• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşime odaklanma

eltim de ayni sorunları yaşamış ama karnım eltimi hep korumuş kayinvalidem hep elimden korkar onu korur eşimden de beni korumasını bekliyorum. annesini tutmasını değil

Sorun ne peki?
Çok mu karisiyor
Arkadan mi konusuyor
Ayrimcilik mi
Nedir yani
Soruna gore esinizin tepkisini de yazin bir ornekle ki anlayalim.

Ben önceden arar sorardım insanları sonra baktım ki yok her aramada saçma sapan konuşuluyor ve hep ben arıyorum Kv aramıyor görümceler arıyor saçmalıyorlar . En iyisi ben aramayı bırakayım dedim özel günler hariç asla aramam . Sonra Kv görümcenin dedikodumu yaptıklarını yakaladım büyük olay çıkarttım eşimle de bozuştuk 😦 sonra eşimle arayı düzelttik ki o kavga da neyden rahatsızsam ağzıma ne geliyorsa saydım . Arama bir çizgi çektim hemde kalın kırmızı bir çizgi misssss 😃

Sorun ne peki?
Çok mu karisiyor
Arkadan mi konusuyor
Ayrimcilik mi
Nedir yani
Soruna gore esinizin tepkisini de yazin bir ornekle ki anlayalim.
kayinvalidem ayrımcılık yapıyor surekli evlat kayiriyor eltime hiç laf söylemez ama bana ağzına geleni söyler esim hep sessizdir hep ezilir. son kavgada biseyler söyledi seni karın dolduruyor dedi. eltim herseyi söyler ama ona bi laf yok kayinvalideme herseyi söyler ona kızmaz bağırmaz. eltim bana kafasına göre takılır o anki ruh hali nasilsa oyle yaklaşır. eşime bu durumu anlatirim anlamaz yada ben cok darbe yedikten sonra anlar

Çocuğa sen neden bakmıyorsun?
Çalışıyorsan çık kendin bak kv bakmak durumunda kalmasın daha az görüşürsün böylece.
Eltiyle kvyle olan sorunlarını eşine anlatmakla içini döküyor olabilirsin ama taraf tutmasını istersen kaybeden sen olursun. Emin ol onun gözünde annesi yengesi kendi halinde insanlar olarak görünür, sende herşeyden sorun çıkaran insan olarak görünürsün. Sana laf soktular diyelim, cevabını kendin ver. Gelip eşine velinmiş gibi seni savunmasını senin yerine tavır koymasını bekleme. E sen hem çocuğa baktırıyorsun hem görüşüyorsun hem de gelip şikayetleniyorsun. İsteyen bal gibi de mesafe koyar. "Hasta gibiyim gelemem, müsait değilim daha sonra beklerim" gibi gibi şeylerle daha az görüşebilirsin

Bunu çok iyi halletttigimiz düşünüyorum. Bir kişiye birine sinirlenince birbirimizle başbaşa konuşuyoruz. Kırıldım saçma geldi falan diye. Baya baya hiç kimseye anlatmam gider eşimle konuşurum. Bilir ki derdimi ona aktariyorum başka dışarıdan kimse bilmiyor gerilmiyor. Anne babanıza dahi diğerinin ailesinden rahatsız oldugumuz şeyleri anlatmiyoruz. Biz konuşup rahatlatıp atlatiyoruz buyumemis oluyor.

Sürekli tartışarak daha da çözülemez bir hal almaya başlıyor. Ben birsey söyleceksem uzatmadan bir cümle ile nokta atışı yapıyorum tartışmaya çevirmiyorum. O zaten anlıyor herseyin de farkındalar ama işte bir tarafta annesi diğer tarafta eşi bunun dengesini kuramiyorlar. Konuyu bilmiyorum ama seni çok etkilemiyorsa evinin huzurunu bozma kimsenin umurunda bile değil. Bir laf söylüyorlar düşünmeden arkasını dönünce unutuyorlar değer mi bunun için kendi huzurunu bozmana

kayinvalidem ayrımcılık yapıyor surekli evlat kayiriyor eltime hiç laf söylemez ama bana ağzına geleni söyler esim hep sessizdir hep ezilir. son kavgada biseyler söyledi seni karın dolduruyor dedi. eltim herseyi söyler ama ona bi laf yok kayinvalideme herseyi söyler ona kızmaz bağırmaz. eltim bana kafasına göre takılır o anki ruh hali nasilsa oyle yaklaşır. eşime bu durumu anlatirim anlamaz yada ben cok darbe yedikten sonra anlar

Ne zamandir evlisiniz?
Siz neden mesafe koymuyorsunuz
Madem esinize karin dolduruyor dediler, siz gosteriniz disinizi
Karin dolduruyor dediklerinde siz de orda miydiniz
Ask olsun o nasil laf deyip tavir alacaktiniz

Elti kafasina gore mi davrandi
Bir daha hic muhatap alamasin sizi
Yokmuş gibi davranin
Ona bana istedigin gibi davranamazsin mesajini verin duruşunuzla

Kv ipe sapa gelmez laflar mi ediyor
Verin cevabini saygi cercevesinde
İlk etapta emin olun hepsi dozaji artiracaklardir
Sizi sessiz sandiklari icin sasiracaklardir
Ama kendinden emin dimdik durursaniz bir sure sonra bakmissiniz kimse laf edemiyor
Ya da etse de siz takmiyorsunuz bile

Ne zamandir evlisiniz?
Siz neden mesafe koymuyorsunuz
Madem esinize karin dolduruyor dediler, siz gosteriniz disinizi
Karin dolduruyor dediklerinde siz de orda miydiniz
Ask olsun o nasil laf deyip tavir alacaktiniz

Elti kafasina gore mi davrandi
Bir daha hic muhatap alamaz beni
Yokmuş gibi davranirim
Ona bana istedigin gibi davranamazsin mesajini veririm duruşumla

Kv ipe sapa gelmez laflar mi ediyor
Verin cevabini saygi cercevesinde
İlk etapta emin olun hepsi dozaji artiracaklardir
Sizi sessiz sandiklari icin sasiracaklardir
Ama kendinden emin dimdik durursaniz bir sure sonra bakmissiniz kimse laf edemiyor
Ya da etse de siz takmiyorsunuz bile
3 yillik evliyim. oradaydım diyorum ya ne yapacağımı bilemedim hala bisey olmamis gibi davranıyorum ama içim içimi yiyor hiç mutlu değilim.

Çocuğa sen neden bakmıyorsun?
Çalışıyorsan çık kendin bak kv bakmak durumunda kalmasın daha az görüşürsün böylece.
Eltiyle kvyle olan sorunlarını eşine anlatmakla içini döküyor olabilirsin ama taraf tutmasını istersen kaybeden sen olursun. Emin ol onun gözünde annesi yengesi kendi halinde insanlar olarak görünür, sende herşeyden sorun çıkaran insan olarak görünürsün. Sana laf soktular diyelim, cevabını kendin ver. Gelip eşine velinmiş gibi seni savunmasını senin yerine tavır koymasını bekleme. E sen hem çocuğa baktırıyorsun hem görüşüyorsun hem de gelip şikayetleniyorsun. İsteyen bal gibi de mesafe koyar. "Hasta gibiyim gelemem, müsait değilim daha sonra beklerim" gibi gibi şeylerle daha az görüşebilirsin
borçlarım var olmasa cikicam ev aldık eksilerdeyim çalışmamız lazım. hakoisin esimin beni korumasını cok bekledim beklentiler hep bu hale getirdi

Eşiniz ayyyyyniiii benim kaynim tipkisi. Bizden once evlenmiş onlar halaaa aynilar kaynim da bir gram dahi degişme yok. :)

3 yillik evliyim. oradaydım diyorum ya ne yapacağımı bilemedim hala bisey olmamis gibi davranıyorum ama içim içimi yiyor hiç mutlu değilim.

Neden bir sey olmamis gibi davraniyorsunuz ki
Bir sey olmus iste
Cevaplarini veremeyip esinize sarmayin
Adam da cabalamis cunku ama lafi agzina tikamislar

Karin dolduruyor dedikleri anda aksiyon alin
Hic yakisiyor mu bu laf deseniz bile yeterdi sakin bir sekilde
Kavgaci tiplerse ve kavgaya devam edeceklerse de durusunuzu gostermis olurdunuz

Esinizle kavga etmek yerine bir daha boyle bir durum olursa cikar evime gelirim deyin, esiniz de sizden yana olsun
Sakin sakin konusup anlatin
Esiniz dusmaniniz degil isbirlikcinizdir, gonlunu alin, kimseyle kardesi bile olsa adami kiyaslamayin
Guzelce sinirlarinizi belli edin esinize de.

Neden bir sey olmamis gibi davraniyorsunuz ki
Bir sey olmus iste
Cevaplarini veremeyip esinize sarmayin
Adam da cabalamis cunku ama lafi agzina tikamislar

Karin dolduruyor dedikleri anda aksiyon alin
Hic yakisiyor mu bu laf deseniz bile yeterdi sakin bir sekilde
Kavgaci tiplerse ve kavgaya devam edeceklerse de durusunuzu gostermis olurdunuz

Esinizle kavga etmek yerine bir daha boyle bir durum olursa cikar evime gelirim deyin, esiniz de sizden yana olsun
Sakin sakin konusup anlatin
Esiniz dusmaniniz degil isbirlikcinizdir, gonlunu alin, kimseyle kardesi bile olsa adami kiyaslamayin
Guzelce sinirlarinizi belli edin esinize de.
zaten şimdi ki aklım olsa neler olacak neler tesekkur ederim yorumlarınız için keske onceden yazsaymisim bazen başka akıllara ihtiyaç duyuyor. dışarıdan bakışa ihtiyaç oluyor. bundan sonra başka davranmam gerek

eltim de ayni sorunları yaşamış ama karnım eltimi hep korumuş kayinvalidem hep elimden korkar onu korur eşimden de beni korumasını bekliyorum. annesini tutmasını değil
Koca koca kadınlar ,coluk cocuk sahibisiniz,ama kocanızın sizi korumasını mı bekliyorsunuz cidden ya?
Kocam kendini koruusn benden valla😂
Kimsenin korumasına ihtiyacım yok.
Sizinde yoktur muhtemelen neden böyle bir beklentiye girdiniz ki?

merhaba hanımlar. esimle surekli başkaları yüzünden kavga ediyoruz görümce elti kayinvalide vb. Ve artık bu kavgalardan cok yoruldum. Kendimi uzaklaştırmak istiyorum beceremiyorum nasil sınır koyuyorsunuz sizin ailelerle ilişkileriniz nasil yardimci olabilir misiniz?? kime nasil davranacam bilemez oldum artık.
Kırgın oldugunuz kisilerle konusmak yerine neden olayla ilgisi olmayan esinizle iletişim kurmaya çalışıyorsunuz ki..

merhaba hanımlar. esimle surekli başkaları yüzünden kavga ediyoruz görümce elti kayinvalide vb. Ve artık bu kavgalardan cok yoruldum. Kendimi uzaklaştırmak istiyorum beceremiyorum nasil sınır koyuyorsunuz sizin ailelerle ilişkileriniz nasil yardimci olabilir misiniz?? kime nasil davranacam bilemez oldum artık.
Eşinizle ortak noktada buluşmaya çalışın. Her zaman tek tarafın düşüncesine uymak sorun yaratır.

Back