- 26 Temmuz 2015
- 6.661
- 9.347
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şu sıcakta başörtüyle mi oturmaliydi evde:)) elbette açar, kadın kadına olduğunda. Hem eşinin eve anahtarla girmesi doğru değil, zile basmaliydi, en kotu ihtimalle kapıyı tiklatabilirdi. Hem de konu sahibinin eşine arkadaşının tesettürlü olduğunu söylemesi gerekirdi.Siz baya garipsiniz bence. Eşiniz normal. Basortulu gelen eve misafirlige gidince basini mi açiyor anlamadım. Ama salondaysaniz kapiyı çekerdiniz olur biterdi. Gerci esiniz zile basabilirdi ama onden aramis mesaj atmis . Yani abartacak bisey yok bence
Anahtarla girmeye alışıksa onu o an hasbelkader yapmış olabilir. Benim eşim de zile basmaya alışık, dışardan geldiğimizde evde kimse olmamasına rağmen zile basıyor.Bence adamın tek suçu zile basmak yerine anahtarla açmak kapıyı. Geri kalan durumlarda aramış mesaj çekmiş adam. Gıcık olunacak bir durum yok konuşmanızı yaparken bunu göz önünde bulundurun derim
İyi de arkadaşınız size gelirken kapalı halde gelmedi mi zaten niye çıkardı ki evdeEvlendiğimden beri evime ilk kez gelecek olan bir arkadaşı davet ettim. Eşimin de işi vardı zaten o gün. Sonra eşimin işi iptal oldu ve dışarıda öyle takılırsın biz evde otururken demiştim.
Gelecek arkadaş başörtülü. Neyse arkadaşım geldi salonda oturuyoruz birden kapıdan anahtar sesi geldi, arkadaşım hemen toparlanmaya çalıştı ve şok oldu. Ben de acayip utandım açıkçası. Eşime de çok kızdım. Niye geliyorsun diye.
Eşimin de evden bir şey alması gerekmiş. Bana mesaj atmış ve aramış ama ben duymamıştım. Sonra o da gelmeye karar vermiş. Bir şey alıp çıktı 5 dakika içinde. bunu normal görüyor.
Kendisi daha seküler bir yerde yetişmiş ve başörtülü hiç tanıdığı olmamış o sebeple sanırım anlayamıyor bunu. Çok gıcık oldum. Henüz konuşmadım kendisiyle. Bunun normal olmadığını anlatmam lazım. Ama nasıl?
Tepkimi ölçülü koyabilmek için size danışmak istedim.
Arkadaşım da haklı olarak epey bozuldu.
Tepki verecek birşey yok. Gereksiz yere germeyin adamı.Tepkimi ölçülü koyabilmek için size danışmak istedim.
Bir de neden bu kadar mağduriyet devşiriliyor ve herkes her şeyini insanlara göre ayarlamak zorunda kalıyor onu anlamadım; başörtüsünü alıp kafasına atması saniyelik olay, adamın kapıyı açmasından daha kısa sürede kafasına örtüsünü atabilir.Sıkıntı sizden kaynaklanıyor,seküler kocanızdan değil.
Arkadaşınız da iş üstünde basılmış gibi tepki vereceğine elalemin evinde daha tedbirli otursaymış.
Ya herkes tuhaf ne bileyim. Başörtülü bir sürü tanıdığım var,evde jartiyerle oturmuyorlar,başörtüyü yanında tutuyor hepsi aynen dediğin gibi. Yabancı bir eve gelmişsin ,her yerden herkes de çıkabilir, bilemezsin, tesettür senin tesettürünse dikkatli olmak zorunda olan da sensin yani. Afallayacak şaşıracak ne var anlayamadım. Adam kendi evine geliyor neticede.Bir de neden bu kadar mağduriyet devşiriliyor ve herkes her şeyini insanlara göre ayarlamak zorunda kalıyor onu anlamadım; başörtüsünü alıp kafasına atması saniyelik olay, adamın kapıyı açmasından daha kısa sürede kafasına örtüsünü atabilir.
Adam da ya acil alması gereken eşyasını alır çıkardı ya ayıp olmasın diye başı önde bir merhaba deyip giderdi. Sohbet bölmemek için de anahtarla girmiş olabilir. Aceleyle unuttuğu bir eşyası için de zaten alel acele kapıyı açıp girmesi kadar normal bir şey yok. Ben olsam bundan rahatsız olan arkadaşımdan rahatsız olurdum, ne var yani adam evine de giremeyecek mi?
Adam muhtemelen sizin sohbetinizi, keyfinizi bozmamak için anahtarla girmiş, zaten 5 dk işini halledip çıkmış. Öncesinde de sizi hem aramış, hem mesaj atmış. Daha ne istiyordunuz anlamadım, güvercinle mi haber yollayacaktı?
Adama başka sebepten gıcıksanız peşinen söyleyin de ona göre gömelim. Adamın suçu yok ayolMesaj atmış aramış ama cevap vermedim ki. Yani cevap yazıp evet müsaitiniz gel demiş olsam, gelsin zaten ama cevap gelmeyince eve girmeyip cevabı beklemesi daha doğruydu.
Adam birşey alıp çıkacakmış senin görmeni mi bekleyecek?Mesaj atmış aramış ama cevap vermedim ki. Yani cevap yazıp evet müsaitiniz gel demiş olsam, gelsin zaten ama cevap gelmeyince eve girmeyip cevabı beklemesi daha doğruydu.