Eşim sinirlerimi alt üst etti...

lineum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
417
3
Kızlar günaydın gerçi güne nasıl başladım onu bile anlamadım ya neyse.

Eşim annesinin evimize evlendiğimizden bir yıl sonra yaptığı talihsiz ziyaretin ardından hala düzelemedi. Aramız bir türlü düzelmiyor. Uzun süredir alttan almaya çalışıyorum olmuyor, konuşmaya çalışıyorum olmuyor. Nasıl olacak bilmiyorum.

Bir süredir o nasıl davranıyorsa bende aynı şekidle davranıyordum yani o soğuksa soğuk samimiyse samimi vs...

Dün onca problem yaşamamıza rağmen annesini arayacaktım eşimi aradım cep telini almak için açmadı telefonunu. İş yerinde ne arar beni, nede mesaj atar ben arayıncada açmaz. Bende babasından aldım numarayı.

Ama dün cnm çok sıkıldı kendimi bir an yapayalnız hissettim. Sanki evli ama dulum, sanki eşim yok benim. Evleneli 2 yıl olmak üzere ama hala aynı. Bende mesaj attım ilgiye ihtiyacım olduğunu yazdım insanların eşlerinden iltifat işittiklerini ikinci bebeklerini beklediklerini yazdım.

İki yıl olacak bana ne bir hediye almıştır ne bir çiçek ne bir mesaj atar. Bir güzel sözü bile yok, dayanamıyorum artık. Ben mesajları attıktan sonra aradı bir kez açmadım akşam geldi yemeğini hazırladım konuşmadık gecede oturma odasında yattı bende sabaha karşı yanıma çağırdım.

Geldi arkasını döndü yine ben uğraştım birde uykum var diyip duruyor. Uyanıncada beni bir güzel azarladı gün içinde mesaj atmayacakmışım.

Bunların tek nedeni çalışıyor olmam eşim okumuş meslek sahibi bir bayan olmamdan nefret ediyor. Onca yıl emek ver oku sonrada suçmuş gibi bedel öde.

İşe gidince annemi aradım ağladım telde oda eşimi aramış mesele nedir olmaz böyle diye. Anneme bişi dememiş bana mesaj atıyor demin annenle kardeşin korusun seni yazmış bende bu iş böyle devam edecekse boşanalım yazdım onada cevap yazmadı.

Çok bunaldım eşimden nefret etmeye başladım artık. Birde sen bana hiç yaklaşmıyorsun diyor insanın içinden gelir mi allah aşkına

Bıktım kaprislerinden ne yapsam yaranamıyorum delirticek beni birgün. Eve geliyorum işten yemeğini hazırlıyorum söylenmesin çalışıyor onun için iş yapmıyor demesin diye.

Geçen bana diyor ki köyden kız alsa daha iyiymiş en azından hizmetini görür çocuğuna bakarmış

Hayattan soğudum inanın onu o kadar sevmeme rağmen bana böyle yapması mahvediyor beni.

İçinde bana karşı bir nedret varmış işimi bırakıp ailesinin memleketine gitmiyorum diye ben işime devam ettiğim sürecede artacakmış nefreti.

Kızlar evlilik tek taraflı olur mu? Allah aşkına hep ben mi fedakarlık yapacağım

Artık beni sevmediğini düşünmeye başladım kendimi dünyanın en kötü insanıymışım gibi hissettiriyor aile olmamız bana bağlıymış ailesinin memleketine gidersek aile olabilir mişiz çalıştığı yer evimize iki saat uzakta benim şyerimde 1,5 saat işyerinin olduğu yerden ev tutacakmış gelmek istemiyormuş eve...

( canım durumuna çok üzüldüm ALLAH yardımcınız olsun sıkma sen canını ALLAH a dua et her şerde bir hayır vardır elbet düzelir bu günler bence sen akşam güzel bi sofra kur sevdigi yemekleri falan yap sonra al eşini karşına güzelce bi konuş ne istiyor ne düşünüyor ögren ona göre bir karar ver bence iyi niyetli ol herşey iyi olur.en azından ben bu evlilik için bütün iyi niyetimi bütün fedakarlıgı yaptım dersin vicdanın rahat olur herkes son bi şansı hak eder.

Kızlar yardım edin sinirlerim alt üst durumda anneme söylemekle hata mı yaptım hep mutsuzum hep huzursuz bıktım artık...

Teşekkür ederim yorumun için. Benimde hatalarım vardır elbet ama hayatımı zehir etti bana hakkımı helal etmiyorum...

canım köstek olmak istemiyorum ama yaptıgı çok ayıp eve gelmek istemiyor madem akşam ona güzel bi sofra hazırlamak yerine güzel bi valiz hazırla buda son iyilik benden hadi git de erkek milleti işte kadınları kendi köleleri sanıyorlar ayakları üstünde duran bi kadın görmeye tahammül edemiyorlar

Kızlar yardım edin sinirlerim alt üst durumda anneme söylemekle hata mı yaptım hep mutsuzum hep huzursuz bıktım artık...

benden size naçizane bir tavsiye evliliğinizde olup bitenlerden (helede böyle şeylerse konu) annenizi haberdar etmeyin hatta 3.hiç bir şahsı haberdar etmeyin, zira anne yüreği sizin için fazlasıyla üzülür öncelikle birde eşinizi araması sizin eşinizle aranızı dahada bozabilir, düşününkü aynı durumda kayınvaldeniz sizi arıyor ve diyorki oğlumu neden üzüyorsun hoşunuza gidermiydi?
artı siz sonrasında eşinizle iyi olursunuz annenizin hala içi içini yer aman noldu acaba diye ve sürekli acaba kızım mutsuzmu diye düşünür

Senin için hergün dört saat yol gidip geliyorum diyor bende 3 saat yol katediyorum sanki sadece o fedakarlık yapıyor bence sevmiyor beni bıktım huzursuzluğundan madem destek olmayacaktın ne diye evlendin çalışan kadınla.

Takmış ailemle yaşadığımız maddi sorunlara sanki onun ailesi vakti zamanında sömürmedi bizi kaynanamada hakkımı helal etmiyorum bıktım eşimi doldurmasından...

Bu iş böyle gitmez Lineum.
Ya eşinin isteklerine boyun eğeceksin , yada kendin gibi olup, kendin için yaşayacaksın.
Eşin tüm uzlaşı yollarını kapatmış anlaşılan.
Tüm isteklerine boyun eğip, onun istediği kalıba girersen belki ???
Tabi bu arada içindeki kırgınlıkları, hayalkırıklığını ve bu yaşadıklarını sindirebilirsen mutlu olursun.

Gidip köyden birini alsaymış mış.
Artık köyde yaşayan kızlarımızın çoğu kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışıyor.
Kimse kaderini bir koca ya bağlamak istemiyor.
Benim anlamadığım, eğitimli, çalışan meslek sahibi kadınla evlenip sonra onu vasıfsızlaştırmaya, hegemonyan altına almaya çalışacaksın. Baştan istediğin gibi birini bul o zaman.
Neden, aslında nedenine dair pek çok fikrim var.

Herneyse, Lineum çok seviyorum diyorsun, sevgiye hürmet ederim.
Ama bu sevgi zaten bu şekilde tükenecek, onun istediği şekle girersen de sen sen olmaktan çıkıp mutsuz olacaksın.
Bu kadar yıpratma kendini, bazen gemileri yakmak gerekir.
Uzun uzun ve iyi düşün , nasıl bir hayat nasıl bir evlilik istediğine karar ver.
İstemediğin hiç bir şeye razı olma.
Umarım bir çıkış yolu bulursun.

arkadaşım sen kendi yönünden haklı olabilirsin peki ya eşinin derdi ne ,niye böyle davranıyor?

senin hataların neler?

bunları yazmamışsın.

annene niye anlatıyorsun?

evlilik 2 kişiliktir. bazı şeyleri ailelere yansıtmamak gerekir sarpa sarmasın diye. eşin bile annen kardeşin korusun seni demiş.
hoş olmamış yaptığın, hem ailen de üzülür huzursuz olur.

ne olduki bu ziyarette?

eşin ne mezunu,
sen tahsilinle kompleks mi yapıyor?

Çok şey mi istedim ben ondan? Sadece gönlümü alacak birkaç mesaj istedim lanet olsun keşke istemeseydim. İnsan iki yılını doldurmadan 30 yıllık evli gibi olur mu?

Annemi aradım belki konuşurda bir çözüm bulurlar diye bundan ne köy olur ne kasaba bencede sevgi falan kalmayacak zamanla.

Zaten beni sevdiğinede inanmıyorum ben. Yazıklar olsun ben bunca yıl evlenip iki yıl sonra dul kalmak için mi bekledim eşimi ;(

Konu icerigi nedeniyle ilgili başlığa tasinmistir.

Ben haklıyım demiyorum arkadaşım ben bıktım huzursuzluktan ve de eşimin saçma sapan fikirlerinden diyorum.

Ben ona sitem ettim benimle ilgilenmediğine dair onun yapacağı delirip başka odada yatacağına iki güzel mesaj atmaktı soruyorum sana çok mu bu istediğim daha iki yılımız dolmadı bizim?

ne olduki bu ziyarette?

eşin ne mezunu,
sen tahsilinle kompleks mi yapıyor?

Kaynanam daha geldiği günün akşamı eltimin biriktirdiği bilmem ne kadar paradan bahsetti eşimin yanında eşimde bak görüyormusun dedi bende delirdim ben çalışıyorum onun biriktirdiğini bir ayda kazanıyorum ne diyosun sen dedim ve de suçlu oldum dememem lazımmış annesinin yanında.

O günden sonra annesinin yanında dengesiz dengesiz davranmaya başladı işimi küçümsüyor tuhaf tuhaf konuşuyor sonraki günün akşamı annesi va babasının yanında yine işimi küçümsemeye kalkışınca ben yatıyorum diyip odayı terkettim kaynanam çok darılmış ta bütün gece ağlamış. Ben neden odayı terketmişim oğluna karınla ne biçim konuşuyosun deme di ama.

Sonraki gün tutturdu ben gidicem diye eşimin gönlü olsun diye bir sürü özürler diledim salak gibi şimdi olsa yaparmıydım ah aptal kafam...

Bak arkadaşım ikidir dul dul deyip duruyorsun..
Bir aşağılama seziyorum, evvela bunu bir aşman lazım..
Senin değiminle "dul" olmamak için mi evli kalınır?
Herşey dulluk için mi?

Son düzenleme:
Canım öncellikle bu mübarek günde Rabbim sana sabır,eşine de akıl fikir versin.Eşinle görücü usulümü evlendin? Senin okumuş ve çalışan bi bayan olduğunu bile bile evlenmedi mi ? oturcağınız yeri zaten kararlaştırıp öyle evlenmediniz mi? Şimdi neden tutturuyor anamın dizinin dibine gidelim diye ? Bizim anamız her türlü fedakarlığı yapar Onların anaları sadece ortalık karıştırır.Ama yine de en kıymetli olan onların analarıdır.Bu erkeklerin çoğu böyle . Ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen (Eşimin tabiri )

ne demek çalışıyorsun diye böyle ne hakkı var cidden çok kzııyorum böyle adamlara anan baban belkide binbir zahmetle elin adamı (ne kadar koca da olsa) çalıştırmasın diye mi okuttu, böyle bi hakkı nerde buluyomuş kendinde o zaman dediği gibi köyünden alaymış bi kız hem sanki sana o güveni veriyormu baksana istediğini yapmayınca arkasında dönen bi adama ne kadar güvenip iş hayatını bırakabilirsin ki ...

bi karar vermen lazım arkadaşım ya istediği gibi işten çıkıp hayatını bu adama adıycaksın veyahut ben buyum böyleyim çalışıyorum ve vazgeçmiycem diyip yolunu çiziceksin , kendi değerini bil bence

o tabiri bana da kullanır eşim bende güle güle diyarımdan defol derim , kimi kimin evinden postalıyorsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…