Eşim ve erkek kardeşi :(

bencede %100 katılıyorum. mesela vefat durumunda aramak. bende çok zor ararım. hatta ilk gün özellikle aramam o acısının içinde tekrardan anı acıyı hatırlatmak gibi olmasın diye. aşkımın annesi vefat etti baş sağlığı dileyenlerle kava etmek geliyor içimden demişti. biraz durumu kabullenince aramak daha makul geliyor banada. herkesin bakış açısı farklı sende tüm silahlarını kuşanma bence. ben bu tarz elti kavgalarının içinde olmayı kendime yakıştıramıyorum de ve onun davranışlarını umursamadığı hissettir. şakkıdı

Yavrum,hiç eltiye sır verilir mi hemde kayınvalide ile ilgili...Eşinin ailesine saygı göster tabii ama sır verecek kadarda asla yüzgöz olma herzaman kuyunu kazabilecek kişiler olduğunu kabul et ve temkinli ol.Şu anda ki olayın üzerine de bir sünger çek eşini üzme kendi çekirdek aileni koru benim nacizane düşüncem bu ....

İyiki uzaktasınız, ya yakın olsanız durum ne olurdu düşünmek bile istemiyorum.
Ayrıca lütfen iki kardeşin arasına girmeyin, onlar kardeş bugün kavga eder yarın barışırlar, sonra siz neden eltinizle ve kaynınızla bu kadar yüz göz oldunuz ki. Sonuçta işte böyle saçma sapan şeyler olur. Kaldı ki kaynınıza baştan beri gıcığınız varmış yaptığı en ufak şey sinirinizi zıplatıyor. Bırakın karışmayın, kendi işinize bakın, abi kardeşi rahat bırakın.
Hep böyle vıdı vıdı konuşursanız eşiniz sonunda patlar.

siz gereksiz yere olaylara girmişsiniz size ne kardeşiyle diyalogundan boşverin..Hem vefattan sonra sizi aramamışsa aramamış çok mu lazım yani onlar arayınca acınız hafiflicekmiydi yani bence gereksiz yere büyütüyorsunuz ne güzel uzakta yaşıyorsunuz neden bu kadar önemsiyorsunuz ki onları.Keyfinize bakın ayrıca eltiye sır vermekle çok ciddi bir hata yapmışsınız.Bence sorun yok ortada sadece sizin olaylara müdahaleniz var eşiniz de haklı onun kardeşiyle diyaloğunu siz öğretemezsiniz koca adama.

bence kendinizle yüzleşin.Gerçekleri görün.

canım böyle konular için yani eltinmiş kaynınmış niye tartışıyosunki senin kafan yoruluyo senin canın sıkılıyo onlara bişey oldugu yokki bende eşimle böyle bi olay yaşadım yengesi eşimle ilgili daha çeyiz dizilirken o işini bilmez hep para kaybeder iş batırır gibi laflar etti aradan zaman geçti annem dediki yengen böyle demişti dikkat et diye hadi senmisin söyleyen bi tavır bi, terslemeler siz benim ailemi niye kötülüyosunuz benim yengem demez abimle aramımı açaçan falan demeye başladı söyleyen onlar biz suçlu olduk o ldu bi daha onlarla ilgili bişey söylememeye başladım zamanla kendisi gördüde artık bişey demiyo eltime sır vermekmi asla hemen arkamdan yayılacagından eminim ayrıca eşimler 4erkek kardeşler 2de kız kardeşleri var ne nişanllılıgımda dogru dürüst gördüm nede evliligimde 3yıldır evliyim halen bi kaynımla eşini yüzyüze görmedim bile bide arkamdan arayıp sormuyo diyolarmış tanımadıgım birini arayıp ne konuşabilirimki siz söyleyin nediyim arkadşım takma kafana eşinle iyi geçinmeye bak onlar geçici eşinle sen kalıcısın sonuçta onlarla aynı evde yaşamıyosun

sen kendini boşuna bu kadar üzüyorsun..niye karışıyorsun ki onların işine ...onlar sonuçta kardeşler,bugün kötü olsalar yarın iyi olurlar...böyle yapmaya devam edersen kötü olan sen olacaksın...
bunlar için huzurunu bozma...
eltine gelince dertleşecek başka kimse bulmadınmı ki ona anlatıyorsun..
elti görümce kaynana bunlara sır verilmez bişey anlatılmaz...mesafe her zaman iyidir...

Ay nerden başlicami bilemedim benneyaptımki
ne kadar abuk sabuk seylerden kavga çikarmişin
eltine kayinvalidenle ilgili sir vermeyeceksin kimseye kimsenin arkasinda konuşmayacaksin
erkek kardeşiyle eşin can ciğer kuzu sarmasida olsa kavgalida olsa müdahale etmeyeceksin
amcan ölmüş başin sağolsun bu arada
aramadilar diye sitem etmeyeceksin
aramadilarsa takmayip aynisini yeri gelince sende onlara yapabilirdin
anlarlardi hatalarini sana birşey demeye yüzleri olmazdi dimi?
eltinle kaynina acayip takmiş durumdasin
eltiler zaten anlaşamaz kiskanir birbirini bu inkar edilemez bir gercekgamyoncuiremsu
bende hoşlanmam açikçasi elimden geldiğince yüz yüze gelmemeye gayret ederim.
Kimseye kimsenin arkasindan konuşmam kimse benim açiğimi bulamaz dik durmak lazim herkesin önünde bence
ne eşimin ailesiyle ilişkisine karişirim nede benim onlarla ilişkime o karişir
düşün ki k.validemle oturuyorum şuan
her gelen gidene bir sir verseydim şuan boşanmiş olurdum inan
ne eşimi üzmeye kiyarim nede güzel kafami eltim ve kaynim için meşgul etmeyezemuszemus
bazi şeyleri insan kendine saklamayi bilmeli

Bencede çok yüz göz olunmuş sanki o gün arasa amcasi geri gelecek

eşinin akli fikri var kovuluyorsa gitmesin sen karişma
ha kovulmaktan haz alip gidiyorsa da karişma
birak ne halleri varsa görsünler yahu:1rolleyes:
Allah'tan benimkiler bişey takmadi da laf edemediler:roflol:
etselerde çok umrumdu sankikaydirigubbakcemile2
ne demişler; elti pabucumun altizemuszemus

o onu demiş bu bunu demiş zaten bütün kavgaar bundan çıkıyor
Allahtan müslümanız ve dedikodunun günah olduğuna inanıyoruz
bide inanmasak kaç kişinin ocağı sönerdi kim bilir
herkez herkezin açığını yakalamaya çalışıyor
bu sizin içinde geçerli ben haklıyım o haksız mantığıyla bir yere varılmaz
birde hemen kardeşler birbirini savunduğu zaman sinirlenmeyin
oda onun kanı canı siz ne kadar tahammül gösterirseniz eşiniz kardeşinize bir şey söylese
sizde okadar kadar söyleyin

canım bu dertler herkesın evınde olan dertler, boşver bence
cocougunuda yap esının kardesıyle olan muhabbetıne de gırme abı kardes onlar,
eltınlede mesafenı ne kotu ol nede bal-kaymak bide sır falan verme, eltıye gorumceye sır verılmez unutma

canım aynı sorunlar bizdede var,eşimin görevi nedeniyle gurbetteyiz ama oradan bile bize yetişmeyi beceriyorlar,1000 km uzaktan kaynım eşimi yönetmeye çalışıyor,sinir oluyorum ama yapacak bişey yok,2 laf söylesem hemen suçlu ben oluyorum,o yüzden sende bırak uzaktan seyret,eltine gelince bırak içindeki kurt kendini yesin,hasetinden çatlasın,benimki gibi,ama benimki çok profesyonel hayatta belli etmez kıskandığını,bende gıcıklığına kıskandırırım,izinden izine görüşürüz,bir sonraki izinde mutlaka benden gördüğü bişeyi almıştır taklitçi,aaa ayrıca sakın dedikodu filanda yapma onun yanında,o yapsa bile yorum yapma,benim tek dert ortağım annemdir her konuda,eşim demiyorum dikkat et,çünkü eşim bile yeri gelir yüzüne çarpar,o yüzden eltiye,görümceye,kaynanaya,dedikodu yapılmaz,kendini ve eşini yorup yıpratma,gereksiz insanlar yüzünden huzurunu kaçırma,canım benim ye iç keyfine bak,kıskananlar çatlasın

bencede arkadaslara katiliyorum..
iki kardesi birbirine birak, ne eltinle muhattap ol nede gerekmedikce kayninla
mesafeni koy hic birinin güvenilir olmadigini anlamissin nitekim..
bebek meselesine gelince.. biraz esinle arandaki sular durulmali
oda sonra kismetiyle gelir insallah..

Ya elti dediğin dış kapının mandalı niye sen ondan o kadar çok şey bekliyorsun onu anlamadım. Yani ben kendi kızkardeşimden beklemem o kadar şey yok aramamış yok şu yok bu. Ta nerdeki kadın senin yakınlarını mı takip edecek. Tabiki arasa iyi olur da sende hatalısın. Çok küçük şeyleri büyütmüşsün. Diyorsun niye aramadılar bir ay geçmiş 40 gün geçmiş hiç aramasa normaldir. Arada mesafe var tamam akrabasınızda ikinizde el kızısınız. Burda muhattap olacak olanlar kardeş olarak eşleriniz ailenin öz kızı gibi ilgi beklersen çok üzülürsün. Bence çok da takıntı yapma akrabamdır de geç.

bu sözlerin üzerine söz tanımamalkisalkisalkisalkisalkisalkis

arkadaşlar cevap yazan herkese teşekkür ederim.
eltimin beni arayıp aramasını büyütüyosunuz diyosunuz ama onlar inanın neleri büyütüyolar anlatsam inanmazsınız...eltim ameliyat oldu (hemoroitten) ve ogü eşimde endoskopiye gircek..neymiş efendim ben ve eşim onu aramamışız ki düşünün eşim endoskopide ... hadi bunu geçtim işten izin alıp ameliyatına koşacakmışız bunu başımız akalktılar durdular...daha neler neler ...

eltime verdiğim dediğim sıra gelince o çok basit bişeydi..yani onu denemek için söylediğim bi laftı.benim annemde eltilerinden çektiği için bilirim güven olmadığını ama eşim güven diyodu ve onu yanıltmak için yapmıştım ve dediğimde çıktı ....

dün eşimle konuştum artık 3. şahısları aramıza ilişkimize sokmuycaz...ben bunu sizlerin yorumları sayesinde başardım teşekkürler arkadaşlar ama sır konusu ve aramama konusuna gelince onlarda çok yanlış yorumlarda var ama yukarda yazdıklarım sanırım açıklamıştır kendimi... ve ayrıca ben hakkını arayan ve hak için babamla bile tartışan birisiyimdir ....neden dışkapının mandalına hesap sormayayım beni aramadın diye ki o hanfendi haksız bi olaya bile hesap sorarken ????
hepinize teşekkürler arkadaşlar

ha bide benim kardeşikardeşe düşürmek gibi bi amacımda yok...yazımın en başını okursanız ben eşime dedim ara kardeşnle bağını koparma eltimin istediği bu ona istediğni verme dedim...benim sindiremediğim kocamın haksızlığa karşı meydan okuyamaması... kardeşi haksız bi çok konuda ama ona haksızsız diyemiyo ....benim kocam ezilmemeli benim doğacak çocuklarımın babası haksıza hakksızsın diyebilmelii

Son düzenleme:
elti eltinin ne olmasını istermiş ne de ölmesini...
elti-görümce-kaynana üçlüsüne her daim bir adım mesafeli olman gerektiğini kimse sana öğretmedimi be güzelim...
bu 3'lüye ne sır verilir nede ardından atıp tutulur..
eşinin aile ilişkilerine çok fazla karışıyorsun buda çok büyük bir hata!
benim görümcemle bir problemim olduğu zaman küs falan olsak eşimi bu durumdan hep muaf tutarım...
küsün ortağı olmaz kaldıki onlar et ve tırnak!
sen şimdi oturda hayıflan o verdiğin sır her ne ise kaynanan hakkında bu gün yarın bir patlama olacak hazırlıklı ol!
eltin can yakmak ortalık karıştırmak adına bunu kaynanana ileticek(belkide hiç söylemediğin şeyleri bile ekleyecek) ve ortalık karışacak....

birde cenazede aramamışlar kusura bakma kimse kimseyi aramak zorunda değil!
aralarına henüz yeni girmişsin ama çok şeyler bekliyorsun...
insanları mecbur kılıyorsun!
eğer kendini geri çekseydin o geldikleri gün biraz soğuk durup tavrını koysaydın mesafeni koysaydın su an senden çekinirler ve saygı duyarlardı..
ama sen çok vıcık vıcık olmuşsun...
kusura bakma ama ben sende çok hatalar gördüm..

ilk görüşmede kaynanamla ilgili atıp tutacak bir eltim olsaydı eğer inan bende görüşmek istemezdim..
kaynanama böyle yapan banada yapar derdim..
otur bence hareketlerine çeki düzen ver....

Boşver canım bir kere eltindi oydu buydu boşver hiç muhattap olma ama kocanla kardeşi veya diğerleri arasına hiç girme her zaman sen kötü olursun ki olmuşsun.ne halleri varsa kendi aralarında görsünler haksızlığa gelemiyorum diyosun eşime haksızlık yapıyolar diyosun bunu bırak eşin düşünsün aklı başında adam sen ne kadar gözlerini açmak istesende ailesine toz kondurmaz o yüzden bulaşma ki eşin onlardan zarar almaya başladıkça kendisi görecektir gerçekleri zaten.Salla gitsinnn :dilcikar: onları sen evinde eşinde huzurlu ol yeter

durduk yere mutlu yuvanıza huzursuzlukları sokmayın bence..ben kendi kardeşlerime istediğimi söylerim ama eşim de dahil bi başkasının bişi demesine tahammül edemem..bence sizde hiç bi şekilde yorum bile yapmayın..zaten eşiniz en başta sizin yanınızda olmuş..böle yaparsanz zamanla hep onlar haklı olacak siz haksız..haklı olduğunuz bi durumda bile eşiniz sen zaten büyütürsün herşeyi diyebilir..Rabbime şükür benim başımda deil ama ablamın başında aynısı var , 1 kere görümcesinin bi davranışından dolayı baya bi kavga ettiler eşiyle şimdi kız ne yaparsa yapsın enişteme hep ablam abartıyormuş gibi geliyor..

e-pack anladım seni canım. Bu eltin dediğin şahıs evde aylak aylak oturup kendine mesele arayan tiplerden. ılk anlattığında deseydin keşke onlarda benden bekliyor vs.. Yapacağın tek şey gene konuş ama bu sefer sertçe. Eğer ki senden şunu yapmadın bunu yapmadın gibi sızlanmaya başlarsan ver ağzının payı otursun yerinde kimse enayi değil. Tabiki akrabalık bağları güçlü olsun arada her şey güzel olsunda. Eğer ki seni sömürmeye başlamışsa lafını esirgeme. O zaman o da kaynananda bir şey diyemez senden de kıymetlisi olmaz.

arkadaşım ilk görüşmede kaynanamın dedikodusunu yaptığımıda nerden çıkarıyosun madem yazıyosun iyice benim yazdıklarımı okuda yaz... ben eltimi denemek için söylediğim bişeydi ve o şey kaynanamın bana dediği ufak bişe kaale bile alınılacak bişe değil ve bunu eşimde biliyo kaynanamda biliyo söylediğimi ben o sırrın ortaya çıkmasından korkmuyorum fırtına falanda kopmaz yani.ben ne dediysem eşim bilir herşeyi

sana zahmet olmasın diye yazdıklarımı tekrar kopyalıyorum oku bi istersen !!!!!!!!!!!!!!!!

arkadaşlar cevap yazan herkese teşekkür ederim.
eltimin beni arayıp aramasını büyütüyosunuz diyosunuz ama onlar inanın neleri büyütüyolar anlatsam inanmazsınız...eltim ameliyat oldu (hemoroitten) ve ogü eşimde endoskopiye gircek..neymiş efendim ben ve eşim onu aramamışız ki düşünün eşim endoskopide ... hadi bunu geçtim işten izin alıp ameliyatına koşacakmışız bunu başımız akalktılar durdular...daha neler neler ...

eltime verdiğim dediğim sıra gelince o çok basit bişeydi..yani onu denemek için söylediğim bi laftı.benim annemde eltilerinden çektiği için bilirim güven olmadığını ama eşim güven diyodu ve onu yanıltmak için yapmıştım ve dediğimde çıktı ....

dün eşimle konuştum artık 3. şahısları aramıza ilişkimize sokmuycaz...ben bunu sizlerin yorumları sayesinde başardım teşekkürler arkadaşlar ama sır konusu ve aramama konusuna gelince onlarda çok yanlış yorumlarda var ama yukarda yazdıklarım sanırım açıklamıştır kendimi... ve ayrıca ben hakkını arayan ve hak için babamla bile tartışan birisiyimdir ....neden dışkapının mandalına hesap sormayayım beni aramadın diye ki o hanfendi haksız bi olaya bile hesap sorarken ????
hepinize teşekkürler arkadaşlar

ha bide benim kardeşikardeşe düşürmek gibi bi amacımda yok...yazımın en başını okursanız ben eşime dedim ara kardeşnle bağını koparma eltimin istediği bu ona istediğni verme dedim...benim sindiremediğim kocamın haksızlığa karşı meydan okuyamaması... kardeşi haksız bi çok konuda ama ona haksızsız diyemiyo ....benim kocam ezilmemeli benim doğacak çocuklarımın babası haksıza hakksızsın diyebilmelii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…