Eşim ve para takintisi

Ailenize maddi yardim yapabilirsiniz, bu cok normal. Bunu esinizle paylasarak zaten durust bir insan gibi davranmissiniz, geri kalani onun okuzlugu. Kimsenin degil kendi paraniz yolladiginiz. Bundan sonra ona soylemeyin para yollayacaginiz zaman.

Ortak ödemelerinizi halledil size kalan miktardan ailenize verebilirsiniz öbür türlü eşinizin haberi olmadığı için uygun değil diye biliyorum .. ben öyle yapıyorum ...

Ben bisey merak ediyorum simdi burda benim gibi ev hanimi olan bir suru insan var eslerimiz ailesine para yollasa bizde neden diye sorsak benim param istedigimi yaparim dese hos bir durum olurmu
Aa olur mu? Erkeğin parası hem kadının hem erkeğin, kadının parası sadece kadının. Çilekeş analarımız bizi ne zorluklarla büyüttü, pis kaynanalar öyle mi İşte kadınlar kulübündeki çifte standardın özeti...

Bizim butceler ayri, borclardan sonra kalan paranin ne oldugu kimseyi ilgilendirmiyor bu yuzden istedigim gibi harciyorum ama bu durum bayagi topa tutulmus, ev arkadasi misiniz kari koca misiniz denmisti. Simdi kalan paradan digerine ne deniyor. Ben anlamiyorum 300-500 lira bir tek bana cok geliyor herhalde sahsen ay sonunda elime boyle bir para kalmiyor. Ailem ev yaptiracagim dese veremem ama kardesini okutamiyoruz, zor zamanlar geciriyoruz gibi zaruri seyler dense bir sekilde veririz.
Arada bir yapilan yardimlara esin karismasini dogru bulmamakla beraber surekli giden bir yardim 1 lira bile olsa esin rizasinin alinmasi taraftariyim.

Bazi aileler cok degisik cidden. 4 yillik evliyim ailem bi kurus istemedi. Ihtiyaclari varsa kredi cekiyorlar. Bizden 300-500tl istemek icin aç filan kalmis olmalari lazim.
Gonulden ben hediye yaparim ailem icin ve paraya ihtiyaclari olsa ayda yilda bir tabiki veririm iki aileyede ama duzenli olarak 300-500-1000 nedir yani? Esimin aileside boyle rahat para isteyengillerden. Ben kabul etmiyorum kimse kusura bakmasin esimde “benim param” veririm deseydi veya gizli is yapmaya kalksaydi evliligimizi bozardi. Ailesini bakmak isteyen yanlarinda kalabilir.

Kız kardeşiniz çalışsa olmaz mı?evli kızlardan para isteniyorsa çok ciddi bir durum olmalı yoksa eşinizde böyle yapsa inan zorunuza giderdi.

Kız kardeşiniz çalışsa olmaz mı?evli kızlardan para isteniyorsa çok ciddi bir durum olmalı yoksa eşinizde böyle yapsa inan zorunuza giderdi.
Kız kardeşim kendini psikolojik hasta numarasına yatıyor. Annemlere de çok üzüyor. Ben de annemler üzülmesin diye. Söyle Bı durum da var . Annemler tarlayı sattığı zaman baya Bı miras da kalacak. Ya ben İnan parasında pulunda değilim tek istediğim huzur. Ki kv gelip 6 ay kalıyor. Yemeği . Temizliği her şeyi bana ait. Kendisi yemek bile yapmaz. Hastayım ayağına yatar. Ki ben bunlara bişey demiyorum.

Aynen katlıyorum size. Ki bizim elimizde ödemelerden sonra baya Bı kalıyor. Ki ablam da ayni şekilde benden daha fazla verir. Eşi bişey demez. Herkes ayni drgil tabi ama eşimin de sürekli bunu dile getirmesi verdiğine vereceğine pişman oluyor insan.

Misafir olmaz değilde 6ay kalmamalı bence.kızkardeşinin işin yolunu bulmuş.belki çalışmak sosyalleşmek iyi gelecek. İş bulun ve yerleştirin.asalak olmak hoş değil bir sürü fiziksel engeli olan çalışıyor.Evlilikte benim param olmaz.mirasa şimdiden karışmayın aileniz elinde tutsun tarlayı.size miras verip sonra muhtaç olmasınlar.Eşinizede bahsedip beklenti içine sokmayın.

Erkekler de maalesef benim param değil de bizim paramız demiyor. Benim annem ev hanımıydı. Babam, dedemin üzerinde olan tarlara tonla masraf yaptı, biz hep kıt kanaat geçindik. Annem kızdığında da benim param değil mi diyordu. Sürekli su kuyusu açtırıyordu.Su çıkmıyordu

Ya konu sadece para degil benim açımdan. Eşimin kafa yapısı. Psikolojimi bozuyor. E tamam verdik sürekli söylenmez ki. Yanı başka şeyler de diyor ailem icin. Sadece para degil. Saygısızlık da var. Ben de annesine dedim. Böyle olduğun sürece o da bizim eve gelemez dedim. Kıssasa kissas yaptim

Kendi borcunuz varken ailenize para vermenizi istememesi bence haklı
Biz de kredi ödüyoruz
Eşim ailesine para göndersin istemem.
Kalanı çocuğumuz için biriktirsin isterim.
Hastalık vs acil durumlar hariç tabi.

Ben evlilikte senin benim param olduğuna inananlardan değilim

Aynı babam
Şimdi de elektrik ve su bağlatacakmış dağın başına

Çalısiyor olmaniz ailenize kafaniza gore para gonderme hakkı vermez bence.
Madem para göndermenin butçenize etki etmedigini iddia ediyorsunuz, ailenize ne kadar gönderiyorsaniz ayni miktarda eşinizin ailesine de hediye yapin veya direkt verin.Böylelikle eşinizin söyleyecek bir şeyi olmaz.

Ailenizin de yardiminizi borc olarak kabul etmesini beklerdim eğer bu tadilat işi çok zaruri bir durum değilse.

Benim babam da kendimizi bildik bileli kendi ailesine yardim yapar ve bizce hiç biri mecburi değil çünkü 2 amcam ve 1 halam gayet güzel dedemin parasini yiyorlar.demek ki babamin parasi oraya gidiyor ve biz evde bazi masraflarimizdan kısmak zorunda kaliyoruz.
Bu durum bir süre sonra para alan kişilere karşi saygi eksilmesine yol acıyor.
Şayet cocuklariniz varsa bu kavgalari görüyorlarsa anneanne ve dedeye karşı olumsuz hisler oluşabilir,dikkatli olmalisiniz.

Eşinizin bu cimriliginin acısının bir yerden çıkacağını düşünüyorum. Çünkü insan neyi çok korur, kaybetmek istemezse o elinden bir şekilde çıkıyor. Ben çok hesap yapmayı bile istemem çünkü insan bir yerden koşarken diğer taraftan patlak verebiliyor.

Ben bisey merak ediyorum simdi burda benim gibi ev hanimi olan bir suru insan var eslerimiz ailesine para yollasa bizde neden diye sorsak benim param istedigimi yaparim dese hos bir durum olurmu

Ben ev hanımıyım şu an çalışmıyorum.
Eşim bana istediğimi yaparım benim param diyemez. Zaruri durumlar hariç ailesine de göndermesini istemem.
O parada çocuğumuzun da benim de hakkım var. Eşim çalışıyorsa ben de evde çalışıyorum.

Eşimin ailesinin durumu iyi. Zaten kv var sadece. Onun da iki emekli maaşı var. O oğluna veriyor. Eşim de o yüzden yapıyor galiba. Ama ailelere saygı göstermek para pul ile ölçülmez ki. Bizim ki saygısızlık da yapıyor. Bayramda gidecektik şimdi hiç Bı yere gitmeyeceğim bütün olanlardan sonra.

Tabiki dogru olan bu zaten.bence calisan bi bayaninda para benim istersem aileme gonderirim sen karisamazsin demesini dogru bulmuyorum cunku evlilik boyle bise degil senin benim olamaz

Tabiki dogru olan bu zaten.bence calisan bi bayaninda para benim istersem aileme gonderirim sen karisamazsin demesini dogru bulmuyorum cunku evlilik boyle bise degil senin benim olamaz
Yanı öyle Bı durum degil bizimki. İlk başta rızası vardı. Eskiden boyle değildi. Doğuda iken. Batı'ya geldik is değişti. Anne babalar çocuğum baba baksın diye büyütmez tamam ama kv de de aynısını yapıyor. Kayınpeder olunce çocuklarım bana baksın hep.surekli benle ilgilensinler. Herşeyini çocukları yapar. Yemeğini bile. Bu sa Bı nevi duygu somurusudur. Olay nereye geldi dieceksiniz ama anne babalar karşılık beklemeden çocuklarını büyütmeleri gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…