• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime geri dönmeli miyim?

Merhaba bayanlar.. nereden başlayacağımı bilmiyorum, tam 31 gündür eşimle ayrıyız..4 yıldır evliyim, evlendiğimiz günden beri hep sorunlarımiz vardi.. onun ailesi tam bir anadolu insanı ve eşim tek erkek çocugu.. normalde erkek cocugu ayni binada yasar ve herseylerine kosar. Ama biz ayri bir eve kiraya ciktik o sekilde evlendik. Ben evlenirken aile yapisinin boyle oldugunu tam bilmiyordum.. babasinin bir suru mal varligi var.. ve bunlari alirken cektigi kredileri surekli esimle birlikte odediler. Esim eve para getirmez bana 5-10 tl harclik verir surekli babasinin borclarini oderdi. Nasil olsa bu mallar bana kalacak derdi.. ve surekli neredyse hergun anne babasinin evine gider cay icer, yemek yer, mangallar yapar eve gelmezdi. Bana karisamazsin onlar benim ailem derdi.. ben evde hamileyken gece yarisina kadar tek kalir onu beklerdim, oda ailesinin evinde otururdu.. babasi bize ev alacagi yerde gitti kendine koyde villa yapti.. kendine baska seyler edindi.. toplam 7 tane evi var su an.. ama onlarin mahallede diye oturmam mumkun degil.. benim ailem ise cok genis goruslu tiyatro, sinema, kitapla ilgilenen bir aile.. bu konuda surekli tartismalar cikti..kendime ozel hicbirsey almaman ragmen,ailesi surekli kafasini karistirdigi icin esim bana cok harciyoruz hic para biriktiremiyoruz der durrdu. Cunku onlarin memleketlileri paraya tapiyor, dilencilik yapani bile var... devletten bedava maas baglatanlar, rapor alanlar.... ilkte esim benim aileme cok duskundu bana cok duskundu ve bize ayak uyduruyordu... hic ailesine benzemiyordu.. ama cocugumuz olduktan sonra babasinin annesine davrandigi gibi davranmaya basladi.. ben evde oturayim, cocuk bakayim; evde yemek yapayim.. ona karismiyayim soru sormiyim,evime bakayim.. iside babasiyla ortak bu arada.. eve ne para girdigi hep belirsiz, hep babasina verir.. ayri evde yasasada ayni evde yasar gibi onlaei 1 gun gormeden duramaz. Ayrica 2 gun gitmesi ailesi hemen der evlendin ananani babani unuttun diye.. evde elektrik gitse esimi arar, ilac alinacaksa esime aldirir, dogalgazi acamasa onu cagrir babasi asla kendi basina bisey yapmaz. Bu arada esimin kahve aliskanligi basladi, isi olmasa dahi ise gidiyorum diye yalan atar hergun gider kahvede saatlerce okey oynardi, 40 yildir evli ciftler gibi davranirdi bana. Sen kadinsin otur evde cocuguna bak, beni rahat birak vs.. ya kahvede ya annesinde otururdu bende calisiyor sanardim.. son 3 aydir maddi olarak ailesinin borclarindan dolayi bunalima girdi. Ben bir erkekle konussam dahi umursamayacak derecedeydi.. kendimi degersiz bir esya gibi hissediyordum. Duzeltmek icin elimden geleni yaptim.. ailesini evime defalarca davet ettim; daha bakinli oldum, anlayisli oldum.. hatta umursamaz olmayida denedim ama duzelmedi ben boyleyim deyip isine gelrse dedi. Son gun yine tartistik, ben artik kendimi anlatamamaktan yorulmustum ondan sevgi gormuyordum. Kendimi cok yalniz hissediyordum. Balkonda oturup 1 sise viski ictim.. aksam oldugunda gittim yanina konusmaua ve beni yine asla anlamadi.. gerisini hatirlamiyorum. Sinir krizi geciemisim, balkona kendimi atmak icin cikmisimm. Bacaklarim asagiya sarkiyormus. Beni zor tutmus sakinlesmiyormusum oda caresiz kalip babamlari aramis.. hastaneye gittik 4 tane sakinlestirici igne yaptilar.. oda 2 yasindaki kizimizla hastaneye geldi.. daha sonra birbirimizi arayip sormadik, 10 gun gecti konusmak istedi.. bende kabul ettim cok pisman oldugunu beni cok sevdigini aslinda herseyin bos oldugunu ve simdi tat vermedigini aklinin basina geldigini bensiz yapamayacahini soyluyor. Bende o eve felmem dedim cubku eski ve agir havasi olan cocukla cok zor yasanacak bir evdi. Bu surecte O evden baska bahceli guzel bir eve tasidi esyyalarimizi kimseden yardim almadan tek basina yerlestiedi. Yetwrki gel diyor yeni evde yeni hayata baslayalim diyor. 1 hafta icinde yeni ev buldum, ailemede artik eskisi gibi olmocam onceligim sen v kizimiz olacak diyor.. ilerde isimide degistircem diyor. Ve daha once ayrilmadik bu ilk oldu.. ben derdimi aldim diyor.. ama annem ve babam asla barismami istemiyor.. eger barisirdan biz buradan gideriz asla yuzumuze bakma, iji yakan bir araya gelmesin fiye beddua ediyor. 1 insan 2 okmaz duzelmez diyor. Kendine yeni hayat kur diyor. Asiri teokililer ve gercekfen annem asla birdahs yuzume bakmaz.. ve ileride keske ailemi dinleseydim diye pisman olursun bosuna yillarini gecirme diyor.. bendd ne yapacafimi sasirdim? Ailemi silip ona 1 sans dahami verim.. yoksa ailemi dinleyip bosanayim mi?? Onu seviyorum. Ama ayni olur diye korkuyorum.. bu arada ben 22, esim 29 kizimizda 2 yasinda.bana bir akil verin nolur
Aileniz doğal olarak çok tepkili. Sonuçta sizin ölümden dönmüş olmanız bir anne baba için çok ağır bir durum. Ama ilk kez rest çekip bir ayrılık olmuş ve eşinizin gözle görülür bir çabası var. Ortada çocuk da olduğu için bir şans verilebilir en azından sonrasında bir kere daha denese miydik pişmanlığı kalmaz. Ancak ailenizi kesinlikle silip atmayın. Güzellikle konuşarak ikna etmeye çalışın. Ailenize “ belki haklı çıkacaksınız yine dönüp size sığınacağım. Ama bir evladım var eşimin de çabası var. Sonradan denese miydim diye aklımda kalmasını istemiyorum. İlerde çocuğuma da elimden geleni yapmış olduğumu bilerek bakmak istiyorum. Sizin rızanız desteğiniz olmadan bu kapıdan çıkamam lütfen “ gibi gibi cümleler kurabilirsiniz. Ama razı olur da ikinci bir şansınız olursa kesinlikle taviz vermeyin eşinize.

Merhaba bayanlar.. nereden başlayacağımı bilmiyorum, tam 31 gündür eşimle ayrıyız..4 yıldır evliyim, evlendiğimiz günden beri hep sorunlarımiz vardi.. onun ailesi tam bir anadolu insanı ve eşim tek erkek çocugu.. normalde erkek cocugu ayni binada yasar ve herseylerine kosar. Ama biz ayri bir eve kiraya ciktik o sekilde evlendik. Ben evlenirken aile yapisinin boyle oldugunu tam bilmiyordum.. babasinin bir suru mal varligi var.. ve bunlari alirken cektigi kredileri surekli esimle birlikte odediler. Esim eve para getirmez bana 5-10 tl harclik verir surekli babasinin borclarini oderdi. Nasil olsa bu mallar bana kalacak derdi.. ve surekli neredyse hergun anne babasinin evine gider cay icer, yemek yer, mangallar yapar eve gelmezdi. Bana karisamazsin onlar benim ailem derdi.. ben evde hamileyken gece yarisina kadar tek kalir onu beklerdim, oda ailesinin evinde otururdu.. babasi bize ev alacagi yerde gitti kendine koyde villa yapti.. kendine baska seyler edindi.. toplam 7 tane evi var su an.. ama onlarin mahallede diye oturmam mumkun degil.. benim ailem ise cok genis goruslu tiyatro, sinema, kitapla ilgilenen bir aile.. bu konuda surekli tartismalar cikti..kendime ozel hicbirsey almaman ragmen,ailesi surekli kafasini karistirdigi icin esim bana cok harciyoruz hic para biriktiremiyoruz der durrdu. Cunku onlarin memleketlileri paraya tapiyor, dilencilik yapani bile var... devletten bedava maas baglatanlar, rapor alanlar.... ilkte esim benim aileme cok duskundu bana cok duskundu ve bize ayak uyduruyordu... hic ailesine benzemiyordu.. ama cocugumuz olduktan sonra babasinin annesine davrandigi gibi davranmaya basladi.. ben evde oturayim, cocuk bakayim; evde yemek yapayim.. ona karismiyayim soru sormiyim,evime bakayim.. iside babasiyla ortak bu arada.. eve ne para girdigi hep belirsiz, hep babasina verir.. ayri evde yasasada ayni evde yasar gibi onlaei 1 gun gormeden duramaz. Ayrica 2 gun gitmesi ailesi hemen der evlendin ananani babani unuttun diye.. evde elektrik gitse esimi arar, ilac alinacaksa esime aldirir, dogalgazi acamasa onu cagrir babasi asla kendi basina bisey yapmaz. Bu arada esimin kahve aliskanligi basladi, isi olmasa dahi ise gidiyorum diye yalan atar hergun gider kahvede saatlerce okey oynardi, 40 yildir evli ciftler gibi davranirdi bana. Sen kadinsin otur evde cocuguna bak, beni rahat birak vs.. ya kahvede ya annesinde otururdu bende calisiyor sanardim.. son 3 aydir maddi olarak ailesinin borclarindan dolayi bunalima girdi. Ben bir erkekle konussam dahi umursamayacak derecedeydi.. kendimi degersiz bir esya gibi hissediyordum. Duzeltmek icin elimden geleni yaptim.. ailesini evime defalarca davet ettim; daha bakinli oldum, anlayisli oldum.. hatta umursamaz olmayida denedim ama duzelmedi ben boyleyim deyip isine gelrse dedi. Son gun yine tartistik, ben artik kendimi anlatamamaktan yorulmustum ondan sevgi gormuyordum. Kendimi cok yalniz hissediyordum. Balkonda oturup 1 sise viski ictim.. aksam oldugunda gittim yanina konusmaua ve beni yine asla anlamadi.. gerisini hatirlamiyorum. Sinir krizi geciemisim, balkona kendimi atmak icin cikmisimm. Bacaklarim asagiya sarkiyormus. Beni zor tutmus sakinlesmiyormusum oda caresiz kalip babamlari aramis.. hastaneye gittik 4 tane sakinlestirici igne yaptilar.. oda 2 yasindaki kizimizla hastaneye geldi.. daha sonra birbirimizi arayip sormadik, 10 gun gecti konusmak istedi.. bende kabul ettim cok pisman oldugunu beni cok sevdigini aslinda herseyin bos oldugunu ve simdi tat vermedigini aklinin basina geldigini bensiz yapamayacahini soyluyor. Bende o eve felmem dedim cubku eski ve agir havasi olan cocukla cok zor yasanacak bir evdi. Bu surecte O evden baska bahceli guzel bir eve tasidi esyyalarimizi kimseden yardim almadan tek basina yerlestiedi. Yetwrki gel diyor yeni evde yeni hayata baslayalim diyor. 1 hafta icinde yeni ev buldum, ailemede artik eskisi gibi olmocam onceligim sen v kizimiz olacak diyor.. ilerde isimide degistircem diyor. Ve daha once ayrilmadik bu ilk oldu.. ben derdimi aldim diyor.. ama annem ve babam asla barismami istemiyor.. eger barisirdan biz buradan gideriz asla yuzumuze bakma, iji yakan bir araya gelmesin fiye beddua ediyor. 1 insan 2 okmaz duzelmez diyor. Kendine yeni hayat kur diyor. Asiri teokililer ve gercekfen annem asla birdahs yuzume bakmaz.. ve ileride keske ailemi dinleseydim diye pisman olursun bosuna yillarini gecirme diyor.. bendd ne yapacafimi sasirdim? Ailemi silip ona 1 sans dahami verim.. yoksa ailemi dinleyip bosanayim mi?? Onu seviyorum. Ama ayni olur diye korkuyorum.. bu arada ben 22, esim 29 kizimizda 2 yasinda.bana bir akil verin nolur
1 şişe viski içip eşinle konuşmaya gittin bravo , aileni dinle daha 22 yaşındasın o adam değişmez

Konudan bağımsız ama kadınlar kulübünde hangi konuyu okusam kadının ailesi kendini geliştiren, entellektüel, bilgili, anlayışlı oluyor. Erkeğin ailesi cahil, bilgisiz, eğitim düzeyi genelde düşük ama eğitim almış dahi olsalar geri kafalı oluyorlar. Ha bide paragöz tabiki. Bunu es geçemeyeceğim.

Konu sahibi sizi baz alarak söylemiyorum. Belki gerçekten öyleler yanlış anlaşılmak istemem ama her konuda bunu okuyorum biraz garip geliyor artık.

Bana şans vermezseniz pişman olursunuz gibi geldi. Eşinizi eve çağırın ve ailenizle karşılıklı konuşun. Ailenizi ikna etsin. Sakın ailenize yüz çevirip gitmeyin. Diken üstünde kalsın eşiniz hep arkanızda bir kapı olduğunu bilsin. Net bir şekilde konuşun tüm isteklerinizi ve öyle yola çıkın.

Aileniz sizi böyle bir aileye 18 yaşında nasıl vermiş? Koca konuda buna takıldım evet. Kendini geliştirmiş entelektüel bir aile buna izin vermezdi. Üniversite okutmak dururken yani bilmiyorum neyse olay bu değil. Sizi önemseyen pişman olan adam ailenizi ikna edecek. Tekrar deneyin bence sırf o sabi için ama ailenizi ikna ederek. Silip atmak çok büyük hata olur o zaman diyecek ki gelmeseydin... Ev taşımakta ne var sanki bana kocaman villa boşaltıp yerleştirmiş gibi. Onun lafıyla dönmeyin aileniz onaylarsa ancak o zaman.

dusunsene esimin ablasinin cocuklari dilencilik yapiyor pecete falan satiyor,
Arkadaşlar her şeyi söylemiş çok uzatmayacağım bu adam asla ve asla değişmez ablasının çocuğu dilencilik yaparken müdehale edemeyen kendi çocuğuna da yapar emin ol ileride çocuğun böyle olsun istemiyorsan boşan

Aileniz doğal olarak çok tepkili. Sonuçta sizin ölümden dönmüş olmanız bir anne baba için çok ağır bir durum. Ama ilk kez rest çekip bir ayrılık olmuş ve eşinizin gözle görülür bir çabası var. Ortada çocuk da olduğu için bir şans verilebilir en azından sonrasında bir kere daha denese miydik pişmanlığı kalmaz. Ancak ailenizi kesinlikle silip atmayın. Güzellikle konuşarak ikna etmeye çalışın. Ailenize “ belki haklı çıkacaksınız yine dönüp size sığınacağım. Ama bir evladım var eşimin de çabası var. Sonradan denese miydim diye aklımda kalmasını istemiyorum. İlerde çocuğuma da elimden geleni yapmış olduğumu bilerek bakmak istiyorum. Sizin rızanız desteğiniz olmadan bu kapıdan çıkamam lütfen “ gibi gibi cümleler kurabilirsiniz. Ama razı olur da ikinci bir şansınız olursa kesinlikle taviz vermeyin eşinize.
Konu sahibi bu üye çok güzel açıklamış böyle davranın.

bence barisacaksaniz bile ayrilik gerekiyor,
siz cok yipranmissiniz,
hadi evi tasidim duzelelim demekle olacak is degil,
ya yine kotulesirseniz,
aileniz bu riski alabilir mi,
hep yurekleri agizlarinda gezecekler.

bence ayrilin,
kendinize gelin, saglikli bir sosyal hayat olusturun ikiniz de kendinize,
sonra baktiniz sevginiz hala devam ediyor,
belki yeniden evlenirsiniz.
Ama simdi barismak cok zorlamak olacak.

Bir de bebek var, onun icin de saglikli bir anne ve baba gerekiyor,
bence birazcik kendinize donun ve kendinizle ilgilenin.

ailenin tavrını da haksız buldum. ortada bi çocuk var. diyelim ki adam gerçekten düzeldi ama sırf ailen resti çekti diye barışamıyosun. bence hiç doğru bi davranış değil. hani dayak vs olsa veya sen zırt pırt evi terkediyor olsan anlaırm da.

Pişman olmuş olabilir.
Belki gerçekten her şey değişebilir.
Ama sorun sende değil zaten sevdiğin için şans vermeye hazırsın.
Sana dil dökmesi anlamsız.
Bence yalvarsin kapıda yatsın.
Anne babanı ikna etmeye ugrassin artık.
Aynen böyle söyle ona.

Babamla konustu,bir suru sozler verdi.. ama babam diyor inanmiyorum kizim simdi olmasa 1 sene sonra ozune donecek diyor.. hala kendini suclu gormuyor diyor.. bir insan iki olmaz diyor
Suçu kendinde görmuyorsa baban haklı. Sen barismak istiyorsun cok belli. Ama bu aileyle zor cok zor. Utanmadan onlarin laflarini sana taşımıs birde. Intihar eden kadına bunlar söylenir mi ?

İlk defa ayrılmışsınız bütün şartları sunarak bi kez daha deneyebilirsiniz. Ailenizle de kabul etti şartlarımı diye konuşursunuz. Sözlerini tutmazsa da tamamen ayrılırsınız..

Benim babam da öyleydi defalarca değiştim dedi sözler verdi, ama değişmedi. Ben bir insanın değişmediğini babamdan öğrendim. Annem şu an başkası ile evli. Bence Siz eşinizi tanıdığımız için Verdiğin sözlerin arkasında durup durmayacağını daha iyi bilirsiniz. Çok düşünüp ona göre bir karar verin. Ve bu arada eşime Ben seni affettim, ama ailem karşı vs. bu tür konuşmaları Lütfen yapmayın. Sizi seviyorsa zaten vazgeçmeyecektir. Eğer sözün arkasında durmazsa da ailenizden ve sizin tepkinizden korktuğu için yapmasın iki pişmanım lafına affetti demesin.

ailenin tavrını da haksız buldum. ortada bi çocuk var. diyelim ki adam gerçekten düzeldi ama sırf ailen resti çekti diye barışamıyosun. bence hiç doğru bi davranış değil. hani dayak vs olsa veya sen zırt pırt evi terkediyor olsan anlaırm da.

Ben de bunu düşünmüştüm okurken ancak konu sahibi 18 yaşında evlenmiş
Aileler çok farklı muhtemelen konu sahibinin ailesi bu evliliğe karşıydı ve şimdi dediğimiz çıktı diyorlar
yesilperi3 yesilperi3 Konu sahibi yanılıyor muyum?

Kocasıyla sorunları olan bir sürü kadın sizin sahip olduğunuz fırsatları hayallerinde bile göremez.Görse arkasına bakmadan gider.Aileniz bir bildiği olmasa bütün kapıları kapatmaz böyle.Yaşınız çok genç duygularınızla hareket ediyorsunuz ama gerçekler öyle değil.Kan bağı çok güçlüdür kolay kırılmaz eşiniz 2 gün sonra özü neyse ona dönecektir .Bu kaçınılmaz.Siz ailenizi kaybettiğinizle kalacaksınız.Zaten yüzünü görmediğiniz bir adamımı kaybetmekten mi korkuyorsunuz.Şu anda tek başına bir evde oturuyorum diyorsunuz yine aynısı olacak bari babanızın size aldığı evde huzurla oturun.

Adam kadına değer vermiyor ki. 18 yaşında evlen, 4 yıl karın tokluğuna yaşa...adam sana süs bitkisi muamelesi yapsın, hiç bir söz hakkın olmasın.

Bir tık ötesi ölümünüzmüş ya...hala ne yeniden denemesi? Hayır tüm sülalesi 5 para etmez tipler diyorsun, adamın normali bu.

İlla deneyeceksen aileni son 1 deneme için o ikna etsin. Sen ipleri koparma

Kriz geçirtene kadar görememiş mi hüznünü ? Çok iyi gördü. Ayrıca mangallar oturmalar neden sensiz ? Senin o halini görünce evet çok çok pişman olmuştur hatta kahrolmuştur ama gerçekten geçici. Bir süre sonra yine kendi kalıbına göre şekil alıyor maalesef :( Merhameti olan karısını çocuğunu düşünen insan öncelikli olarak sizi tutar

Çocugunuz olmasa daha net olunabilirdi ama bu durumda ilk kopma oldugu ve esiniz caba gosterdigi icin bir deneme yapilmali gibi.

Bir uyenin de soyledigi gibi aileniz zamaninda bu kisiyle evlenmenize izin verdigine gore demek ki onlar da biraz daha anlayisli olmaya calisabilirler.

Yalniz dilencilik falan yapilmasi cidden dusundurucu yani sizin de evladiniz var ve maalesef boyle anlattiginiz sekilde yasayan kisiler var.

Yaslariniz kucuk, aileler haliyle cok evliligin icinde fakat siz degisme ihtimali olan ama garanti olmayan esiniz icin sakın aile desteginizi kaybetmeyin, degismezse ailenize donebilin.

Benim eşimde ilk iki yıl böyleydi. Ayrılmayı denedim çok kez. Mahkemeye verdim . Barıştık. Benim ailem istemiyordu ayrılmamı . Onlar barıştırdı. Kaç yıldır iyiyiz aile sorunumuz kalmadı sayılır. Cebinde parada olsa vermiyor . Gitmiyor. Gitse durmuyor.8 yıllık evliyiz.
Sizi seviyorsa ailenizi ikna etsin . Hem sizin için ne kadar çok uğraşırsa o kadar değeriniz artar.ortada çocuk var enazından bir kere deneyin..

Back