How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

eşim ve ailem...

MeLiSimmm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
1.219
5
158
39
İstanbul
arkadaşlar mrb...size sadece benim için çok önemli olan birşeyi anlatmak ve ne yapmam gerektiğim konusunda yardımınızı almak istiyorum...bildiğiniz gibi maddi sıkıntıları fazlasıyla bol bir evlilik yaşıyorum en sonunda babama gittim ve 12 bin liralık borcum olduğunu söledim bu arada babam benim herşeyi tam yapıp borçsuz evlendirdi eşimin ailesi ise tam tersi...babamla herşeyi konuşup paylaşan bir ilişkimiz oldu evleninceye kadar...babamın bir fabrikası var eşim işsiz ve ona gel buranın işini sen yap dedi tesisat işi vardı aslında şuanda bişey yaptıracak durumda değil ama madem boşta biraz faydam olsun dedi başka birindende fiyat aldı adam 700 lira fiyat vermiş buna karşılık bi ay kiramı ödedi rahatsızlandığım zaman 200 de harçlık verdi ve eşimde oranın işini bitirmedi...şuanda elinde bir iş var ve yok pahasına yapıyoki iki kuruş para alayım die sabah gayet güzel kalktık dedimki babamın işini tamamladınmı...bana ya bilmiyorum acaba tamamlasam mı tamamlamasam mı dedi...neden dedim bana ne dedi biliyomusunuz yok babam ona 3 bin liralık iş yaptırıyomuşta başkalarından fiyat alıyomuşta...üstelik babam ona fabrikadan ufak bi yer verdi oğlum malzemelerini koy arada iş çıkar al sana dükkan die...evlendiğimizden beride ufak tefek ne olursa olsun yardım etmeye çalışıyo bana dioki kocam baban bize ne yaptıki bu zamana kadar...ben babam konusu her açıldığında onu savunuyomuşum neden savunuyomuşum babamın bize ne faydası olmuş üstelik sadece babam deil teyzem dayım anneanneme kadar herkes yardım etti napmışlar bize...ayrıca annem ev hanımı günden aldığı 2 kuruş paraya her ay 120 lira doktor paramı karşılıyo ve eşimin buna cevabı ne biliyomusunuz ben seni doktor masrafınla almadım...onun annesi bana herkesin ortasında laf sokar sesimi çıkarmam yaptığı her bencilliğe göz yumarım ve yine arkasında dururum beyefendi sürekli babama dil uzatıyo ve bu benim canımı çok sıkıyo bana en başta ya o benim babam para önemli değil dedi şimdide dioki o kadarda değil...ve üstelik bir defa ağzından babam lafı çıkmaz baban aşağı baban yukarı benim ailem okumuş görmüş geçirmiş insanlar ve ben babamın gözünün içine baktım bunca sene üzülmesin die ve onun yüzünden sürekli ailemin arasında kalıyorum laf yiyorum ve artık kocamın babama laf etmesinden bıktım yanına gidincede babacım babacım babacım bu ne saygısızlık ya...kendi babası burdan bir dünya işini yüz üstü bırakıp gitti neler yaptı onlara laf yok...ben ne yapayım şimdi lütfen bişi söleyin bana...

şimdi canım demekki senin eşin nankör..
ozaman o adama baban niye yardım etsinde boynunu genişletsinki...
baban yardım edecekse sana etsin.. sana versin..
sen annen doktora paramı veriyo 120 ayda al o parayı sen.. deki doktora gidecem beni doktora sen götür... eşimsin..
iş mi işten çıakrsın yardım etmesin para vermesin.. verecekse sana versin.. eşin olacak nankörde gitsin arasın bulsun 3 milyarlık işi ona veriyolarmı görsün...
bırak nankör adama iyilik yapmıyacaksın..... aileni kullandırma çünkü neyaparlarsa yapsınlar belliki senin eşin bunları görmüyo görmeyecek...

Klasik nankör koca figürü, iyilik yaramıyor, anasının evinde görmedikleri ilgi, alaka, samimiyet, sevgi ve sıcaklık buluyorlar. Sonra bunlar fazla geliyor nankörleşiyorlar.Canım bence alttan alma şakır şakır ver cevabını alışıyorlar kadının fedakar olmasına, hep ver ver hiç al diyen yok.....:mymeka:

işin içine para girdimi göryorsun işte insan karısını bile tanımıyor.
ıki yüzlülük yapıyor.
Onun için aileni üzmeye değmez

çok afedersiniz ama eşinizde biraz nankörlük ve terbiyesizlik var.
babanızın yok pahasına ona işini yaptımış olduğunu farzetseniz bile -ki değil- onu yapması gerek hatır için.
ayrıca babanızı savunmak için size bir faydası olması gerekmiyor ki.

ayrıca ne demek ben seni doktor masrafınla almadım. ne kadar densiz bir laf. deseydiniz ya hasta ettin beni diye..

valla söyletmeyin bunları ne kendinize ne ailenize.
fırsat vermeyin kesinlikle. konuşacak rahatlığı bulamasın kendinde..

ben seni doktor masrafınla almadım ne demek ya....
canım erkekler bazı konularda nankör oluyorlar
sen ne dersen de ailen ne kadar fedakarlık yaparsa yapsın görmezlikten gelirler
en iyisi ailenden yardım almayı bırakmak ondan sonra görsün baban ne yapıyormuş....
ya da yardım alırsan da onun haberi olmasın kendine birikim yap...
ailen seni zaten borçsuz harçsız yollamış kocanın evine sana yardım etmek zorunda değiller...

Canım gerçekten çok zor bir durum. Bir tarafta sana emeklerinin karşılığını ödeyemeyeceğin bir ailen. Diğper tarafta kocan,yani yeni ailen.

Bri kere şunu anlamalısın ki senin babanın savunulacak birşeyi yok. Bu konuda rahat olmalısın. Çünkü sen babanın yaptığı iyilikleri söyledikçe o daha da gard alır. Senin yaptığın bunu tetiklemekten başka birşey değil. Eşin de farkındadır babanın yaptıklarının, ama belki mahçup hissediyordur kendisini. Onun için de zor bir durum düşünsene.Sen bunları onun başına kalkarak daha da çıkılmaz bir durum çıkar ortaya. Sen o birşeyler söylediğinde cevap verme. Bir konuşur iki konuşur. Sonra susar eminim.Çünkü o senin savunmalarına karşılık açtığı bir savaş.

Biliyorum gücüne gidecek bu durum. Susmak kolay değil böyle bir durum karşıısında. Ama sen neleri göze alıp evlenmişsin. Şimdi ailen eşin. Ve evinde huzur olması için uğraşmalısın bence. LAfla sözle bozulacak şeyler değil bunlar..

Canım sana tavsiyem, eşin baban ve de ailen hakkında birşeyler söylediğinde karşılık verme. Ailenin savunulacak birşeyi yok. O utansın bırak da kendisine emeği geçenlerin arkasından böyle konuşmaya. Sen konuşarak düzeltemezsin onun aklındakileri.O anlamalı.Anlayacaktır da.

Bosuna dememisler merhametten maraz dogar diye...:delphin:

Ben senin yerinde olsam babamin ailemin tek bir kurusunu kabul etmem...

Madem benim aileme bunca yapilandan sonra nankörlük ediyor...onlarin verdignide onun burnundan getirim...her defasinda laf sokarim...dua et babama ac karnini doyurdu derim..

Bunca lafi yiyip yinede onlardan geleni kabul ediyorsa o adamin kicina tekmeyi atarim....

Kusura bakmasin benim ailem evlendikten sonrada bana bakmaya mecbur degil...:kahve:
Helede böyle nankör bir insanla:kızgın:

bir insan nankörse sen ne yaparsan yap yaranamazsın.
baban değil fabrikada iş vermek
fabrikayı verseydi kocana
değişen hiç bir şey olmazdı.
yine görmezdi,yine beğenmezdi.
bundan ne anlıyoruz
senin kocaan nankör canım.
üzgünüm ama böyle

bana SENİN BABANDAN NEFRET EDİYORUM ...dedi ben bunları duydukça sadece çantamı alıp ailemin yanına gitmek istiyorum kızlar ...onun ailesinin bana yaptığı densizliklerin haddi hesabı yok bi defa ağzımı açıp nefret ediyorum demedim...ben onun başına kakmıyorum hiç bişeyi o sadece açıyo konuyu ve bende sinirleniyorum doğal olarak...tavırlarını görseniz sanki babamdan değil sokaktan geçen bi adamdan bahsediyo öle rahatki...

şeytan dio git herşeyi anlat ailene...babanda söle diğerlerinede...onu adam yerine koyan herkese söle...baba bu adam senin için bunları bunları sölüyo de...onuda sok yerin dibine...

bana SENİN BABANDAN NEFRET EDİYORUM ...dedi ben bunları duydukça sadece çantamı alıp ailemin yanına gitmek istiyorum kızlar ...onun ailesinin bana yaptığı densizliklerin haddi hesabı yok bi defa ağzımı açıp nefret ediyorum demedim...ben onun başına kakmıyorum hiç bişeyi o sadece açıyo konuyu ve bende sinirleniyorum doğal olarak...tavırlarını görseniz sanki babamdan değil sokaktan geçen bi adamdan bahsediyo öle rahatki...

Burcucum kusura bakma ama sendede kabahat var...bu kadar rahat rahat konusmansina neden firsat veriyorsun...niye kakmiyorsun herseyi basina...:delphin:

Vallaha ben olsam neler derdim neler...yedigi yemegi bile burnundan getirirdim...Allah babacigimdan razi olsun o olmasa ne yapariz......onun ailesinin yaninda bana ailem bakiyor hala...allah babama uzun ömürler versin ac karnimizi doyuruyor diye konsurdum...

Kalklip iki kelime etmeye calissin...konusturma o zaman...hadi sen bak bize karsila herseyimizi..hem babamdan nefret ediyor ama utanmadan onun verdiklerini yiyorsun derdim...:kahve:

Niye zorla esini adam yerine koyuyorsunki?:delphin:

baştan sona yabancı olmadığımız bir durum aslında,
okurken çok üzüldüm ama inanın beni en çok üzen kelime
""ben seni doktor masrafınla almadım"" bu oldu...
babanızdan ya da annenizden aldıklarınızı eşinize söylemeyin,koyun bir kenara,
o da çalışsın bakalım nasıl geçindirecek evini...
siz kendinizi ezdirmeyin lütfen...
Allah yardımcınız olsun...
sevgiler..

Burcucum kusura bakma ama sendede kabahat var...bu kadar rahat rahat konusmansina neden firsat veriyorsun...niye kakmiyorsun herseyi basina...:delphin:

Vallaha ben olsam neler derdim neler...yedigi yemegi bile burnundan getirirdim...Allah babacigimdan razi olsun o olmasa ne yapariz......onun ailesinin yaninda bana ailem bakiyor hala...allah babama uzun ömürler versin ac karnimizi doyuruyor diye konsurdum...

Kalklip iki kelime etmeye calissin...konusturma o zaman...hadi sen bak bize karsila herseyimizi..hem babamdan nefret ediyor ama utanmadan onun verdiklerini yiyorsun derdim...:kahve:

Niye zorla esini adam yerine koyuyorsunki?:delphin:

sorun orda kopuyo zaten babamdan lafı açtığı zaman ağzına tıkıyorum lafı vay efendim neymiş babam hep bizden bir gömlek üstünmüş biz babam konusu açılınca konuşamıyormuşuz...hep bi savunma halindeymişim...sonrada giderek çirkinleşiyo işte...

bana SENıN BABANDAN NEFRET EDıYORUM ...dedi ben bunları duydukça sadece çantamı alıp ailemin yanına gitmek istiyorum kızlar ...onun ailesinin bana yaptığı densizliklerin haddi hesabı yok bi defa ağzımı açıp nefret ediyorum demedim...ben onun başına kakmıyorum hiç bişeyi o sadece açıyo konuyu ve bende sinirleniyorum doğal olarak...tavırlarını görseniz sanki babamdan değil sokaktan geçen bi adamdan bahsediyo öle rahatki...

şeytan dio git herşeyi anlat ailene...babanda söle diğerlerinede...onu adam yerine koyan herkese söle...baba bu adam senin için bunları bunları sölüyo de...onuda sok yerin dibine...

ben sizin yerinizde olsam karşısına geçer derim ki; ya laflarına dikkat edip babamın adını ağzına desturla alacaksın bundan sonra ya da beni kaybedeceksin, işine geliyorsa..

sonra da babama gider ikiyüzlülüğünü anlatırdım ki yardımını, kolunu kanadını çeksin damadının üzerinden.
evet sizde maddi sıkıntı çekersiniz ama hiç değilse babanızın enayi yerime konmasına seyirci kalmazsınız..

Canım şimdi biley diycem ama kızma. Babanın fabrikası varmış. Yani gelir düzeyi nedir bilmiyorum tabi ama acaba arada bir eşine bir kira paralık iş yaptırmaktan daha fazla yardım edemez mi size? Mesela ben de eşim de çalışıyoruz. Ona rağmen ve çok şükür borcumuz olmamasına rağmen babamlar başka bir evlerinden aldıkları kirayı bize veriyolar. Sizin işsizlik sorununuz var, borç sorununuz var bunlarla uğraşıyorsunuz acaba eşin de babanların durumunun çok iyi olduğunu görüp daha fazla yardım etmemelerine sitem ediyor olamaz mı?

ben sizin yerinizde olsam karşısına geçer derim ki; ya laflarına dikkat edip babamın adını ağzına desturla alacaksın bundan sonra ya da beni kaybedeceksin, işine geliyorsa..

sonra da babama gider ikiyüzlülüğünü anlatırdım ki yardımını, kolunu kanadını çeksin damadının üzerinden.
evet sizde maddi sıkıntı çekersiniz ama hiç değilse babanızın enayi yerime konmasına seyirci kalmazsınız
..

Aynen katiliyorum esmerime....bak cidden cok sinirlendim...bu ne perdesizlik bu ne nankörlük....babami enayi yerine koymak isteyen beni bulur karsisinda..:kahve:

Sende kullandirtma aileni güzelim...babanada artik bize yardim etmeni istemiyorum birak kendi bulsun getirsin de:delphin:

Canım şimdi biley diycem ama kızma. Babanın fabrikası varmış. Yani gelir düzeyi nedir bilmiyorum tabi ama acaba arada bir eşine bir kira paralık iş yaptırmaktan daha fazla yardım edemez mi size? Mesela ben de eşim de çalışıyoruz. Ona rağmen ve çok şükür borcumuz olmamasına rağmen babamlar başka bir evlerinden aldıkları kirayı bize veriyolar. Sizin işsizlik sorununuz var, borç sorununuz var bunlarla uğraşıyorsunuz acaba eşin de babanların durumunun çok iyi olduğunu görüp daha fazla yardım etmemelerine sitem ediyor olamaz mı?

babamın fabrikası var ama şuan bütün kiracıları çıktı krizden dolayı...ve o dükkanı yaptıracak parasıda yoktu...oa rağmen yaptırdı hatta işsiz die dediki git ehliyet al ben ödicem parasını ama yok...benim babamın olsa bile ne fark ederki benim babam yemedi içmedi senelerini verdi orayı yaptı onun ailesi hep yedi yedi hep yedi şimdi ellerinde hiçbişey yok ama lafa gelince kayınvalidem ben üzerime düşeni yaptım dio 5 bin lirayla evlendirdi oğlunu otuz yaşındaki adamı ve bunun içinde kına düğün takı herşey dahil düşünebiliyomusun perdeler halılar hepsi bir beş bin lira...düşünün artık neler alabildiğini...babamın varsada var o babamın varlığına güvenerekmi aldı beni...

Ne hakki var buna?? Hangi kayinpeder damadina maddi yardim etmek zorundaki?

Ha gönlünden kopuyor yapiyorsa tabiki neden olmasin...ama mecbur degildir...böyle bir beklentiye giren bir adamda baska türlü düsünceler getiriyor insanin aklina:delphin:

ben size katılmıyorum.
aile yardım etmeye mecbur değil, hadi içinden geldi ediyorlar diyelim ama karşısındaki kadir kıymet bilmeyen nankör birisi.
gerçekten iyi bir insan olur, çalışır çabalar ama tuttuğu iş elinde kalır tabi yardım edilir ama burada damat babanın yardım olsun diye verdiği işi bile savsaklıyor.

ben konu sahibinin yerinde olsam babamın yardım etmesini engellerdim.
adam arkasından atıp tutacak, bir de babam ona yardım edecek.
aç açıkta kalırım gene de kabul etmem ben olsam..

Back