Esim :((

Verirler bacım verirler maaşlarını da verirler ailelerine çok Afedersin g...tlerinide verirler ....donunu çıkar ver biz giyecegiz deseler hiç düşünmeden çıkarıp verirler. ....bitanede bende var . düğünü olur düğünde akrabalarinin taktığı taku ce paraları verirler karısının bilezigini verir arada gonderdikleri yetmez üstüne abisine 10 bin kredi çeker onca kavga gürültü değişmez ....ben ne yaptım adamı güne koydum ayda bin lira oraya verecek arabami satışa çıkardım üst modelini aldirticam kredi cektirecem. ..doya doya harcıyorum şimdi lafmi söylüyor hiç tinlamiyorum ...adami borca koymazsan o maaş hep gider ...o evden de çıkın kiraya ailene yazık versinler kiraya sizde paranızı harcliginizi çıkarıp gerisini ailenize gönderin bakalım ne yapacak

Var böyle çocuk olup büyümeyen çocuklar. Eve aldığı peynirin parasının yarısını eşinden talep eden adamlar gördükçe her şeye inanır oldum. Düzelir ama sen de çok yıpranırsın.

Sevgili arkadaslarım merhaba,

Kendı konuma benzer konuları ararken buraya denk geldım aranızdakı dayanısmayı gordum ve uye olup sızlerden fıkır almaya karar verdım.

Konumu mumkun oldugunca kısa anlatmaya calısacagım.

Yaklasık 1,5 yıllık evlıyım ama bu 1,5 yılda hıc evlı gıbı degıldım. Evlenmeden oncesınde esımın evlenelım cok mutlu olucaz demesıyle ıkna oldum kı bır cok soru ısaretı varken aklımda.

Benım sorunum cogu kısının oldugu gıbı esım ve esımın aılesıyle olan ılıskılerı. Ama bızde farklı olarak esım kendı maasından sadece kendısıne harclık ayırıp gerı kalanını aılesıne gonderıyor, belırteyım ıhtıyacları yok kendı maasları evlerı arabaları var. Arabalarını esım almıstı bız nısanlıyken borcu bıtmıstı. Bu konuyu actıgımda da bana benım maasımın da ıyı oldugunu ve bana fazlasıyla yettıgını ona karısmamam gerektıgını soyluyor. Ve tartısmaya donuyor konu. Su an benım aılemın evı vardı bos, kıra vermemek ıcın orda oturalım dedım ve esım kabul ettı ama bunu teklıf etmemdekı neden kıra vermez para bırıktırır ve ev alırız dıyeydı.

Ve esım ıcın annesının babasının ablasının ve amcasının soyledıgı kesın dogru, yanı sadece bızımle ılgılı konularda degıl herseyle ılgılı, hayatla ılgılı onların soyledıklerı kesın dogru dıyor herseye. Ben ama oyle degıl dedıgımde de sen benım aılemı sevmıyorsun ondan onların dogru dedıklerıne yanlıs dıyorsun dıyor.

Yılbasında evdeydık ıkımız, babasının mesajını gordum, su an orda degıl bızım yanımızda olmalıydın ve esım sonra bana surat asmaya basladı gıbı ufak gozuken ama bır suru sey.

Kısaca anlatmaya calıstım. Ne yapacagımı sasırdım cozemıyorum konusamıyoruz :KK43:
kıradasınız esınız kendı harclıgını ayırıp gerısını aılesıne yolluyor kırayı faturayı vs kım oduyor??????

adam evlenmıs ama hala kendı kararlarını alabılen bır erkek degıl boyle bır adamla ne ısınız var???

susuyormusunuz yoksa arada tepkı verıyormusunuz (aılesını sevmemekle ıtam etmıs sızı ama tepkılerınız ufak gıbı geldı bana) bılmem ama ben olsam sıkı bır tartısmaya gırer madem oyle gıt aılenın evıne ben evımde kendı hayatımı yasayım derım..

Evet bercestecım, yanı soyle oluyor, ben markete ugrayıp mutfak ıhtıyaclarını veya deterjan felan eve ne alınacaksa ben alıyorum. Kuru temızleme ıslerını ben bırakıp ben alıyorum dolayısıyla ben oduyorum, eve temızlık ıcın abla gelecekse onu ben oduyorum.

Kıra yok zaten, faturaları o oduyor, ılk 5 ay bende otomatık odemedeydı hıc oralı degıldı sonra bır gun faturaları masaya bıraktım odemedım o aydan berı o odemeye basladı, elektrık, su, ısınmayı o oduyor yanı.
Acilen o evden kiraya çıkın. Alışverişi de markete beraber gidin o ödesin

Verirler bacım verirler maaşlarını da verirler ailelerine çok Afedersin g...tlerinide verirler ....donunu çıkar ver biz giyecegiz deseler hiç düşünmeden çıkarıp verirler. ....bitanede bende var . düğünü olur düğünde akrabalarinin taktığı taku ce paraları verirler karısının bilezigini verir arada gonderdikleri yetmez üstüne abisine 10 bin kredi çeker onca kavga gürültü değişmez ....ben ne yaptım adamı güne koydum ayda bin lira oraya verecek arabami satışa çıkardım üst modelini aldirticam kredi cektirecem. ..doya doya harcıyorum şimdi lafmi söylüyor hiç tinlamiyorum ...adami borca koymazsan o maaş hep gider ...o evden de çıkın kiraya ailene yazık versinler kiraya sizde paranızı harcliginizi çıkarıp gerisini ailenize gönderin bakalım ne yapacak
Arabanın parasını da vermesin. Hemen yenisini al ve evet doyasıya harca.

Senin için üzüldüm
Ama hicbirsey için geç değil. .
Mutsuzsan ayrilabilirsin diyen
Adamdan hayır gelmez. .
Belki korkuların olabilir,
Bir daha nasıl yuva kurarım
Nasıl evlenirim filan diye.
Ama inan bana daha hayırlı
İnsanlar cikacakır karşına. .
Baştan zaten soru işaretleri varmış kafanda. .
Evlenirken ne diyoruz "hastalıkta ve sağlıkta" ..
Ama bu adam her iki durumda da silik gözüküyor. .

Sana yazık. .
Fark et ve adım at.

Evet calısıyorum hem de uzun yıllardır cok sukur maasım ısım ıyı.

Bılemıyorum esımı sevıyorum aslında ama cok da mutsuzum bu durumdan :KK43:
Sevmek kadar sevilmekte önemli
Eşin bekar olsa ev kirası ve alışveriş parasıda verecek ama böyle olunca ona kalan aksama kadar durmadığınız eve gelen kıytırık 3 fatura... hay onun erkekliğine!!!!
Kardeş valla ben oturduğum yerde sinirlendim sen bunu yaşaya yaşaya nasıl hala seviyorum diyebiliyorsun
Aç gözünü ne sevmesi adam seni tınlamıyor sende onu tınlama bas kıcına tekmeyi yol yakınken
Üstelik seni bırakabileceğini hissettiğin bi adamı cekiyosun
Aman çocuk falan olmasın dikkat et çocuk olsa herşey yine senin sorumluluğunda
Aileye para veren erkek gördükte böylesini ilk defa okudum

Ayrıca aile kalıcı sevgili arkadaş dost geçiciyse gururlu olsunda senin evinde oturmasın tıpış tıpış kabul etmiş işine gelmiş

kafamda soru işaretleri vardı mutlu olcaz dedi evlendim.

hmmmm çok mantıklı değil mi? kör göze parmak mı derler ne derler.

maaşı eve vermiyorsunuz bundan sonra
aybaşı olduğunda mutfak masrafı kuru temizleme işleri için para istiyorsunuz

senin maaş ne oldu derse ben ya biriktireceğim ya da işten çıkacağım
evin erkeği olarak evini geçindirmek senin görevin canım
ailene bol bol gönderdiğine göre herhalde maaşın yeterlidir diyeceksiniz

bunu kesin yapın ama yola gelecektir:KK66:
yoksa çok üzülürsünüz
ne kadar fedakarlık o kadar kıymet bilmeme

sakın çocuk yapmayın birde bu aralar

Baba değil kuma!!
Ne demek orda değil burda olmalıydın...
Evlilikte senin paran benim param olmaz ki
Ne kazanılıyosa o eve aittir
Hakkını nasıl ödeyecek
Diyelim işten ayrıldın ozaman nolacak
O adamın ailesi senin rızkını nasıl yiyebiliyo
Aklımda deli sorular

Onu da denedım problemlerımız var mutsuzum konusmamız lazım dedım, boyle olmaz kı bız olamıyoru dedım mutsuzsan olmuyorsa ayrılabılırsın dedı :KK43:
bak bak paşama sen!
ailenizin haberi yok mu bu olanlardan
annenizi babanızı koyun araya gerekirse onun anne babasını arasınlar

baktınız hiç olmadı korkutun gözünü gidin onların yanına diyeceğim de
bide barışmaya gelmezse ben suçlu olmayayım şimdi

Benim kp gözümün önünde yaptı oğluna senin karın söyle senin karın böyle diye beni kötüledi onun için şaşırmadım kp tavrına maddi konulara gelince eşiniz gerçekten evliliğin ne olduğunu idrak edememiş.

Ya kusura bakma da o evi sen idare ediyorsun. Ev senin (beyefendi gurur yapıp kendi evini alacağına ailesine para gönderiyor.) Bütün masraflar sende. Ne güzel iş ya! Kendini daha fazla kullandırtma, bak parası var ve kendi ailesine harcıyor sana değil. Sen de kendini geri çek artık. bundan sonra mutfak masrafları kendi karşılasın bir zahmet. Bir de ev alma niyetine girin. Bir laf var bence çok doğru. Erkeği borçtan çıkatmayacaksın. Kocanı kendiniz için borca sok, masraflardan da elini eteğini çek. Bırak ne yaparsa yapsın. Böyle erkeğe çok sinir oluyorum.

Cocugun yoksa sende maasini ailene ver eminim ki senin adina biriktirirler harcamazlar da... kusura bakmada eşin ailesine vererek para biriktiriyor bence seni pek garanti gormuyor

Söyliyim size bu adam değişmez.
Her türlü konuda ailesini sizden üstün tutacak.
Her kararınızı onlar verecek.
İkiniz kendi kazandığınız paralarla yaşıyorsanız evli olmanızın manası nedir ki?

eşin kendini çok garanti görüyor sanki
çok mu yakışıklı bu benden ayrılırsa ölür intibağı geliştiki
böyle adama yapılacak en güzel şey şu
hazırla kocanın bavulunu koy kapının önüne nasıl olsa ev senin babanın tapulu malı
aklın başına gelecekse gel buyur yok ben buyum diyorsan güle güle
vallaha da billaha da yaparım canım ne demek parayı ailesine yollayacak

Back