Eşime haksızlık mı ediyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla ha niye böyle tavır takinmislar anlamadım. Gerçi böyle işlerde calismaktansa düz memur olmayı yeglerdim ben. Çok ticari zekası olan 10 senede batıp durmaz. Düz memurluğa talim olsun bence herif kadına yük olacagina.😀 Böyle heriflerde emir altında çalışmazlar ticarette başarılı olamazlar düz memurluğu begenmezler.😀 Kadının altınına kadar yerken tatlı gelir amma.😀

açıkçası memur diyerek neden kadın bu denli aşağı çekildi anlayamadım. bir üniversitenin mühendislik fakültesini bitirmiş ve gerekli koşulları da sağlayarak uygun alanda memur olmuş. yarın memurluktan ayrılmaya karar verse yine mühendis olarak istihdam imkanı var.
adam ise 10 senedir evini geçindirme koşulunu pek sağlayamamış görünüyor.
gerçekten erkek güzellemesi için kadına yaptığınız reva mı?

10 yılda ticaret yapacağım diye bir adım yol alamayan adam nasıl çalışkan olabilir?
Bunun adı başka bir şey.
Biz genel olarak mağdur insan severiz ama bu insan bu noktaya niye, nasıl gelmiş diye sormayız.
Ben konuda çalışkan degil karısının iyi niyetine, kendisini idare etmesine karşılık bir baltaya sap olmamak için direnmiş bir adam görüyorum.
İyi de kadın dert etmemiş ki ticaret olayını. Eşim ticarette diretiyor doğru düzgün işi yok diye dertlenmiyor, kurye olarak gelince arkadaşlarımdan utanacağım diyor. Konunun tepki çeken kısmı bu bence. Normalde halinden memnunmuş ki yıllardır beraber zaten belli ki

açıkçası memur diyerek neden kadın bu denli aşağı çekildi anlayamadım. bir üniversitenin mühendislik fakültesini bitirmiş ve gerekli koşulları da sağlayarak uygun alanda memur olmuş. yarın memurluktan ayrılmaya karar verse yine mühendis olarak istihdam imkanı var.
adam ise 10 senedir evini geçindirme koşulunu pek sağlayamamış görünüyor.
gerçekten erkek güzellemesi için kadına yaptığınız reva mı?
Bende anlamadım vallahi. Düz memur olacaklarına 10 seneyi ve parayı ticarette heba etmek hoşlarına gidiyorsa demek ki.😀 Dediği gibi de mühendismiş zaten.

Vallaha kimse kusura bakmasın. Ticaret herkesin işi değil. Olmuyorsa olmuyordur yani arkadaşlar. 10 senede sürekli iflas edip 0dan başlamak herkesin kabul edeceği bir durum değil.Adam güya caliskan diye malımı mulkumu paramı yediremem. Bu ablanın yaptıği da herkes yapmaz. Ben yapmazdım.Altı üstü memur falan demişsiniz ama kadın okulunu okumuş 4 senelik ve aslanlar gibi de atanmış. Düzenli geliri var. Sosyo kültürel olarak belli bir seviyede. Herkes bilim adamı olacak yeni bir şeyler mi bulacak anlamadım. Gelebileceği belli bir seviyeye gelmiş zaten. Ha ben düz memuru bile böyle sürekli iş kurup batıran düzenli geliri olmayan herife yeğlerim yani. Soğan ekmek muhabbetine girmeye gerek yok. Kadın daha ne fedakârlığı yapacak. Herif keşke bir işe girip çalışsaydı maaşla kariyer yapar yükselirdi belki. Bu abla memur olmasaydı düzenli geliri olmasaydı bu herif o kadarda dayanamazdi. Ha bu arada bende çalıştığım yere kargocu olarak gelmesinden hoşlanmazdim. Eşim mesleki olarak bana denk ya da bir tık üst olmasını isterim. Aşkımdan gözüm kör olmaz. 🤷 Sizde keşke bu kadar sene cekmeseydiniz. Aldatmiyor dovmuyor sovmuyor muhabbetine dönüyor iş sonra. Eee bunlar olması gerekenler zaten bunlar için şükür mu edeceğiz.😀
Yorum yapanlara sormak lazım dip not olarak eşlerinin ve kendi işlerini yazsınlar
Atıp tutamların çoğu ya koca parası yiyen ev kadınları
Ya kocası kendinden iyi kazananlar
Ya da bekarlar
Gereksiz duyar duvarına dönmüş konu

Bende anlamadım vallahi. Düz memur olacaklarına 10 seneyi ve parayı ticarette heba etmek hoşlarına gidiyorsa demek ki.😀 Dediği gibi de mühendismiş zaten.

bu forumda kadınların çoğu KPSS çalışıyor. hatta ve hatta sorunlu evliliklerinden ve arap saçı dönmüş hayatlarının tek kurtuluşu olarak KPSS'ye sarılmış durumda fakat memur bir kadın böyle bir sorunla karşılarına geldiklerinde de gelen giden "memur" diyerek tokatlamaya çalışıyor. akıl alır gibi değil.

Alın teri dökülerek namusuyla çalışılan hiçbir işten rahatsız olmamalısınız, eşiniz çalıştığınız kuruma çaycı temizlik görevlisi olarak da girebilirdi, aksine çabaladığı için takdir etmeli gururla bu benim eşim diyebilmelisiniz.

Yeni kurumunuzdaki insanların hayatına hafta sonları neler yaptıklarına bakıp etkilenerek eşinizden rahatsız oluyorsunuz ve kesinlikle haksızlık ediyorsunuz.
Yapma mune kadın kurumda gıda mühendisi kurumda temizlik yapmıyor ki çaycı kocasından gocunmasın. İnsanız yani. Fazla romantik bence bu yaklaşımlar

Yorum yapanlara sormak lazım dip not olarak eşlerinin ve kendi işlerini yazsınlar
Atıp tutamların çoğu ya koca parası yiyen ev kadınları
Ya kocası kendinden iyi kazananlar
Ya da bekarlar
Gereksiz duyar duvarına dönmüş konu
Biz gerçek hayattan ve belli bir seviyede olan kişiler olarak onları uyandırmaya geldik.😀 Ben para kazanamayan üstüne kadınınkini yiyen herif sevmem. Benden alt kademede herif sevmem. Ama konu sahibi kadarda katlanmazdim. Demek ki sevmiş ki yapmış.

bu forumda kadınların çoğu KPSS çalışıyor. hatta ve hatta sorunlu evliliklerinden ve arap saçı dönmüş hayatlarının tek kurtuluşu olarak KPSS'ye sarılmış durumda fakat memur bir kadın böyle bir sorunla karşılarına geldiklerinde de gelen giden "memur" diyerek tokatlamaya çalışıyor. akıl alır gibi değil.
Bir şey diyeyim mi benden uzun yaşayacaksın.😀 Ben yazacaktım bunu da neyse dedim.

Valla ha niye böyle tavır takinmislar anlamadım. Gerçi böyle işlerde calismaktansa düz memur olmayı yeglerdim ben. Çok ticari zekası olan 10 senede batıp durmaz. Düz memurluğa talim olsun bence herif kadına yük olacagina.😀 Böyle heriflerde emir altında çalışmazlar ticarette başarılı olamazlar düz memurluğu begenmezler.😀 Kadının altınına kadar yerken tatlı gelir amma.😀
Boş boş fakir edebiyatı yapıyolar işte. Adam 10sene karısının maaşını yerken gurur yapmamış kadının bazı şeyler zoruna gidince taşlanıyo. Adamda bariz patronculuk egosu var işte. Sanki senelerce ırgat gibi çalıştıda konu sahibi beğenmemiş gibi yorumlar daha ne yapcak bilmiyorum bu adamın üst leveli evde köşe minderi gibi yatıp karsının parasını yemek zaten. 😄 Ülkemizde Gıda Mühendislerini yermeyide burda gördüm ne kadar önemli güzel bir işi var daha ne olsun illa mühendis gömecekseniz kocayı gömün oda kaldırım mühendisliği yapmış evlilik süresince😄

Biz gerçek hayattan ve belli bir seviyede olan kişiler olarak onları uyandırmaya geldik.😀 Ben para kazanamayan üstüne kadınınkini yiyen herif sevmem. Benden alt kademede herif sevmem.
Ya en gıcık olduğum şey gereksiz duyar. Hayat boyu çalışmamış kocasının eline verdiği kart altına koyduğu arabayla geziyor alnın teriyle okumuş atanmış 10 yıldır çalışan kadının hislerini ayıplıyor. Hadi ordan ya

Biz gerçek hayattan ve belli bir seviyede olan kişiler olarak onları uyandırmaya geldik.😀 Ben para kazanamayan üstüne kadınınkini yiyen herif sevmem. Benden alt kademede herif sevmem. Ama konu sahibi kadarda katlanmazdim. Demek ki sevmiş ki yapmış.
Ben de istemem açıkcası, kaldı ki az kazanan erkekler ben erkeğim benim sözüm geçecek havasına daha çok giriyor gibi geliyor ama evlendikten sonra eşim böyle bir duruma gelmişse ki umarım gelmez bir süre desteklerim bakalım ne yapıyor diye düşünüyorum
Konu sahibi aslında kendini yanlış ifade etmiş en baştan tamamen duygusal bir durum gibi anlatmış, ama 10 sene bir adama bakmak psikolojik maddi manevi etkiler
Sadece duygusal olarak sorun var gibi sanıp insanlar konu sahibine ona göre yorum yaptılar ama sonradan detayları yazdu

Boş boş fakir edebiyatı yapıyolar işte. Adam 10sene karısının maaşını yerken gurur yapmamış kadının bazı şeyler zoruna gidince taşlanıyo. Adamda bariz patronculuk egosu var işte. Sanki senelerce ırgat gibi çalıştıda konu sahibi beğenmemiş gibi yorumlar daha ne yapcak bilmiyorum bu adamın üst leveli evde köşe minderi gibi yatıp karsının parasını yemek zaten. 😄 Ülkemizde Gıda Mühendislerini yermeyide burda gördüm ne kadar önemli güzel bir işi var daha ne olsun illa mühendis gömecekseniz kocayı gömün oda kaldırım mühendisliği yapmış evlilik süresince😄
Vallaha çocuk sahibi olamadıkları adamı 10 sene besleyip altinlarina kadar verip sonra yine o herif düzen oturtamadi diye başka şehire göç edip yaşasınlar öyle yorum yapsınlar bence. 😀 Kadının en buyuk hatası 10 sene çekmesi olmuş zaten. Ve evet gıda mühendisinin bir memurun de eziklendigini burada gördüm. Herkesin bilim adamı olması lazım demek ki gerisi boş.😀

Ben de istemem açıkcası, kaldı ki az kazanan erkekler ben erkeğim benim sözüm geçecek havasına daha çok giriyor gibi geliyor ama evlendikten sonra eşim böyle bir duruma gelmişse ki umarım gelmez bir süre desteklerim bakalım ne yapıyor diye düşünüyorum
Konu sahibi aslında kendini yanlış ifade etmiş en baştan tamamen duygusal bir durum gibi anlatmış, ama 10 sene bir adama bakmak psikolojik maddi manevi etkiler
Sadece duygusal olarak sorun var gibi sanıp insanlar konu sahibine ona göre yorum yaptılar ama sonradan detayları yazdu
Vallahi 10 sene benim kabulleneceğim bir durum değil. İşe girip düz maaşlı çalışacaktı. Ticari kafa herkeste yok. Erkeklerde böyle bir heves var. Diyorum ya emir altında çalışmıyorlar ama kadın parası yerken kıtır kıtır.😀

Vallaha çocuk sahibi olamadıkları adamı 10 sene besleyip altinlarina kadar verip sonra yine o herif düzen oturtamadi diye başka şehire göç edip yaşasınlar öyle yorum yapsınlar bence. 😀 Kadının en buyuk hatası 10 sene çekmesi olmuş zaten. Ve evet gıda mühendisinin bir memurun de eziklendigini burada gördüm. Herkesin bilim adamı olması lazım demek ki gerisi boş.😀

e bilim insanını da eziklediler burada. ahahah

Ben hekimim + 657ye bağlı devlet memuruyum. Buradaki durum konu sahibinin gıda mühendisi kalifiye biri olarak memur olmasının aşağılanması değil, şimdiye kadar ticaretle uğraşırken rahatsız olmadığı eşinin(kaç kere iş değiştirirse değiştirsin) oraya kurye olarak girdiğinde rahatsız olacağını ve bunu eşine belli ettiğini söylemesi. Tam tersi açıdan düşünelim, bir kadın ekmeğini taştan çıkaracak bi iş yapıyor, satış görevlisi veya kasiyer olsun. Kadının eşi ‘arkadaşlarım senin çalıştığın yerden alışveriş yaptığında utanıyorum’ deseydi burda adama üyelik iptali yaptırırdık😁 yani baştan bu şekilde kabul edip evlenmiş adamı. O zaman memur bulsaydı mühendis avukat doktor bulsaydı.

Şimdi burada sorulması gereken asıl soru; eşinizle yer değiştirmiş olsaydınız. Bu 10 yıl içinde çocuk da yokken, eşiniz size sizin davrandığınız gibi davranır, destek olurmuydu. Ticaret yapmak, devamlı batmak çıkmak çok zor. Heleki türkiye şartlarında. Siz elinizden geleni yapmışsınız. Siz bu kadar batıp çıkıp işsiz kalsaydınız eşinizin size tavrı/davranışı nasıl olurdu? Siz iyi idare etmişsiniz.

Son yazınıza gelecek olursam alın teriyle kazanılan helal para olunca, eşiniz çalıştığınız yerde sizinle aynı katta olup tuvalet temizlesin. Utanmamanız gerekiyor. Emeğinin karşılığını aldığı,ekmek parasını helalinden kazandığı hiçbir işten utanmamalısınız.

Ya en gıcık olduğum şey gereksiz duyar. Hayat boyu çalışmamış kocasının eline verdiği kart altına koyduğu arabayla geziyor alnın teriyle okumuş atanmış 10 yıldır çalışan kadının hislerini ayıplıyor. Hadi ordan ya
Vallaha oralara hicc girmiyorum ama inan bana çoook haklısın.:KK66:

Ben hekimim + 657ye bağlı devlet memuruyum. Buradaki durum konu sahibinin gıda mühendisi kalifiye biri olarak memur olmasının aşağılanması değil, şimdiye kadar ticaretle uğraşırken rahatsız olmadığı eşinin(kaç kere iş değiştirirse değiştirsin) oraya kurye olarak girdiğinde rahatsız olacağını ve bunu eşine belli ettiğini söylemesi. Tam tersi açıdan düşünelim, bir kadın ekmeğini taştan çıkaracak bi iş yapıyor, satış görevlisi veya kasiyer olsun. Kadının eşi ‘arkadaşlarım senin çalıştığın yerden alışveriş yaptığında utanıyorum’ deseydi burda adama üyelik iptali yaptırırdık😁 yani baştan bu şekilde kabul edip evlenmiş adamı. O zaman memur bulsaydı mühendis avukat doktor bulsaydı.

ben de ilk mesajlarımda aynı şeyi söylemiştim. konunun odağı iyice kaydığı için arada yitip gitti
düşünmezdi çünkü o zaman "davul dengi dengine"
evliliklerde denkliğin neden önemli olduğunu insanlar bas bas bağırıp duruyor.
burada insanların yaygın yaptığı hatalardan birisi statü, sınıf ve finansal güç gibi kavramları birbirine karıştırmak. daha iki sayfa önce birisi, statü dendiğinde bunu kazanılan par aile hesap etmeye çalıştı. hayır, efendim. burada da tipik örneğini görüyoruz. kadın mühendis ve belli ki dengi olmayan bir adamla evlendiği için hayatı kendi hakedişleri üzerinden yakalama konusunda güçlük çekiyor.
daha en başından öngörülebilecek riski alıp da 10 yıl sonra hüsranla sonuçlanan bir hal aldıysa eşini ve kendini örselemek yerine bu evliliğe nokta koymak gerekiyor. çünkü yazık. kendisine olduğu kadar eşine de yazık. utanç içerisinde kaçak göçek yaşamaktansa bir an önce nokta koyup herkesin yoluna bakıp hayatını kurması gerekiyor.
şu anda burada sadece şikayetleniyor. öyle ya da böyle oluşmuş bir konfor alanı var evlilikle gelen ve adamdan utansa dahi o konfor alanından çıkmamak için adamı hayatında tutup onun da hayatının içine edecek.

tabi sonra "siz de hemen insanalra boşan diyorsunuz" dendi ama zararın neresinden dönülürse kardır.

İşte burda kilit nokta şu adam dişini tırnağına takıp çalışmamış ki. Habire iş açıp batırmış 😄 karısıda borç harç ödeyip durmuş, adam zamanında beğenipte maaşlı işe girmemişki karısından geçinmiş durmuş. Senelerce emek verip alın teri döktüğü bir iş yok, böyle bi derdi olsa zaten girer birinin yanına alır maaşını oturur. Mesela burada kadın 10sene boyunca ben başkasının yanında çalışmam dükkan açıcam ticaret yapacam diyip habire batırsa kocası sürekli ödese tutup aferin sana bak ne güzel çalışkan kadınsın mı diyecektik😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X