- 5 Şubat 2024
- 18
- 2
- 26
- Konu Sahibi parla kusu
Merhaba kızlar bana yardımcı olursanız sevinirim. Eşim ile evlilikten sonra her çift gibi ilk aylarda ufak tefek tartışmalar yaşadık çok şükür o alışma sürecini biraz olsun atlattık şuan daha farklı açılardan bakıp halledebiliyoruz sorunlarımızı. Ama şöyle bir sorunum var aslında burda bazı konuları okuduktan sonra kendim bazen şımarıklık mı yapıyorum diye düşünüyorum ama yine de kafama taktığım şeyler var eşimin ailesi ile olan ilişkisi, eşim güzel bir ailede büyümüş aslında her ikimiz de şanslıyız bu konuda ama ben evlilikten sonra eşimle kurduğum aileyi biraz daha benimsedim öncelikli olanın kendi ailem olduğunu düşündüm ve bu şekilde davranmaya çalıştım eşimin bunu ne kadar yapabildiğinden şüpheliyim eşim özellikle babasına çok düşkün babasıyla konuşmayı sohbet etmeyi her şeyini paylaşmayı çok sever öyle her gün her akşam gidelim diye ısrar etmez ama hafta da bir mutlaka akşamları 1 2 saat çay içmeye gideriz bunda tabi ki bir sorun yok ama eşimin ailesiyle her şeyi paylaşmasına biraz kızıyorum mesela maaşı yükselmişti bundan haberleri oldu ve sorduklarında hemen söyledi evet tabi ki babasına söylemiyorum diyemez ama ben evimize giren çıkan tam olarak ne kadar olduğunu ikimizden başkasının bilmesine gerek yok diye düşünmüyorum bunu eşime güzel bir şekilde ifade ettim beni anlayışla karşıladı ama yeni yıl zammında yine söylemesi konusunda şüpheliyim veya şuan da para birikimi yapıyoruz yeni bir ev almak için babası 1 2 ay önce ne kadar paranız var diye sordu eşimde söylemiş bundan da rahatsız oldum neden söyledin ne gerek var gibisinden sitem ettim bir diğer beni sinir eden konu eşim ben ne istersem yapar tatile gitmek istesem bir şekilde ayarlar götürür ama bunu hep babasından gizli yapmak istiyor bizim her şeyimizi sorup öğrenmek isteyen babasından tatil planlarımızı yada gezme tozma alışveriş her neyse bunları saklama ihtiyacı duyar sorduğum zaman da babama göre bu kadar çok gezip para harcama müsriflik gibi geliyor biz yine ne istiyorsak yapalım ama herkes bunu bilmesin der biz kimseden para istemiyorsak kimsenin kesesine zarar vermiyorsak neden insanlar bizim gezmemizi eleştirip bir şeyler söyleme hakkına sahip olsunlar ki mesela bir ortamda bana çok ilgi gösterince sanki buna annesi ablası kızar diye düşünüp hemen kendini toparlıyor ailesi onu yanlış anlamasın gönül koymasın diye bazen beni kırabiliyor bana hep ailem ayrı sen çok ayrısın diyor ama ben ikimizin kurduğu ailenin en öncelikli olması gerektiğini düşünüyorum bu arada eşimin ailesi ile birebirde hiç bir sorun yaşamadım benim sorunum onlarla değil onlar da beni eşi olarak her zaman ayrı tutması gerektiğinin farkındalar yani ablası hariç kimsenin bir kıskançlık belirtisi yok bakın belki de ben ön yargılı yaklaşıyor olabilirim bunu da kabul ediyorum size sadece durumumdan bahsediyorum bana haksızsan haksızsın diyebilirsiniz ben şuan izmire ailenin yanına geldim 20 gün burdayım eşim de ailesinin yanında kalacak bu sürede içim hiç rahat değil bana yardımcı olursanız sevinirim