Esimden ayrilmak uzereyim!

Evet siz sordunuz bende kendimi bir kez daha sorguladim, hatalarim vardi ama duzeltmek icin ugrasiyorum ve tekrarlamadim, ailesine biraz fazla cephe tuttum ama oda onun surekli benim aileme karsi tavir sergilemesinden oldu. Onun gelen telefonlarina cok karsitim. Ne bileyim herseyde tuzum burnum olsun istedim ama anliyorumki hataymis. Cogu huyumu degistirdim ama yinede daha kat edecegimiz cok yol var gibime geliyor. Tam duzeldik derken bir bakiyorum yine dedikodu yine kavga yine bastan basla ve yoruldugumu hissediyorum. Sinirli ama cok cabuk gecen bir siniri var. Bir anda korkarim susarim, diger dakka bakarim soruyor ne yersin ne icersin, ne yapalim, nerdesin ne yapiyorsun birsey yokmus gibi. Guya aklinca bana yerimi bildirecek. Kadin olmayi ogretecek ama yapamiyor. Cunku kadin olmak herseye boyu egmek, olur olmaz yerde siktir edilmek degildir. Gecenlerde dolasmaya gittik cok iyidik. Asansør dolu, bebek arabasi esimin elinde. Sikisma asansøre yer yok dedim. Oda inadina girdi, bana gel dedi ben merdivenleri tercih ettim. Herneyse. Merdivenleri ciktim, ya niye dedim dolu olan ve ailesiyle bebegiyle giren insanlarin icin yapisiyorsun, ay bu bir bagirdi. Sen ne diyorsun, siktir ol git, defol eve git gozum seni gormesin felan filan. Neye ugradigimi sasirdim ve etrafdakiler bize bakiyor. Sok oldum, ve sessizce ciktim otobuse bindim eve geldim. Sonra ariyor nerdesin cocugun ceketini al gel demesinmi. Bende beni siktir ettin eve gidiyorum. Vardim bile dedim. Neyse arabayla beni duraktan hemen geldi aldi eve varmadan. Birsey yokmus gibi susuyor ama nesesi yerinde. Ben sinirlendim, ama ustune varmim dedim. Saka maka ceketini tuttum konusalim gitme dedim bir baktim ceketini aldi ceplerini herseyini yirtiyor ama nasil bagiriyor. Inanin bir sok daha yasadim ........

Caresizim ve ne yapacagimi bilmiyorum. Ortada hic birsey yokken. Seni seviyorumda diyor. Eve koymam artik kendiliginden cozulur oda anlar bittigini artik ayriliriz dedim ama yine dondu geldi. Anlamadim anlamiyorumda...........

Kusura bakmayın.. İçimden geçeni yazacağım.Eşiniz öfkelenmiş o an size de zarar verebilirdi. Ama sizi sevdiğinden hırsını ve öfkesini eşyalarından almış. Sizde diyordunuz her şeyine çok karıştım, ailesine cephe aldım, en basiti eşiniz merdivenlerden inmek istememiş (bende bebek arabasıyla zor olacağı için merdivenlerden inmek istemez ,az bir yer bile olsa asansörü tercih ederdim) asansörü tercih etmiş sizi de çağırmış sizde merdivenlerden inmişsiniz buraya kadar tamam... peki karşılaşınca neden tepki gösteriyorsunuz. Bence sürekli konuşan taraf sizsiniz... Şuna inanın eşiniz gerçek den sizi çoookk seviyor. Çok sabırlı ama sabrı taşmış bir yerde gerekli gereksiz yere size tepki veriyor. Siz eşiniz üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyorsunuz.. Eşiniz de bu durumdan sıkılmış. Birazda onun tarafından düşünceniz onun yerine koysanız kendinizi nasıl hissederdim diye düşünseniz.

Evet ayni sizin yazdiklarinizi kayinvalidem ve kaynimda babama soylemis. Kadro kardesime cok baski yapiyor. Hic birsey yapamiyor cocuk demisler. Ne yapmak istese kadro hep engel oldu demisler. Bilmiyorum ama bu kadarda baskici biri oldugumu dusunmuyorum. Belkide oyleyimdir ama kendim farkinda degilim. Inanin aklim cok karisik. Bitkinim. O vazgecmiyor bende gecmicem gibi cunku ortada cok buyuk seyler yok. Akil fikirlerinize ihtiyacim var, bana yardim din lutfen.

Evet siz sordunuz bende kendimi bir kez daha sorguladim, hatalarim vardi ama duzeltmek icin ugrasiyorum ve tekrarlamadim, ailesine biraz fazla cephe tuttum ama oda onun surekli benim aileme karsi tavir sergilemesinden oldu. Onun gelen telefonlarina cok karsitim. Ne bileyim herseyde tuzum burnum olsun istedim ama anliyorumki hataymis. Cogu huyumu degistirdim ama yinede daha kat edecegimiz cok yol var gibime geliyor. Tam duzeldik derken bir bakiyorum yine dedikodu yine kavga yine bastan basla ve yoruldugumu hissediyorum. Sinirli ama cok cabuk gecen bir siniri var. Bir anda korkarim susarim, diger dakka bakarim soruyor ne yersin ne icersin, ne yapalim, nerdesin ne yapiyorsun birsey yokmus gibi. Guya aklinca bana yerimi bildirecek. Kadin olmayi ogretecek ama yapamiyor. Cunku kadin olmak herseye boyu egmek, olur olmaz yerde siktir edilmek degildir. Gecenlerde dolasmaya gittik cok iyidik. Asansør dolu, bebek arabasi esimin elinde. Sikisma asansøre yer yok dedim. Oda inadina girdi, bana gel dedi ben merdivenleri tercih ettim. Herneyse. Merdivenleri ciktim, ya niye dedim dolu olan ve ailesiyle bebegiyle giren insanlarin icin yapisiyorsun, ay bu bir bagirdi. Sen ne diyorsun, siktir ol git, defol eve git gozum seni gormesin felan filan. Neye ugradigimi sasirdim ve etrafdakiler bize bakiyor. Sok oldum, ve sessizce ciktim otobuse bindim eve geldim. Sonra ariyor nerdesin cocugun ceketini al gel demesinmi. Bende beni siktir ettin eve gidiyorum. Vardim bile dedim. Neyse arabayla beni duraktan hemen geldi aldi eve varmadan. Birsey yokmus gibi susuyor ama nesesi yerinde. Ben sinirlendim, ama ustune varmim dedim. Saka maka ceketini tuttum konusalim gitme dedim bir baktim ceketini aldi ceplerini herseyini yirtiyor ama nasil bagiriyor. Inanin bir sok daha yasadim ........

Caresizim ve ne yapacagimi bilmiyorum. Ortada hic birsey yokken. Seni seviyorumda diyor. Eve koymam artik kendiliginden cozulur oda anlar bittigini artik ayriliriz dedim ama yine dondu geldi. Anlamadim anlamiyorumda...........

benim anladığım sizin ayrılacak kadar büyük sorunlarınız yok.
adam seni seviyor ve değer de veriyor. ama sinirlerini kontrol edemiyor sonra da pişman oluyor.
pişman olduğunu gösterme şekli bu. hiçbirşey olmamış gibi davranıyor. sözlü olarak pişmanım afedersin falan diyemezler genellikle. tavırlarıyla gösteriyor seni sevdiğini.
yanlış anlamazsan tavsiyemi yazayım.
ilişkide en önemli şey, başkalarının yanında onu hiçbir şekilde mahçup etmemelisin.
hiç doğru bulmasan da çok zoruna gitse de başkalarının yanında onun dediği gibi olmasına izin ver.
rahatsız olduğunu bir daha böyle birşey yaşamak istemediğini daha sonra başbaşayken söyle. eleştirmeden suçlamadan kızmadan.
senin için sıradan yada normal olan bir söz yada tavır onun için gurur meselesi olabilir.
mesela başkalarının yanında asansöre binme meselesini neden olay yaptın. haklısın ben de olsam binmek istemem kalabalıksa. ama adam binmeyi tercih etmiş hatta binmiş. senin artık ona eşlik etmekten başka yapacak bişeyin yok. insanlar rahatsız oldularsa da olsunlar sizin aranızın bozulmasından daha önemli değil. senin dönüp merdivenlerden çıkman acayip olmuş. çok acayip olmuş hem de.
birincisi kocanı dinlemeyip adam yerine koymamış gibi olmuşsun.(o böyle algılıyor)
ikincisi adamı düşüncesiz durumuna düşürmüşsün. 'bakın ben ne kadar düşünceliyim sizi rahatsız etmek istemiyorum ama kocam anlayışsızdır gördüğünüz gibi' demişsin.
üstüne üstlük kendi asansörle çıkan karısını merdivenlerden çıkaran kaba adam kötü koca durumu oluşmuş bir anda.
sen kendince olması gerekeni yapmışsın haklısın ama evliliğini huzurlu ve sağlıklı yürütmek istiyorsan önceliğin eşin ve ilişkiniz olmalı. bin demiş madem bin gitsin.
olay her ne olursa olsun kocandan il,kinden daha mı önemli diye düşün hangisi ağır basıyorsa ona göre davran. gurur falan da yapma. on dakika sonra unutulacak mevzular için huzurunuz bozulmasın.
bunlar zamanla birikir bidahaki sefere seni almaya gelmeyiverir.
bıktım artık patlamaları sinyal gibi olmalı senin için.

Evet haklisiniz, bundan sonra dikkat edicem insaallah, ona deger verdigimi gostercem ve insaallah ikimizde hatalari gorur duzeltiriz. Bikmasinin buyuk bir sebebide cevredekiler. Cunku surekli onun benim arkamdan ayrilmadigini dile getiriyorlar, ama kendisi icinden gelerek yapiyor bunu. Senelerdir boyle. Insaallah boyle devam eder. Ama doldurusa gelince onun patlakliginida bizden cikariyor. YA ne yapmiski, biz ne sitesek onu yapiyor, benim ve cocuklarinin ihtiyaclarini gideriyor, kahveye gitmiyor, arkadas takintisi yok. Ya bunlar yok diye kari emrine girmis kocami oluyor bu. Annesi babasi, abileri surekli bize bagliligini gosterdigi icin ondan mesafe aldilar. Bunu farkindayim ama o birsey soylemiyor. Dile getirmiyor. Birseylerin ezikligi var ama ne bilmiyorum. Bu sene tatilde annesi gile gittik. tekrar donecegimizde yola cikacagimiz icin annem babam ve onun annesi babasi otogara gelmislerdi. Annem bana haliyle cocuklar yolda acikir yiyecek birseyler aldinmi yanina dedi, bende aldigimi soyledim ama annem babam yinede rahat etmediler ve baba, bir kosu firindan borek icecek birseyler almis cesit cesit. Annem hediyelik birer kilo kuruyemis su bu derken birseyler almis ve bunlari otogarda valizime sikistirdi. Ama onun annesi babasi kardesleri hic birsey yapmadilar. Bu bana bir patladi yolda sebebini bile anlamadim. Ama annesi gilin durumlari iyi alsalardi madem. Bu kadar deger veriyorlar ogluna. Oda surekli ailemi basim kalkiyor, bana hakaret ediyor.

Evet haklisiniz, bundan sonra dikkat edicem insaallah, ona deger verdigimi gostercem ve insaallah ikimizde hatalari gorur duzeltiriz. Bikmasinin buyuk bir sebebide cevredekiler. Cunku surekli onun benim arkamdan ayrilmadigini dile getiriyorlar, ama kendisi icinden gelerek yapiyor bunu. Senelerdir boyle. Insaallah boyle devam eder. Ama doldurusa gelince onun patlakliginida bizden cikariyor. YA ne yapmiski, biz ne sitesek onu yapiyor, benim ve cocuklarinin ihtiyaclarini gideriyor, kahveye gitmiyor, arkadas takintisi yok. Ya bunlar yok diye kari emrine girmis kocami oluyor bu. Annesi babasi, abileri surekli bize bagliligini gosterdigi icin ondan mesafe aldilar. Bunu farkindayim ama o birsey soylemiyor. Dile getirmiyor. Birseylerin ezikligi var ama ne bilmiyorum. Bu sene tatilde annesi gile gittik. tekrar donecegimizde yola cikacagimiz icin annem babam ve onun annesi babasi otogara gelmislerdi. Annem bana haliyle cocuklar yolda acikir yiyecek birseyler aldinmi yanina dedi, bende aldigimi soyledim ama annem babam yinede rahat etmediler ve baba, bir kosu firindan borek icecek birseyler almis cesit cesit. Annem hediyelik birer kilo kuruyemis su bu derken birseyler almis ve bunlari otogarda valizime sikistirdi. Ama onun annesi babasi kardesleri hic birsey yapmadilar. Bu bana bir patladi yolda sebebini bile anlamadim. Ama annesi gilin durumlari iyi alsalardi madem. Bu kadar deger veriyorlar ogluna. Oda surekli ailemi basim kalkiyor, bana hakaret ediyor.

bak şimdi bu olayda yapman gerek de bence şu olmalıydı.
annen onun ailesinin yanında bunları yapınca ortaya gene mahçup olacağı bir durum çıkmış.
senin dışında gelişen bir olay ama olmuş işte.
sen annene aman anne ya ne gerek var şimdi ben hazırladım yapmayın bu kadar çocukmuyuz biz deseydin.
sonradan annenin gönlünü alırdın çok alıngansa. alınacak bişey yok ama neyse.
otobüse binince de madem ki eşinin hassasiyetini biliyorsun ve tanıyorsun artık, ondan önce sen başlasaydın. aman bu annem de ne işgüzar ya bıktım bu kadar üstümüze düşmelerinden falan gibi bişeyler desen adam rahatlayacak.
bak olan size oluyor annen baban de onunkiler de evlerine dönüp kapılarını kapatıyor hayatlarına devam ediyorlar. sen zor durumda kalıyorsun.
annen baban da olsa evliysen önce eşin çoluğun çocuğun gelecek. senin ailen onlar artık. kırılırlar diye kendi hayatını zorlaştırma. kırılmazlar kırılırlarsa da evliliğinin kırılmasından daha kötü olmaz

valla ben boşanmaya sebep eşinizde bi sıkıntı göremedim... Boşanıp da yazık etmeyin kendinize ve de çocuklarınıza:20:

Son düzenleme:
Anliyorum haklisiniz, ama ben dediginiz cok yaptim. Annem gilin yaptigi birseyden oturu onun tarafini cok tuttum onlara taraf vermedim ama bu seferde her defasinda dedikodu konusu oldu. Senin ailen boyle yaptida soyle yaptida, beni kucuk gordulerde bilmem ne. Esimin kotu bir insan oldugunu soylemiyorum ama yoruldum bu ileri geri konusmalardan ve dort bir yanda soylenenlerden. Gercekten yoruldum. VE ayriligi dusunsemde ikimizinde rahati icin cunku cok yorulduk yiprandik. Oda bende........... Degilse niye kocamdan ayrilayim bos yere. Icki kumari, kari kizi, futbol tutkusu internet tutkusu bile yok. Neyse o........... Of bilmiyorum. Yardimlariniz icin ve yazdiklariniz icin allah razi olsun. Icimi bir nebze olsada dokmek rahatlatti beni ve yorumlariniz dahada rahatlatti. Cok tesekkur ederim hepinize......

Back