• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve para takintisi

Bizleri ne zorluklarla fedakarliklarla buyuten ailemize arada bir destek oluyoruz diye kimse bu sekilde konusamaz. Kocaniza soylemeden verseydiniz keske. Ben oyle yaparim mesela ki annemlerde bana cok jest yaparlar ama bnm yaptiklarimi esim cogunlukla bilmez. Bisey soyluceginden de degil asla demez ama bn yinede bilsin istemiyorum

Durumları yok ama kız kardeşinizde çalışmıyor evde oturuyor ev yaptırılıyor falan o zaman tarlayı satsınlar eşinizde ailesine verse laf edersiniz ya da kaynananızdan para gelince laf yok eşinizin ailesinden ne istiyorsunuz ne alakası var
Eşimin ailesine lafım Yok kv gelip kalınca yemeği temizliği herşeyi ben yapıyorum.ona bişey demiyorum ben. Ki bu da bir nebze emek sayılır. Onun da aileme demesine hakkı yok.

Bizleri ne zorluklarla fedakarliklarla buyuten ailemize arada bir destek oluyoruz diye kimse bu sekilde konusamaz. Kocaniza soylemeden verseydiniz keske. Ben oyle yaparim mesela ki annemlerde bana cok jest yaparlar ama bnm yaptiklarimi esim cogunlukla bilmez. Bisey soyluceginden de degil asla demez ama bn yinede bilsin istemiyorum
Eşimin bilmeme gibi bir durumu yok. Para kontrolü hep onda. Ödemeler filan. Gizli gizli olmasının imkanı yok

Bu durum cimrilikten kaynaklı maalesef.Ben de anneme her ay harçlık veriyorum.Eşimle evlenmeden söylemiştim.Karışmam demişti.Ama sonradan biraz bozuluyordu.Ben onun ailesine de çok cömertim.Benim zorumla yegenleri ogrenci oldugu için zorla her ay harçlık verdiriyorum. Simdi biraz daha alıştı.Insanin zoruna gidiyor maalesef.

Ben bunu anlamıyorum. Yani annenizin tarlası var ama evi yaptırmak için siz para gönderiyorsunuz. Evlenince hala senin paran benim param mı oluyor? Ne o göndersin ne siz gönderin. Siz ayrı bir evsiniz artık. Çok hayati bir durum yoksa, geliri varsa, kendine yetiyorsa, keyfi bir durum için neden para göndereyim. Tamam beni okutmuş büyütmüş Allah razı olsun ama evlattan karşılık beklenir mi ya? Sağlık sorunu olur, kaza olur Allah korusun ne lazımsa yapılır ama böyle durumlarda bana yaptığınız yanlış geliyor. Aynı şekilde eşiniz yapsa ona da aynı yorumu yapardım.

Babam ihrac edildi suan geliri yok.kardesim istanbulda okuyor.anneme zekati kardesime vermeyi dusundugumuzu soyledim asla kabuletmedi.annemden gizli verdik.maddi anlamda bizden hic yardim almiyorlar.ben sizin ailenizin kabuletmesine sasirdim

Erkekler de ailelerine gizli gizli para yollasın o zaman. Eşiniz haklı. Ara sıra da olsa 300-500 çok para. Madem tarlaları var onu satsınlar. Kızkardeşinizin yaşı küçük değilse o çalışsın. Yoksa da kendi yağlarında kavrulmayı öğrensinler. Elden gelen öğün olmaz demişler. Allah korusun kaza bela olmadıkça maddi yardım yapılması yanlış geliyor bana.

Ben bunu anlamıyorum. Yani annenizin tarlası var ama evi yaptırmak için siz para gönderiyorsunuz. Evlenince hala senin paran benim param mı oluyor? Ne o göndersin ne siz gönderin. Siz ayrı bir evsiniz artık. Çok hayati bir durum yoksa, geliri varsa, kendine yetiyorsa, keyfi bir durum için neden para göndereyim. Tamam beni okutmuş büyütmüş Allah razı olsun ama evlattan karşılık beklenir mi ya? Sağlık sorunu olur, kaza olur Allah korusun ne lazımsa yapılır ama böyle durumlarda bana yaptığınız yanlış geliyor. Aynı şekilde eşiniz yapsa ona da aynı yorumu yapardım.
anne babanın evlada para harcaması normal evladın anne babaya harcaması gereksiz öyle mi .Sizin gibi düşünen evladım olmaz inşallah .ben maaşı olan anneme hediye almaktan tatile götürmekten mutluluk duyuyorum ve gurur duyuyorum

Konu erkegin ailesine para vermesi olunca boşanina varan yorumlar yazan bayanlar simdi"gizli gizli yollayin o zaman" diyecek kadar hakli goruyor mevzuyu..adaletini sevdigimin dunyasi..
doğru noktaya değinmişsiniz erkek te kadın da kendi evini yatırımlarını çocuklarını ihmal etmıyorsa gelirinden makul mıktarlar ailelerine borç ta verebilir hibe de hediye de.Normali bu ama sitede çok sayıda kayınvalide kayınbaba düşmanı var yav hepsi mi kötü bunların oku oku şaşıyorum

anne babanın evlada para harcaması normal evladın anne babaya harcaması gereksiz öyle mi .Sizin gibi düşünen evladım olmaz inşallah .ben maaşı olan anneme hediye almaktan tatile götürmekten mutluluk duyuyorum ve gurur duyuyorum
Büyütmeyecekse neden dünyaya getiriyor? Para harcamaktan kastiniz bu mu? Ben şimdi çocuğuma para verip mama aldım diye o da büyüyünce karşılık olarak bana mutfak mı yaptırsin mesela? İçinden gelir hediye alır ben ona bişey demem ama ben evime masraf yapıyorum gel evladım sen bunu karşıla olur mu ya? Herkesin bir bütçesi var. Evlenmiş gitmiş artık onun da bir çocuğu var. Niye bu kadar duygusala bagladiniz direk olayı? Ben anne babaya para harcamak gereksiz mı demişim? İyi okuyun. Elbette ki bazı durumlarda anne babamiz için para harcariz. Ama bu sürekli sürekli olursa sorumlu olduğumuz kendi ailemize haksızlık olmuyor mu? Özellikle yazdım hastalık, kaza vs. gibi durumları hariç tutuyorum. Ha içinden gelir hediye alır ona da birşey demem zaten. Ama çocuğuma ne benim evimin tamiratından? Param yoksa yaptirmam.

Yuh kocanıza!
Sizinle paranız olduğu için mi evlenmiş?
Ailenizle para verirler belki diye mi akraba olmuş?
Diyelim ki çalışmıyorsunuz, ihtiyaçları olunca hiç vermez o zaman. Kaldı ki kendi paranızdan vermişsiniz.
Allah gözünü doyursun kocanizin

Bu tadilat çok mu acil yani bir yer mi yıkıldı da değiştiriliyor? Yoksa lüks bir harcama mi biraz? Paraları yoksa çok elzem bir durum yoksa eşinizin onayı olmadan gondermemelisiniz bence. Siz artık aynı evi paylasiyorsunuz hayatınız bir çocuğunuz bir yatırımları ortak yapmanız lazım. Kız kardesiniz neden çalışmıyor? İş mi beğenmiyor yoksa farklı bir durum mu var? Tarla neden duruyor? Bunların cevabı eşinizin onlardan para sakınmasini haklı kilabilir

Back