Eşimden soğudum (psikolojik şiddet)

İlk iki cümleden sonra, bu adamın sizi ciddiye bile almadığı bile anlaşılır. Karar sizin.

Babami tarif etmissiniz. 9 yillik evlilikleri boyunca annemi surekli ezdi. Her konuda kendisi ustundu, yemek, temizlik, giyim.kusam, cocuk bakimi, alisveris, akliniza ne gelirse annemi hep o yonlendirir hatta manipule ederdi. Surekli sen bsy blmiosn dye asagilardi. Halbuki annem ondan her konuda kat be kat ustun, zeki ve guzel bir kadindi. Aslunda babam hem onu kiskamdigi hem kendi eksikliklerini bastirmak icin ona boyle davraniyordu. Sonuc olarak bosandilar. Boyle toksik iliskiler bitmeye mahkum. Kendinizi daha fazla ezdirmeyin

Keşke ortada çocuk olmasaydı bir dakika bile durmazdım beni hak ettiğini düşünmüyorum artık. Offf çocuk olunca hep ya düzelirse diye umut ediyorum ama nafile kimse değişmiyor

Offff cok tanıdık bana bu manzara

Siz bence çift terapisi deneyin.. size de günah baktınız asilmayacak durumda o zaman bosanin.. B psikoloji ile ebeveynlik yapmanız ikinizin de çocuğunuza yaptığı en büyük haksızlık

Evlilik terapistine gitmek istemedi. Bu akşam ona psikokaga gidecegimi söylicem ve yine de evlilikte mutsuz olursam bu ilişkinin bitecegini çabalamak istiyorsa psikolaga gitmesini isticem
Çok faydasını görürsünüz psikoloğun gidin bence eşinize de mutlaka götürün

Uzaktan teşhis koyamam bununla birlikte eşinizde aşağılık kompleksi belirtileri var.
Size ciddi psikolojik şiddet uyguluyor.
Çeri domatesi bıçakla kesemedi diye huysuzlanan,
yemeyi reddeden biri normal değildir.
Çift terapisi tek başına işe yaramaz.
Eşinizin kapsamlı psikolojik destek alması lazım.
Bu evlilik bu haliyle devam ederse yakında
siz de psikolojik tedaviye muhtaç olursunuz.
Sizi bekleyen en hafif tablo depresyon.
Psikoloji eğitimi olan biri olarak söylüyorum bunu.
Gidişata dur deyin lütfen.

Sakın geri adım atmayın burnu sürtsün iyice baktınız olmuyor boşanma celbi eline geldiği zaman anlar sizi ne kadar çok yaraladığını

Özgüveninizi geri kazanmaya çalışın madem eşiniz evde herseye yardımcı yıkın üstüne o yapsın sizde yan gelip yatın.

Adamda anlayış yok.
Konu sahibi eşi mi? Hizmetçisi mi?
Bugün öğleden sonra ben mutfağa girdim hem akşama, hem hafta içine dört-beş çeşit yemek yapıyorum Pazar günleri.
Mutfak zemini de kirlendi haliyle.
Baktım eşim süpürgeyi açmış, açmışken tüm evi süpüreyim dedi.
Ben de mutfağın ve holün zeminini sildim.
Eşim makineden çamaşırları çıkarıp, asmış.
Ben de bulaşık makinesini boşalttım.
Ardından konuşa konuşa yemek yedik.
Çorba tuzsuz olmuş eşim ekledi.
Kısacası günlük hayattaki işler, ufak aksaklıklar kavga sebebi olmamalı evlilikte.
En azından sürekli olmamalı.

İlk iki cümleden sonra, bu adamın sizi ciddiye bile almadığı bile anlaşılır. Karar sizin.
Az önce gelip peki ne yapabilirim dedi ben ( adamımı biliyorum ) psikolaga git dedim. Beni aşagılamandan kendimi ezik gibi hissetmekten yoruldum kendimi mutlu oldugum yerde görmek istedigimi söyledim. Şu tavrını degiştir şöyle deme bana dedim önce olumlu baksada yine sen beni köpek etmek istiyorsun onu yap bunu getir hep senin dediğin olucak demeye başladı hep aynı terane asla kabullenmiyor kendini

Keşke ortada çocuk olmasaydı bir dakika bile durmazdım beni hak ettiğini düşünmüyorum artık. Offf çocuk olunca hep ya düzelirse diye umut ediyorum ama nafile kimse değişmiyor
Annem 29 yasinda iki cocukla bosandi. Ev hanimiydi. Aciktan universite bitirdi, ise girdi. Ailesi manevi olarak destekti ama maddi imkansizliklar vardi. Pes etmedi. Benim icin cok onemli bir ornektir o. Siz de cocuklarinizin ne guclu kadinmis annem diye gurur duyduklari bir anne olabilirsiniz. Veya onlari mutsuz, huzursuz bi ailede buyutmeyi tercih edebilirsiniz

Ona domates ve bıçak olayını anlatınca tamam artık yapmıyorum diyor haklısına getiriyor
Ama başka bir şey yapıp yine psikolojik şiddete beni maruz bırakıyor
Her seferinde uyar uyar nereye kadar gidecek
İçten içe eriyorum
Bir de bana sen beni umursamıyorsun diyor
Çünkü o fotoğrafımı çek dediğinde ben kötü çekiyormuşum bilerek
Çocukça düşünceler ...

Bu adam sizi hasta eder çok net. 2 dk tahammül etmeyin bu adama. Psikolojisi iyi değil tedaviyle duzelene kadar siz yipranacaksiniz. Bilemedim karar sizin.

Ona daha önce "köpek" muamelesi yaptınız mı? Bu kadar dertli olduğunuza göre, bence hayır. Ama o adam sizi öyle görüyormuş (kesinlikle hakaret etmiyorum size, adamın bakış açısını söyledim).
Bu adamın ciddi bir tedaviye ihtiyacı var, ama bayağı ciddi. Yukarıda psikoloji eğitimi almış bir kullanıcı yazmış, birinin yemek konusundaki en ufak bir sorunda bile anlaşmazlık çıkarması ve sizi ezmeye çalışması klinik bir vaka ve sizin demenizle de tedavi almayacak. Diyelim tedavi görmeye başladı, onu aksatmadan devam ettirecek mi? Ya sizin psikolojiniz gittikçe yıpranmayacak mı onun yanında? Ben adamın sizin sorunuza cevap vermeyip direkt banyoya gidişinden bile kıl kaptım yahu. Sizinle sorunlarınızı sıcağı sıcağına çözmeye çalışmıyor, sizi dinlemiyor bile, yoksunuz gibi davranıyor. Gelince sanki hep yaptığınız bir şeymiş gibi onu insan saymadığınızı söylüyor. Bu adam bence değişmeye dirençli.

Burda boşanmak yerine ölmek isteyen 53722 tane üyenin konusu var. Hepsi de ölsem keşke der ama boşanmaz. Nerdeyse Hepsi de çocuklu. Biri de evladım için iyi olayım demez de bencilliğinden öleyim de kurtulayım der. O evladı doğuran sen, sonra yalnız bırakayım diyen sen. Ne var bu kocalarda anlamıyorum ki? He unuttum. Bunu yazanların çoğunun işi ve maaşı da var. O da ayrı bir konu ama neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…