eşime ve ailesine artık katlanamıyorum, ondan soğuyorum...boşanmak istiyorum

çok üzüldüm. ama kendi düşüncemi de söylemek isterim.
onu düzeltmeye çalışırken ya da evlilik için savaşırken
sen de kapanmayacak yaralar oluşabilir.
bence yol yakınken ayrıl, senle aynı durumda olan tanıdıklarım var.
bu sefer çocuk falan diyorlar kendilerini ömür boyu mahkum ediyorlar.
bir süre sonra bundan hastalıklı bir haz bile aldıklarını düşündüğüm oluyor.
maalesef şiddetin oluşturduğu bir sonuç sanırım bu.
sen de bu durum kronik bir takım yaralar açmadan, bencil ol.
tek önerim bu. evliliği kurtararak mı yok boşanarak mı yaparsın bunu bilemiyorum.
sadece bencil olman gereken bir durumdasın.

orion7 arkadasima katiliyorum. Bence de bosanmadan once ayri bir eve cikmayi esinizin ailesinden uzaklasmayi deneyin. Sanirim sizin aranizdaki sorunun en buyuk nedeni esinizin ailesi. Allah dogru yolu gostersin..

Son düzenleme:
Yol yakınken bu aileden kurtul. Şiddet , paranın elinden alınması , cinsel soğukluk ... Hangi biri düzelecek?Paraları olduğu halde bizden para alıyorlar diyorsunuz. Hiç bir şey söylemeden gidin başka bir şehre. Dayak atan adamla ne konuşulur?

bazı erkeklerden nefret geliyor bazen banaaa böyleee tiksinti geliyor yüreğim çarpıyor bunlaraaaaaaaa kocamda dahil

aslında k.pederinize açsanız yada kayınvalidenizle dertlerşir gibi konuşabilseniz belki bi çözümü olur son kez deneyin bence...en azından ilerki günlerde bizim haberimiz yoktu,bize niye anlatmadın demesinler..hem arada maddi olarak bunaldığındanmı böyle davranıyor dersiniz belki anlayışsız k.peder imana gelir..

bir sevgilim vardı. çok aşık olmuştum. ramazan da flört ediyorduk.
o kadar tatlıydı ki, oruç tutuyoruz diye elimi tutmaya bile çekinirdi.
içimden derdim sürekli kaldı mı böyleleri.
ramazan bitti. hadi beraber discoya gidelim muhabbeti olmuştu.
gittik ve arkadaş içip içip o gün kolumda bir morluk oluşturmuştu.
neymiş barda birinden kıskanmış, kolumdan tutup çekiştirerek dışarı çıkarmaya çalışırken,
benim kolda 3 parmak morluk. bir de o gece yaptığı sırnaşıklıkları hiç anlatmayayım.
geçen yıl yaşanan bu olaydan sonra bir ay o sıcak havalarda uzun kollu giymiştim.
kocam mıydı ? hayır. bir kaç yıllık ilişkim miydi? hayır. ama ben aylarca kendime gelemedim.
şiddet böyle bir psikoloji arkadaşlar. benim için tanıma aşamasında her ortamda görülmeli dediğim
bir sevgili ben de bu kadar yara açtıysa, bu kızcağızı düşünemiyorum şimdi.
lütfen kurtar evliliği falan demeyin, yol yakınken ayrılsın. çok genç ona koca mı yok!
yeniden başlar hayata. ve eminim en kötü hali bile bugününden iyi olur.

evet kararlıyım... son 8 aydır mutluluk nedir bılemedım... yuzum gulmuyor... ıcım hep huzursuz. duzelecek dıyorum ama gıttıkce karsımda daha ezik daha yorgun daha gec gelen daha umursamaz bırı oluyor.

dava aç belki aklı başına gelebilir, belki..
bu arada senin ailen ne diyor bu işe?

ailemin dediği tek şey, korkma biz yanındayız.. herkes boşanabılır. senın ruh halın hıc ıyı degıl. bır olay olursa bır telefon yeter.annem ıse tek yasa daha ıyı dıyor. senı mutsuz gormeye dayanamıyorum. kurtl artık dıyor.. yapamıyoru. bişeyleri bekliyorum ama neyi bende bılmıyorum.. . suan istedıgım tek sey onsuz sorunsuz bır yasam.

tamam canım cok teşekkür ederim..

eşimle konusamıyorum ki...iki kelime bıle edemıyorum. oyle bıse dedıgım andabenı döver dıye korkuyrum. yoksa dövse de rapor alsam boşansam mı dıyorum. hepten çözülür olay... ama korkum daha agır basıyor yalan yok...

canım eşinle konuşş,,böle devam etmiceğinii ya çözüm yolu arayalım de yada boşanalım de...boşanma konusunu aç istersen aşine..belki kendine gelirr.

evet sakin sakin konusmam lazım... olmuyor diye konustum uyardım kendısını... hep yorgunum uykusuzum diye söyledi... o hep yorgun o hep uykusuz. bır ıkı hafta daha beklicem.. onunla konusacagım ve ona son bir şans vericem. bu ıkı haftada kendnı toparlayamıyorsa boşanmak ıstediğimi söyleyeceğim.

Ailen de böyle düşünüyorsa neden bekliyorsun. Canını sıkanları yaz bir mektuba çık evden . Seni komalık etmelerini mi bekliyorsun? Allah korusun bir de kazara hamile kalırsan iyice sarpa saracak işler. İnsanların iradeleri kendi ellerindedir. Sen ne yaparsan yap kendi karar vermediği sürece değişmez. Sen kendi tavırlarından sorumlusun. Kendini düzeltebilirsin. Başkasının kalbine beynine girip onu düzeltmen yada değiştirmen mümkün olmadığına göre bu saçma sapan aileye bir de küçücük bir yavru vermeden ayrıl.

Son düzenleme:
şimdi bekle zamanla bişeyler değişir illaki diyecem ama işin içinde şiddet varmış seni dövme olasılığından dolayı inan yorum yapamıyorum.

ama evliliğine devam etme kararı alırsan
Ben sana senin bir uzmana danışıp eşinin çocuklukta yaşadığı şiddeti davranışlarını anlatıp yorum almanı öneririm

sadece fiziksel şiddet mi lazım boşanmak için? psikolojik şiddet yetmez mi? ben bu aralar bunu çok düşünüyorum eşimle aram kötü kavga ettik beni dövdümü hayır ama döverim dedi bana bu bile yetti ... mutlu olmak için evleniyoruz mutlulugu hayal etmek için deil. hmmm belki mutlu oluruz diye beklemek benece saçma olmuyorsa olmaz insanlar sonradan değişmez... benim eşimin değişmeyeceği gibi .... sizce 4 yıl bunu kanıtlamak için yetmez mi? 4 yıl bekledim ama daha beklermiyim bilemiyorum ...

evet gerçekten sorunlu bir birliktelik
işlerin yürüyeceğine inanmıorum bence yol yakın ken dön
ayrılmak yani boşanmak en iyisi gibi görünüyor

canım ya, çok üzüldüm. ama güçlü olmalısın sen. okumuşsun elinde mesleğin var. eşini o evden çıkmaya razı et, olmadı böyle gitmz diyorsan, aklın almıyorsa en son ayrılığı düşün ve şu an kesinlikle çocuk yapmayın.

boşanmaya karar verdim.... uzun zamandır yazmıyorum evet o arada cok olay oldu... memlekete yalnız gıttım. kocam gelmedı. ızın alabılırdı ısteseydı ama yapmadı. neyse kayınvalıdem benım altınlarını saklıyordu... bana düğünde dayımın taktıgı altını verdı gıderken o da sahte cıktı.. meger benım o cok sevdıgım gorumcem almıs sahtesını koymus. o olaydan sonra bıdaha onun yzunu bıle gormek ıstemedım ust katta oturuyorlar ama hıc yuz vermıyorum. onları gorunce mıdem bulanıyor. kocam bu olay uzerıne hıcbıse olmamıs gıbı davrandı.. ben güya cok buyutuyormusum... neyse herkesın ne mal oldugunu bıdaha anladık.. ustelık bı dedıkodudr yayılmıs aılesınde neymıs ben bırı ıle dost hayatı yasıyormusum...

kaldıramıyorum... artık kararım kesın. avukat bakıyorum. pek de durumum yok. altınları kaynanam verdı ama esım 3 aydır maas alamıyormus borcu bırıkmıs zorla aldı bırazını.. dıger kısım ıse bende hesap actım kendıme.. o para benım guvencem ...

avukat arıyorum devlet bıtane atıyormus ama keske davamı acmadan once bı 15 dk konusup haklarımı anlatabılecek bırı olsa....

çok korkuyorum kızlar...

bu hayat benım hayatım ve ben 26 yasındayım... daha hayat bıtmedı..

evet kararlıyım... son 8 aydır mutluluk nedir bılemedım... yuzum gulmuyor... ıcım hep huzursuz. duzelecek dıyorum ama gıttıkce karsımda daha ezik daha yorgun daha gec gelen daha umursamaz bırı oluyor.

memleketteyken eşim babasından dayak yemiş kolları mosmordu.. şimdi ona acımalı mıyım?

o acıyım istiyor... bendekı sevkat duygusu bende agır bastıkça olan bana oluyor....

ben o kadar beklemeyecegım galıba kararım kesın ama eşime birşey söylemeden gideceğim... eşyalarımın hiçbirini istemiyorum.. artık benden sonra delirir mi, çıldırır mı.. umrumda değil suan tek önemsediğim şey kendim.. başka bşr ben yok.... hep onu düşündüm mutlu mu oldum... aksine mutsuzluk cıktı karşıma.. artık son.... bıkaç haftaya kadar hersey bıtecek...tek sorun avukat işi.. ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum... (

Üzüldüm... Allah yardımcın olsun.
Eşinle konuşarak o evden, hatta mümkünse o şehirden ayrılabilmeyi deneyebilseniz keşke... Her şeyi göze alıp, başka bir şehirde, başka bir iş bulup, başka yeni bir hayat kurabilseniz, o arada psikolojik yardım destek alsanız....
1,5 yıllık evliymişsin, eşin boşanmaya razı olsa anlaşmalı boşanma yoluyla daha ucuza ve kısa sürede boşanırdınız.
Ancak bu mümkün görünmüyorsa, evlilik birliğinin temelinden sarsıldıgına ilişkin boşanma gerekçesiyle boşanma davası açabilirsin, ancak bu daha masraflı ve daha uzun süreli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…