4 yil coook uzun bir zaman..hem cocuklar babasiz kalacaklar hem belki kari koca araniz bozulacak - bosanmaya kadar gidecek.
deger mi?
bence degmez. esin yurtdisindan is teklifi alabilen biriyse iki sene sonra tekrar calismalara baslasin.
simdi is bulan o zaman da bulur. gider bir bucuk seneye ortamını hazirlar siz de parca parca tasinir en sonunda komple gidersiniz.
ama 4 sene cidden cok uzak. tanidigim kocasi iraka- rusyaya falan giden insanlar var (insaatci vs) hepsinden kötü haberler aldik. hatta bir yakin arkadasimin babasi ellilerinde iflas edip o yasta turkiyede is bulamayinca mecburiyetten rusyaya gitti "borclari ödeyip döneceğim" diye ama yillarca dönmedi . döndüğünde de yaninda 17 yasinda kiziyla döndü.
ne bileyim boyle cok parcalanan aile hikayesi var. ogretmen olsaniz yilda 4 ay tatiliniz olsa yine neyse dicem zirt pirt gider gelirsiniz diye ama bu 4 senede kac kere buluşacaksiniz ki?
bilemedim cok zor
kaldi ki bekar anne gibi iki çocuğun tümmm sorumluluğu sizde olacak. belki çok sevdikleri babanin yoklugu onlarda derslerde basarisizlik ya da otorite eksikliginden simariklik vs yapacak bir de onlarla ugrasacaksiniz...
bilemedim. uzun mesafe sevgililik bile coook zor yasadim biliyorum. bir sene her ay görüşmemize rağmen yine de zordu baska ulkeden biriyle. hadi sen turkiyedesin bir sey olsa o atlar gelir ama ona bir sey olsa koca bir burokrasi engeli var sen gidemezsin.
ne bileyim yaaa ben olsam iki sene sonra basvursun isterdim. sonucta bunu cocuklariniz icin istiyorsunuz ve cocuklarinizin su an babaya en ihtiyaci olan yaslari