- 8 Mart 2015
- 25.054
- 81.014
- Konu Sahibi Mayisgelini
Aileci zaten imzayı atınca oluyorlarÇık işten beyefendi calıssın gene ıkı ıste. Aıleci erkek hıc sevmıyorum
O an tekrar evlerinin küçük oğulları olası geliyor.
Tuhaflar gerçekten...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aileci zaten imzayı atınca oluyorlarÇık işten beyefendi calıssın gene ıkı ıste. Aıleci erkek hıc sevmıyorum
Senden para istediğinde yok diyeceksin ve çizgini çizeceksinTabiki öyle yapıcam.Ben harcamlarına karışan biri değilimdir zaten ama ödeyemeyince benim maaşıma karışan biri oldu.Artık nereye kadar giderse.Sadece yanlış mı düşünüyorum diye yazmak istedim ama belliki herkes benim gibi düşünüyor
Evet evlenmeden önce annesine düşkün degildi.Evlendikten sonra kıymete bindi.Anneside bi o kadar ilgisiz ama böyleleri kıymetli oluyor malesef.Aileci zaten imzayı atınca oluyorlar
Tuhaflar gerçekten...
Benim nısanlım da anne babaya aşırı düşkün. Ama Allahtan annesi babası cebimızdekı paraya göz dikmez.Hatta yenı ev kurduk.Haftaya nıkah. Annesı reçel yapmıs, eksıklerı mızı alıyorlar. Bızı baya düşünüyorlar. Ama bende biraz dik başlıyım. İstemediğim şeyi direk söylüyorum pat diye. İstedigım şeyi direniyorum. Nişanlım evi aılesıne yakın ıstıyordu.eger tutarsan zili sökerim, telimi kullanmam falan dedim. Hatta tut kendın otur dedim. Yanı tavız vermiyorum. Bazen huysuzluk yapıyorum. Galıba ıyı yapıyorum.Aileci zaten imzayı atınca oluyorlar
Tuhaflar gerçekten...
Aile çok farklı birşey.Evlendiğimiz gece dolaptaki yemeğimizi bile babam koymuştu.O taraftan hiç birşey görmedim.Benim nısanlım da anne babaya aşırı düşkün. Ama Allahtan annesi babası cebimızdekı paraya göz dikmez.Hatta yenı ev kurduk.Haftaya nıkah. Annesı reçel yapmıs, eksıklerı mızı alıyorlar. Bızı baya düşünüyorlar. Ama bende biraz dik başlıyım. İstemediğim şeyi direk söylüyorum pat diye. İstedigım şeyi direniyorum. Nişanlım evi aılesıne yakın ıstıyordu.eger tutarsan zili sökerim, telimi kullanmam falan dedim. Hatta tut kendın otur dedim. Yanı tavız vermiyorum. Bazen huysuzluk yapıyorum. Galıba ıyı yapıyorum.
Kesinlikle.Benim nısanlım da anne babaya aşırı düşkün. Ama Allahtan annesi babası cebimızdekı paraya göz dikmez.Hatta yenı ev kurduk.Haftaya nıkah. Annesı reçel yapmıs, eksıklerı mızı alıyorlar. Bızı baya düşünüyorlar. Ama bende biraz dik başlıyım. İstemediğim şeyi direk söylüyorum pat diye. İstedigım şeyi direniyorum. Nişanlım evi aılesıne yakın ıstıyordu.eger tutarsan zili sökerim, telimi kullanmam falan dedim. Hatta tut kendın otur dedim. Yanı tavız vermiyorum. Bazen huysuzluk yapıyorum. Galıba ıyı yapıyorum.
Ben kendı babamdan görmedim. Başka kadınla yasıyor. Kadına esya aldı. Erkek kardeşime aldı. Bana igne bile almadı. Utanmadan nikaha gelıyor. Kesinlikle eksıgım var mı demedı.ama nısanlımın aılesı herseyı yaptı maddı manevıAile çok farklı birşey.Evlendiğimiz gece dolaptaki yemeğimizi bile babam koymuştu.O taraftan hiç birşey görmedim.
Haha bende bende siz gıbı aynen lafımı esırgemıyorum. Kalbi kırılır dıye dusunmuyorum. Ben zaten evı 2 dolmus uzaklıkta tuttum.haftada bır gıderım ancak. Mıçmıç sevmıyorum. Burda çok okudum. Yakın oturan herkes pişman. Bence mesafe en ıyısı. Mesafe olmazsa gerisi kötü oluyor. İnsanlar kullanmaya baslıyor sonra senıKesinlikle.
İnsan mesafeli olursa her ilişkiyi başarıyla götürebilir.
Karşıdaki de insan vasıflarına sahipse tabi ki.
Bazı aileler de alttan alttan yapar yapacağını, ruhunuz duymaz.
O en tehlikeli tür, benimkiler öyle.
Ama korkumdan yapamıyorlar çünkü lafımı esirgemem.
Bir de eserekliyimdir, kızıdırlarsa görüşmeyeceğimi, inadımı bilirler.
Yani saygı çerçevesinde ilişkimiz devam ediyor, kimse kimsenin kuyruğuna basmıyor.
Ama böyle olmasam vah halime...
Mesafe en iyisi dimi bende benim kayınvalidem uzakken yakınıma taşındırdım.Tansiyon hastası bişey falan olur diye.İyi niyetimin karşılığınıda fazlasıyla aldım.Haha bende bende siz gıbı aynen lafımı esırgemıyorum. Kalbi kırılır dıye dusunmuyorum. Ben zaten evı 2 dolmus uzaklıkta tuttum.haftada bır gıderım ancak. Mıçmıç sevmıyorum. Burda çok okudum. Yakın oturan herkes pişman. Bence mesafe en ıyısı. Mesafe olmazsa gerisi kötü oluyor. İnsanlar kullanmaya baslıyor sonra senı
Hatta eşimin nişan için harcamaları olacağı zaman dişlerini yaptırtıp eve yeni koltuk takımı aldırmıştı.O zamandan belliymiş ne olduğu keşke anlasaydım...Haha bende bende siz gıbı aynen lafımı esırgemıyorum. Kalbi kırılır dıye dusunmuyorum. Ben zaten evı 2 dolmus uzaklıkta tuttum.haftada bır gıderım ancak. Mıçmıç sevmıyorum. Burda çok okudum. Yakın oturan herkes pişman. Bence mesafe en ıyısı. Mesafe olmazsa gerisi kötü oluyor. İnsanlar kullanmaya baslıyor sonra senı
O yaşta bi kadına 1000 lira bile fazla fazla yeter. 600 üne ilaç alır. Kalanı da size de verebilir ev alın diye. Kadının tek yapmak istediği sizin birlikte olmanızı istemediği için oğluna sürekli para harcatıp seni zor durumda bırakmak. Yerinde olsam kendi paramla en fazla mutfak alışverişi falan yapardım. Kalanını da kendinize harcayın. Sen de ailene gönder mesela. Anlasın ne demek olduğunuKayınvalidem ve annesinin kuzusu eşimle sıkıntılarım var.
Yaşananları özetlemek istiyorum.
Çünkü işin içinden çıkamıyorum yanlış düşünüyorsam söyleyin.
1 bucuk yıllık evliyiz.
Eşim evlenmeden önce iki işte çalışan bir insandı.
Çünkü asıl işi çok esnek saatlerde olduğu için boş vakti çoktu.
Evlendikten sonra benim işim yok diye iki işte çalışmaya devam etti(1yıl kadar).
Sonra ben çalışmaya başladım eşim diger işini bırakıp tek iş devam etti.
Ve suanki çalıştığı iş şekli sadece ayın 15 günü işe gidiyor diger 15 gün evde yatıyor.(Ben hergün çalışıyorum) Bunun karşılığında da 2400 lira maaş alıyor.Ve ben yeni ögreniyorumki eşim her ay maaşının 600 lirasıyla annesinin ilaç parasını ödüyormuş( ilacı tek seferlik değil her ay ödüyormuş ve sonu ne zaman belli degil).Banada yalan söylüyor.kredi kartından çok harcamışız ödeyemiyorum diye bende kendi masrafımız sanıyorum destek çıkmaya çalışıyorum
Sonra bunu görüp sorduğumda hep ödüyorum yinede öderim diyor.
Evet annesi.
Her ne kadar daha önceleri boşanmamızı istediğini yüzüme yüzüme söylesede eşimi sevdiğim için duymamazlıktan geldim alttan aldım
Yinede ihtiyacı olsa tabiki yapmalısın derdim ama annesinin kendine ait bir evi var.
Ve emekli maaşı var 2000 lira.Tek başına yaşıyor.bir masrafı yok borcu yok.Durumu bu kadar iyiyken ve bizim borcumuz varken,evimiz kirayken,ev geçindiremezken oğlundan para alması ne kadar doğru? Lütfen siz söyleyin.
evine mutfak alışverişi yapmadığınıda asla düşünmüyorum.Çünkü kayınvalidem her alışverişe gitmesi gerektiğinde beni götür diyor.
Mesela bizde bazı sebeplerden dolayı tedavi olacaktık seansı 400 lira ama onuda benim karşılamamı bekliyor.çünkü hastalığın bana ait olduğunu düşünüyor.Ama nedense annesinin hastalığı onun hastalığı oluyor.
kayınvalidem evlenirken düğünümde takılan bilezikleri aylarca konuştu.Oysa bilezikleri eşim biriktirip yapmıştı.
Evliliğimizin ilk kurban bayramında kurban kesecektik.Bin lira eksiği varmış annesinin,eşim verdi ona kesilince biz kesemedik.ikinci bayramda yine annesine kesildi biz yine kesemedik.şimdide ev almamız için imkan sağlamıyor.Bu seferde telefonu bozulmuş yeni telefon alacakmış eşim.Biz ne ara ev alıcaz ?ne ara birikim yapıcaz ? ne ara gelecekteki çocuklarımızı düşüncez?.Artık bunların hiç birisine hevesim kalmadı.Hiç bir isteğim kalmadı.Ben biz diye düşünmeye çalışırken o hep annem diyor.
Hem çalışmıyor.
Hem annesine para harcıyor.
Hemde benim ev kirasını ödememi,evin mutfak alışverişini yapmamı, arabanın yakıtını almamı istiyor.
Hatta geçenlerde ablasının ogluna burs vermemi bile istedi aylık 300 400 lira göndersek diyor.Bizli konuşuyor ama kendisinden gelen birşey olmuyor.
Ben bunları karşılamak zorunda mıyım?
Artık benden faydalanmak istediğini düşünür oldum.
Ve gittikçe uzaklaşıyorum.
Evde kaldığı günler annesinin dizinin dibinde oturuyor.
Bazen annesine karısı gibi davranıyor.
Hatta benden daha çok kocalık yaptıgını bile düşünüyorum.çünkü eşim birkez bile ben çalışmıyorken harçlık vermedi.1 bucuk yIldır evliyiz Hediye bir çöp bile almadı.asla sormadı bir ihtiyacın var mı diye..Bana yapmadığı bu bonkörlükleri annesine yapıp bide annesinin parasını biriktirmesini sağlıyor.
Bunu ne için yapıyor? Ve
Siz olsanız ne yapardınız?
Buna katılıyorum.Çünkü oğlunun çok kazanmadığını biliyor ve hala buna razı gelip ödettiriyorsa demekki gelin elbet biryerde patlar diyor. aramız bozulsun evde huzursuzluk çıksın istiyor.Başka bir amaç olamaz.Çünkü o böyle birşeye asla izin vermezdi.Kendi kayınvalidesini kayınbabasını bile evine almıyor.Kadının tek yapmak istediği sizin birlikte olmanızı istemediği için oğluna sürekli para harcatıp seni zor durumda bırakmak.
Kayınvalidem ve annesinin kuzusu eşimle sıkıntılarım var.
1 bucuk yıllık evliyiz.
Evlendikten sonra benim işim yok diye iki işte çalışmaya devam etti(1yıl kadar).
Ve suanki çalıştığı iş şekli sadece ayın 15 günü işe gidiyor diger 15 gün evde yatıyor.(Ben hergün çalışıyorum) Bunun karşılığında da 2400 lira maaş alıyor.Ve ben yeni ögreniyorumki eşim her ay maaşının 600 lirasıyla annesinin ilaç parasını ödüyormuş( ilacı tek seferlik değil her ay ödüyormuş ve sonu ne zaman belli degil).Banada yalan söylüyor.kredi kartından çok harcamışız ödeyemiyorum diye bende kendi masrafımız sanıyorum destek çıkmaya çalışıyorum
Evet annesi.
Her ne kadar daha önceleri boşanmamızı istediğini yüzüme yüzüme söylesede eşimi sevdiğim için duymamazlıktan geldim alttan aldım
Yinede ihtiyacı olsa tabiki yapmalısın derdim ama annesinin kendine ait bir evi var.
Ve emekli maaşı var 2000 lira.Tek başına yaşıyor.bir masrafı yok borcu yok.Durumu bu kadar iyiyken ve bizim borcumuz varken,evimiz kirayken,ev geçindiremezken oğlundan para alması ne kadar doğru? Lütfen siz söyleyin.
evine mutfak alışverişi yapmadığınıda asla düşünmüyorum.Çünkü kayınvalidem her alışverişe gitmesi gerektiğinde beni götür diyor.
Mesela bizde bazı sebeplerden dolayı tedavi olacaktık seansı 400 lira ama onuda benim karşılamamı bekliyor.çünkü hastalığın bana ait olduğunu düşünüyor.Ama nedense annesinin hastalığı onun hastalığı oluyor.
kayınvalidem evlenirken düğünümde takılan bilezikleri aylarca konuştu.Oysa bilezikleri eşim biriktirip yapmıştı.
Evliliğimizin ilk kurban bayramında kurban kesecektik.Bin lira eksiği varmış annesinin,eşim verdi ona kesilince biz kesemedik.ikinci bayramda yine annesine kesildi biz yine kesemedik.şimdide ev almamız için imkan sağlamıyor.Bu seferde telefonu bozulmuş yeni telefon alacakmış eşim.Biz ne ara ev alıcaz ?ne ara birikim yapıcaz ? ne ara gelecekteki çocuklarımızı düşüncez?.Artık bunların hiç birisine hevesim kalmadı.Hiç bir isteğim kalmadı.Ben biz diye düşünmeye çalışırken o hep annem diyor.
Hem çalışmıyor.
Hemde benim ev kirasını ödememi,evin mutfak alışverişini yapmamı, arabanın yakıtını almamı istiyor.
Hatta geçenlerde ablasının ogluna burs vermemi bile istedi aylık 300 400 lira göndersek diyor.Bizli konuşuyor ama kendisinden gelen birşey olmuyor.
Hatta benden daha çok kocalık yaptıgını bile düşünüyorum.çünkü eşim birkez bile ben çalışmıyorken harçlık vermedi.1 bucuk yIldır evliyiz Hediye bir çöp bile almadı.asla sormadı bir ihtiyacın var mı diye..Bana yapmadığı bu bonkörlükleri annesine yapıp bide annesinin parasını biriktirmesini sağlıyor.
Bunu ne için yapıyor? Ve
Kelin ilacı olsa basina sürermiş:)) benim eşiminde senin esinden fazlası var eksiği yok..kimlere anlatayım derdimi anlatsam ne çare benim ki 5 yıldır böyle zannetmiyorum ki senin ki değişsin ben kabullendim hiçbir şey demiyorum artik bu ay babasının kredi borcunu ödedi gecen ay annesine telefon aldi tek maaşla iki ev gecindirmeye çalışıyoruz üstelik kp in iki evi arabası ve arsaları varken hala bizden geçiniyor bebeğim bir haftadır bezsiz ablasının 2 numara büyük beziyle duruyor dolap boş bisey al dedigimde para yok para yok diyip duruyor ben ne yapıyım Allah onları bilgi gibi yapsın
Cocuklarim biraz daha büyüsün ben çalışıp evi gecindiricem esimde anne babasını gecindirir artık yetmiyor çünkü tek maaş bi dünya kira ödüyoruz önümüz kış dogalgaz elektrik bi dünya para nasil dönecek bu ev...insan evladına yardim eder bunlar evlatlarından istiyor hadi muhtaç olsalar amenna ama varlık icindeler yeminleNasıl bu kadar kör olabiliyor bu adamlar ben gerçekten şaşıyorum ya , artık burada daha neler okuyacağız ?
Çocuğunun bezi yokken neden düğünde sahte dolar savurur gibi para savuruyor bu adamlar ya ?
Cocuklarim biraz daha büyüsün ben çalışıp evi gecindiricem esimde anne babasını gecindirir artık yetmiyor çünkü tek maaş bi dünya kira ödüyoruz önümüz kış dogalgaz elektrik bi dünya para nasil dönecek bu ev...insan evladına yardim eder bunlar evlatlarından istiyor hadi muhtaç olsalar amenna ama varlık icindeler yeminle
Kayınvalidem ve annesinin kuzusu eşimle sıkıntılarım var.
1 bucuk yıllık evliyiz.
Evet annesi.
Hem çalışmıyor.
Bunu ne için yapıyor? Ve