- 8 Ocak 2017
- 25.174
- 43.525
- 528
- Konu Sahibi white moon
Karşılıklı olumsuz dialoglara girmeyelim arkadaşlar
Yorumlarımız her zaman çözüme yönelik olmalı
Yorumlarımız her zaman çözüme yönelik olmalı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
katılmıyorum ama saygı duyuyorum düşüncenize bana emek veren sevgi veren bir ebeveynse kendi çocuğum eşim kadar hakkı vardır gelirimde .Mutlu olacaksa dolapta yaptırırım takı da alırım kıyafet te maddi gücüm fazlaysa ev de araba da hele anneyse bu duygusallıkla ilgisi yok .Evlenmek anneyi babayı aile dışına atmak değildir beraber aile olmak genişlemektirBüyütmeyecekse neden dünyaya getiriyor? Para harcamaktan kastiniz bu mu? Ben şimdi çocuğuma para verip mama aldım diye o da büyüyünce karşılık olarak bana mutfak mı yaptırsin mesela? İçinden gelir hediye alır ben ona bişey demem ama ben evime masraf yapıyorum gel evladım sen bunu karşıla olur mu ya? Herkesin bir bütçesi var. Evlenmiş gitmiş artık onun da bir çocuğu var. Niye bu kadar duygusala bagladiniz direk olayı? Ben anne babaya para harcamak gereksiz mı demişim? İyi okuyun. Elbette ki bazı durumlarda anne babamiz için para harcariz. Ama bu sürekli sürekli olursa sorumlu olduğumuz kendi ailemize haksızlık olmuyor mu? Özellikle yazdım hastalık, kaza vs. gibi durumları hariç tutuyorum. Ha içinden gelir hediye alır ona da birşey demem zaten. Ama çocuğuma ne benim evimin tamiratından? Param yoksa yaptirmam.
Tadilat yayla evine çatı yaptırdı. Yağmurdan eşyalar ıslanıyor diye. Tarla da babam imara açılmasını bekliyor.yani insanlara ucuz bir fiyata sat diyemezsin ki. Ki diğer kardeşlerimin de sözü geçer. Evdeki kız kardeşim de psikolojik sorunları var. Bu yaz çalışmadı. Yıllardan beri annemlere uğraştırıyor. Eşim de bunları biliyor. O da benimBu tadilat çok mu acil yani bir yer mi yıkıldı da değiştiriliyor? Yoksa lüks bir harcama mi biraz? Paraları yoksa çok elzem bir durum yoksa eşinizin onayı olmadan gondermemelisiniz bence. Siz artık aynı evi paylasiyorsunuz hayatınız bir çocuğunuz bir yatırımları ortak yapmanız lazım. Kız kardesiniz neden çalışmıyor? İş mi beğenmiyor yoksa farklı bir durum mu var? Tarla neden duruyor? Bunların cevabı eşinizin onlardan para sakınmasini haklı kilabilir
Bence Esin cokkkk nankör çok iyi etmişsin ağzına sağlıkmrblar. Benim sorunum söyle . Eşim de ben de çalışıyoruz. Maaşımız da iyi Allah'a şükür. Ev aldık kredi ödüyoruz. Eşim her haftasonu bir seyleri bahane edip para üzerine tartışma çıkarıyor. Aileme geçenlerde evin Bı yeri mi yaptırmaları icin bir miktar para gönderdik. Tabi ablam filan diğer kardeşlerim de verdi. Babam Bağkur emeklisi. Annemin annesinden kalan bir tarlası var. Bı ara sarmaya karar vermişti . Şimdilik duruyor. Eşim diyor sürekli ailene para veriyor üz. Onlardan hiç bişey gelmiyor diyor. Sürekli dediği arada uç yüz beş yüz lira. Ki ablam daha fazla veriyor. Ben de bıktım bu para takıntından dedim. Suna konuşmuyoruz. Dedim ödemelerden sonra herkesin parası kendine. Aileme de gelme dedim. Ben de onun ailesine gitmicem. O kadar laftan sonra yüzlerine bakacak halin yoktur. Ki ben kayınvalidem gelir 5-6 ay kaldı bizde . Ben de annen de gelmesin dedim. Konuşmuyoruz. Soğudum ben iyice. Ama oğlumun düzenini bozmak istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız.
Size asla katılmıyorum evladımız oluşunda görürsünüz.Ben bunu anlamıyorum. Yani annenizin tarlası var ama evi yaptırmak için siz para gönderiyorsunuz. Evlenince hala senin paran benim param mı oluyor? Ne o göndersin ne siz gönderin. Siz ayrı bir evsiniz artık. Çok hayati bir durum yoksa, geliri varsa, kendine yetiyorsa, keyfi bir durum için neden para göndereyim. Tamam beni okutmuş büyütmüş Allah razı olsun ama evlattan karşılık beklenir mi ya? Sağlık sorunu olur, kaza olur Allah korusun ne lazımsa yapılır ama böyle durumlarda bana yaptığınız yanlış geliyor. Aynı şekilde eşiniz yapsa ona da aynı yorumu yapardım.
Eşin arada ailesine 300-500 verse düzenli olarak tepkin ne olur?mrblar. Benim sorunum söyle . Eşim de ben de çalışıyoruz. Maaşımız da iyi Allah'a şükür. Ev aldık kredi ödüyoruz. Eşim her haftasonu bir seyleri bahane edip para üzerine tartışma çıkarıyor. Aileme geçenlerde evin Bı yeri mi yaptırmaları icin bir miktar para gönderdik. Tabi ablam filan diğer kardeşlerim de verdi. Babam Bağkur emeklisi. Annemin annesinden kalan bir tarlası var. Bı ara sarmaya karar vermişti . Şimdilik duruyor. Eşim diyor sürekli ailene para veriyor üz. Onlardan hiç bişey gelmiyor diyor. Sürekli dediği arada uç yüz beş yüz lira. Ki ablam daha fazla veriyor. Ben de bıktım bu para takıntından dedim. Suna konuşmuyoruz. Dedim ödemelerden sonra herkesin parası kendine. Aileme de gelme dedim. Ben de onun ailesine gitmicem. O kadar laftan sonra yüzlerine bakacak halin yoktur. Ki ben kayınvalidem gelir 5-6 ay kaldı bizde . Ben de annen de gelmesin dedim. Konuşmuyoruz. Soğudum ben iyice. Ama oğlumun düzenini bozmak istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız.
mrblar. Benim sorunum söyle . Eşim de ben de çalışıyoruz. Maaşımız da iyi Allah'a şükür. Ev aldık kredi ödüyoruz. Eşim her haftasonu bir seyleri bahane edip para üzerine tartışma çıkarıyor. Aileme geçenlerde evin Bı yeri mi yaptırmaları icin bir miktar para gönderdik. Tabi ablam filan diğer kardeşlerim de verdi. Babam Bağkur emeklisi. Annemin annesinden kalan bir tarlası var. Bı ara sarmaya karar vermişti . Şimdilik duruyor. Eşim diyor sürekli ailene para veriyor üz. Onlardan hiç bişey gelmiyor diyor. Sürekli dediği arada uç yüz beş yüz lira. Ki ablam daha fazla veriyor. Ben de bıktım bu para takıntından dedim. Suna konuşmuyoruz. Dedim ödemelerden sonra herkesin parası kendine. Aileme de gelme dedim. Ben de onun ailesine gitmicem. O kadar laftan sonra yüzlerine bakacak halin yoktur. Ki ben kayınvalidem gelir 5-6 ay kaldı bizde . Ben de annen de gelmesin dedim. Konuşmuyoruz. Soğudum ben iyice. Ama oğlumun düzenini bozmak istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız.
Çok kötü durumda degiller.her ay vermiyorum zaten. Mesela geçen sene 300 filan. Bu yıl 1000 tl. Ki benim is yerinde de yerim değişti 600 lira fazla alıyorum. Bunu kışın eşime söylemiştim. Bu fazla paradan gönderirim diye.bir de anne zeytin yağı yapar verir. Hiç satın almam. Benim sayemde koy hayati ve doğal ortamla tanıştı. Bayramlarda hep bize gitmek isterdi. Kalabalık oluyor diye. Yanı bu taşındığımız ile geldiğimizden beri huyu değişti. Bir psikologdan yardım Alicam sizler de yine de sağolun görüşlerini z icinbence buraya esim kv ye surekli para gonderiyor diye konu acilsa herkes farkli yorum yapardi.ailelere verilebilir ama bu iki kisinin de onayi olmasi lazim.siz hala ben kafasindasiniz biz olarak hareket etmiyosunuz.esinizin yaptigi yanlis ama sizinde yaptiginiz yanlis.aileniz cok kotu durumda degilse oraya harcayacaginiza kendinize cocugunuzun gelecegine harcayin.
anladım. bak biz de annemlere para yolluyoruz ama eşimin takıldığı nokta annemler diğer kardeşlerime destek oluyor bazen. bizim paramız dolaylı olarak onlara gidiyor diyor. kardeşlerimin durumu keyfiyet sürekli harcıyorlar sonra maaşım yetmedi para gönder anne-baba. eşim kendini enayi gibi hissediyo onlar böyle yaptığı için. senin eşin de ailenin gerçekten ihtiyacı olduğunu düşündüğünde istekli gönderecek gibi. ben öyle anladım sizden sakınmadığına göre...Tadilat yayla evine çatı yaptırdı. Yağmurdan eşyalar ıslanıyor diye. Tarla da babam imara açılmasını bekliyor.yani insanlara ucuz bir fiyata sat diyemezsin ki. Ki diğer kardeşlerimin de sözü geçer. Evdeki kız kardeşim de psikolojik sorunları var. Bu yaz çalışmadı. Yıllardan beri annemlere uğraştırıyor. Eşim de bunları biliyor. O da benim
Psikolojimi bozacak bu gidişle
Evladım varSize asla katılmıyorum evladımız oluşunda görürsünüz.
İnsan evladından umuyor bu beklendi değil
Sizi dusunmesi hoşunuza gidiyor
Siz gönderin o zaman ne diyim.katılmıyorum ama saygı duyuyorum düşüncenize bana emek veren sevgi veren bir ebeveynse kendi çocuğum eşim kadar hakkı vardır gelirimde .Mutlu olacaksa dolapta yaptırırım takı da alırım kıyafet te maddi gücüm fazlaysa ev de araba da hele anneyse bu duygusallıkla ilgisi yok .Evlenmek anneyi babayı aile dışına atmak değildir beraber aile olmak genişlemektir
Ailem açlık durumunda degil Allah'a şükür. Parayı da eşimin kendisi havale etmişti. Ki bizim bütçemize zararı yok ama bu sonradan Onlardan hiç gelmiyor. Hep biz gönderiyoruz diyor. Ya olacak şey mi sürekli ısıtıp ısıtıp konuyu açması. Her haftasonum kavga ile geçiyor. Çocuk da etkileniyor. Bunaltıyor insani. Valla gidip öğleden sonra Bı dünya pahalı kıyafetler alicam. İnat olsun diyeBurada aileniz hatalı.Açlık durumuna duşmedikçe evinden evlenip ayrılmış çocuklardan hibe almamalılar.
Aynı evde eşit yaşadığınız kişiyle para konusunda uzlaşmacı olmalısınız.