eşimden para isteyemiyorum alışamadım

Bence çekinmemelisin. Sende sabahtan akşama kadar o evde çalışıyorsun canım, bununda bir karşılığı olmalı yalnız eşinin ailesinin parasına takılmamalısın, boşver herkesin kesesi kendine.

Ayrıca insanlar evleniyorlarsa kimseye ihtiyaç duymadan evlerini geçindirebilmeliler değil mi :31:?

bence alınganlık utangaçlık etme. yarın çarşıya gidicem para bırak fln de.gönlünce harca istediğini de al. çalışana kadar senin ihtiyaçlarını karşılayacak mecbur. parası varmı yokmu diyede düşünme . vardır merak etme. yoksada ayarlıcak o onun bileceği iş. sakın acıma ona.

BU KONUDA SANA KATILMIYORUM
HAYAT ÇOK ZOR VE BENCE EŞLER BİR BÜTÜN OLMALI
MECBUR DİYE BİŞİDE YOK AYRICA YOKSADA AYARLAYACAK DEMİŞSİN SEN ÖYLEMİ YAPIYORSUN ÇOK MERAK ETTİM
ESKİDENMİŞ O MECBURLAR
ŞİMDİ ÖYLEMİ

ARKADAŞIM EŞİNİN AYLIK KAZANCI NEDİR BÜTÇENİZ NEDİR BİLMİYORUM EVİNİZ KİRAMI YENİ EVLİYMİŞSİNİZ DÜĞÜN BORÇLARINIZ VARMI
SEN BAŞTAN EŞİNİN DİĞER YARISI OLMAYA BAK MECBUR LAFLARINI FELAN UNUT ERKEKLERİ ATM OLARAK GÖRDÜKMÜ HATA YAPIYORUZ TABİKİDE İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAKSINIZ AMA BERABER AYNI ÇERÇEVEDE
ÖNCELİKLE EŞİNLE KONUYU AÇIKÇA KONUŞ GELİRİNİZİ VE GİDERLERİNİZİ ÖĞREN İŞ ARIYORMUŞSUN ZATEN BULUNCAYA KADAR
BÜTÇENİZ NEYE NE KADAR ELVERİYORSA O ÇERÇEVEDE İDARE ET EŞİNDE HENÜZ FARKINDA DEĞİLDİR BAZI ŞEYLERİN ÇOK YENİ ONU UYAR BAŞINA ACİL BİR DURUM GELİR PARA LAZIM OLUR SENDE HER ZAMAN 3-5 NEYSE ARTIK PARA OLMALI BİŞEYE İHTİYACIN OLABİLİR YADA BİRŞEY ALMAK İSTEYEBİLİRSİN BUNLARI AÇIK AÇIK ANLAT VE BİR KARARA VARIN
ÇALIŞMAYA BAŞLAYINCADA EN GÜZELİ KENDİ PARANI KAZANMAK (SIRTIN DİK SESİN GÜR OLUR BENCE) GENE EŞİNİ EZME EVİN REİSLİĞİNİ ONDAN ALMA SORUMLULUK ONDA OLSUN AMA SENDE ONA YARDIMCI OLMAK ADINA EŞİN VE YUVAN İÇİN BİŞİLERİ ÜSTLEN KENDİNİ ERKEĞE YÜK ETME ONUNDA SANA YÜK OLMASINA İZİN VERME MÜŞTEREK HAYATI MÜŞTEREK YAŞAMAYA BAK BENCE
AMA EN ÖNEMLİSİ EŞLER ARASINDAKİ İLETİŞİMDİR İLETİŞİMİ SAĞLA ARANIZDA GERİSİ ÇÖZÜLÜR

Bence eşler arası para konu bile edilmemeli ben nişanlı oldugum halde para konusunda asla çekinmeyiz onun parası olmaz derim askım al cüzdanımdan ne kadar lazımsa diye veya benim kart borcum o ay çok gelmiş der eksik kalanı bn öderim diye hiç çekinmedik birbirimizden bnce bi kaç kere söyleyin zorlayın kendinizi askım bugün bi kaç bişi dha alcaktım alamadım diyin niye derse parayı yettiremiyorum faln diyin yada size bi ek kart çıkartsın kocanıza diyin çekindiğnizi senden istemeye utanıyorum bi kart çıkartsak fln diyin aşmanız lazım bunları nişanlı oldugmuz halde nişanlım bütün parasını ( ailesine gereken kısmı verdikten sonra ) getirip bna verir bn biriktiririm parasını ( bütün parasını ailesine veremiyo harcıyolar malum :)) :51: hiiiç çekinmeyin

kızlar bız ıkımızde memuruz hatta benım maaşım eşimden yüksek.ve ev kredısı ödüyor kendısı ...
ama teyzem evlenmeden dedıkı mutlaka kadının köşede parası olcak.
bende ona uydum ve köşede param var.onun bılgısı yok.
bıde dedıkı bırıktır.alabılıyosan ondanda al.
1-2 kere anıden bıttı param ıstedım ondan, artık hergun sorar var mı dıye,
varsa bıle yok dıyorum:)
bu arada bızde yenı evlıyız:D

erkeklere göre hersey gereksız bılırsınız işte eve bısey alçaksınız ne kadar pahalı yok ne gerek vardı derler,,,
bende tırtıkladığım paradan karsılıyom...napım :(

ay cnm özendim size. giderlerden sonra elinize paradamı kalıyor. valla eşim de bende maaaş bende birikir. giderlere yetmiyor. elede 10 yıldır hiç para kalmıyor. her zaman kazandığımızdan fazla fazla giderimiz oluyor. yok kendimi sorguladım ev ekonomisi hakkında çalışmam lazım galiba :)

canım benim bizim artımız çok ... aslında yeni evliyiz öyle ev ekonomisinden çokta anlamam yani :) hatta evlenmeden baya savurgandım kendim çalışır kendim harcardım ailem almazdı paramıda ... ama eşimin evi vardı biz oraya yerleştik ... sağolsun ailelerde hiç düğün borcu bırakmadı .. sıfır borçla kafamız rahat evlendik ki öyle olmasaydı işi bırakamazdım ben :) bizim sadece kredi kartı borcumuz faturalar birde brokoli tarlası yapmıştık ona harcadığımız masrafın borçları var ... onları ayırınca kalıyor elimize para :) çocukta varsa sizin için daha zordur tabi :) allah yardımcımız olsun :)

Çok yeni evlisiniz,kayıpeder parasıyla lgili fikir söylemen çok hoş olmaz.Ama işlerinin nasıl gittiğini sorman gerek.Beraber dışarı çıktığınızda veya beğendiğin almak istediğin birşeyi söyleyebilirsin.Karı koca olmuşsunuz.Sıkıntısı varsa seninle paylaşmalı.

Canım eşin kredi kartı kullanıyor mu? Sana ek kart çıkarmasını iste. Mutfak harcamalarını ya da kart ile yapılabiliecek harcamalarını ordan yap. Verdiği 50-100 lira da cüzdanında dursun. Acil bir durum olur. Taksiye atlayıp gitmen gereken yer olur. Kullanırsın.

Son düzenleme:
eşin belkide cimri degildir
maaş falan yetmiyordur diye düşündüm birden
borcunuz falan varmı
düzenli ödemeleriniz falan
belki ondan para veremiyordur diye aklıma geldi
para veremiyorsa ek kart çıkartsın sana
bide maaşını aldıgı gün dikil başına aylık harçlıgımı ver diye:1:
madem o vermiyor sen iste
gerçi eşten para istemek nasıl bir duygu bilmiyorum ama:1:

canım niye böle düşünüyorsun siz evlisiziniz onun parası diye bişey yok kaldıki sende evin sorumlulugunu alıyorsun

kocanı böle aliştırma kocam bütün parasını bana verir ben ona harçlik ihtiyaçlarını falan veririm kalanıda çeyrek altın alırım birikim yaparım

ayrıca çalişmıyorum en başinda böyle aliştırdım

sabit maaşlı çalışanların eşleri...eğer siz çalışmıyorsanız neden harçlık modeli yapıyorsunuz ki.. siz evdeyseniz alış veriş vs size aittir. eşiniz maaşını getirsin size. siz harçlık verin ona. bence bu son derece daha mantıklı kadının harçlık almasından.:51:

2 aylık evlilikte kayınpderin parasının kaygısına düşmeniz çok yanlış.
siz eşinizden para isteyemezken eşinizin niye babasından para alabileceğini düşündünüz ki?
herkes kendi başına bir ev artık, kapı dışında kalanların parasını,malını mülkünü unutun.
eşiniz ne kadar kazanıyor ona bakın, ihtiyacınız olunca da çekinmeden isteyin.

Canım eşin kredi kartı kullanıyor mu? Sana ek kart çıkarmasını iste. Mutfak harcamalarını ya da kart ile yapılabiliecek harcamalarını ordan yap. Verdiği 50-100 lira da cüzdanında dursun. Acil bir durum olur. Taksiye atlayıp gitmen gereken yer olur. Kullanırsın.
eşim bana ek kartı taa nişanlıyken çıkardı ama şifresini alamadım sordum bi kere şifre çıkarlım kullanıyım diye paran mı bitti dedi para veriyim sana dedi şifreyi hallederiz dedi 1 ay oldu hiç bişey yapmadı

merhaba hanımlar ben yeni evliyim 2 ay oldu. çalışmıyorum önlisans mezunuyum iş bulamıyorum bulsamda ev sorumluluğuyla beraber işi yürütebilirmiyim bilmiyorum. ama sıkılmaya başladım bu durumdan sonuçta bazı ihtiyaçlarım oluyo istediğim beğendiğim şeyleri alamıyorum yani her beğendiğini almak isteyen savuracak biri değiliğim yanlış anlaşılmasın küçük şeylerden bahsediyorum eşimin işleri biraz durgun ama babasının durumu çok iyi hem kirada birkaç tane dairesi ve 1 dükkan var. hem çalşıyor hemde emekli bi karı bi koca yaşıyolar zaten napıcaklar okadra parayı eşime yardım ediyor sanırım ama nekadar ediyor bilmiyorum hiç bu konulara girmiyorum onunla sormuyorum oda söylemiyo bu konuda. bende hem acaba parası varmı yokmu diye teteddütte kalıp istemiyorum hemde ondan para istemek garip geliyor alışamadım hala oda ne zaman verirse artık birde paran varmı diye soruyo bende yok diyemiyorum az var diyorum. ve bunu haftada 1 defa soruyo. benimle aynı sorunu yaşıyanlar varmı acaba ? nasıl davanmalıyım sizce?
Siz eşinizin gelirini bilmiyomusunuz?
Sorduğunda' paran varsa bırak canim eksikler var onları alırım 'yada 'bütçemiz müsaitse kendime şunu almam gerek 'vs tarzında belirtin bence.
Böylece paranız varmı yokmu , bütçeniz müsaitmi?anlams imkanınız olur belki. Eşiniz en kötü ihtimalle önümüzdeki ay alırız der sanıyorum. Birde pek dışarı çıkmıyorsunuz sanırım arada avmye gidin ,arkadaşlarınızla buluşup bir kahve için eşiniz ufaktan alışsın. Yada kredi kartı kullanıyorsa ek kart isteyin acil bir durum olur cüzdanımda dursun deyin.
Eşinizin cimri olduğunu sanmıyorum,siz idareli,tutumluysanız ona güveniyordur.

2 aylık evlilikte kayınpderin parasının kaygısına düşmeniz çok yanlış.
siz eşinizden para isteyemezken eşinizin niye babasından para alabileceğini düşündünüz ki?
herkes kendi başına bir ev artık, kapı dışında kalanların parasını,malını mülkünü unutun.
eşiniz ne kadar kazanıyor ona bakın, ihtiyacınız olunca da çekinmeden isteyin.
benim kimsenin parasında gözüm yok ne kayınpederimin nede kendi ailemin neden bu kadar yanlışa çekildi. eğer eşim çok zor durumda ise ailesinin yardım etmesi gerektiğini söyleminin yanlışı nedir. kimsenin parasında gözüm yok hayatım boyuncada aç gözlü bi insan olmadım.

eşim bana ek kartı taa nişanlıyken çıkardı ama şifresini alamadım sordum bi kere şifre çıkarlım kullanıyım diye paran mı bitti dedi para veriyim sana dedi şifreyi hallederiz dedi 1 ay oldu hiç bişey yapmadı

İşte eşler arasındaki bu iletişimsizlik beni deli ediyor. Öncelikle eşinizden para isteme konusunda nerede durduğunuz belirleyin. Tabiki de bana para vermeli diye düşünüyorsanız alın karşınıza sorun. Neden ek kartın şifresini belirlemiyoruz diye. ben her paraya ihtiyacım olduğunda velimmişsin gibi senden para istemek istemiyorum. Bu tarz şeyleri senin düşünüp beni bu duruma getirmemen gerekirken sen neden yokuşa sürüyorsun diyebilirsin. Bana sorarsan sen de bir işe girmeye çalış. Kendi hesabın kendi kartın olsun ve kimseye mihnetin olmasın.

Benimle aynı fikirde olmayanlar mutlaka olacaktır fakat ben yinede görüşümü belirteceğim.

Zaten herşey son yıllarda zihnimize sokulan '' hayat müşterek'' sözüyle başladı. Erkekler sorumluluklarını unuttu, türk aile yapısı derinden sarsıldı.

Burada görüyoruz konularda, adam kıza getirdiği söz çiçeğinin bile parasını kızdan alıyor. Maaş kartı için karısını döven mi dersin? Çalışacaksın ben sana bakmak zorunda değilim diyen kocamı dersin.. Bunların hepsi '' hayat müşterek'' cümlesinin eseri.

Peki hayat gerçekten müşterek mi dersiniz? Dışarıda çalışan kadın aynı zamanda evin tüm sorumluluklarınıda omzuna alırken, çocuğunun en güzel anlarından mahrum kalıyor. Aynı zamanda eşine kadınlık görevini de yapıyor, ha bir de çocukla ilgilenmek var.. Haydi bu yorucu temponun ardından, sabah işin yolu taşlarla dolu...Bu hayatın neresi müşterek?

Ben kadınların çalışmasına karşı değilim. Ancak eğer eşinin maaşı yetiyorsa, kadın maaşını eşine veya evin ihtiyaçlarına vermemeli. Yani tabiki vericek ama bunu rutin haline getirip, kendi görevi yapmamalı. Erkeklerin sorumluluklarını omuzlarından almayı hiç doğru bulmuyrum.

Çalışma fikrine kendini alıştırıp, bi iş bulsan daha mantıklı olacaktır bence.
Ev işleriyle yürütebilir miyim diye bir şey yok. Biz çalışan kadınlar nasıl yürütüyorsak sen de yürütürsün.
Emin ol kadınlar erkeklerden kat kat daha güçlü.

Çalışmama rağmen bende para olmadığı zaman eşimden çok rahat istiyorum:)
Ne bileyim yapı meselesi herhalde. Ben bundan gocunmuyorum.

Ben bıle hala ısteyemıyorum Eşimde bu huyumu bildiği için saolsun maaşı yatınca benım bankamatık kartıma para aktarır marketimi alışverişimi oradan yaparım ay sonuna kadar.Sizde konuşup böyle bı çözüm bulabilirsiniz hem hesabınıda bılırsın.

bizimde 4 ay oldu bende alışamadım henüz :27: hiç isteyemedim.daha doğrusu istetmedi sağolsun.. 2 güne bir para bırakır maaşını alınca çoğunu bana verir geri kalanınınıda eve harcar :26: ama onu almak bile zor geliyor bazen :30: bende baktım olmuyor evden işe başladım hatta şuan ona ben para veriyorum :) bence sende internetten iş yapabilirsin... kendi harçlığını çıkarabilirsin..ben hiç birikimsiz ve tecrübesiz başladım ama çok şükür kazanıyorum.. bi düşün derim ben :8:

Back
X