eşimden para isteyemiyorum alışamadım

goldenera

Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2013
7
1
6
35
İstanbul
merhaba hanımlar ben yeni evliyim 2 ay oldu. çalışmıyorum önlisans mezunuyum iş bulamıyorum bulsamda ev sorumluluğuyla beraber işi yürütebilirmiyim bilmiyorum. ama sıkılmaya başladım bu durumdan sonuçta bazı ihtiyaçlarım oluyo istediğim beğendiğim şeyleri alamıyorum yani her beğendiğini almak isteyen savuracak biri değiliğim yanlış anlaşılmasın küçük şeylerden bahsediyorum eşimin işleri biraz durgun ama babasının durumu çok iyi hem kirada birkaç tane dairesi ve 1 dükkan var. hem çalşıyor hemde emekli bi karı bi koca yaşıyolar zaten napıcaklar okadra parayı eşime yardım ediyor sanırım ama nekadar ediyor bilmiyorum hiç bu konulara girmiyorum onunla sormuyorum oda söylemiyo bu konuda. bende hem acaba parası varmı yokmu diye teteddütte kalıp istemiyorum hemde ondan para istemek garip geliyor alışamadım hala oda ne zaman verirse artık birde paran varmı diye soruyo bende yok diyemiyorum az var diyorum. ve bunu haftada 1 defa soruyo. benimle aynı sorunu yaşıyanlar varmı acaba ? nasıl davanmalıyım sizce?

Zamanla alisirsin canim :)
Bende cok zor alismistim..
Ama esimde hic dert etmedi maddiyat konusunu..
Akinse ben cekindikce o bana daha cok verdi :37:
Alisiyosun zamanla..
İse girip calisirsan ne mutlu sana ben is bulamadim ev hanimiyim.. :31:
Mecbur alismam gerekiyordu yani :)

Calismadigin icin parasal konulari konusmalisin, en azindan evin ihtiyaclari icin falan ne yapiyorsunuz ? Calisip calismama durumu ile ilgili esinle neler konustunuz? Eger esin calismani istemiyorsa masraflarini karsilamak durumunda. Ama bence bir an once az maasinda olsa bir is bul hayat kocanin eline bakmakla gecmez. Ayrica kendide pek para verecek gibi bir tip degil.

ilk zamanlar esim cekmecede hep 100-200 lira tutardi benim icin. istememe gerek kalmazdi. simdi direk internet hesabindan kendi hesabima aktariyorum lazim oldukca. ek kart falan ya da kendine ait bir banka hesabi iyi olur bence. esinle konusmalisin bunlari. cekinecek birsey degil.

Son düzenleme:
merhaba hanımlar ben yeni evliyim 2 ay oldu. çalışmıyorum önlisans mezunuyum iş bulamıyorum bulsamda ev sorumluluğuyla beraber işi yürütebilirmiyim bilmiyorum. ama sıkılmaya başladım bu durumdan sonuçta bazı ihtiyaçlarım oluyo istediğim beğendiğim şeyleri alamıyorum yani her beğendiğini almak isteyen savuracak biri değiliğim yanlış anlaşılmasın küçük şeylerden bahsediyorum eşimin işleri biraz durgun ama babasının durumu çok iyi hem kirada birkaç tane dairesi ve 1 dükkan var. hem çalşıyor hemde emekli bi karı bi koca yaşıyolar zaten napıcaklar okadra parayı eşime yardım ediyor sanırım ama nekadar ediyor bilmiyorum hiç bu konulara girmiyorum onunla sormuyorum oda söylemiyo bu konuda. bende hem acaba parası varmı yokmu diye teteddütte kalıp istemiyorum hemde ondan para istemek garip geliyor alışamadım hala oda ne zaman verirse artık birde paran varmı diye soruyo bende yok diyemiyorum az var diyorum. ve bunu haftada 1 defa soruyo. benimle aynı sorunu yaşıyanlar varmı acaba ? nasıl davanmalıyım sizce?

evlenmeden önce çalışıyor muydun ... yani öncesinde ekonomik özgürlüğün var mıydı... bende ön lisans mezunuyum ... evlenmeden önce 2.5 yıl kesintisiz çalıştım hatta düğünüme nişanıma hazırlanamadım ... hatta sözümün olduğu gün akşama kadar çalıştım hatta yarım saat mesaili çalıştım :) evlendikten sonra ağır geldi bana hem ev hem iş kaldıramadım işi bırakıcam dedim eşimde tamam dedi .. 4 aydır evdeyim çok sıkıldım artık çalışmak istiyorum iş bakıyorum ... gelelim senin durumuna bende para istemedim işten ayrıldığımdan beri ... ama eşim bütün maaşını çeker eve getirir borcu faturaları filan ayırırız kalan parayıda benim elime verir.... belli bi yere koyarız ben pazar ihtiyacım olduğunda alırım eşim kendi ihtiyacı olduğunda alır ... önceki kadar rahat yaşayamıyoruz ama allah bereket versin elimize kalan 300 ya da 500 lira .... kılık kıyafet alacak olduk mu kredi kartı nı kullanıyoruz ... sende ihtiyacın oldu mu eşinden istemelisin ..eşin ticaretle uğraşıyor anladığım kadarıyla ... sormadan para bırakması lazım tabi ama sende sorduğunda yok aşkım param dersen daha rahat edersin .... önceden çalışıp ekonomik özgürlüğün olduktan sonra para istemek zor geliyor insana .. haklısın zaman içinde alışırsın :):):):)

Zamanla alisirsin canim :)
Bende cok zor alismistim..
Ama esimde hic dert etmedi maddiyat konusunu..
Akinse ben cekindikce o bana daha cok verdi :37:
Alisiyosun zamanla..
İse girip calisirsan ne mutlu sana ben is bulamadim ev hanimiyim.. :31:
Mecbur alismam gerekiyordu yani :)

işte kendisinin pek aklına gelmiyo cnm para vermek belki kendi babasından isteyemediği için vermiyordur parası az olduğu için evin ihtiyaçlarını beraber markete gidip alıyoruz banada 10 günde bir 100 lira bırakıyor bende onunla anca evde ufak tefek eksik çıkınca kendim gidip alıyorum eve bişeyler :( eşim her konuda çok iyi ama bu konuda değil ya cimri yada az kazanıyor oyüzden bilmiyorum :( bazen çok sinir oluyorum acaba benden mi esirgiyo diye bikaç gün önce paran varmı diye sordu bende az kaldı dedim neyse bikaçgün sonra veririm dedi param yok bugünlerde dedi

guliks arkadaşıma katılıyorum. eşin pek para verecek bir tip değil bencede. bu ne yaa haftada bir paran varmı diye soruyomuş birde. zaten haftada soruyon niye soruyon bırak masaya bişiler çek git niye soruyon ki yani. valla ben eşime dedim maaşı bırak tv nin üstüne ben senden her ay para (maaşı) isteyemem kendin çıkart koy masaya dedim. öyle yapıyo ben istemeden o bırakıyo.

bence alınganlık utangaçlık etme. yarın çarşıya gidicem para bırak fln de.gönlünce harca istediğini de al. çalışana kadar senin ihtiyaçlarını karşılayacak mecbur. parası varmı yokmu diyede düşünme . vardır merak etme. yoksada ayarlıcak o onun bileceği iş. sakın acıma ona.

valla benim arkadaşım senin gibi bişi almazdı. para harcamazdı. herşeyi kocasının gözüne batıyodu. kız bir kıyafet alacak işte sonra alsan fln diyomuş.

evlenmeden önce çalışıyor muydun ... yani öncesinde ekonomik özgürlüğün var mıydı... bende ön lisans mezunuyum ... evlenmeden önce 2.5 yıl kesintisiz çalıştım hatta düğünüme nişanıma hazırlanamadım ... hatta sözümün olduğu gün akşama kadar çalıştım hatta yarım saat mesaili çalıştım :) evlendikten sonra ağır geldi bana hem ev hem iş kaldıramadım işi bırakıcam dedim eşimde tamam dedi .. 4 aydır evdeyim çok sıkıldım artık çalışmak istiyorum iş bakıyorum ... gelelim senin durumuna bende para istemedim işten ayrıldığımdan beri ... ama eşim bütün maaşını çeker eve getirir borcu faturaları filan ayırırız kalan parayıda benim elime verir.... belli bi yere koyarız ben pazar ihtiyacım olduğunda alırım eşim kendi ihtiyacı olduğunda alır ... önceki kadar rahat yaşayamıyoruz ama allah bereket versin elimize kalan 300 ya da 500 lira .... kılık kıyafet alacak olduk mu kredi kartı nı kullanıyoruz ... sende ihtiyacın oldu mu eşinden istemelisin ..eşin ticaretle uğraşıyor anladığım kadarıyla ... sormadan para bırakması lazım tabi ama sende sorduğunda yok aşkım param dersen daha rahat edersin .... önceden çalışıp ekonomik özgürlüğün olduktan sonra para istemek zor geliyor insana .. haklısın zaman içinde alışırsın :):):):)

ay cnm özendim size. giderlerden sonra elinize paradamı kalıyor. valla eşim de bende maaaş bende birikir. giderlere yetmiyor. elede 10 yıldır hiç para kalmıyor. her zaman kazandığımızdan fazla fazla giderimiz oluyor. yok kendimi sorguladım ev ekonomisi hakkında çalışmam lazım galiba :)

ben cekınmıyorum yaa nedense.param bıttı of pof dıyorum sempatık bı sekılde:))
kayınpederını boswer herkesın evı yerı ayrı kendı yardım etmek ısterse etsın ama ıstersenız sız kotu olursunuz

işte kendisinin pek aklına gelmiyo cnm para vermek belki kendi babasından isteyemediği için vermiyordur parası az olduğu için evin ihtiyaçlarını beraber markete gidip alıyoruz banada 10 günde bir 100 lira bırakıyor bende onunla anca evde ufak tefek eksik çıkınca kendim gidip alıyorum eve bişeyler :( eşim her konuda çok iyi ama bu konuda değil ya cimri yada az kazanıyor oyüzden bilmiyorum :( bazen çok sinir oluyorum acaba benden mi esirgiyo diye bikaç gün önce paran varmı diye sordu bende az kaldı dedim neyse bikaçgün sonra veririm dedi param yok bugünlerde dedi

biraz zaman alır ama alışırsın veya alıştırırsın sana verdiği harçlığı evin tüm ihtiyaçları için kullanma, kendine de ayır kenarda dursun bişey lazımsa eşine söyle eve gelirken o alsın, iş mevzusunu söyle çalışmak istiyorum de, eğer ne gerek var derse ben alışamıyorum dersin konuda açılmış olur belki biraz düzelir , benim eşimde ilk evlendiğimiz 2 ay çalışmamıştım baktı ben istemiyorum hep masanın üzerine çantama bırakırdı öyle giderdi market vs. kısmınıda her akşam sorar ona söylerdim ihtiyaçları bana bıraktıkları ya birikir ya da başka bişey istersek onu alırdık, alışmak zor ama konuşmalısın, iş mevzusuna gelince hem çalışıp hem ev geçindirip hemde çocuk büyütenler var onlar nasıl yapıyorsa tabiki sen yapabiirsin, bir şey daha çalışırken ev geçindirmek yorucu lakin çok daha düzenli bir hayatın oluo :)çalışan ve evli biri olarak söylüyorum :) her akşam yemek yaparım öyle bir gün öncden yapayım falan yok ama öyle islim kebabıda beklemez eşim çorbası pilavı kızartması veya ıspanak falan geçiyor günler merak etme çok zor değil :)

birincisi evin sorumluluğuyla işi idare eden ilk insan sen olmayacaksın. nasıl yoğun işlerde çalışan erkek gibi arazide, inşaatta çalışan bir de eve gelip çalışan bir sürü kadın var. bu kısım tamamen bahane.... ikinci olarak da açık ve seçik olarak kvalidenle kpeder azcık daha yardım etse açıktan desen ne iyi olurdu, imalar tam yerinde de.. yani adamlar gençliklerinde çalışmışlar, biriktirmişler...nazar etme ne olur, çalış senin de olur diye bir atasözü var bilir misin?

birde şu kp. durumuna aldırış etme babasıda olsa kimse kimseye yardım etmek zorunda değil belki ediyordur ama eşin sana söylemiyordur. eşinin ne zaman ne maaş aldığını bil faturaların ne kadar olduğunu takip et zaten elinde ne kalıyor bilirsin. pasarı var mı yok mu diye düşünmezsin ona göre hareket edersin

uzun süredir birlikteyiz
aramızda hiç maddi problem olmadı
hep birbirimize ufak tefek destek olmaya çalıştık
bazen yine bişey isterken utanıyorum
kızıyo =)
ayın 15 inde kredimiz kesilir kredi kartı yatar
sonra faturalarımız yatar kiramız verilir
duruma göre ya o gün yada digerinde alışverişe çıkarız
mutfak için sonra elimzde kalan parayı
belli bi yere koyarız ihtiyacımız oldukça kullanırız
ama evin hesabını hep birlikte tutarız
eve gelen giden paranın hesabını birlikte tutarız
sizde aile oldunuz sonuçta kendi yuvanız
hesabınızı sizinde bilmeniz gerekmez mi
siz soruyomuusunz peki hiç eşinize
yada soruyosunuz da o mu söylemiyor

Ben çalıştığım halde eşim paran var mı diye sormaz her sabah işe gitmeden para bırakır mutlaka. Para bırakmana gerek yok üzerimde var derim bazen olsun yine de bulunsun yanında diye mutlaka her sabah bırakıyor alışkanlık oldu sanırım eşimde :)

ben de bu para bırakma meselesini anlamıyorum. erkek kasa kadın ihtiyacı oldukça istiyor ya da erkeğin gönlünden koparsa artık..
yani benim evlilik anlayışıma ters. ben çalışıyorum gerçi de şu an çekilen maaş bellidir. nere gidecekse gider kalanın bir yeri vardır evde ikimizin de bildiği oradan alırız..
çalışmasam da durum bundan farklı olamaz.

eşinizin ailesi çalışmış yapmış.. o parayı ne yapacakları sizi ilgilendirmez.:19: Başkalarının hane hesabını yapmak.!
biraz daha geniş kapsamlı iş araştırmasına girin. ayrıca çalışıp hem de evini idare eden bir sürü insan var. Bende onlardanım.Gayet de oluyor. Siz dört duvar arasında sıkılmışsınızdır.

Eşinizin tavrını da hoş bulmadım.. Para kontrolü sizde olsun o zaman:ssz:

Esinle acikca konusmalisin.cekinecek birsey yok.sonucta evlilik calismiyor olabilirsin.ama esinin ne kadar maas aldigini bilmen gerek.nereye ne gidiyor,ne harcaniyor ne kaliyor.kp bakma.benim kp durumuda iyi arsalari falan var ama bize 3kurus faydalari yok.10 kurusun hesabini yaparlar.oyle biriktirmisler sanirim.onun icin hic onlardan bekleme.senden sorumlu olan esin senin sorumlu oldugun kiside esin.ben calismiyorum esimin aylik maasi belli.faturalar,taksitler yatar.kalan para bellidir.hatta esim ihtiyaci oldugunda parayi benden ister:)

bizde paran varmı bittimi pek olmaz. zaten çarşıya markete pazara beraber gideriz evde para harcanmıyor. üstelik ek kartım var bi aksilik olunca onu kullanırım yada kartının şifresini biliyorum gider bankadan çekerim.
bence kendine bi ek kart çıkarttır. ondan harca. birde her maaş alınca sana harçlık versin bunu bi alışkanlık haline getirsin.

ben param bitti hala diyemem ama ertesi gün çarşıya gideceksem hem para bırakır hemde yetmezse bankadan da çekebilirsin der. bana harçlık bıraktığındada zaten harcamıyorum birikir ve ben ona o parayla yemek ısmarlarım:)

alacaksın eşini karşına sana günlük haftalık vs para bırakmasını söyleyeceksin güzel bir dille yapacak başka bir yol yok bence eşinde para istemeni mi bekliyor... bu arada eşinizin ailesinin biriktirdiği ve kazanmakta olduğu paraları sizi ilgilendirmez...

Babanin hayrina evlenmedin ya sende ?

:-- Sor isler nasil para lazim de onu alcam bunu alcam de.. Ufak ufakta kosene at 3-5 nolursa. Biriktir.

Simdiden eline verirsen hesabi kitabi olmaz. Sen calismiyorsun esaz sorman lazim eline para vercek olan o sonucta.

Utanma canim

Back
X