Eşim ve en yakın arkadaşım arasında kaldım bir akıl verin 🙏🏻 #arkadaş #dost #eş #aradakaldım

Sakın kaçırma böyle seveni bir daha nerden bulacaksın deli misin

Evlenmeden önceyi bırak evlendikten sonrada kimse arkadaşıma karışamaz.
Sonuçta evlenmek için eşimi seçebildiysem arkdaşlarımı seçebilecek iradeye sahibim demektir.
Ama siz eş konusunda çok doğu tercih yapmışsınız gibi durmuyor.Nişanlınız bunun farkındaysa arkadaşlarınızı doğru seçmediğinizi düşünmüş olabilir.

El kaldırdıyı açar mısın naptı sana?
Tartıştık, ben sinirli olunca konuşmak istemem, gitmek isterim o ortamdan sakinleşmek için. Öyle yapmak istedim müsade etmedi kolumu sıktı beni tutmak için akşam baktığımda kolum çok fazla morarmıstı fotoğrafını attım ağladı ben nasıl bunu yaparm diye ama sonra tekrar tekrar yaptı, bi kere ağlarken susmam için çenemi sıktı itti beni

Hanımefendi, bu forumda ilk yorumum. Çünkü kendimi tutamadım. Ben kadına yönelik şiddet üzerine çalışan bir akademisyenim. Uzun zamandır yaptığım araştırmalar, gördüğüm vakalar ve istatistikler üzerine söyleyebilirim ki asla düzelmeyecek. Şiddet artarak çoğalacak, sıklaşacak, sizin bunu kabul ettiğinizi gördüğü için arsızlaşqcqk da. Evlendiğinizde, evlenmeseydin o zaman diyecek; ayrılmak istedğinizde sizi çocuğunuzun gözü önünde dövecek. Bunun düzelme ihtimali yok, asla iyiye gitmeyecek. Gitmiyor. Ne kadar vaka gördüğümü bilseniz şaşırırsınız. Hepsi sizinki gibi başlıyor, sizde farklı ilerleyecek sanıyorsunuz ama hayır. Siz de gördüğüm yüzlerce vakadan biri olacaksınız.
Şimdi sizi sevdiğini ve bunu böyle gösterdiğini sanıyorsunuz. Ama değil. Sizi sevmiyor, o kontrol etmeyi ve manipule etmeyi seviyor. Sizi ev işlerini idame etmeniz için istiyor, onun kafasında siz ona hizmet etmek için varsınız. Asla itiraz edemez sesinizi çıkartamazsınız. Yoksa dayağı hak edersiniz (!) ağladınızda çenenizi sıkan biri sizi sevemez. Birinden nefret bile etseniz ve o kişi karşınızda ağlasa vicdanınız harekete geçer. Normalde olan budur. Sevmeseniz bile ağlatmak istemezsiniz. En kötü susarsınız. Ya da ortamı terk edersiniz. Ama şiddet uygulamazsınız.
Bakın, fiziksel şiddet geçse bile, ki geçmeyecek; bu adam yine de size şiddet uyguluyor. Psikolojik şiddet en genel türlerden viri ve aslında fiziksel şiddet kadar tehlikeli. Sizi yaşayan bir ölü yapacak. Sizi sevseydi, arkadaşlarınızı da sizin için sever, sevmese bile aksi yönde davranmazdı
Bir şiddet mağdurusunuz. Aileniz sizi ilerde anlayacaktır. Anlamasalar da boş berin. Size bu zamana kadar öyle diretilse de kimseye ihtiyacınız yok. Zor olacak ama ilerde çok mutlu olqcaksınız. Lütfen kendinizi bile bile kurban etmeyin.

Zaten şiddetin devam edeceğini anlamak için akademisyen olmaya da herek yok belli zaten

Tekrar tekrar yapmasına izin verdin sende öylemi
Kafayı mı yedin sen ya hala ne duruyorsun öldürmesinimi

Peki evlenince hergün dayak yerken ailen yanında olacakmı
Zaten seni bu durumun içine atarak ailen yok sayıyor

Nereden böyle psikopatları bulup bulup başınıza bela ediyorsunuz anlamam ki. Hayatınızdaki adam sizi mutlu etmiyorsa çıkarın atın hayatınızdan. Memlekette başka adam mı kalmadı evlenecek?

Çok haklısınız paylaşım için tavsiyeleriniz tecrübeleriniz için teşekkür ederim. Bilmiyorum çok korkuyorum olacaklardan ayrılsamda ayrılmasam da kötü günler bekliyor beni. Şimdi psikoloğa gitmeye başladı. Bugün ikinci seansımızdı. Psikolog ta kadın. Ben şiddet belirtisi duyunca tepkisi sizler gibi olur sanmıştım ama psikolog benden daha sakin ve umutlu. Tedaviye devam ederse öfke kontrol sorunu kalmayacağını durumunun o kadar ileri noktalara götürecek olmadığını söyledi. Bilemiyorum... karmakarışığım.

Ben konu sahibi adına üzüldüm. İş sadece nişanlısıyla bitmiyor ki. Kendi ailesi de aynı kafadanmış. Belki de bu adamla evlenmesini onlar istedi.

Bence siz eşiniz ve arkadaşlarınız arasında değil kendiniz ve nişanlınız arasında kalmışsınız. Kendinizi bugün yabana atar ertesi gün atarsınız ama bir gün katlanamaz ve boşanırsınız. Az bi vakit kalsa bile nişanı atmak daha mantıklı değil mi? Zira etrafımda yaşanılan kötü tecrübeler oldu, bu manipülasyonlara evet dediler. Kendileri olmaktan vazgeçmiş gibi yaptılar. Düğünden hemen sonra çok daha kötüsünü yaşadılar ve ayrıldılar çok kısa süre içinde.

Biz ne desek sen yine nişanlını haklı bulup ama birbirimizi seviyoruz ( Çok şiddetli bir sevgi olsa gerek ). Ama zamanla düzelir. ( Bunlar bu kumaş yenisini dokuyamazsın ). Ama ben onun istediklerini yapmadığım için böyle ( Tee Allahım buna yorum bile yapamıcam. Yapın istediklerini sizde beyin yok zaten düşünecek yerleriniz ağrımıştır o düşünsün.)
Filan gibi birsürü birsürü ama sıralıyacaksın. Çünküüüü sen bile bile lades diyeceksin ve daha beterlerini yaşayacaksın. Hayırlı uğurlu olsun diyelim biz ne diyelim madem psikologunda düzelir demiş al ordan tuttur yürü gitsin.

Ben asla ama biz birbirimizi seviyoruz ama düzelir ama bende onun istediklerini yapmadım diye öyle oldu gibi açıklamalar yapmadım kimseye burda, bu sadece kendini kandırmak olur. Sanırım burada tüm yazdıklarımı okumadınız ki zaten okumak zorunda da değilsiniz ama öyleyse lütfen anlamadan dinlemeden yargılamada yapmayın. İşin diğer ucunda da kendi ailem ve onlar tarafından dayatılanlar yaşanan sorunlar kabul etmedikleri şiddetle karşı çıktıkları (bu şiddet bildiğiniz şiddet psikolojik şiddet fiziksel şiddet) bir durum ayrılık. O yüzden arada kaldım

Benım kardesımde nısanlıyken dayak yemıs. Benım haberım yoktu. Annem aman mıllete ne derız dıye olayı kapatmıs. Sımdı evlı 4 yıllık bır cocugu var. Her kavgada hırpalıyor kızı.. belkı de ben uzulmeyım dıye fazlasını anlatmıyor. Sıze ayrılma ya da ayrıl dıyemem ama kardesım kafasını taslara vuruyor keske bıtırseydım dıye bılın ıstedım..

Şiddetin büyüğü küçüğü olmaz , şiddet şiddettir, size el kaldıran bir adamla düğününüz var demek hayırlı olsun
Arkadaş konusuna gelince ; benekli öküzün hikayesi gibidir bu işler taviz tavizi doğurur, bugün arkadaş, yarın elbise yarın bilmem ne, bu tür kraliyet ailesi modundaki yaratıklar doymaz onu bilesiniz
Denginizle, yaşam tarzınıza uyanla evlenin, daha evlenmeden doktor kapılarını aşındıran bir adamdan ne bekliyorsunuz, yolunuza hayatınıza bakın

Nisanliyken bu sekilde davranan biri evlendiginizde size kseinlikle siddet uygular. Fakat su var ki nisanliniz tedaviyi kabul edip psikologa gitmeye baslamis. O yuzden bir sansi hak ediyor. Sonunda ne olur bilemeyiz ama o da bir adim atmis.

Psikoloğun normal değil. En başta hatalı olan o. Onun yorumuna güvenip nişanlına daha da sarılma. Büyük hata yaparsın. Ayrıca psikologlar hayatımız hakkında büyük yönlendirme yapmazlar. Benim onca görüşmem sonrası anladığım bir şey bu.

Onların işi bozulan psikolojiyi düzeltmek için yol göstermek. ama kararlarını yönlendirmekten olabildiğince uzak dururlar.

çünkü insanların en hassas anlarına tanık oluyorlar ve görüştükleri danışanın ileride onlara sen beni buna ittin demesi ihtimali var.

biraz da sen ne duymak istersen, onu anlarsın psikoloğundan. İçini rahatlatmıştır, adamın bu hareketinden illa kötü biri olmayabileceğini söylemiştir. Öfke kontrolü için tedavi görmesinin olumlu olacağını söylemiştir.

bu demek değil ki adam bunu hep sürdürecek. Dereyi geçene kadar. Şimdiden kolunu sıkıp, çeneni tutan adam, evlendikten sonra kaybedecek bir şeyi kalmayınca, ailende arkanda olmadığına göre, sence süt dökmüş kedi gibi mi davranır?

Şimdiden arkadaşlarınla görüşmeni yasaklıyor. Neden? Aile yapınıza uymadığı için mi? Kesinlikle değil. Seni uyarabilecek, Destek olabilecek insanların yanında olmasını engellemek için.

burada karar almak sana kalmış. Ve söyliyeyim bu anlattıkların Çok kötü bir tablo. Nasıl kabulleniyorsun? İçini rahatlatma bence. Perşembenin geleceği çarşamba dan belli.

Son düzenleme:
Cnm benim eşimde sevgiliyken aynısı yaptı snra evlenince temiz bir dayak yedim benden söylemesi ayrıl kurtul ailende istemezse çalış ayaklarlarının üzerinde dur kesinlikle evlenme ilerde sana vuracak eşim bana ilk vurduğunda bi yerin kanadımı sanki dedi buna mı dayak diyorsun dedi bi yerlerin kırıldı mı dedi sonuç bende evlendım senın gbi düşündüm düzelir dedim zerre düzelme yok git gite daha çok arttı herşey üzülüyorum size ya bana yol gösteren olmadı bari sana yol gösterenleri dinle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…