Eşim Ve Takılan Altınların Kimin Hesabına Yatacağı Konusu :(

Ben arkadaslar gibi sizi haksiz görmedim
Bence sizin esiniz cok kurnaz bir adam ne yapti etti aldi paralari
Hem altinlarinizi neden bozdurdunuzki altin surekli degeri artan bir yatirim hesap yerine alsaydiniz bir kasa bankadan oraya koysaydiniz anahtar ikinjzdede olurdu

iyi geçmiş olsun artık altınlarını dert etme gelen çeyiz paran mıdır mirasın mıdır nedir,onu ya direkt annenin himayesine bırak kendi hesabına geçirme ,ama annemede güvenmiyorum diyorsan eşine hiç sorma git adına bir hesap açtır ve oraya yatır..sonra git o paradan bir iki milyar al bir kursa bir dersaneye yazıl ve işe başla ..kendine bir güvenin gelsin.

Duygusal_Pismaniye, daha 15. gününüzde bunları yaşamanız gerçekten üzücü ancak dirayetli olun ve eşinizin size maddi anlamda şiddet uygulamasına izin vermeyin. Fakat bunu kavga ve dövüşle de yapmayın..

Siz çalışmıyorsunuz ve eşiniz size bakmakla yükümlü. Öyleyse siz paraya ihtiyaç duyduğunuzda eşinizin maaş kartını ondan istememelisiniz, o size her ay belli bir miktar para vermeli. Siz eşinize bunu güzellikle anlatın, belli ihtiyaçlarınız olduğunu ve siz istemeden her ay bütçenize göre para vermesini söyleyin.

Her birikiminizi eşinize söylemek zorunda değilsiniz. İnsanın kendine ait küçücük de olsa birikimi olabilir. Bu eşten para gizlemek değildir. Mutfak masrafınızdan artırdığınızı da eşiniz bilmeyiversin.

Asla ama asla annenizi veya ailenizi eşiniz nazarında küçük düşürmeyin. Anneniz sizin için baba mirasını bir kenara koyuyor ama siz eşinize bunu söyleyerek annenizi evi yöneten, hayatınıza müdahale eden bir konuma sokuyorsunuz. Annenize haksızlıktır bu. Eş oldunuz diye hayatının tüm detaylarını eşinizin bilmesine gerek yok....

Ayrıca eşinize "hayatın ne getireceği belli olmaz, ayrılırsak ne yapıcam" gibi bir düşünceyle yaklaşırsanız bu, güvenmediğiniz mesajından başka bir şey değildir. Onun yerine parayı doğru harcamak kadar birikim yapmak da zordur, en azından birikim yapma konusunda iyiyimdir ve BİZİM için birşeyler yapmak istiyorum. Zaten paramız orada istediğimiz zaman alır kullanırız, para bizim, hesap bizim diyerek halledebilirsiniz sorunuzu.

Siz bunları yapmazsanız gerçekten mutsuz olursunuz.

yine de sizin adınıza olsaydı iyiydi gurur yapan biri, aa benim bankanın faizi yüksek diye bi anda çark etmez adam ne yapmış etmiş istediğine ulaşmış ama olan olmuş artık kendinizi üzmeyin aileniz sonuçta, miras ve çeyiz parasından da eşinize bir daha bahsetmeyin onlar sizde kalsın

Sanırım yazdığınız konuyu silip son durum diyerek yeni güncelleme yaptınız. Kibledim. Benim gibi konuyu baştan okuyacaklar nasıl anlayacak bu şekilde sizce? Keşke biraz düşünseniz.

Esin ne yapmis ne etmis almis paralari ustune. (Ki ben illa senin adina olmasina gerek yok diyenlerdendim. Kim musaitse onaydj cevabim)
Baska aciklamasi yok.
Ustune su ic.

Onbeş günde neyin telaşı bu? Evlendigin adamı severek evlendiysen senin buraya acacagin konu eşimi nasıl daha mutlu edebilirim başlıklı olmalıydı. O paranın hayrını mi göreceğini sanıyorsunuz? Hayat bu ne getireceği belli olmaz diye basladiysan evet aynen öyle olacaktır. Etrafında seni bu konuyla ilgili dolduranlar varsa eşimin kararı de. Bosaninca altın para vs önemli mi oluyor sanıyorsun? Rabbim ağız tadı versin. Bunca yarattığını izinsiz bırakmayan sana da bir rizik ayırmıştır değil mi? Dahil ol eşine eş yuvada kadın ol. Illa birsey lere yoracaksan kafanı kendini olgunlastirmaya yor. Fayda görürsün.

Sen hayatını benliğini ruhunu teslim ettiğin adama iki gram altın için guvenme. Altından kiymetsiz mi görüyorsun kendini?

Konuyu ilk okudugumda bayana hak verenlerdendim. Ta ki devamin niteligindeki 2. Konuyu actigini gorene kadar... Bence tamamiyle hakliyken haksiz duruma kendi kendinizi dusurmussunuz. Ne demek ya hem calisma, hem mehir al, hem ceyiz parasi hem miras hem taki al bir de ustune 60.000 tllik dugun yaptir ve de ki ev alalim o da benim ustume olsun. Evlenecek olgunluga erisemeyen, baskalarinin doldurusuna kolayca gelen, surekli ben ben ben diye veryansin eden insanlar evlenmemeli bence. Evliligin 15. Gununde ettigin laflara bakilirsa insanlarin sana paragoz yaftasi yapistirmasi pek yerinde olmus. İki lafindan biri "ne olacagi belli olmaz" "benim param, benim takim, benim hesabim". Annenin doldurusuna gelmeyi birakmazsan bikac ay sonra bosanma mesajlarini okuruz burdan.

eee eşin için sorun olmayacaksa nıye senın uzerıne olsun dıyemıyor da lafı geveleyıp duruyor
bal gibi istemıyor işte

altınlar hukuken de gelinin olduğu için eşim bu konuda tek keline etmedi.öyle az buz da altınım yoktu.ben bozdurma taraftarı değildim ve eşimle konuşup altınları banka kasasına koyduk.kasa benim adıma açıldı ancak eşime de kasayı açma yetkisi verdim.altınlat bozulunca bişekilde harcanıp gidiyor.daha sonra ev alacağımız zaman birikimlerimizle birlikte eşimin tek kelime etmesine gerek duymadan altınları bozdurup ev aldık.
O altınlar senin dilediğin gibi kullanabilirsin ancak güven iki taraflıdır unutma.güven olmayınca da evliliğin tadı tuzu kalmıyor.

dugunde takılan altınlara erkeklerin karısmaması lazım bıraksın senin hesabına yatsın o dert ediyorsa kendi hesabına yatırılsın istiyorsa snde ozaman aynı tepkiyi verebilirsin

Altin adeti kalksa varya cok iyi olacak.. evlendim karsi tarafdan hic birsey talep etmedim hatta mehirin ne oldugunu bilmediklerini iddia ettiler onada eyvallah dedim.. gittiler nerede dandik seyler varsa onu taktilar bana.. agzimi bile acmadim.. evlendik dugun gecesi takilan takilari kv ve kizi aldi goturdu.. uc gun sonra onume serdi kv .. bilenzigimin bir tanesinide aldi.. sonra olan oldu bu kez elimden altinlarimin hepsini aldilar.. caldilar bozdurdular yediler.. ve bu konuyla ilgili eski esimin kafasini utulemedim.. sadece altinlarim nerede dedim kivirdi onada eyvallah dedim.. Allah biliyo zaten kimin kul hakki canavari oldugunu.. eee ne oldu bosandim altinlar icinmi bosandim hayir tabikide.. mahkemede altin esya bile talep etmedim.. nafaka ve tazminat haric.. Siz simdiden altin altin derseniz hooo hoo tamam altinlar sizin hakkiniz ama surekli bu konuyu guncelleyip hata yapiyorsunuz bence.. ztn onlar sizin esinizin hak payi yok bu altinlarda, dugunde takilanlar ortak ama senin mehirin, ve kisisel altinlarin sana aittir ztn.. dokunursada kendisi bilir kul hakkina girmis olur.. ama bu altin meselesinin huzuru bozmamasi lagzim ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…