fakat bir pilav pişirmeyi,çorba kaynatmayı,köfte kızartmayı da öğrensin yahu,ileride çocuk sayısı artarsa yorucu olabilir.
Arkadaşım ilk bebeğinde benim gibi hazırlık yapardı,ikinci bebekten sonra memlekete gitmezken yemek yapamıyor bazen.Fazla rahata alıştırmamakta fayda var.

Kolay gelsin şimdiden :)
Teşekkür ederim. Aslında eşim çok deniyor ama gerçekten yapamıyor. Köfteyi mesela bir kez tarif ettim yaptı, mücver gibi oldu diyor😂 çorba yapmış mesela, dibini tutturmuş, mercimek çorbasını blenderdan çektiği halde dibe yapışmış havuç dilimleri vardı. Çöpe dökerken gördüm. Yani o kadar lezzetsiz oluyor ki yemeği, yiyemiyor ve çöpe döküyorum gelince.

Yapabildiğim kadar birşeyler yapmak istiyorum. Özellikle Ramazan’ı atlatana kadar dışarıdan yemek zorunda kalmasın. Sonra dönüşümlü idare eder zaten benim yaptıklarım ve dışarıdan yenebilecek şeylerle😊

Buzluk yerine kavanozlara konserve şeklinde yapsan olmaz mı? Komşum pırasa yemeğini bile fazla yapmışsa kavanoza basar ağzını sıkıca kapatirdi. Buzluğa da ne bilim 1 aylık zor.. ben gittiğimde en fazla 1 hafta dayanıyor yaptığım yemekler sonra paso patates kızartıyor marketten nugget, manti vs aliyor

Süre uzun olduğu için hepsini de konserve yapamam buzdolabı almaz çünkü o kadar yemeği. Bir kısmını dondurucuya bir kısmını buzdolabına konserve olarak yapabilirim.

Ramazan’ı atlatsın da, sonra idare eder artık.

Kabak ve patates dondurucuya girince güzel olmuyor (çok fazla sulanıyor) ama patlicanı fazla fazla kızartıp dondurucuya atanlar var. Musakka yemeği olabilir. Ya da karnıyarık. Kilo problemi varsa, patlıcanları bütün olarak fırına atıp közleyebilirsin. İçine de kıymalı harç koyup dondurabilirsin. Eşin bir salçalı su yapıp fırına atar yer.

Biber dolması da iyi fikir. :KK76:

Çok teşekkürler🙏🏻 Kabağı tahmin ediyordum ama emin olamadım. O zaman sebze olarak taze fasülye, patlıcan musakka, bezelye yemeği koyabilirim. İlk hafta için enginar yapıp buzdolabında bırakmayı düşünüyorum, zeytinyağlı zaten birkaç gün bekledikçe daha güzel olur.

Aldığım fikirler iyi oldu. Bunlardan biraz fazla fazla yapıp 3-4 porsiyona bölsem yeter zaten. Haftada 1 gün çıkarıp yer o yemeği.

1 ay ailemi göreyim derken 1 hafta mutfaktan çıkmadığımı 1 aylık yemek yaptiğimi düşünemiyorum. Kabus gibi.
Bukadar şımartmayın erkekleri Allah aşkına. Bende evlenene kadar doğru düzgün yemek yapmayı bilmezdim. Ama öğrendim. Eşinizde öğrensin. Biryeri eksilmez.

Maksadım 1 ay ailemi görmek değil, kış boyu zaten aynı şehirdeydik görüştük. Gereklilikten dolayı kalacağım.

Eşimle ilgili kısmı konuya güncelleme olarak girmiştim ama okumamışsınız sanırım.

Et balık içermeyen yemekleri yapıp sıcak sıcak kavanoza koy ters çevir soğuyunca at dolaba. Sebze yemeklerini bu şekilde yapabilirsin mesela. Çorbalar da öyle. 6 aya kadar buzdolabında kalabiliyor. Çıkrtıp ısıtacak bir tek.

Buzluğa börek sarıp atabilirsin. Tepsiye bi yağlı kağıt serip 180 dereceye verebilir sanırım:)

Buzluğa bir arkadaşımın annesi pilav yapıp atardı. Pirinçler biraz kırılır tabi ama olsun o kadar.

Ben buzluğa pişmiş kuru dolma da atmıştım sonra ısıttım. Hiçbir şey olmadı

6 aya kadar dayanabiliyor mu😯 o zaman bütün yemekleri fazla yapıp konserveleyeyim bundan sonra😂

Pilavı da koyan var mı diye merak ediyordum, iyi oldu öğrendiğim.

Teşekkürler fikirler için.

BENCE 1 ay kalmayın
hem eşim dışardan yemek istemiyor hem istahlı
ben de yemek yapmayı pek beceremeyen biri olarak önerilerimi sıralıyorum
gözleme, mantı, köfteler, tavuk -özellikle göğüs eti falan olsun çabuk kızarsın tavada, şinitzel tarzı tavuklar -hazır mazır artık yapcak bişey yok, yaprak sarması ama bunu ısıtabilir mi o da zor olabilir. sigara böreği. ilk hafta için sulu yemekler yapın dolapta bozulmazlar. sonrası için bunlar ama max 2 hafta yeter hepsi.

Teşekkürler.

annem abimin buzluguna kuru fasulye falan pisirir koyardi
cikartir isitir yerdi
borek pisirip atabilirsiniz
gozleme
buzluktan cikma degilde marketten et alip kavurup koyabilirsiniz

Teşekkürler.

Eti hemen yapmak için 1 kilo almıştım, onu pişirip buzluğa attım şimdilik. Biraz daha alıp yapabilirim. Pilav üstü ya da kavurmalı yumurta olarak iyi olacak gibi duruyor.

Yeriniz ve kabınız varsa çorba bile atabilirsiniz.
Sarma, dolma, poğaça, börek, kete, kavurma, tavuk, ıspanak ve pazı kavurması, patlıcan kızartması..bunlar geldi aklıma. Yine gelirse yine yazarım.

Yeriniz ve kabınız varsa çorba bile atabilirsiniz.
Sarma, dolma, poğaça, börek, kete, kavurma, tavuk, ıspanak ve pazı kavurması, patlıcan kızartması..bunlar geldi aklıma. Yine gelirse yine yazarım.
Buzdolabı tipinde dondurucum var, o nedenle depolamak sorun olmaz. Saklama kaplarım da var, yetmezse alabilirim.

Folyo kaseler de var.

Zaten börek tarzında kuru olanları kilitli poşetle de koyabilirim diye düşünüyorum.

1 aylık menü iştahlı bir insana nasıl hazırlanır? Çıldırmayın yahu..

"Yemek yapmaya alışsın demeyin" demişsiniz de insanlar 60 yaşından sonra karısı vefat edince kendi başının çaresine bakmaya başlıyor. Örneği çok çevremde.
Eşimin dedesi şimdi salamura yaprağından tut, turşusuna, reçeline kadar hazırlayıp bize bile veriyor..

Olmadı anlaşın günlük taze ev yemekleri yapan bir firma ile her gün aynı saatte siparişi gelsin. Ne diyelim yani artık..

Şu adamlara çocuk mumalesi yapmaktan vazgeçmezseniz onun yerine her şeyi siz düşünür erken yaşta da bitersiniz..
Buzluktaki menemenle olmaz o iş..

Bim de hazır mantı var kaynar suya atıp haşlasın üstüne tereyağ eritsin sarımsaklı yoğurt döksün yesin hiç olmadı..

Ben mercimek corbasi da koyuyorum
Kabak patlican taze fasulye cok kotu oluyor kavanozlara yapabilirsin
Kavurma olabilir
Manti olabilir

Taze fasulye, bamya vs tarzı yemekleri yapıp porsiyon olarak buzluğa atın ama tam pisirmemenizi öneririm, biraz çiğ kalmalarinda fayda var. Çıkarıp hemen yenecek en kolay şeyler..köfteyi de biraz pişirip posetleyin.. yanına salatayı vs yapabilir herhalde. Ya da bir baş soğan kırar yer artık napalim 😁

Konserve her türlü çorba nefis..
Konserve etsiz türlü birkaç kavanoz
Dondurucuda pişmiş dolma
Dondurucuda pişmiş poğaça
Başka ne olabilir.
Ay o değil de bi erkeğin kendini beslemekten aciz olması çok kötü ya. Kocam da öyle ...

Börek atabilirsin. Sigara böreği atsan bence onu kızartabilir. Et kavurup atabilirsin. Nohut kuru fasulye yemek yapıp küçük tupper gibi kaplarla dondurabilirsin. Bence karnıyarık bile atabilirsin tek porsiyonluk.

Konserve her türlü çorba nefis..
Konserve etsiz türlü birkaç kavanoz
Dondurucuda pişmiş dolma
Dondurucuda pişmiş poğaça
Başka ne olabilir.
Ay o değil de bi erkeğin kendini beslemekten aciz olması çok kötü ya. Kocam da öyle ...
Aynen benim eşim aslında bence yapabiliyor ben evdeyken ara sıra yapar. Ama ben yokken üşenir dışarıdan yer hep

Back
X