Eşime gıcık oldum

Evlendiğimden beri evime ilk kez gelecek olan bir arkadaşı davet ettim. Eşimin de işi vardı zaten o gün. Sonra eşimin işi iptal oldu ve dışarıda öyle takılırsın biz evde otururken demiştim.
Gelecek arkadaş başörtülü. Neyse arkadaşım geldi salonda oturuyoruz birden kapıdan anahtar sesi geldi, arkadaşım hemen toparlanmaya çalıştı ve şok oldu. Ben de acayip utandım açıkçası. Eşime de çok kızdım. Niye geliyorsun diye.

Eşimin de evden bir şey alması gerekmiş. Bana mesaj atmış ve aramış ama ben duymamıştım. Sonra o da gelmeye karar vermiş. 🤦🏻‍♀️Bir şey alıp çıktı 5 dakika içinde. bunu normal görüyor.

Kendisi daha seküler bir yerde yetişmiş ve başörtülü hiç tanıdığı olmamış o sebeple sanırım anlayamıyor bunu. Çok gıcık oldum. Henüz konuşmadım kendisiyle. Bunun normal olmadığını anlatmam lazım. Ama nasıl?
Tepkimi ölçülü koyabilmek için size danışmak istedim.

Arkadaşım da haklı olarak epey bozuldu.
Adam 5 dakka gelip alacağını alıp gitmiş, abartmayın bence...

Bu arada, tamamen bilmediğimden soruyorum tesettürlü arkadaşlar cevaplarsa süper olur.
Eşiniz/yakınınız olmayan bir erkek saçınızı görürse ne oluyor tam olarak? Yani ne biliyim insanlık hali bu kazara olur, doktora muayene için bazen açmak gerekir vs... O durumlarda ne yapılması gerekiyor?
Kadının el ve yüz hariç kısımları normalde günah kazara görürse günah olmaz.Doktor zarurettir.Tercih hakkı varsa kadın doktor seçilmeli derler.Yoksa erkek doktora muayene olacağın kısmı gösterirsin.

esiniz hakli. Tamam zili calabilirdi ama belkide sohbetinizi bölüp rahatsiz etmek istemedi sizi. Birde kusura bakmayin ama ilk kezz arkadasimin evine gidiyorsam evlendiktsn sonra, ve esinin nasil biri oldugunu felan bilmiyorsam öyle yayilmam sacilmam bi kapali olarak. Güzelce otursaymis. Gidip ev sahibinden böyle ince detaylali davranislar beklemek sacmalik. Kendisi dogru davransin. Arkadaslarim evlendikten sonra bende bekarkenki aile evindeki gibi takilmiyorum onlarin evlerinde. Cünkü karsimdaki kisiden her hassas konuma dikkat etmesink bekleyemem. Misafir misafirligini bilsin. Sinir oldum size ve arkadasiniza gece gece.

Dünya kadar nedenden erkeklere neler dendi de, evine geldiği için laf işiten kocayı ilk kez görüyorum:)
Hayır adam aramış bir de, bütün ihmal size aitken, eşinizin eve gelmesi mi gerçekten sorun şu an?
Tabii ama, niye zile basmadı.
Biraz fazla abartıyorsunuz sanki.

Benimki de hep anahtarıyla giriyor. Bakıcımız vardı bi ara ayrıca temizliğe gelen kadın da hep kıyafetini iş haline ayarlar. Eşime kapıyı cal diye diye öğrettim. Bence eşiniz kendi evi bile olsa zili çalsa iyi ama yapmaması suc değil.
Bundan sonra arkadasınız rahat oturacaksa emniyet kilidini takın😊

disarida nasil geziyor bu arkadas acaba? Gerçekten merak ettiğim icin soruyorum.
Hic erkeklerle karsilasmadan falan mi? Ya da alisveris yaparken/manavda pazarda nasil işliyor bu isler?
Esiniz sizinle oturmaya değil, bir sey almaya gelmis abartiya gerek yok.
( başörtüsu acik diye heyecanlanmis) simdi anladim, onu dusunemedim.
ama yine de sakinlikle alip ortebilir gelisiguzel, olmaz miydi?
Bazı bölgelerde ev oturmasında ev tamamen buna göre ayarlanır. Örnegin gezmeye uzun manto giyer cizmeyle gider kadınlar. Ev oturmasında diz hizasında etekle oturur. Ya da dar pantolon. Ya da ceketi çıkarır kolu kısa oturur. Ben de örtülüyüm ve evimde tamamen serbest giyinirim. Dısarısı gibi oturmuyoruz evde de.
Ama bazıları ev oturmasında bunu uygulamadığı için (yan odadan delikanlı oglu cıkabiliyor mesela) ben artık gezmelerde sokakta nasılsam öyle otururum. Bu bir yasanti meselesi. Konu sahibi eşinden beklemiş bu tutumu ama eşinin böyle bir fikri ve yasantısı yok. Kusur da yok. Bundan sonra dilerse ya üst kilidi kapatır eşi zile basar ya da, arkadası hazırlıklı oturur.

Saçma sapan şeyler için eşinize sinir olmayın. Telefonu görmediğiniz için kendinize sinir olun illa birine sinir olacaksaniz

Bu arada, tamamen bilmediğimden soruyorum tesettürlü arkadaşlar cevaplarsa süper olur.
Eşiniz/yakınınız olmayan bir erkek saçınızı görürse ne oluyor tam olarak? Yani ne biliyim insanlık hali bu kazara olur, doktora muayene için bazen açmak gerekir vs... O durumlarda ne yapılması gerekiyor?
Tedbirsizlik yapmışsak ve görülmüşse canımız sıkılıyor. Pişman oluyoruz.

Ya başörtülü olunca ne sorun olacak ki. Başını örtüverir o sırada. Yaz günü gittiğimizde başımızı açıp tişörtle oturuyoruz çünkü. Tesettürlü bir insanım ama yeri gelir arkadaşlarımızın eşi evde olur gittiğimizde. Eşinizin oradaki düşüncesizliği zile basmamak olmuş.

Bir karar veriyoruz inancımız gereği. Dolayısıyla görünmesini istemiyoruz.
Temel amaç inandığımız yaratıcının kurallarına uymak.
Bu sebeple dikkat ediyoruz.

(Tesettürü karşıdaki erkeğin etkilenip etkilenmemesi açısından emretmemiştir. Yoksa arkadaşımın kocası yanlışlıkla gördüğü iki saç telinden etkilenmeyecektir ama ben uymak istediğim kuralın dışına çıkmış olacağım.)

Sağlık durumunda ise zaten yapacak bir şey yok. Bunun için izin var. Muayene de olunuyor, ameliyat da olunuyor.

Ya bana evde biri varken anahtarla girmesi garip geldi mesela cunku benim aile evimde de su an da evde biri varsa gelen zili calar. Esim direkt anahtarla girse zil mi bozuldu diye dusunurdum ben😬 Onun disinda dusunememistir, bi dahakine dikkat et dersiniz yeterli olur.

Bunda anormal bisey yokki bizde basortuluyuz arkadaslarimizin esleri ocu degil bizim icin oturur sohbet ederiz he arkadasiniz tercih etmeyebikir ama adam evine 5bdk ugradi diyede olay cikarmaniz sacma selamlasir gider zaten en fazla. Bende adam geldi yaninizda oturdu falan sandim biraz daha abartin isterseniz

Ya bana evde biri varken anahtarla girmesi garip geldi mesela cunku benim aile evimde de su an da evde biri varsa gelen zili calar. Esim direkt anahtarla girse zil mi bozuldu diye dusunurdum ben😬 Onun disinda dusunememistir, bi dahakine dikkat et dersiniz yeterli olur.
Adamcağız eşinin arkadaşıyla koyu bir sohbete daldığını bu sebeple aramalara ve mesaja geri dönmediğini düşünüp rahatsız etmemek için zili çalmamış olabilir, ki evde olduğumda eşim de kapıyı çalar ama misafirim olduğunda rahatsız etmemek için anahtarını kullanır siz rahatsız olmayın sohbetinize devam edin der işini halledip çıkar gider.

Burada arkadaşının hassasiyetlerine özen göstermesi gereken konu sahibi, evine ilk defa geliyor olması da bir savunma olamaz, eşi aradığında cevap vermesi 2 saniyesini almazdı adam zaten gerekli özeni gösterip telefon etmiş belki evden alacağı bir şey vardı ve ben girip rahatsız etmeyeyim sen kapıdan verirsin diyecekti, konu sahibi eşine eve gelirsen de sesli gel kapyı çal vs diyebilirdi, çoğumuzun örtülü arkadaşları var çarşaflı arkadaşlarım dahi oldu bana gelince örtülerini çarşaflarını çıkarırlardı, eşim bir sebeple eve gelmek zorunda kalırsa x’ler gelecek eve gelirsen kapıyı bir tıklat öksür ses yap ki kızlar örtülerini takmak için zaman kazansın derdim, böyle durumlarda hassasiyetlere özen gösterip erkekleri yönlendirecek olan eşleridir.

Son düzenleme:
X