• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve komşum

Yuh o neymiş öyle ya hiç mi evinin işi yok ya da sen nasıl yapıyorsun işleri günün yarısı sende kadın diğer yarıda da uyuyordur

Iyi geceler kızlar. Demin eşimle biraz atıştık, konu ise komşumun bize gelmesi ve 8,9 bazen de 10 saat oturup kalkmaması. Eşim de ; bu ne yaa, bi insan bu kadar nasıl oturabilir, bir daha gelmesin, mesafe koy, eve alma falan diyor, ben de dedim kadın geliyor içini döküyor bana ( kocasıyla sorunları var bayaa) bir daha gelme, eşim rahatsız oluyor diyemem. Eşim de komşu dediğin gelir bir, iki saat oturur, çay kahve içer gider ama bu oturdu mu kalkmasını bilmiyor. ben de dedim, kadın yalnız, kimseyle bi diyaloğu yok, bi bana gelip sıkıntılarını anlatıyor, ona bir daha gelme diyemem dedim. Eşim de, ona bir daha kapıyı açma diyor :KK43:
Adam hakli yani

Bugün iki defa kapıyı çaldı. Birincisinde açmadım, ikincisinde de müsait değilim dedim ki gerçekten eşimle mutfakta yemek yapıyorduk, ama şuanda kendimi kötü hissettim çünkü yalan söylediğimi düşünebilir diye :110:
kapıyı açmadan mı müsait değilim dediniz :)
eğer öyleyse çok iyi yapmışsınız aynen devam
eee gelip gitmiyordur hala inşallah

Iyi geceler kızlar. Demin eşimle biraz atıştık, konu ise komşumun bize gelmesi ve 8,9 bazen de 10 saat oturup kalkmaması. Eşim de ; bu ne yaa, bi insan bu kadar nasıl oturabilir, bir daha gelmesin, mesafe koy, eve alma falan diyor, ben de dedim kadın geliyor içini döküyor bana ( kocasıyla sorunları var bayaa) bir daha gelme, eşim rahatsız oluyor diyemem. Eşim de komşu dediğin gelir bir, iki saat oturur, çay kahve içer gider ama bu oturdu mu kalkmasını bilmiyor. ben de dedim, kadın yalnız, kimseyle bi diyaloğu yok, bi bana gelip sıkıntılarını anlatıyor, ona bir daha gelme diyemem dedim. Eşim de, ona bir daha kapıyı açma diyor :KK43:
Eşiniz haklı bir iki saat oturup gitsin.neymis bu böyle sikilmiyomusunuz.inan üçüncü bı kişi için ailenin huzurunu kaçırmak çok saçma.sinra yarın birgün bu konusundan oyle bir kazık yersin aklın başına gelir.tecrubeyle sabit.kimseye çok fedakarlık yapmaya gelmiyor bu devirde

Annemin vardı böyle bir komşusu.
Kadın her gün saat 10da gelir,çayını kahvesini içer,koltukta uyuyakalır oturduğu yerde,şekerlemesini yapar,öğlen yemeğini yer,akşam yer ancak öyle giderdi.
Almanyadan dönüş yapmıştı annemde kadının kimsesi yok diye kıyamazdı. Ama cidden çekilir dert değildi. Uyuyakalırdı ya koltukta yine de gitmezdi evine. Git evinde uyu yani dimi?
Sonra bozuldu birşeylere gelmez oldu biz de rahat bir nefes aldık.
Bende öyle yer etmiş ki bu durum,gelip saatlerce oturan biri olursa evimde bir daha çağırmıyorum asla.
Az kişiyle görüşüyorum zaten,onlarda benim gibi kimseye rahatsızlık vermeyecek şekilde hareket eden insanlar. Kahve içmekse maksimum 2 saat yani ötesi yok ki.
Tamam gelsin ama eşiniz gelmeden gitsin bir zahmet bu kadarı fazla

Bugün iki defa kapıyı çaldı. Birincisinde açmadım, ikincisinde de müsait değilim dedim ki gerçekten eşimle mutfakta yemek yapıyorduk, ama şuanda kendimi kötü hissettim çünkü yalan söylediğimi düşünebilir diye :110:
En doğrusunu yapmışsınız bikac kez daha aynısını yaparsanız bı daha yapamaz eşinizle huzurunuz en önemlisi.

Adam haklı .10 saat oturmak nedir?
Kapıyı açmamak tabi sert olur ama nazikçe belli edebilirsin.adam evine gelicek rahat edicek kadın oturuyor olmaz yani
Ayrıca böyle kötü gününde gelir kafa şişirirler iyi olunca senin kötü gününde ara belki bulursun

10 saat misafirlikmi olur bide hergün Allah sabır versin. Bahaneler uyduracaksınız başka çaresi yok, anlarsa da anlasın. O gelip 10 saat oturmaya utanmıyorda siz bahane bulmaya mı utanmıyorsunuz...

Bu hissettikleriniz normal değil.
Sizde insanlara 'hayır' diyememe ve sınır çizememe durumu var sanırım.

Saat 8 , 9 , 10 a kadar mı kalkmıyor
8 9 10 saat oturuyor mu kalkmıyor vallahi 3 kere baktım :olamaz:
Siz yemek yaparken sofra kurarken falan rahatsız olmuyor mu ya, eşiniz gelince yada.
Gerçekten çok abartmış komşunuz. He kocanız evde yokken karışmamalı o da ayrı ..

Bundan yaklaşık 10 yıl önce benimde bir komşum vardı, istisnasız hergün tam yemek saatimizde oğlunuda alır gelirdi, eşimin işten gelme saatini bildiği için evde yokum gibi veya kapıyı açmama durumu olamıyordu, eşim gelince karşısına çıkardı hop eve dalardı, oradan taşındımda kurtudum kendisinden, şimdi karşılassak bi hallo demek yetiyor, Allah’a şükür:)

Geçen geldi zaten biz de pikniğe gidecektik. Bi oturdu kalmadı. Eşim baktı gitmiyor ; hade pikniğe gitmiyor muyduk, çabuk ol gün bitecek falan dedi de, kadın ondan sonra kalktı gitti evine

Sizin ağzınız yok mu , diyemiyor musunuz bugün programımız var diye ?

Pasif bir insansanız sözüm yok, yok pasif değilseniz böyle davranmaya lüzum yok.

Oturması bir saati geçtiğinde " kusura bakma biraz işlerimiz var başka zaman görüşürüz " diyeceksiniz.

Bir iki anlayacak zaten.

Bu kadar saatte dert dinlenmez ki .

Kocaniz tabiki hakli bizler komsunun kocasi gelince oturmaya bile devam etmeden kalkariz ki insanlar rahatca otursun kalksin diye komsunuz dusuncesiz ama sizde dusuncesizsiniz peki siz rahatsiz olmuyor musunuz kadinin varligindan ben sahsen istemem ve bir bahane bulurum eve almam kapiyi acmam hergun ayni seyi yapan biriyse ve kocam rahatsiz oluyorsa kimse benim evimdeki huzurdan onemli degil. Dert herkeste var kimse boyle dadanmiyor insanlara musallat olmuyor.

kapıyı açmadan mı müsait değilim dediniz :)
eğer öyleyse çok iyi yapmışsınız aynen devam
eee gelip gitmiyordur hala inşallah
maalesef ki hala geliyor. :olamaz: geçen konuştum, eşimin rahatsız olduğunu ve gündüz gelmesini söyledim ama kadın oralı bile olmuyor anam.

Saat 8 , 9 , 10 a kadar mı kalkmıyor
8 9 10 saat oturuyor mu kalkmıyor vallahi 3 kere baktım :olamaz:
Siz yemek yaparken sofra kurarken falan rahatsız olmuyor mu ya, eşiniz gelince yada.
Gerçekten çok abartmış komşunuz. He kocanız evde yokken karışmamalı o da ayrı ..
Bizimle birlikte yemeğe oturur :KK14:

Back