Eşim ve para takintisi

katılmıyorum ama saygı duyuyorum düşüncenize bana emek veren sevgi veren bir ebeveynse kendi çocuğum eşim kadar hakkı vardır gelirimde .Mutlu olacaksa dolapta yaptırırım takı da alırım kıyafet te maddi gücüm fazlaysa ev de araba da hele anneyse bu duygusallıkla ilgisi yok .Evlenmek anneyi babayı aile dışına atmak değildir beraber aile olmak genişlemektir

Benim de şahsi görüşüm ;
Evlenince evler ayrılıyor
Adı üstüne “ev” lenmek
Herkesin kesesi ayrı
İzinsiz erkek de bayan da ailesine asla para göndermemeli
Hiç doğru bulmuyorum
Evladı büyütmek ve para harcamak ailenin karşılıksız görevidir (sağlık koşulları hariç yardın edilmesini doğru bulmayanlardanım
Bu sebeplerle eşinizin istememe hakkı da gayet yerinde bir haktır
Not: mesajımdan rahatsız olup alıntı yapılmaması rica olunur
(Sadece konu sahibi lütfen)

bence buraya esim kv ye surekli para gonderiyor diye konu acilsa herkes farkli yorum yapardi.ailelere verilebilir ama bu iki kisinin de onayi olmasi lazim.siz hala ben kafasindasiniz biz olarak hareket etmiyosunuz.esinizin yaptigi yanlis ama sizinde yaptiginiz yanlis.aileniz cok kotu durumda degilse oraya harcayacaginiza kendinize cocugunuzun gelecegine harcayin.

Tadilat yayla evine çatı yaptırdı. Yağmurdan eşyalar ıslanıyor diye. Tarla da babam imara açılmasını bekliyor.yani insanlara ucuz bir fiyata sat diyemezsin ki. Ki diğer kardeşlerimin de sözü geçer. Evdeki kız kardeşim de psikolojik sorunları var. Bu yaz çalışmadı. Yıllardan beri annemlere uğraştırıyor. Eşim de bunları biliyor. O da benim
Psikolojimi bozacak bu gidişle

Kadın ailesi olunca tabiki verilmeli , o senin paran , ödemeler çıktıktan sonra kalan verilebilir , boşuna seni okutmadılar.Erkek ailesi olunca kocan daha aile olduğunuzun farkında değil , her ay verilmez , gerekirse boşan.Yorumları şaşkınlıkla okudum.Aslında olaylar aynı tepkiler iki uçta.
Konuya gelince bence eşiniz haklı.Her ay olmasını bende kabul etmem.Ama arada bir gerçekten ihtiyaç durumunda verilebilir.

Bence Esin cokkkk nankör çok iyi etmişsin ağzına sağlık
Şimdi benim iki kizkı m var b n onlar için neler yapıyorum.onlari iyi buyutebilmek için
Gerçekten saçımı süpürge ediyorum
Ben ilerde ihtiyacım olsa elleri ekmek tutsa bana vermeyeceklerini çok zoruma gider bu
Bu beklenti değil ama elimd n geldiğince ben onlara vermek isterim onları saraylarda otururum layık görürüm
Fakat ihtiyacım olsa Allah evladıma bile muhtaç etmesin.kensinden başka kimseye muhtaç etmesin
Ama oldu ya ihtiyacım olursa versinler ben onların annesiyim
Bunu da elin oğlu laf edecekse yazıklar olsun
Ben kızımı elein oğlu yesin arkamdan konuşmasın kone yetiştirmedim
Öyle adamlarla insalhh evlenmesin yavrularım.kusura bakma çok sinirlendim duygusal olarak

Size asla katılmıyorum evladımız oluşunda görürsünüz.
İnsan evladından umuyor bu beklendi değil
Sizi dusunmesi hoşunuza gidiyor

Eşin arada ailesine 300-500 verse düzenli olarak tepkin ne olur?

Merhaba
Ailelerimiz olmasa bizler bugünlere gelemezdik tabiki ailenin ihtiyacı varsa vereceksin durumun ölçüsünde... Maasin olmasaydi esinin rizasi yoksa verme derdim... Ama maasinda var ailene tabiki yardim et. Kendinizi zora dusurmeden esinizi sıkıntıya sokmadan edin... Uc bes kurusunda hesabini yapmasin kendi annesi babasi gibi görsün aileni... Ailen olmasaydi sende olmazdin...

Çok kötü durumda degiller.her ay vermiyorum zaten. Mesela geçen sene 300 filan. Bu yıl 1000 tl. Ki benim is yerinde de yerim değişti 600 lira fazla alıyorum. Bunu kışın eşime söylemiştim. Bu fazla paradan gönderirim diye.bir de anne zeytin yağı yapar verir. Hiç satın almam. Benim sayemde koy hayati ve doğal ortamla tanıştı. Bayramlarda hep bize gitmek isterdi. Kalabalık oluyor diye. Yanı bu taşındığımız ile geldiğimizden beri huyu değişti. Bir psikologdan yardım Alicam sizler de yine de sağolun görüşlerini z icin

anladım. bak biz de annemlere para yolluyoruz ama eşimin takıldığı nokta annemler diğer kardeşlerime destek oluyor bazen. bizim paramız dolaylı olarak onlara gidiyor diyor. kardeşlerimin durumu keyfiyet sürekli harcıyorlar sonra maaşım yetmedi para gönder anne-baba. eşim kendini enayi gibi hissediyo onlar böyle yaptığı için. senin eşin de ailenin gerçekten ihtiyacı olduğunu düşündüğünde istekli gönderecek gibi. ben öyle anladım sizden sakınmadığına göre...

Kocam ailesine para gönderiyor diye konu açılsaydı buradaki kadınlar o kocayı linç etmişti. Ama konu kadının ailesi olunca annedir, ailedir, kocan NE karışır vs. vs.
Çifte standardın dik alası burda.
Konuya gelince, anneniz tarlasını sarsın, kız kardeşiniz ile girebilir. Yardım işi devamlılık arz ederse sıkıntı olur.
Bu arada evlilikte kadını parasına karışılmaz diyenlere katılmıyorum. Müşterek bir hayatta senin paran Benim param demek yanlıştır.

Gayet tabi ailenize yardımda bulunabilirsiniz.
Eğer eve katkınız olmayıp ihtiyacınız olduğu halde para gönderiyorsanız ailenize eşiniz haklı derdim.

Siz gönderin o zaman ne diyim.

Burada aileniz hatalı.Açlık durumuna duşmedikçe evinden evlenip ayrılmış çocuklardan hibe almamalılar.
Aynı evde eşit yaşadığınız kişiyle para konusunda uzlaşmacı olmalısınız.

Burada aileniz hatalı.Açlık durumuna duşmedikçe evinden evlenip ayrılmış çocuklardan hibe almamalılar.
Aynı evde eşit yaşadığınız kişiyle para konusunda uzlaşmacı olmalısınız.
Ailem açlık durumunda degil Allah'a şükür. Parayı da eşimin kendisi havale etmişti. Ki bizim bütçemize zararı yok ama bu sonradan Onlardan hiç gelmiyor. Hep biz gönderiyoruz diyor. Ya olacak şey mi sürekli ısıtıp ısıtıp konuyu açması. Her haftasonum kavga ile geçiyor. Çocuk da etkileniyor. Bunaltıyor insani. Valla gidip öğleden sonra Bı dünya pahalı kıyafetler alicam. İnat olsun diye

Esinize soylemek zorunda degilsiniz para gonderirken. Ayni sekilde esiniz de kendi ailesine gonderebilir kime ne

Size samimiyetle söylüyorum maaşınızdan kendinize harçlık alın.Ama öyle eşinize bununla simit aldım,bununla dolmuşa bindim diye kalem kalem saymayın.Bir ay ailenize gönderirseniz beş ay bu paradan kendinize giysi alırsınız.Kimsenin de benimle 6 ay yaşamasini istemem.Yilda 6 ay benimle yaşayıp bana 2 maaşını vereceklerine, kendi evlerinde yasasinlar ben onlara yılda 2 maaş göndereyim razıyım.(iki taraf içinde böyle)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…