eşimden para isteyemiyorum alışamadım

Biraz tuhaf bir soru olacak fakat siz esiniz ile flört dönemi yasadinizmi? Yani severekmi evlendiniz? Ben sizi çok mesafeli ve resmi görüyorüm. Yani ilk defa duyorum esler evin bütçesinden haberdar olmamalari.

Bence esini karsina al ve herseyi açik açik konus. Iletisim bir evlilikte çok önemli. Evin bütçesi ne oldugunu sor, ne kadar maas aliyor esin? Elektrik, gaz,.. ne kadar tutuyor? Yani ayda mesela mutfak masraflara yada mesela küafor için ne kadar para kaliyor?

Ve eger maddi durum uygun ise o kredi kartin numarasini tekrar sorun, isiniz daha kolay olur diye esinize anlatin. Sonuçta bu esiniz, karsinizda bir bakan felan yok :)

Kac yillik evliyim.esimden hic para taleo etmedim hep kendinden vermistir ben istemesem avm gitcek olsam karti verir
Verdigi harclik disinda kucun bir kutum vardir kumbara misaki oraya on tl atar

Bence esler para istemeye fursat birakmamali

Ayrica esimin maasi hep evdedir o az miktar alir yanina ben sadece ev ihtiyaci icin ordan alirim
Zaten ayri verdigi para vardir bana

Son düzenleme:
Çok güzel para isterim. Kredi kartı isterim. Hediye isterim. Ehliyetim olsa arabanın anahtarınıda isticem. Her akşam gelirmek mamalar getir bakim sen derim.

bizimde 4 ay oldu bende alışamadım henüz :27: hiç isteyemedim.daha doğrusu istetmedi sağolsun.. 2 güne bir para bırakır maaşını alınca çoğunu bana verir geri kalanınınıda eve harcar :26: ama onu almak bile zor geliyor bazen :30: bende baktım olmuyor evden işe başladım hatta şuan ona ben para veriyorum :) bence sende internetten iş yapabilirsin... kendi harçlığını çıkarabilirsin..ben hiç birikimsiz ve tecrübesiz başladım ama çok şükür kazanıyorum.. bi düşün derim ben :8:
bu nasıl bi iş cnm anlatırmısın nasıl yapabilirim

Bencede ek kart bu konuda çok kurtarıcı oluyor, parayı direk elinden alıp görmediğiniz için daha kolay alışırsınız.

Bence sizin istemenize fırsat vermeden her gün yada ne bileyim her hafta size harçlık vermeli diye düşünüyorum . Yada ek kart falan çıkartabilir . Sonuçta çalışmadığınızı biliyordu evlenirken bunu bile isteye evlendiğine göre üstüne düşen görevi yapmalı . Her gün sorması lazım sana ihtiyacın var mı diye benim babam öyle yapardı ...

Çalışın, eşiniz de olsa babanız da olsa para istemeyin.
Bir yetişkin bir başkasından nasıl para iştah ki :(
Eliniz ayağınız tutuyorsa eğer çalışmamanız için bir sebep yok.
Kocanızdan ayrılsanız veya ona bişey olsa bu kez de babanızdan mı isteyeceksiniz ve ya para isteyeceğiniz bir başka koca mı bulacaksınız?

Hiç sormadı eşim bana paran var mı diye.. Ya da evden çıkarken bana para bırakmadı. Çünkü paralar hep bendeydi. :1: Ben eşime soruyodum paran var mı diye. Sanki çalışan benim, ev hanımı o :1: Kıyamam yaa bazen sorar ne kadar paramız kaldı diye :)

Siz bilmiyo musunuz eşinizin ne kdar kazandığını? Bunu bilmek hakkınız.. Hem harçlık istememen lazım çünkü sende zaten para olmalı doğrusu bu.. Öyle biri olsa eşim bnde çekinirdim..

Butun calisan kadinlar ev isleri ile isi beraber yurutuyorlar, bu sadece bahane...
Anladim calismak zor geliyor, e o zaman da istediginizi alamamak, yapamamak, baskasinin elinde bakmak, esinizin ailesinin bile para durumunu hesaplamak, cocuk gibi harclik almak zorunda kalirsiniz, bu isin de zor kismi burasi...
Ne derler cefa olmadan sefa olmazmis...

Canim bende evlendigimde onlisans mezunu calismak istemeyen biriydim.simdi ne oldu 7 yillik evliyim 2 cocugum var ve bir turlu calisma hayatim olmadi evde kafayi yiyorum.7 yil icinde okulu 4 yila tamamladim.ingilizce ogrendim iyi de recede ama gel gorki cocuk Falan olunca birsey yapamiyorsun en azindan kres yasina kadar beklemek zorundasinn calismak icin.tabi bakacak biri varsa orasini bilemem.ayrica cocuklarla okumak kendini gelistirmek cok da kolay degil.
Ev hanimligi dusundugune ilerde pisman olabilirsin
Guzel bi kariyer hedefi belirle kendine
Okul
Kpss
Dil
Is
Cocuk bunlardan sonra
Geriye git me imkanim olsa boyle yapardim...
Ben bunlari cocuklu yaptim yapiyorum zor yani
Kocadanda para isteyemiyorsan bagimsiz ozgur bir karekterin var kisiligini karekterini oturt nacizane tavsiyem...

merhaba hanımlar ben yeni evliyim 2 ay oldu. çalışmıyorum önlisans mezunuyum iş bulamıyorum bulsamda ev sorumluluğuyla beraber işi yürütebilirmiyim bilmiyorum. ama sıkılmaya başladım bu durumdan sonuçta bazı ihtiyaçlarım oluyo istediğim beğendiğim şeyleri alamıyorum yani her beğendiğini almak isteyen savuracak biri değiliğim yanlış anlaşılmasın küçük şeylerden bahsediyorum eşimin işleri biraz durgun ama babasının durumu çok iyi hem kirada birkaç tane dairesi ve 1 dükkan var. hem çalşıyor hemde emekli bi karı bi koca yaşıyolar zaten napıcaklar okadra parayı eşime yardım ediyor sanırım ama nekadar ediyor bilmiyorum hiç bu konulara girmiyorum onunla sormuyorum oda söylemiyo bu konuda. bende hem acaba parası varmı yokmu diye teteddütte kalıp istemiyorum hemde ondan para istemek garip geliyor alışamadım hala oda ne zaman verirse artık birde paran varmı diye soruyo bende yok diyemiyorum az var diyorum. ve bunu haftada 1 defa soruyo. benimle aynı sorunu yaşıyanlar varmı acaba ? nasıl davanmalıyım sizce?
Valla ben çalışıyorum bayanlar maaşımda gayet iyi paramızın gitçek çok yeri oluyo borçlar fln o ayrı ama bunları böyle yapmayıda ben istedim fakat paramda olsa eşimden istiyorum yok diyorum vallaBenden söylemesi isteyin bi güzelde harcayın yoksa erkekler hem harcayacak yer hemde insan bulurlar ona göre

merhaba hanımlar ben yeni evliyim 2 ay oldu. çalışmıyorum önlisans mezunuyum iş bulamıyorum bulsamda ev sorumluluğuyla beraber işi yürütebilirmiyim bilmiyorum. ama sıkılmaya başladım bu durumdan sonuçta bazı ihtiyaçlarım oluyo istediğim beğendiğim şeyleri alamıyorum yani her beğendiğini almak isteyen savuracak biri değiliğim yanlış anlaşılmasın küçük şeylerden bahsediyorum eşimin işleri biraz durgun ama babasının durumu çok iyi hem kirada birkaç tane dairesi ve 1 dükkan var. hem çalşıyor hemde emekli bi karı bi koca yaşıyolar zaten napıcaklar okadra parayı eşime yardım ediyor sanırım ama nekadar ediyor bilmiyorum hiç bu konulara girmiyorum onunla sormuyorum oda söylemiyo bu konuda. bende hem acaba parası varmı yokmu diye teteddütte kalıp istemiyorum hemde ondan para istemek garip geliyor alışamadım hala oda ne zaman verirse artık birde paran varmı diye soruyo bende yok diyemiyorum az var diyorum. ve bunu haftada 1 defa soruyo. benimle aynı sorunu yaşıyanlar varmı acaba ? nasıl davanmalıyım sizce?
Canım ben evleneli 2 buçuk sene oldu
Bende iki seneyi geçti evliyim ve ev hanimiyim su an ama bir kez bile para istemedim hep kendisi bıraktı cuzdanima sormadı bile paran var mi diye çünkü bu benim eşim dışarı ciktiysam para harcamisimdir bittiğini tahmin eder yani ve evde ortak ihtiyaç için bir para olur mutlaka olmazsa oda bende ordan alırız acil bir durumda kimse kimseye para hesabı sormaz bence bi erkek kadının çekindiğini anlayıp ona bu konuda sahip çıkmalı şahsen ben kocama benim param yok bana para bırak asla diyemem ve beni tanıdığı için bunu da dedirtmez kendi usulünce bırakır . Bence böyle alıştirin bir kez oturup konuş ben çekiniyorum böyle böyle oluyor diye anlat oda bundan sonra daha duyarlı davranır

Valla ben çalışıyorum bayanlar maaşımda gayet iyi paramızın gitçek çok yeri oluyo borçlar fln o ayrı ama bunları böyle yapmayıda ben istedim fakat paramda olsa eşimden istiyorum yok diyorum vallaBenden söylemesi isteyin bi güzelde harcayın yoksa erkekler hem harcayacak yer hemde insan bulurlar ona göre
Kadın 2013 'te açmış konuyu. Neredeyse beş yıllık evli yani. Artık para istemeyi öğrenmiştir ,:KK70:

Benim babam anbem sormadan hergun sorar verir.Annemde arsizliga vurdu artik biraz daha yok mu der :KK53:Yani az da vermez aylik iki bin felan veriyordur ev ihtiyaclari haric,babamda evde cikarken iki saat oyalanir baba kac yoksa soyulacaksin derim:KK70:Eski esim hic vermedi de hic sormdi da.Allah herkese babam gibi eli acik adam nasip etsin:KK68:

biz. ben calışmayı bıraktıktan sonra para istemek cok zor geldi.
oturdum konuştum eşimle. bu böyle olmuyor. sen bana maaş gibi aylık para yatır.eger o para biterse senden avans isterim dedim :D ve artık böyle yapıyoruz. aylık ne harcıyorum ev ve kendim için hesapladım. ona göre miktar belirledik.

Hahaha ne güldüm ay ben sanırım bu işi öğrenemeyeceğim ne zaman açmış bakmadan yazıyorum ama olsun sorunu Yen'i yaşayanlarda vardır tecrübe tecrübedir
koca parası buldun mu çatur çutur yiyeceksin, yoksa O yedirecek birini illa bulur...derler....... :D savurgan değilimdir aslaaaa ama ihtiyaç oluncda istiyom yani sağolsun alıştırdı anlayışlı kocişim...:super::super::super:zaten maaşını olduğu gibi bana verir sağolsun:KK15::KK15:

Yıllar geçmiş bu konuyu nereden buldunuz ki şimdi

Back
X