Konunuzu ve yorumları okudum. Bir oğlak burcu olarak söylüyorum ki bu şekilde davranmaya devam ederseniz işler karışır. Sizin bahsettiğiniz şekilde bir ilişki veya eş bana kabus kadar korkunç geldi, lütfen yanlış anlamayın amacım yardımcı olmak, sizi kırmak değil. Ama oğlak burcunun özelliklerini sapına kadar taşırım ve eşiniz gibiyim. Çok sevdiğim insanlar veya ailem de dahil kimseyle sürekli dip dibe takılamam. Yalnız kalmayı, kendime vakit ayırmayı çok severim. Konuşacak ya da yapacak bir aktivite yoksa evde ayrı bir odada takılırım. Ben bi yere gitmek istediğimde evdekilerin peşime takılmasından veya tam tersi evde kalmak istediğimde o zaman ben de gitmiyim senle kalayım denmesinden hiç hoşlanmam. Çok yakın olabiliriz, çok seviyo da olabiliriz ama sürekli sarmaşık gibi takılamayız yani. Hayatta eşin yeri ayrıdır, ebeveynin yeri ayrıdır, arkadaşa olan ihtiyaç ayrıdır. Bunlar arasında denge kurmak lazım. Kendimize alan açmak lazım. Lütfen yanlış anlamayın ama terapi alması gereken taraf eşiniz değil bence. Siz neden bu kadar bir insana bağımlı yaşamak istiyosunuz bence onun için bir yardım alın. Yani şunu deseniz anlarım, ben kendime sorumluluklardan dolayı vakit ayıramıyorum ama o keyif çatıyo deseniz haklısınız. Ama siz diyosunuz ki ben ev dışında bi şey yapmak istemiyorum o zaman o da yapmak istemesin. Kusura bakmayın ama buna kim ne kadar dayanabilir, çok boğucu.