En başından göbek bağı kesilmemiş ki.
Sizi tenzih ediyorum ama benim etrafımda da (her sene on arkadasimin evlendiği bir yaş donemindeyim) gözlem yapıyorum. 'Düğünü en iyi şekilde yapacam' diyen, 'şuyunuzu da biz alacağız, evinizi de biz alacagiz' diyen aileler gelinlere ilk başta pek güzel geliyor. Ama aile o kadar masraf yapıyor ki evde - evliliklerinde herşeye karışmayı hak olarak görüyor. KK'da bile iki haftada bir aynı konuyu açıyorlar. 'kaynanam benim evime misafir getiriyor , biktim' sonra sorular soruluyor , öğreniyoruz ki tüm evi eşinin ailesi döşemiş. Kv da onca masraf yapınca kendi ikinci evi gibi benimsemiş.
Ben buna yoruyorum.
Sizin eş ailesi de aynı şekilde. Hesapta düğün yapmışlar anlı şanlı ama sizi bu kadar zora soktuktan sonra gerçekten onlar mı yapmış oluyor?
Ya da en başından size sorsalardi evliliğin ilk yıllarını borçla geçirmek zorunda kalacağınız bir düğünü tercih eder miydiniz?
Hiç sanmıyorum..
Hatayı en başından yapmışsınız yani...
Eşinizin ailesiyle olan göbek bağını artık kesip bir iş yerinin falan bahçesine gömmesi gerekir.
Bunun yolu da önce ekonomik özgürlükten geçiyor. Yani kendi işini kurması,ya da bir yerde ise girmesi.
Bu olmadığı sürece bir ömür babasından harçlık almaya devam eder.