eşime karşı sevgimi saygımı yitirdim galiba ;((

yabanguluQ

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
39
0
36
Konya
selam kızlar eşimle 2007 senesinde tanıstık ve 2009 da evlendik. 15 ay asker yolu gözledim eşimin ailesi tarafından istenmeyen gelin durumundayım kaynanam yuzunden şiddet bile gördüm. askerden geldi evimizi ayırdık ( alt kata tasındık tamamen ayrılamadık ) her türlü eşyamızı tamamen kendımız aldık annesinin her fırsatta benım canımı yakmak ıstemeside cabası okadar utanmazkı.bende işe başladım. eşimin annesi bana oglunun yanındada laflar söylüyor dışlıyor ve esimde agzını acıp bi kelime söyleyemıyor savunmuyor benı. oncekı kavgalarımızdada ne hakaretler ısıttım ama esım karıma bunu dıyemezsınız demedi. bunlarda benım ıcımden cıkmıyo esimden her anlamda sogudum. ben onlara kızınca bana bagırıp laflar söyluyor gunlerce konusmuyo ama benı onlara karsı bı kerede savunmuyor agırıma gıdıyo tum bunlar. haklısın ama sabret napıyım dıyor. tamam ailesi atsın demıyorum ama banada boyle davranmalarına manı olmak sıtıyorum. sürekli benı huzursuz edıyorlar kendımı esıme anlatamıyorum. saygımızıda kaybettik eşimle. ne yapmam lazım yardım edın bana bunalıma gırdım cıldıracagım

Seni koruması gerek, sen onun yeni ailesisin sonuçta. Öyle erkekleri de hiç anlamam, istediğin bir eş olgunluğuna orta yaşının sonlarına doğru gelecek bence, sen bu süreçte çok yıpranırsın ama sonunda mutlu olursun. Devamlı derdini anlatmaya çalışman belki aklını başına getirir eşinin, seni ezdirmemesi gerektiğini idrak etmeli. vliliğin ne demek olduğunu anlamamış şimdilik kendi çevremden biliyorum her ne kadar evli olmasam da.

evet bende ona bunu anlatmaya çalısıyorum onlar annen babansa bende karınım herkesin yerini bil ona göre davran diyorum ama ben annemlere bişey diyemem diyor ama bana gelınce yapmadıgı sıkıntı kalmıyor. neymiş efendim günahmıs annesine bişi demesi. ben döv söv demıyorumkı diyememde bıde benı boyle sucluyor guzelce konus o benım karım benı sevıyosanız onada duzgun davranın desın. bıktım vallahı bıktım bana yanlızken söyledıgını yeri gelınce onların yanında ınkar edıyor kışılıgınde problem oldugunu dusunuyorum artık

asena cım canım benım aman aklın varsa evlenırken yüzlerce kez düşün. sevgide biyere kadar evlılıkte sevgının bıle yetemeyeceği seyler oluyor kı bu tamamen kadını yıpratıyo

bir arkadaşım böyle sorunlar yüzünden "Eşimi kimsesizler evinden yetimhaneden alacağım" diyordu,
Gerçekten insan bazen düşünmüyor değil ama napayım diyor benim eşimde, atsam atamam satsam satamam
ama senide savunamam, işte bu son an çileden çıkarıyor insanı zaten, iyisimi ben sinir olacağıma onlar sinir olsun politikasını uyguluyorum ben uzun zamandır, ne çingeneliğim kaldı, ne çocuksuzluğum, 2 kere düşük yaptım hiçbirinde geçmiş olsun demediler, bende şimdiiii ne hal hatır ediyor ne el öpüyor, ne hoşgeldin ne gülegüle diyorum, beni insan yerine koymadılar bende koymuyorum, böyleside hoş değil daha evvel defalarca konuştum karşıma alıp ama bir yol katedemedim, böyleside zor ama napalım eşimizi seviyorsak sahip çıkıcaz evliliğimize mecbur yoksa bence boşanmanın %90 kısmını aileler yüzünden yaşıyoruz, ya gelinin ya damadın ailesi, ailelerden yana yüzü gülenlere hep imrenmişimdir. Hayat bazılarına böylesini veriyor işte napalım,

bir arkadaşım böyle sorunlar yüzünden "Eşimi kimsesizler evinden yetimhaneden alacağım" diyordu,
Gerçekten insan bazen düşünmüyor değil ama napayım diyor benim eşimde, atsam atamam satsam satamam
ama senide savunamam, işte bu son an çileden çıkarıyor insanı zaten, iyisimi ben sinir olacağıma onlar sinir olsun politikasını uyguluyorum ben uzun zamandır, ne çingeneliğim kaldı, ne çocuksuzluğum, 2 kere düşük yaptım hiçbirinde geçmiş olsun demediler, bende şimdiiii ne hal hatır ediyor ne el öpüyor, ne hoşgeldin ne gülegüle diyorum, beni insan yerine koymadılar bende koymuyorum, böyleside hoş değil daha evvel defalarca konuştum karşıma alıp ama bir yol katedemedim, böyleside zor ama napalım eşimizi seviyorsak sahip çıkıcaz evliliğimize mecbur yoksa bence boşanmanın %90 kısmını aileler yüzünden yaşıyoruz, ya gelinin ya damadın ailesi, ailelerden yana yüzü gülenlere hep imrenmişimdir. Hayat bazılarına böylesini veriyor işte napalım,

annenin hakkı varsa ve anneye bağırmak günahsa, kişinin eşinin de bazı hakları var ve haksız yere eşe bağırmak da günah. kul hakkı...
galiba eşiniz dinine biraz düşkün bu yüzden böyle davranıyo. siz de bu sorunu çözmek için işin dini yönünü güzelce öğrenip eşinize anlatmanız lazım.

asena cım canım benım aman aklın varsa evlenırken yüzlerce kez düşün. sevgide biyere kadar evlılıkte sevgının bıle yetemeyeceği seyler oluyor kı bu tamamen kadını yıpratıyo

Açıkcası ben kendi ailemden biliyorum bu olayı, hayat hikayen çok benzer. Onun şu anki ailesi sensin ama o hala annesine karşı sorumlu olduğunu düşünüyor sadece. Ve evet bence de kişilik problemi bu. Bir de o tür insanların anne babaları da zalim olur aksi gibi.

Teşekkür ederim nasihatın için, ben de evlilikten korkuyorum nedense.:44:

canım benım benimde şaşırdıgın konu bu ya. gunah diyor ama dinimizin gereklerine uymuyor. namaz kıl diyorum yuzume seytan görmüş gibi bakıyo sus dıye azarlıyor. tamam namaz borc baskı olmaz ama uyarmak görevim. bak huzurumuz olur gecım duzen olur dıyorum kılmıyo kıldıramıyorum. simdi namaza boyle tepkılıyken aileme konusamam gunah demesı benı cıleden cıkartıyor

dogru zamanda dogru kısıyle olursa evlılık guzel bırsey bence herseyını paylasabılecegın senı anlayan dınleyen bı hayat arkadaşı. fakat ben bu konudan yana şanssızın böyle bı yuvam olamadı caba gosteriyorum ama olmuyo ışte

gamzeelif cim zaten onlar boyle davranarak ıcımızde sevgı saygı bırakmıyorlarkı ellerını opelım konusalım. bende yuzlerıne bakınca tum o laflar kulaklarımda çınlıyor. işte o senide savunamam kelimesi bana cinnet getiriyor. belkıde yanlıs dusunuyorumdur ama evlılıgımı bıtırmeyı bıle dusunuyorum suanda.cunkı aramıza bıhaylı sogukluk gırdı

İlla ki istediğin yuvaya kavuşacaksın ama biraz üzülebilirsin bu süreçte. Allah kolaylık versin, düşünemeyen erkeklerle uğraşmak zor.:44:

altlı üstlü oturuyoruz demişsin
yemeği beraber mi yiyosunuz
eğer beraber yiyosanız
soğan ekmek ye, kendi evinde ye
onlarla olabildiğince az görüş
benim de görümcem çok gıcıktır, benimle hep kavga halindeydi
ben de cahildim hep alttan alıyodum
ama artık yeter dedim, ben de çoluk çocuk sahibi kos koca kadınım
onun aklı varsa benim de aklım var
şimdi kavgalıyız, konuşmuyoruz
böylesi daha iyi valla
kaynanamla da hep laf sokma yarışındayız birbirimize
sen de altta kalma, sana kaynanan bi laf söylerse sen 2 laf söyle
sakın aman kocam kızar aman küserler deme, çata çat olduğun zaman daha çok kıymet biliyolar

MRB yasadigin durum cok uzucu , fakat senin yapabilecegin hic birsey yok , buna tek son vermesi gereken kisi Esin'dir ., annesini karsisina alipta guzel dille bu yasanilmaz hale gelen durumdan hosnut olmadigini belirtmeli , Senin onun esi ve yeni ailesi oldugunuda daima belirtmeli .Yoksa maalesef evlilikler bu durumda kalici olmaz.Sen nereye kadar cekeceksin Esin nereye kadar cekicek ?
O'da 2 sevdigi kisi arasinda kalmis gibi goruyordur kendini , 2 tarafida kirmak istemiyor , ama unutuyorki bu durumlari kirmadan'da halledebilir.Sikma canini ,umarim hallolur umarim esin cesaretini toplayip annesine en kisa zamanda konusur .

Tabikide seni savunmasi gerekir..niye evlenmis o zaman seninle ? O cok deger verdigi,laf soyletmedigi ailesine ezdirmek icinmi

evet canlarım cok haklısınız artık sabır deyip beklemekten baska carem yok. kaynanamada o anda cevap veremıyorum tutulup kalıyorum ama eşime söylemeden ben gereken cevabı vereyim diye düşündüm bukezde oğulları ıyı ben kötü olcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…