Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim burda iki kişiyle tartışmam oldu biri sen biri de marlin bilmem ne senin bu ne sorumsuzluktur da bilmem ne ne ne gibi cümlelerinden dolayı ben buraya acaba hamilemiyim çok korkuyorum ya hamileysem gibi cümleler kullanarak konu açmadım hamileysem bu benim sorunumdur bu benim önlem almayışımdır benim buraya konuyu açmam eşimin inşaallah hiç olmaz demesidir binevi sizlerle üzüntümü paylaşmamdır sence eşimin o sözü üstüne bir de sizlerin böyle sert uslupla yazmaları beni neye sürükler yazdıklarınıza hem de sert bi şekilde yazdıklarınıza sevgiyle güller mi atayım sen olsan napardın çok üzgünüm üzgün halimle ne diyebilirim neden empati yapmıyorsun yazı dili ruhsuzdur şiirler hariç birbirimizi çok iyi anlamıyo olabiliriz ama napimmm gerçekten çok üzgünümBurasi bir forum ve sen bir konu açtin. Burda nasil yorum yazacagima dair sinirlandirma getirme lüksün yoktur. Bu konuyu sen açtin ve her tür yoruma mecburen açik olman lazim.
Konuya gelirsek, sorun senin esin ile hemfikir olup, olmaniz degil. Sorun, sorumsuzluktur! Sonuçta burda dünyaya bir can'in gelme konusu ve bunu sorumsuz bir sekilde hal etmenizdir. Sonuçta vücüd senin degil mi? Hap degilse, spiral dir, igne vardir, yapiskan vardir,... vardir da vardir. Hatta madem esin ile anlasamiyorsun ve bebek istemiyorsun, esine kondom kullanmazsa, onun ile cinsellik yasamayacagini söyleyebilirdin.
Yani hap'i kullanamiyorsan bile, daha birçook seçenegin vardi, fakat kullanmadin. Tüm yükü esine atmayi tercih edip, sorumsuz bir sekile beraber olmayi seçtin.
Bu arada ucu, ucuna geçinmek, benim için özelikle söz konusu bebek ise, borç batiginda olmak ile aynisidir. Sen simdi kendi alacagin sey için bir ay bekleyebilirsin fakat söz konusu bebegin oldugunda ne yapacaksin? Bebek mamasi, bezler,.. ne kadar pahali oldugunu farkindamisin?
Ki bebek masraflari gelip geçiçi sey degildir. Büyüdügünde masraflari daha artiyor, istekleri oluyor. Bir bebek bir kadinin maddi gücünden en az 2 yilini aliyor. Ilk yil hamile kalindigi için, ikinci yil, bebege baktigi için. Hiç bu süreci nasil geçireceginizi düsündünmü? Yani cidden düsündünmü? Ki bide is ortama bakilirsa, 2,3 yil evde kalindiktan sonra tekrar is bulmakta zor oluyor.
Yani sen hep kisacasi hep "ben istemiyorum, ben istemiyorum" diyorsun fakat hep lafta kaliyor bunlar. Hiç icraate geçmiyr. Madem bu kadar çok bilinçlisin, bana ve baska üyelere karsi bu kadar hirçin davranabiliyorsun, niye esine karsi sert tavir sergilemedin? Niye kararini alip iyi bir dogum kontröl yöntemi seçmedin?
Catladim burda ya.son kez son kez diyosunuz bu sonlar hic bitmiyo.gerçekten çok alıngansınız. kimse size bilim cahili demedi.
konuyu dine getirmedim, bir hatırlatma yaptım, istedim ki eğer hamile değilseniz, kullandığınız yöntemden vazgeçin ve anne olmak istediğiniz zaman anne olacağınız bir yöntem seçin. ama sizin söylediğimi algılama şekliniz işin bambaşka yerlere gitmesine neden oldu. belli ki duygusalsınız. konuyu uzatmak istemiyorum.
üzülmeniz faydanız eşiniz zayıf noktanızı bulmuş kullanıyor. skinleştiği vakit oturur neden çocuk istemediğinizi söylersiniz o da size neden istediğini söyler, karı koca bir yolunu bulursunuz elbet.
Amin canim saol ins sende istedigin dusundugun zamanda rabbim sana nasip eder.prolaktin yuksekligi bendede var anliorum seni zaten onun icin ilac kullaniosan olmaz yani suanda hamileligin.evet esin kirici konusmus oturun guzelce bu konuya beraber aciklik getirin sizi birbirinizden baska kimse anlamaz.burdada yanlis anlasilmalar olmus kirilmayin herkesin kendine göre bir dusuncesi var ancak karsi tarafa sunuca sıkinti oluyor .rabbim bebek isteyen herkesede nasip eder insCanım inan bak bütün samimiyetimle şunu söylüyorum ben bu konuyu çok korkuyorum hamile miyim ya hamileysem naparım ben diye açmadım ki tamam konuyu açarken yanlış ifade kullanmış olabilirim belki ama eşimin inşaallah olmaz demesi beni çok yaraladı ben de hemen telefona sarılıp buraya yazdım evet istemiyorum da dedim ama bu günümü gün edeyim de sonra diye değil sadece cesaretszlik ve korku inan başka da birşey değil ve inşaallah Yüce Allah'ım sana da hayırlısıyla nasip eder üzülme Allah bizimle inşaallah benim amcamın 13 yıl boyunca olmadı tüp bebek denediler ama bi türlü olmadı sonra vazgeçtiler tüp bebekten falan olmayacak diye yaşadılar sonra Allah bi verdi maşaallah şimdi tontiş bi efemiz var senin de olur inşaallah darısı senin de başına.
Bilmiyorum öylemiyim acaba.. Hipofiz tümörü, ms hastası biriyim bunu yazmaktan nefret ediyorum ama bu korkularla bu endişelerle bi de eşimin hastalığımdan dolayı birşey olacak endişesinin baskılarıyla çok bunaldım kırdım belki helal edin kibleyebilirsiniz sağlıcakla kalıngerçekten çok alıngansınız. kimse size bilim cahili demedi.
konuyu dine getirmedim, bir hatırlatma yaptım, istedim ki eğer hamile değilseniz, kullandığınız yöntemden vazgeçin ve anne olmak istediğiniz zaman anne olacağınız bir yöntem seçin. ama sizin söylediğimi algılama şekliniz işin bambaşka yerlere gitmesine neden oldu. belli ki duygusalsınız. konuyu uzatmak istemiyorum.
üzülmeniz faydanız eşiniz zayıf noktanızı bulmuş kullanıyor. skinleştiği vakit oturur neden çocuk istemediğinizi söylersiniz o da size neden istediğini söyler, karı koca bir yolunu bulursunuz elbet.
geçmiş olsun, sağlığınıza bir an önce kavuşmanızı dilerim. estağfurullah, yazılı iletişim, olur böyle anlaşmazlıklar. kibleyecek bir şey de yok benden yana gönül koyacak bir şeyde. hakkım varsa helaldir.Bilmiyorum öylemiyim acaba.. Hipofiz tümörü, ms hastası biriyim bunu yazmaktan nefret ediyorum ama bu korkularla bu endişelerle bi de eşimin hastalığından dolayı birşey olacak endişesinin baskılarıyla çok bunaldım kırdım belki helal edin kibleyebilirsiniz sağlıcakla kalın
marilyn monroe,
Kitapta da yazar okumanizi tavsiye ederim. Ben her disinin ne zaman hamile kalacağını bilirim.Bu bellidir der..Yani ister en saglam sistem guvenli sistemle korun sadece Allah istedigi müddetçe hamile kalinir onun dedigi günde ve vakti saate..
Eee bazi konular tartismaya açık degildir dar bakmak gerekir.Bu konu hassas konu ve yasak bakis acisidir bu varsin bu dünya onlarin olsun bize iki cihan yetmez mi diyenlerdenim.Çok dar bakıyorsunuz mevzuya. Kitapta yazar vs. falan demişsiniz de, sizin için mutlak doğru olan bir kitap dünyanın çoğu için batıl bir inanç sadece.
Eger baska bir rahatsizligi yoksa gecikmeden dolayi kesin hamile gibi ..sonuç ne çok merak ettim hamile misiniz?
Ben hamileysem de öyle aman aman üzülmiycem Rabbimin bir armağanı deyip kucağıma alacağım günü sabırla bekliycem ama ben şimdilik erken dediğimde eşim sinirle inşaallah değilsindir inşaallah hiç hamile olmazsın demesi beni çok üzdü ve bu ilk söylediği değil defalarca söyledi çok kırıldım