Eşime gıcık oldum

En nefret ettiğim şey gittiğim evde kişinin babası ,kocası kimse anahtarla lök diye eve girilmesi.
Eve girmeden kapı çalınması bir görgü kuralıdır bence. Medeniyet görmüş herkes kapıyı çalmali.
Daha dün başıma geldi. Öğleden sonra yakın arkadaşıma geçmiştim, elbisemi çıkardım sıcak diye,içimdeki bralet ve boxerla fayanslara uzandım, sohbet ediyoruz. Kapı sesi geldi, neyse ki bulunduğum yer ile kapı arasında bir duvar vardi . Normalde o evde yaşamayan kardeşi gelmiş.
Çok sinir oldum.
Aynı şekilde bir arkadaşıma gitmem ve südyenimj çıkarmam arasında geçen süre beş saniye. Genelde evine gittiğim yakınlıkta biriyse bana hemen tiril tiril bir şey verir şu yaz sıcağında, onla gezerim. Bazen Cat diye kocaları geliyor, sanki fuhuş baskını yapar gibi, sinir oluyorum. O yüzden kocası ayı olan birine her gidişimde eğer soyunduysam kapının içten kilidini kapatıp öyle soyunuyorum.
Ayrıca bunun sekülerlik ile alakası yok. İnsanların özel alanına saygı duymakla alakası var.

Benim koca sıklıkla yapar.
Kızlarla balkondayızdır hop kocam girer ‘nabeer bana kahve yok mu?’ diye😂
Kapalı bir hanım varsa evde mesaj atarım anahtarla girme, zili çal ‘x hanım bizde’ diye.
Bence sizin düşüncesizliğiniz olmuş, adam ne bilsin yani?
Kabus ya, bir kere başıma geldi.
Ne zamandır görüşmeyen üç kız buluştuk, ev zaten sıcak, ben bluzu çıkartmisim braletleyim, öteki ev sahibinden şort almış . Sohbetimiz koyu, hahara hihiri esliginde benim yeni ex olmuş bir sevgilim ile olan uygunsuz bir olayın dalgasını geçiyoruz. Seslerimiz de yüksek çıkıyor, birbirimizin sözünü kese kese güle güle konuşuyoruz falan.
Birden salonun kapısı açıldı, 'allah muhabbetinizi arttırsin' diye daldı kocası.
Sonra bizi cıscıbıl görünce çıktı, karısı da arkasından gitti,kavga ettiler .
'hemen şimdi gelmis' dedi ama ben çok rahatsız oldum, çünkü benim özel hayatim ile ilgili, kardeşim olarak gördüğüm kimseler haricinde asla paylaşmak istemeyeceğim bir şeyi anlatıyordum. Belki de adam geldi , kapida sohbeti dinledi. Nasıl emin olayım ki.
Kendimi çok kötü hissettim, o günden beri kocası da benim gözümde ayının teki

*Ben açığım, bu arkadaşım ve ailesiyle denize gitmisligim yanlarında mayo ile gezmisligim bile var. Ama ne alaka yani. Ev daha mahrem bir şey. Evde misafir olduğu biliniyorsa insanlar biraz dikkat etmeli

Kabus ya, bir kere başıma geldi.
Ne zamandır görüşmeyen üç kız buluştuk, ev zaten sıcak, ben bluzu çıkartmisim braletleyim, öteki ev sahibinden şort almış . Sohbetimiz koyu, hahara hihiri esliginde benim yeni ex olmuş bir sevgilim ile olan uygunsuz bir olayın dalgasını geçiyoruz. Seslerimiz de yüksek çıkıyor, birbirimizin sözünü kese kese güle güle konuşuyoruz falan.
Birden salonun kapısı açıldı, 'allah muhabbetinizi arttırsin' diye daldı kocası.
Sonra bizi cıscıbıl görünce çıktı, karısı da arkasından gitti,kavga ettiler .
'hemen şimdi gelmis' dedi ama ben çok rahatsız oldum, çünkü benim özel hayatim ile ilgili, kardeşim olarak gördüğüm kimseler haricinde asla paylaşmak istemeyeceğim bir şeyi anlatıyordum. Belki de adam geldi , kapida sohbeti dinledi. Nasıl emin olayım ki.
Kendimi çok kötü hissettim, o günden beri kocası da benim gözümde ayının teki

*Ben açığım, bu arkadaşım ve ailesiyle denize gitmisligim yanlarında mayo ile gezmisligim bile var. Ama ne alaka yani. Ev daha mahrem bir şey. Evde misafir olduğu biliniyorsa insanlar biraz dikkat etmeli
yenGEnC bu olayda kabahatli olan arkadaşın ama😬 kendi anahtarını kapı üzerine takıp hatta kilitleyebilirdi de çünkü herkes eşini de kendi arkadaş çevresini de bilir, önlem alması gereken misafir ağırlayan kişidir, ki konu sahibinin eşi eve gelmeden telefon etmiş mesaj atmış kendince nezaketini özenini göstermiş, aramalara ve mesaja dönmeyen konu sahibi, adam da koyu bir sohbetteler rahatsız etmeyeyim ya da birlikte çıkıp gezmeye gittiler vb düşünmüş olabilir, adamın mesajda ne yazdığı belirtilmemiş misal.

Eşimin de evden bir şey alması gerekmiş. Bana mesaj atmış ve aramış ama ben duymamıştım. Sonra o da gelmeye karar vermiş. 🤦🏻‍♀️Bir şey alıp çıktı 5 dakika içinde. bunu normal görüyor.
Çünkü gayet normal. Ayrıca adamın bir kabahati yok. Gıcık olacaksanız da kendinize olun. Aramış duymamışsınız,mesaj atmış görmemişsiniz.

Ben çıkar tak zor olur diye düşündüm genelde bana gelen kapalı arkadaşlarım çıkarmıyo uğraşmamak için
Bana gelen arkadaşlarım da yaz sıcağını geçtim, kışın bile olsa girer girmez çıkarırlar rahat oturmak için.

yenGEnC bu olayda kabahatli olan arkadaşın ama😬 kendi anahtarını kapı üzerine takıp hatta kilitleyebilirdi de çünkü herkes eşini de kendi arkadaş çevresini de bilir, önlem alması gereken misafir ağırlayan kişidir, ki konu sahibinin eşi eve gelmeden telefon etmiş mesaj atmış kendince nezaketini özenini göstermiş, aramalara ve mesaja dönmeyen konu sahibi, adam da koyu bir sohbetteler rahatsız etmeyeyim ya da birlikte çıkıp gezmeye gittiler vb düşünmüş olabilir, adamın mesajda ne yazdığı belirtilmemiş misal.
İyi de bir zile basmak çok mu zor?
Yani o kadar aramış bir insan, anahtarını çıkarıp girmekle harcayacağı zamanda zile bassa bu problem hiç yaşanmayacakti.
Benim de anahtarım hep yanımdadir ama yine de dış kapı açık bile olsa o zile basar eve öyle girerim. Babam da aynı şekilde yapar. Çünkü dünyanın binbir türlü hali var, merdivenleri cikasiya geçen sürede uygunsuz bir durum varsa hemen ortadan kaldırılır, hiç mesele kalmaz.
Buna alıştığım için bana bu normal geliyor.

Bir de ben ailesi ile yaşayan insanların evinde o kadar rahat olmuyorum, emekli babası varsa mesela her an gelebilme ihtimali olduğu için usturuplu oturuyorum. ya da arkadaşımın eşi 7de evde oluyorsa 6.30 gibi bir toparlanirim.
Ama eğer 'ev boş' diye cagirildiysam (konudaki kadınlar gibi) arkadaşım esinin geç geleceğini söylediyse yayılır yatarım . O gün adam mesaide diye bizi çağırmıştı, "12ye kadar gelmez" demişti. O yüzden iş çıkışı buluştuk, adam vazgeçmiş o kadar uzun mesaiye kalmaktan, 9 gibi çıkmış. Evde misafir olduğunu bilmesine rağmen çat diye açıyor kapıyı (zaten ayakkabıların dışarı koyulduğu bir apartman, bizim ayakkabıları kapı önünde görünce misafirlerin gitmediğini anlardi)😤
Ya da bir önceki mesajda dal başak fayanslara serildigim evde kızın ailesi haftalardır memlekette, arkadaşım evde yalnız yasiyor. Onun rahatlığıyla o kadar yayildim. Ben olmasam, kız da hazır tekim diye donla dolaşıyor olabilirdi,ya da açmış bacaklarını ağda yapıyor olabilirdi. Yani bir eve anahtarla girmeden önce kapıyı çalıp çok az beklemek zor bir şey mi?
Böyle catkapi gelen insanlar yüzünden ev gezmesinden soğudum.
Sevgili hanimlar, böyle kocalariniz varsa ve sorun etmiyorsaniz emin olun misafirlerden (sizinle paylasmasa bile) rahatsız olan çıkabilir. Hiç yoktan evde biri varken zili çalıp beklemek bir görgü kuralıdır

Evlendiğimden beri evime ilk kez gelecek olan bir arkadaşı davet ettim. Eşimin de işi vardı zaten o gün. Sonra eşimin işi iptal oldu ve dışarıda öyle takılırsın biz evde otururken demiştim.
Gelecek arkadaş başörtülü. Neyse arkadaşım geldi salonda oturuyoruz birden kapıdan anahtar sesi geldi, arkadaşım hemen toparlanmaya çalıştı ve şok oldu. Ben de acayip utandım açıkçası. Eşime de çok kızdım. Niye geliyorsun diye.

Eşimin de evden bir şey alması gerekmiş. Bana mesaj atmış ve aramış ama ben duymamıştım. Sonra o da gelmeye karar vermiş. 🤦🏻‍♀️Bir şey alıp çıktı 5 dakika içinde. bunu normal görüyor.

Kendisi daha seküler bir yerde yetişmiş ve başörtülü hiç tanıdığı olmamış o sebeple sanırım anlayamıyor bunu. Çok gıcık oldum. Henüz konuşmadım kendisiyle. Bunun normal olmadığını anlatmam lazım. Ama nasıl?
Tepkimi ölçülü koyabilmek için size danışmak istedim.

Arkadaşım da haklı olarak epey bozuldu.
Kusura bakmayın ama hata sizde ,siz telefonunuza baksaydınız eşinizde böyle bişey yapmazdı

Hata sizde telefonu görmediğiniz için ama eşiniz de kapıyı çalabilirdi.

Bu arada ben de yakın arkadaşlarımın evine gittiğimde başörtümü açarım ve onlar nereye koymamı söylerse oraya koyarım. Yanımda başörtü boneyle gezmem. Yani aniden içeri biri girse kapatacak bir şey bulamayabilirim.

Ayrıca diğer yorumlara da cevap vereyim. Doktor konusu zaruri olduğu için illa kadın olacak diye bir şey yok. Bir arkadaş da bir tek sizde saç yok diye yorum yazmış dhdjsjsjs koptum 🤣

Yani o kadar aramış bir insan, anahtarını çıkarıp girmekle harcayacağı zamanda zile bassa bu problem hiç yaşanmayacakti.
Benim de anahtarım hep yanımdadir ama yine de dış kapı açık bile olsa o zile basar eve öyle girerim. Babam da aynı şekilde yapar. Çünkü dünyanın binbir türlü hali var, merdivenleri cikasiya geçen sürede uygunsuz bir durum varsa hemen ortadan kaldırılır, hiç mesele kalmaz.

Bir de ben ailesi ile yaşayan insanların evinde o kadar rahat olmuyorum, emekli babası varsa mesela her an gelebilme ihtimali olduğu için usturuplu oturuyorum. ya da arkadaşımın eşi 7de evde oluyorsa 6.30 gibi bir toparlanirim.
Ama eğer 'ev boş' diye cagirildiysam (konudaki kadınlar gibi) arkadaşım esinin geç geleceğini söylediyse yayılır yatarım . O gün adam mesaide diye bizi çağırmıştı, "12ye kadar gelmez" demişti. O yüzden iş çıkışı buluştuk, adam vazgeçmiş o kadar uzun mesaiye kalmaktan, 9 gibi çıkmış. Evde misafir olduğunu bilmesine rağmen çat diye açıyor kapıyı (zaten ayakkabıların dışarı koyulduğu bir apartman, bizim ayakkabıları kapı önünde görünce misafirlerin gitmediğini anlardi)😤
Ya da bir önceki mesajda dal başak fayanslara serildigim evde kızın ailesi haftalardır memlekette, arkadaşım evde yalnız yasiyor. Onun rahatlığıyla o kadar yayildim. Ben olmasam, kız da hazır tekim diye donla dolaşıyor olabilirdi,ya da açmış bacaklarını ağda yapıyor olabilirdi. Yani bir eve anahtarla girmeden önce kapıyı çalıp çok az beklemek zor bir şey mi?
Sevgili hanimlar, böyle kocalariniz varsa ve sorun etmiyorsaniz emin olun misafirlerden (sizinle paylasmasa bile) rahatsız olan çıkabilir. Hiç yoktan evde biri varken zili çalıp beklemek bir görgü kuralıdır
Kesinlikle hak veriyorum sana . Hatta yaramı destin 😂 Benim eşim eve anahtarla girer yıllarca tek yaşadığı için . İlk zamanlar çok garip ve manasız gelmişti. Konuştum ,düzeltti kendini neyse ki bir sorun olmadan ama bunu dusenememis olmasi hala sinirlendirir .

Esime bunu on kez anlatsam anlamaz 🤣 halbuki kendi annesi de tesetturlu.

O yuzden bence esinize cok kizmayin, bir dahaki sefere onleminizi alin. Yapilacak bisey yok suan icin.

O
Kadın doktor tercih ediyorlar.
Nikah düşen hiçbir karşı cinse saç, beden uzvu vs göstermiyorlar.
Bilgim bu yönde benim.
Yalnız kadının kadına da namahrem bölgeleri var, bu konuda ne yapıyorlar bilmiyorum, merak ettim şimdi😂
Kadının kadına görünmemesi gereken kısim göbek deliğiyle dizkapağı arası olan kısım.Neticede soyunmuyoruz birbirimizin yanında sıkıntı yok yani 😊

Şöyle bişey, bende kapalıyım gittiğim evde başımı açmam otururum, eğer açmak zorunda da kalırsam yanıma yazmamı alırım. Çünkü insanlar evine çekinerek girince ben bozuluyorum aslında. Rahatsızlık verdim diye. Tedbirli oturcaktı arkadaşınız bozulmazdı o zaman morali. Benim eşimde misafir varken gelince ya arar, ben açamazsam apı zilini çalar. Eşinize yüklenmeyin bence.

Evlendiğimden beri evime ilk kez gelecek olan bir arkadaşı davet ettim. Eşimin de işi vardı zaten o gün. Sonra eşimin işi iptal oldu ve dışarıda öyle takılırsın biz evde otururken demiştim.
Gelecek arkadaş başörtülü. Neyse arkadaşım geldi salonda oturuyoruz birden kapıdan anahtar sesi geldi, arkadaşım hemen toparlanmaya çalıştı ve şok oldu. Ben de acayip utandım açıkçası. Eşime de çok kızdım. Niye geliyorsun diye.

Kendisi daha seküler bir yerde yetişmiş ve başörtülü hiç tanıdığı olmamış o sebeple sanırım anlayamıyor bunu. Çok gıcık oldum. Henüz konuşmadım kendisiyle. Bunun normal olmadığını anlatmam lazım. Ama nasıl?

Eşinizde sorun yok, adam sizi aramış, mesaj göndermiş başka erkek olsa telefonuna niye bakmıyorsun diye arıza çıkarır, eşinize haksızlık ediyorsunuz. Bence susun ve konuyu uzatmayın.

yenGEnC senin yaşadığın ev gezmesi sorunlarıyla konu sahibinin arkadaşının yaşadığı çok farklı, ablasıyla aynı evde yaşamayan erkek kardeşin eve paldır küldür dalması sizler olmasanız bile hoş değil, belki ablası çıplak, belki erkek arkadaşıyla beraber oluyor vs vs

Diğer olayda da arkadaşının eşi eve gelmiş salona pat diye dalmış, salon kapısını açmadan karısına seslenebilirdi, senin yaşadığın olaylardaki patavatsızlar erkekler eyvallah ama bu konudaki adama hata bulamıyorum çünkü senin durumundan farklı olarak adam hem aramış hem mesaj atmış burada ihmal konu sahibinin, adamın aramasına mesajına karşılık vermesi gerekirdi, hadi aramasını mesajı önemsemedi o zaman anahtarı kapıya takabilirdi kapıda anahtar varsa zaten o kapı açılamaz, ki yazmıştım bizde de ben evdeysem eşim kapıyı çalar açarız çünkü evdeysem anahtar kapının üzerindedir dışarıdan açılamaz.

Son düzenleme:

Gereksiz yere aşırı yüklenmişsiniz eşinize. eve girince direk arkadaşınızı gördü mi? Görse bile sonuçta isteyerek olmamış, yapacağımız bir şey yok. Ayrıca ailelerin de başörtülü insan olmayan erkekler bu tarz şeylere hemen alışmaya biliyor, sizin öğretmeniniz lazım. O kadar mesele yapıp eşinizi germeyin

Gerçekten baş örtülü kadınların evlerinde ve kadın kadına otururken baş örtülü mü olduğunu sanıyorsunuz... Çok ilginç geldi yorumlar...

Eşinizin yaptığı yanlış sadece zili çalmamak olmuş. Bir daha ki sefere dikkat eder artık... Çok hassas kişiler yanlarında tülbent getirip çantasının üstünde tutarlar. Rahmetli anneannem öyle yapardı. Annemde bazı yerlerde o şekilde yanında oyalı tülbent tutar...

X