esim..

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.754
133
35
Esime hic kiyamiyorum hani disardan bakinca kizilacak yonleri var ama nasil desem hani bebeginiz bazen sabrinizi zorlar ama bi bakisiyla hareketiyle hemen iki minciklar sever unutursunuzya esime de oyleyim ben
Konuya geleyim
Esim su siralar depresyonda maddi olarak cok zor duruma soktu kendini
ama tamamen kendi hatalari yuzunden..bundan 3 sene once iyi bi ise basladi ama ondan once bayagi kotuydu durumlarimiz ve o is bizim kurtulusumuz oldu evimize yeni esyalar aldik mutfak yaptirdik cocuk odasi aldik derken borclandik ama esime arabada sartti yeni isi uzak baya ve cok erken gidiyor derken bizi cok zorlamaz diye bi krediye girip guzel bi araba aldi en cok istedigi markadan..onun ailesi benim ailem es dost uyardi birden bunca borca girme ucuz bisey al borclarin bitince yukseltirsin dediler ama yillardir en buyuk hayaliydi bu araba ve cok istiyodu benim hatam ise hic keskin sert kararli bi sekilde tepki koymadim onun mutlu olmasi hep onceligim oldu hep destek oldum aman uzulmesin aman icinde kalmasin ne zorluklar cektik alti ustu 3 senede kredi oderiz dedik arti yilda 3 kez performans aliyor o toplu paralarla kapatiriz 3 yila kalmaz zaten dedik ve aldik iyiydi basta ama baska hesapta olmayan masraflarda cikti derken bugunlerde cok cok cikmaza girdi kredikarti dolu iste
borclari filan verince de ayin sonunu getircek para kalmiyo filan derken esimin yuzu gulmez oldu surekli uzgun stresli ve uzun bi zamandor unutkanlik vardi bu son bir aydir o kadar kotu vaziyet aldiki en son iki gun once is yerine gidip orda kiyafet degisiyor esim takim elbiseyle gidip gelmeyi sevmedigi icin..ve orda takimi gidiyince altina ayakkabisini giymeden cikmis koridorlara bi sure gecmis oyle fark etmis ayakkabisinin olmadigini
sabahlari arabayi park ettigi yeri bulamayip deli gibi araba ariyor bi asagi yuruyor bi yukari yuruyor hatirlamiyorum diyor defalarca cantasini kaybetti cuzdanini telefonunu evde unutuyor en son muduru evrak istemis telefonda..ve kapatir kapatmaz unutmus goturmeyi kadin tekrar aramis 10 dk sonra niye getirmedin diye
Bizde hastaneden randevu aldik pazartesi gidecek ama korkuyorum bisey cikacak diye hani basit bi b12 , anemi filan degilde beyinle ilgili sorunlarda da olurmus boyle ciddi unutkanlik diye okudum
Benim 2 kizim var insanin evladi canidirya benim esiminin cocuklarimdan farki yok gozumde oda canimin parcasi simdi destek olmak istiyorum ise girmek istiyorum ama cocuklara nasil olacak iki cocuk birini etude birini krese versem olmuyor asgari ucrette bunlara gidicek birde suan babamin evinde oturup kira vermiyoruz eger cikarsak kira verecegiz annemin evi desen 2 duraklik mesafede yani hergun o gelemez biz gotursek dedik arabayi satiliga cikardik
Ha bu arada bunca zaman borc odedigimiz arabayi satiliga cikardik esim onada ayri uzuluyo borclari kapatmak icin bugun yarin saticaz ve yeni araba alamayacak is desen 2 vesait
Simdi bakinca esim sorumsuz dusunmeden hareket edip kendi zevki icin ailesini de perisan eden bi adam ama aslinda oyle degil bizim icinde elinden geleni yapti mutfak yaptirtik sirf istedim diye burnumdan sikayetim vardi ciddi anlamda onu yaptirdi tatillere goturdu yani kendi icin bi tek bu arabayi istedi oda cok geldi bize..
Olan oldu ben surekli basina kakip bidbid etmek degil destek olmak istiyorum gece yanimda yattigi icin bile bakip allaha sukreden bi kadinim seviyorum onu oda pisman simdi
zamaninda hata ettim diyor bana dusen destek olmak ama elimden bisey gelmiyor bide ustune hasta olacak diye korkuyorum
Icimi dokmek icin yazdim yapcak bisey yok suan
Biran once arabanin satilmasini beklicez bende cok uzuluyorum yardimci olamadigim icin elimden bisey gelmedigi icin
Ustune cebinde parasi yok diye para birakta diyemiyorum oyle dardayimki icim sisti valla
Allah yardimcimiz olsun cumlemizle beraber

girdiğiniz borçlar
ben ve eşim çok güzel maaşlar almamıza rağmen çok fazla
Gerçekten insan ayağını yorganına göre uzatmalı
maaşımız iyi olmasına rağmen arabamız kötü
ama ben eşime asla istediği arabayı alması için destek vermem
çünkü ücretsiz izne ayrılmayı planlıyorum sıkışmaya gerek yok
bu süreçte eşinizin yanında olup herşeyin hallolabileceğini ona hissettirmeniz iyi gelecektir

allah yardimciniz olsun ins biran once atlatirsiniz.yalniz siz surekli arabadan bahsediyorsunuz ama su durumda araba size luks degil ihtiyacmis zaten evet belki modeli biraz daha dusuk olabilirmis gerci modelinide bilemiyorum ama lutfen surekli araba icin bukadar dara girdik demeyin zira araba odenirken bunun yanisira her sene tatiller vs baya acilmissiniz.esinizin idare edemeden plansiz harcamalari vs anlatiyorsunuz,yanlis anlamayin ama ben sizide baya rahar gordum bu.harcamalar yapilirken sizinde baya hosunuza gitmis cekip cevirememissiniz esinizi.
ins basit bir saglik sorunudur.hemencecik atlatiesiniz ama esinize gercekten uzuldum

Ben hic bi zaman esimi cekip ceviren yonlendiren baskin karakter bi kadin olmadim yani elimde degil yapi meselesi tatil konusunda da istemiyorum cocuklar kucuk bisey anlamiyoruz diyede direttim yilda bir kez cocuklarinda hakki dedi bende uzatmadim uyum saglamaya calistim genelde
Araba konusunda birden 40 bin cok dedi ailesi benin ailem herkes uyardi ama esim kimsenin lagina kulukveren bi adam degil ben eger istemiyorum deseydimde bildigini yapcakti ustune bide hirgur cikacakti belki bundan genelde pasif kaldim bilemiyorum ben olmusu olmusu gectim cunku esimde hatalarinin farkinda daha uzatmak yerine destek oluyum diyorum ama elimden bisey gelmiyo birde daha onceki yillardads yasadik uzulup hastalandigini gerilip titreme nibetleri gecirmisti bana o lazim bi sekilde topsrlariz olmeyiz bu borctan yani maddi kisim degil benim takildigim hastalik filan cikacak diye korkuyorum gercekten cok uzgun cok cokmjs gorunuyor

Ayağını yorganına göre uzat” diye boşuna denmemiş.
Üzgünüm ama, öyle düşünmeden hareket etmişsiniz ki hep lüks düşkünlüğünden bu! Lüksü zenginler yaşar. Durumunuz yoksa otobüsle gidecek bir süre, tatile gitmeyeceksiniz, para biriktireceksiniz ki kafanız rahat olsun ama sizler büyük ihtimal kredi kartına binmişsiniz de binmişsiniz, hayır bir de ev kira da değil.! Bu en büyük artınız sizin ama değerlendirememişsiniz!
Bakın ne oldu o kadar faiz ödediğiniz araba uçtu gitti. Bu dediklerim belki canınızı yakacak ama gerçekler.
Size tavsiyem bu kadar yumuşak olmayın, ikinizden biri akıllıca hareket etmeli yoksa çocuklarınıza sadece borç kalır. Siz eşinize üzüldüğünüz için araba almasına ses çıkarmadınız ama ona kötülük yaptınız, iyilik değil. Lütfen bu ayrımı iyi yapın ve evlatlarınıza da bu şekilde ebeveynler olmayın. Yoksa onlar da çok üzülür.
Sağlık olarak da geçmiş olsun, ben önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum. Geçici bir dönem muhakkak. Borçlardan kurtulunca rahatlayacaktır, tabiki en kısa zamanda doktora gidin.

Edit: hatırladım ben sizi, eşiniz para düşkünü, bir şarj aletini bile ona ev vermiş insanlardan esirgeyen biriydi. Bakın gördünüz mü, al al nereye kadar, cimrilik, vefasızlık, insana sadece kötülük getirir.
Umarım bundan sonra aklını başına toplar! O kadar yumuşak olmayın!

Bundan sonra daha akıllı adımlar atarsanız toparlarsınız. Sen eşine karşı neşeli görün yüreklendirici ol emin ol gerisi gelir. Ben de hiç kıyamıyorum yüzündeki çocuksu ifadeden midir nedir içim acıyor.

Iste ailem ve onun aileside bu sekilde konusuyor yanlis degil yazdiklarin tamamen dogru ama birden hic biseyi gormemis tatmamis bi insan olarak saldirdi resmen herseye bugunumuzun sorumlusu biziz okey bunu biliyoruz benim ailelere gucenmemin sebebi esimle yaptigimiz yanlislari fark ettik ve adam cok uzgun e olanda olmus boyle bi durumda yuzune vurmsyin diyorum herkes bu tarz konusuyo
Gecen telefonumu kaybettim dusmus cebimden ama varya nasil uzgunum herseyim icindeydi tum resimler cocuklarimin bebeklik videolari filan derken annemler geldi saymadigi kalmadi iste canta tasimiyosunda malina kiymet vermiyosunda aklin havalarda da vs.vs. ya zateb olan olmus bi destek ol tamam neyse canin sagolsun de
Veya hasta olurum duymadigim laf kalmaz suclu olurum ustune azar yerim
Demem o ki bazen insan sadece destek bekliyor tamam gececek desinler istiyor zaten dersini aldigini pismanligi o ladar belliki bu donemde sigarayi birakti disari cikmayi hali saha maclarini herseyi birakti soyutladi kendini ev ve is sadece..e o zaman pisman birbirimizi torpulemek yerine yardimci olmak istiyorum

Dikkat ediyorumda çevremde zengin olan daha mütevazi bir hayat yaşarken azıcık para gören ise daha gösterişe meraklı
Misal gerçekten alım gücü iyi isterse en iyisini alabilecek birini tanıyorum çok basit bir telefon kullanıyor
Daha dün işe başlamış olan bir kızcağızda tanıyorum gitmiş kredi çekmiş 6 7 bin liralık telefon almış
Neden böyle anlamıyorum
Gösteriş merakı insanı zor durumlara sürükler eşiniz düşünemiyorsa siz engel olun

Aynen oyle yapiyorum neselensin diye yapmadigim sakrabanlik kalmiyor ama adam resmen dedeme dondu sessiz dalgin surat asik unutkan yorgun yuzu bile yaslandi valla..
Bak bugun saglik ocagina gitmem lazim yok arkadas onda da para yok diye demedim bende yok bi ilac yazsa doktor cebimde ilacin farkini vercek para yok ama bunu bile degil inin o halini takiyorum su araba bi satilsaydi iyi kotu duze cikardik hayirlisi

Tamam yardımcı olun ama asla bu günleri unutturmayın. Bir insanın üstüne gitmek şu aşamada doğru değil ama hatalarını görüp kabullenmesi lazım. Durumunuz düzelse yine aynı hatalara düşebilir çünkü biliyor ki siz bir şey demeyeceksiniz, çekeceksiniz, yanında olacaksınız. Ailenizin anlatmaya çalıştığı bu.
Tabiki destek olun ama sert de durun, artık yorulduğunuzu bir daha böyle hatalar istemediğinizi, bu seferlik el ele vererek aşabileceğinizi söyleyin. Yani destek verirken sizin ne kadar kararlı olduğunuzu da görsün.

Muhtemelen borçlar çok olsun ziyanı yok, birlik oldun mu herşey hallolur sıkmayın canınızı önemli olan ev huzuru derim ..
Saol cok tesekkur ederim iste duymak istedigim boyle seyler oyle zor zamanlar gecirdikki bugun gercekten sartlarimiz iyi buds gecer yeterki allah saglik versin birarada olalim

Kendisi 10 yildir hayatimda ilk kez boyle dusunmeden bi ise girdi oda cahilligime geldi diyor zaten pisman ve onu taniyorum zaten tekrar etmez hatasini ben de onun kadar hataliyim banada masraf etti evede harcama yapti hepsi ustuste geldi her 4 ayda bir toplu performans aliyor onlara guvendik oda hesapta olmayan seyler cikinca isler sarpasardi suan zordaysak kendi dusuncesizligimizden ama aileler zaten yuzumuze vuruyor yeterince moral lazim bize artik..

Hastalık, iflas vs durumlar da kıyamamayı anlarım ama
Bu kadar borca karşı kıyamamayı anlayamam kusura bakmayın
Ateşi göre göre yanacam diyen bir eş ve aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza bey kıvamında siz
Şimdi daha mı iyi oldu
Üstelik iki evladınız var, onların geleceğine yatırım yapmak yerine, har vurup harman savurmuşsunuz
Bundan sonra tedbiri elden bırakmayın
Bu kulağınıza küpe olsun, bir daha borca girerken aklınıza bu haliniz gelsin ve eşinize kıyın.
Muhtemelen eşiniz çok düşünmekten kafası dalgın, korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum
Geçmiş olsun
Her karanlığın sonu aydınlığa çıkar elbet
Siz yeter ki tedbirli olun.

Bütün bu olanlara rağmen esinin yanında olma çabanı takdir ettim fakat nerden bakarsan bak savunulacak yani yok .. biraz tepki koymaliydin. .

Babam ve kayinpederim zengin insanlar .. maddi olarak hiçbir sıkıntıları olmamasına rağmen babam ara sıra bisikletle giderdi ise .. Çok seviyor ,spor olsun hem ,vaktim yok diyordu .. komşu iş arkadaşlarının jiplerinin yanına bisikletini parkediyordu :) Adamda ego sıfır .. kayınpederim de ara sıra trafikten şikayet edip toplu taşıma kullanır ..bir arkadaşım var ,eşi 3 vesait değiştiriyor ise gidene kadar ..araba da var ,benzinden tasarruf etmek için çoğunlukla toplu taşıma kullanır .. bizim de durumumuz iyi fakat eşim 150.000 liralık araba kullanıyor , 300.000 lik alayım demiyor ..yarın kötü bir durum olur ,hastalık olur ,kenarda muhakkak para olmalı ki geçenlerde başımıza talihsiz bir olay geldi ve kenarda parası olmasa perişan olurduk ..demem o ki var diye sadece bugünü yaşama ,yarını da düşün ..

Yalniz gununu gun eden luks yasam meraklisi bencil bi adam oldugundan olmadi bunlar biz bunca zaman cok zordaydik ve esim ailesinden hic birsey gormemis cocuk yastan bdri calisip evi gecindirmis ise girince en buyuk hayali olan arabayi almak istedi fakat ben de tepki koymadim ama uyardim ailesi de uyardi o ise ilk kez kendim icin birsey istiyorum dedi ve bende destek oldum tamamen cahilligime geldi acgozluluk ettim diyor zaten cok uzgun ve ilk kez biyle bisey yaptim buda son oldu diyor daha ben ne deyim adama zaten uzgun bitmis oerisan gorunuyor zaten bizi bu zor gunlere getiren arabayi almamis degildi sadece arabanin borcunu odesek cok rahat gecinirdik esim arabadan dolayi hep vicdan azabi cekti ve aldigi toplu oaralari performanslari ev icin tatil icin cocuklar icin savurdu hani benim hevesim yuzunden onlarda geri kalmasin diye ben konustum uyardim bazen tavir yaptim ama hatali oldugun ses etmedigimde cok yer var bende heves ettim birseylere evlndigimizden beri hic birseyimiz olmadi elimize para gecincede yonetmeyi bilemedik ha tabiki ders aldik bundan ama olanda oldu sadece moral bulmak icin gecer allahin izniyle allah saglik verlik birlik beraberlik versin laflarini duymak icin actim konuyu zaten onun aileside benim ailemde yeterince igneliyolar

Şu saatten sonra zaten eşinize birşeyler söylemeyin yeterince çöktüğünü kötü olduğunu söylüyorsunuz iyi de yapsa kötü de yapsa yanında olmuşsunuz doğrusunda da yanlışında da destek olmuşsunuz iyi günler görmüşsünüz beraber kötü günleride elbette göreceksiniz hayat bu..

Herşey yoluna girer önemli olan sağlık olması evet çok klişe ama bu böyle..
Allah çocuklarınıza eşinize size sağlık huzur versin şu an hayattaysanız rızkınız bitmemiş demektir size bir yerlerden bir kapı elbet açılacak. Eşinize destek olmanız için de konuşabilirsiniz bir kahve yapıp sohbet edebilirsiniz en azından soğukta açıkta değilsiniz evlilik bu , iş hayatı , düşmekte var kalkmakta.. hepsini anlatın moralinizi bozmayın herşeyin vardır bir çaresi arkadaşım.

Cok cok cok tesekkur ederim guzel yorumun icin hatalarimizi fark edip onumuze koyduk zaten suan zaman destek olma zamani hasta olmasindan korkar oldum bende oda zaten cok uzgun bu konuyu boyle yorumlar umarak actim destege ihtiyacim vardi cok sagol guzel yorumun icin

Araba dışında da gereksiz harcamalar yapmışsınız. Madem eşiniz zorlanıyordu araba istiyordu daha makul bir araba alabilirdi güzel son model araba herkesin hayali ama herkes alabiliyor mu hayır. Madem almak istedi burnunuzu yaptırmayı erteleseydiniz ya da tatilinizden kıssaydınız veya ev tadilatınızdan. Üstüne sonra da masraflar yapmışsınız araba aldık borcumuz var deyip kısmamışsınız ki. Umarım ciddi birşey yoktur vitamin takviyesiyle hallolur ama sizde bir eş olarak biraz harcamalara dikkat edin.

Yani sen esine zaten manevi destekte bulunuyorsun. Elinden geleni yaptin. Hani soyle evde is yapsan, en basitinden kozmetik kataloglari oluyor ya onlara uye ol. Cevrende varsa eger ayda 100tl ve uzeri kazanabilirsin. Hani en basitinden bu ayda 100tl neye yetecek diye dusunme. O 100 tl zamanla buyur. Kucuk bir para olarak gozukebilir. Ama aza kanaat getirmekte onemli. Ucretlik icin para almiyorlar :) dusunursen msj at bna bn sana yardimci olurum. Rabbim yardim etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…