Olayı kendi koşulları içinde talihsiz görmeme rağmen anlasam da, size de katılıyorum. En baştan gitmesini engellemek gerek bu durumlarda gerçekten. Ben nişanlımı hep tembihlerim, bir şekilde bir kavgaya karışırsan bir daha yüzümü göremezsin diye. komşu gürültü yapsa kapısını çalmaya göndermem, gerekirse polisi arar yollarım. Çünkü bu ülkede bu nedenlerle bile adam öldürülüyor. Orada bir silah bir bıçak olsaydı el atında, sonuçlar korkunç olurdu. Ama böyle durumda ne olur, ben kendi nişanlımı durdurabilir miydim, onu kestiremiyorum, ama gerekirse kapıyı kilitler, gerekirse kavga eder, peşinden çıkar, hatta apartmanı ayağa kaldırır ve bir aile büyüğüne ulaşmaya çalışırdım o arada da. Ama yine de engel olabilir miydim, bilmiyorum, medeni bir adam olmasına karşın. Çok inatçı olabiliyorlar bu konularda. Toplumca öfke kontrolünü öğrenmemiz lazım ama malesef durum da bu.
Komaya sokana kadar dövme olayını da adamın artık o saatten sonra kendini kaybetmesi olarak gördüm, şiddet bir kez ortaya çıktıktan sonra kontrolü daha da zor. Ya da polisin abartması diye düşündüm. Karakolda göz altında yapıyorlar bunu, iyice korkutuyorlar bir şiddet suçu işleyeni genelde... inşallah da öyledir.
Ama haklısınız konuşmaya da gidilse orada el sıkışıp ayrılmayacak insanlar, en başından kestirmek lazım işte, sakince giderken muhtemelen adam öfkesini yatıştırmaya çalışmıştır da, orada bir küfür bir sopa... Sonuç ortada.. ucuz bile atlatılmış, yatıp kalkıp şükretmeleri lazım.
Yine de hani olaylar birden patladığından durumu da az çok anlıyorum, dövmeye gitmediğini sadece sağlıklı düşünemediğini varsayıyorum. Yine de gerçekten savcılığa veririz takma kafanı diye kadını yatıştıracak insanlar da var. hiç aklına şiddeti getirmeyen, bu şekilde muhatap olmayı düşünmeyen, sadece hukuki yollara başvuran. Ama insanlarımız ve genelde de kadınlar, bu tip kişileri çoğunlukla sünepe görüyor ne yazık ki. Oysa bu insanlar gerçekten şiddet karşıtı olan ve son derece kontrollü kişiler ve en zorunu başardıklarından gözümde herkesten güçlüdür benim. Herkesin o zihinsel mertebeye ulaşması kolay olmasa da amaç ve niyet şiddetsizlik olmalı her koşulda.