Eşim ve en yakın arkadaşım arasında kaldım bir akıl verin 🙏🏻 #arkadaş #dost #eş #aradakaldım

Çok teşekkür ederim düşüncelerinz yazdıklarınız tavsiyeleriniz için haklısınız boşanmak çok çok daha zor bir süreç ama şimdi de o kadar kolay değil arkamda kimse yok ailem yüzüme bakmaz ayrılmam durumunda evde de çok ağır çok zor bir süreç beni bekliyor psikolojik hatta belki fiziksel şiddet göreceğim yine evde de . Daha öncede oldu ve evden bir süre ayrılmak arkadaşımda kalmak zorunda kaldım. Bi kere yaptım yine yaparım diyorum bazen ama o zaman böyle bir durum yoktu sadece annemin psikolojik şiddeti hat safhaya geldiği için gittim bir süre kendimi topladım geldim. Ama şimdi bir de nişanlılık durumu var hayatımda. İnsan böyle bir sürece son verince ailesi arkasında olsun destek olsun ister kolay atlatabilmek için ama sadece engel olmaya çalıştığı o çok yakın iki dostum arkamda biz sana evde tutar destek te oluruz ailenle istersen yıllar sonra barış hayatını çöpe atmaktan bile bile bu ateşe yürümekten daha iyi yine de diyorlar. Onlarla konuşuyorum onlar ağlıyor karşımda ne olur ayrıl diye ben ağlıyorum elimden bir şey gelmiyor sıkıstım kaldım diye. İnanın çok ağır bir yük. Bir de onun ailesi var o kadar emekleri var bugün bile babası bir dakika durup nefes almadan tüm gün evimiz için koşturdu her şeyin en iyisi en güzeli olsun diye binbir emek verdi adam gözümün içine bakıyor. Bunlar manevi yükü çok ağır eziliyorum

Kuzucugum babasi ile evlenmiuorsun. Ailenden siddet gorup oradan cikip yine siddetin ortadina gidiyorsun. Arkadaslarini dinle. Sen artik kendi karsrlarini verebilirsin. Kendi sorumlulugunu alabilirsin. Siddet gordugunu ayrilacagini soyle ailene ve arkanda durmazlarsa kendine bir is bul kendi ayaklarinin uzerinde dur.

Aynen öyle iki taraf arasında şıktım kaldım. Kimse beni anlamıyor ne kadar isterdim anlayışlı bilinçli bir ailem olsun. Oysa bakıyorum öyle aileler var ki sadece sevgim azaldı dese, sadece hiç bir sebep dahi göstermeden evlenmek istemiyorum bu adamla dese kızım senin hayatın nasıl istersen öyle karar al diyebiliyorlar benim ailemse ömrünü elaleme adamış. O ne der bu ne der diye diye beni görmüyor duymuyor. Suratım asık hevesim yok içimden bi şey yapmak gelmiyor ben isterdim ki bu en güzel zamanlarımı heyecanlı tatlı telaşlı mutlu geçireyim ama bir çöpte daha hevesim yok annem sürekli beni dürtüyor kızım evine şunu alalım bunu yapalım banane anne git bak al ne istersen diyorum kızım niye böylesin sevmiyor musun istemiyor musun diyor(sanki hayır deyince beni anlayacak dinleyecek mantıklı bir şey sunacak gibi ) hevesim yok anne içimden gelmiyorum diyorum sen bi daha böyle aile b.. bulursun sen nankörsün kaynanan kaynatan etrafında dönüyor çocuk ta öyle daha ne istiyorsun, sende bunları gör biraz alttan al biraz fedakarlık yap görüşme dediği kişilerle görüşme yapma dediğini yapma gitme dediği yere gitme ne var diyor

Sen de ailenden farklı değilsin, sen de ailem ne der diye kendi hayatını mahvediyorsun. Ama diyecek birşey yok çünkü sen evlenmeye kararlısın ki hala kayınpederin sizin evin işleri için koşturuyor. Ne diyelim umarım buradaki bu kadar insan yanılır da sen mutlu olursun.

Ne guzel evlenmeden el kaldirmista gercek yuzunu karakterini gostermis. Evli degilsin cocugun yok ailenin yanindasin o adamla bi düzenin yok ne guzel. Def et gitsin hayatindan. Saniyo musun ki onunla evlenince mutlu olacaksin? Bak daha ne kadar kısıtlayacak hele oylelerinin ailesiyle de cok sorun yaşarsın o ailesi de evliliginizin hep ortasında olur. Esinden cok onlar karisir esin de onlarla bir olur. Kafana gore birini bul hayatini mahvetme

Annemle de çok problemli bir ilişkimiz vardı hep hiç anlaşamazdık. Annem zihniyeti=nişanlım
Benim üniversite okumuş olmamı bile lüks görür sürekli yüzüme vururdu. Arkadaşlarımı beğenmezdi kend ayaklarım üstünde durmaya çalışmamı desteklemezdi benden on yaş küçük erkek kardeşime sırf o erkek diye devamlı beni ezdirir dayak bile yerdim. Psikolojik şiddeti hiç saymıyorum bile... Şimdi evleniyorum diye (onun için bir kadının bu hayatta başına gelecek en güzel şey evlilik bir kadının başarısı koca bulmak) arkamda. Ama bugün ayrılsam ondan yarın annem eskisinden daha kötü olacak bir dönem yaptığım gibi yine evi terketmek zorunda kalacağım.

arkandayim diyen yedigin ictigin ayri olmayan arkadaslarin gun gelecek yaninda olmayacak tercih durumjnda kalmis biri oncelikle siddet gordugu adami hayatindan cikararak kendine sadece kendine guvenerek yola cikmali yaninda kimse olmaz o siddet egilimli nisanli zaten hiiicc olmasin

Anladım haklısınız önce kendime güvenmem lazım böyle bir karar alırken ama bunu daha önce yaptım evden ayrıldım 6,7 ay kadar ayrı yaşadım ailemden yine yaparım diye düşünüyorum ama o zaman er geç barışacaktım ailemle biliyordum öylede oldu. Evlenmek üzere bir yola cıkınca arkamda oldular her şeyimi eksiksiz yaptılar falan şimdi kesinlikle ayrılmamı kabul etmiyorlar korkuyorum ilerde bir gün yine hayatıma birsi girse kime neyi nasıl açıklayaym nasıl ailem yok diyeyim ya da ailemin karşısına nasıl geçip durumu izah ederim, evden ayrılınca hem ailemden ayrılmış olmak hem her şey hazırken bu kadar az kalmışken biten bir evlilik süreci beni ne kadar etkiler tüm bunları yalnız aşabilir miyim bilmiyorum

gercekten sizi anliyorum cevresel baski var. ama yakin dan tanidigim insanlar nisanli iken boyle evlenince kizin eli yuzu mor yerlerde suruklenmis sacindan tutup. burdan bitir demesi. kolay biliyorum ama kendini yakma

Biz burada yazdık bitti. Yanacak olan sensin, yaşayacak olan sensin. Kendine reva gördüğün kararı vereceksin

Arkadaşlara sıra gelene kadaar... adam çok yıprattı beni, el kaldırdı diyorsunuz. Yarın bir gün, evlendikten sonra büsbütün çizgiyi aşmayacağı ne malum? Ayrıca, arkadaşlarınızın yaşamlarının sizin aile hayatınıza uygun olup olmadığına karar vermek ona mı kalmış? Kimsenin haddi değildir bu. Deliriyorum şu yapmayacaksın etmeyeceksin görüşmeyeceksin bilmem ne erkeklerini gördükçe. Özür dileyerek, bir yuva kurup hayatınızı geçirmek için size yeterince saygı duyan bir insanı seçmediğinizi düşündüğümü söylemek zorundayım...

Gerekirse ise girip evi terkedin yine. Napabilir ki anneniz cok cok?

Kimin nişanlısı buu

Bu benim nişanlım
birazcık kabaaa
Ama aklı hep bende
Elini kaldırır
bana gücünü gösterir
beni asosyal yapma yolunda
Evimin direği
kalbimin sahibi
canımın içi

Duvardan duvara vurmalık bi nisanlı
Evlen evden cıkarmaz bu seni
Kesin evlen ama

Daha çok dayak yersin hakaret isitirsin evlenirsen..sana saygı duyan birini bul ...arkadaşlarına karismayacak .. lütfen yapmayın bunu ben yaptım siz yapmayın

Ayrıca o kim arkadaslarini yargılıyor ..bak eğer müslüman olmasa arkadaşların bir nebze tamam derim yine bazı sebeplerden görüşmemeni istemesini anlarım güzelce izah ederse ama bu şekilde çok yanlış o kızlarında günahına giriyor Allah(c.c) kimi daha çok seviyor kim bilebilir ki... Gizli içten yapılan samimi bir davranış Allah'ın rızasını kazanmasına sebep olmuştur belki kim bilir ..veya şimdi olmasada ilerde çok daha iyi olacaktır bu yüzden bu şekilde yargılamasının hata olduğunu anlat sonrada bana vurdun ve ben bunu affetmem çünkü bu bir fragman ..filmi seyretmek istemiyorum dersin keşke desen

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…