- 9 Haziran 2017
- 330
- 457
-
- Konu Sahibi bendekidurumlar
o sırada acıyor diye bana sürekli tekrar ettirmesi ama onun devam etmeye çalışması beni duymaması anlayışsızlık gibi geliyor. istediğim şey sadece sevişmeye odaklanması, acıyorsa ilişkiye zorlaması değil. konuşunca da evlendikten sonra ona odaklandım diyor, bizim sevgililik dönemimizde oldu abartmadan birşeyler yaşamıştık ama ilişkiye girmemiştik.
akşam konuşunca eşim ben her istediğimizde artık olsun istiyorum dedi. bir hafta on gün mü ne kadar sürecekse tamamen geçene kadar ara verelim dedi. bende ben gelişme kaydettiğimizi düşünüyodum, mutlu oluyodum dedim. ilk ay çabalalara rağmen tam olarak ilişkiye giremiyorduk. iki kez farklı doktora gitmiştim. burda sanki ben hiç çabalamıyormuşum gibi izlenim var. şimdi 3-4 günde bir oluyordu. alıştığımı hissediyodum. ben bu durumun geçeceğini düşünüyodm zamanla, sürekli doktora gitmek istemedim.ama siz sürekli acıyor zaten diye düşünerek ilerleme kaydedemezsiniz ki. her seferinde neredeyse bu mantıkla ilişkiden kaçıyorsunuz.
bence bu biraz kişinin günlük hayatındaki davranış şekliyle de paralel. ben mesela bir mevzu beni üzdükçe, yordukça üzerine giderim aşmak için. içim acısa da.
bu konuda ben de başlarda can acısını abartmıştım. sonra dedim ki iyi de milyarlarca insan bundan zevk almış demek ki kötü birşey değil ve ben acıya odaklanarak muhteşem bir zevki kaçırıyorum.
üzerine giderek aştım.
genel olarak da üzüleceğim düşüncesiyle sorunlardan kaçan yada erteleyen biri misinizdir mesela ?
ben sizin durumunuzun psikolojik destekle çözülmesi gerektiğini düşündüm. bu yaşadığınız kimsenin başına gelmemiş bir olay değil. bir sürü kadın uzmanlarla görüşerek bu süreci sağlıklı şekilde atlatıp haz aldığı bir cinsel hayata geçebiliyor.
Cunku ara varince vajina esnek ve normal haline geliyor islaklik ve kayganlik olmayinca aci ouyor sonralarida geciyor islaklik olunca o aci bnce ilk iliskiye girerken islaklik olmaliakşam konuşunca eşim ben her istediğimizde artık olsun istiyorum dedi. bir hafta on gün mü ne kadar sürecekse tamamen geçene kadar ara verelim dedi. bende ben gelişme kaydettiğimizi düşünüyodum, mutlu oluyodum dedim. ilk ay çabalalara rağmen tam olarak ilişkiye giremiyorduk. iki kez farklı doktora gitmiştim. burda sanki ben hiç çabalamıyormuşum gibi izlenim var. şimdi 3-4 günde bir oluyordu. alıştığımı hissediyodum. ben bu durumun geçeceğini düşünüyodm zamanla, sürekli doktora gitmek istemedim.
gerçekten fiziksel acıdığını düşünüyorum. herkes psikolojik değerlendirmiş. psikolojik olsa hiç olamazdı diye düşünüyorum. çünkü ilk ilişkiden sonra acıyor. iki gün çok hassas oluyor. sonra yine rahatım. bilmiyorum.
akşam konuşunca eşim ben her istediğimizde artık olsun istiyorum dedi. bir hafta on gün mü ne kadar sürecekse tamamen geçene kadar ara verelim dedi. bende ben gelişme kaydettiğimizi düşünüyodum, mutlu oluyodum dedim. ilk ay çabalalara rağmen tam olarak ilişkiye giremiyorduk. iki kez farklı doktora gitmiştim. burda sanki ben hiç çabalamıyormuşum gibi izlenim var. şimdi 3-4 günde bir oluyordu. alıştığımı hissediyodum. ben bu durumun geçeceğini düşünüyodm zamanla, sürekli doktora gitmek istemedim.
gerçekten fiziksel acıdığını düşünüyorum. herkes psikolojik değerlendirmiş. psikolojik olsa hiç olamazdı diye düşünüyorum. çünkü ilk ilişkiden sonra acıyor. iki gün çok hassas oluyor. sonra yine rahatım. bilmiyorum.
Kayganlastırıcı jel kullanın hem sız kendınıze hem esınıze hıc acı falan kalmaz2 aylık evliyim, ilişkide acı sorunum var ve ilişkiye girdikten sonra 3-4 gün ara vermek durumunda kalıyorum. çünkü bir sonraki ilişkiyi denersek olmuyor, çok fazla acıyor. ara verince acı azalıyor.
ama eşim yapmayalım dediğim halde beni öpüyor, kıyafetlerimi çıkarıyor, ben sadece sevişicez sanıyorum, bi bakıyorum girmeye çalışıyor. yapma acıyor diyorum hala bi deneyelim belki acımaz diyor. ben izin vermeyince tamam diyor ama ilginç bir psikolojik baskı hissediyorum.
dün gece çok uykum vardı ve boğazım ağrıyordu. hadi sevişelim dedi. ben uyuycam zaten hastayım dedim. hadi gel diye yine öpmeye başladı kıyafetimi çıkardı. sonra benden hareket göremeyince öylece bıraktı üstünü giydi tripli bi şekilde. sonra bak yapmayalım dedin yapmadık diyor. sabahta bişey yokmuş gibi öptü işe gitti ben konuşmadım onunla.
yaptıkları komik ve saçma. onu da şöyle haklı görüyorum, daha 2 aylık evlilikte isteksiz görünen bir eş var karşısında. buna bozuluyor sanırım.
Bütün yazışmayı okudum, her ilişkiden sonra iki gün sızlama kurulukla ilgilidir büyük ihtimalle, kayganlaştırıcılar hakkında araştırma yapın, ben 12 yıllık evliyim hala bazen kayganlaştırıcıya ihtiyaç duyuyoruz, yatağa yakın bir yerde hindistancevizi yağı bulunuyor, ıslak olduğunuzu düşünseniz bile kayganlaştırıcıyla destekleyin, kaygı anında konsantrasyon eksildiğinde ıslaklığınız kayboluyor çünkü. Sorununuzun çözüleceğine inanıyorum ben. 2 aylık evli bir çift her gün değil günde 3 defa bile birlikte olur, birbirini keşfetme, oyun oynama dönemidir çünkü bu, eşinizin talepkar olması normal, maalesef kadın hayır dese de erkek belki ikna ederim diye düşünüyor, çoğu zaman ikna olmanın kadını mutlu etmediğini hatta onların ikna sandığı şeyin pes etmek olduğunu anlamaları zor. Olumlu bakmaya çalışın çaba gösterin, hepsi geçecek emin olun
O bahsedilecek bir şey değil ki kendileri keşfedecek,herkes aynı şeylerden hoşlanmaz bir kere, günde 3 defa birlikte olduğunda hemen boşalma zordur zaten mecburen öncesi olacak ki bu zamanda ön sevişme konusunda araştırma yapmak zor da değil.bence önsevişmeyi farkında olmadan geçiyor.hani sürekli deniyorlarsa adam bir kere belki iyice hazırlasa bile ikinci de üstün körü öpüp okşayıp geçiyordur.
hani mesela günde 3 kere bile ilişki yaşansa ya da 2 gün ard arda yaşansa o önsevişmeyi nasıl istekle yapıyrsunuz bundan bahsederseniz belki yardımcı olur. ki bunda da belki ten uyumu etkilidir.
bir de önsevişme bir şekilde yetersiz olsa da sırf kayganlaştırıcı bunu kurtarıyor mu ?
işte keşfedemiyorlar ya uyum yok aralarında ya da dediğiniz gibi utangaçlık. bazıları gerçekten yeni bir şey öğrenmeye çok kapalı.adam da mesela belki ergenliğinde bir film izlemiştir. orda nasıl sevişiliyorsa öyle yapar üstüne bir şey koymaz. Gerçi herkesin kafasında bir şablon vardır. ama konfor alanından çıkmak burda da geçerli.O bahsedilecek bir şey değil ki kendileri keşfedecek,herkes aynı şeylerden hoşlanmaz bir kere, günde 3 defa birlikte olduğunda hemen boşalma zordur zaten mecburen öncesi olacak ki bu zamanda ön sevişme konusunda araştırma yapmak zor da değil.
Aslında önce utangaçlığı ve önyargıları kırmak lazım, dürüst olalım türkiyede evliliğin temel sebebi cinselliği özgürce yaşamak, evlendiysek öğrenip yaşayacağız. Bu görev değil iki tarafı da mutlu eden bir ihtiyaç karşılama.
Kayganlaştırıcı ön sevişmenin eksikliğini sadece kayganlık açısından kurtarır odaklanamadıysa kadını zirveye çıkarmaz. İsteği arttıran özelliğe sahip olanları da varmış ama etkili mi bilmiyorum.
Uyum noktasına gelememişler ki daha, kaygıları aşma derdindeler. Kadın için cinsellik hiç kolay değil bizim kültürümüzde, yavaş yavaş öğrenme şansı yok, içgüdüsel bile olsa tecrübe gerekiyor, bizde kadın masturbasyonu bile tabu, bunu bile yaşamamış birisi gerdekte zevkten inlesin diye bekleyen bir zihniyet var. O iş öyle değil ama gel de anlat. Ama kadının da yeni duruma uyum sağlamak için çaba göstermesi lazım, kaçınmakla olmuyor çünkü evliliğin sebebi ve koşulu bu, zevk almayı öğrenmek maalesef kişiye kalıyor.işte keşfedemiyorlar ya uyum yok aralarında ya da dediğiniz gibi utangaçlık. bazıları gerçekten yeni bir şey öğrenmeye çok kapalı.adam da mesela belki ergenliğinde bir film izlemiştir. orda nasıl sevişiliyorsa öyle yapar üstüne bir şey koymaz. Gerçi herkesin kafasında bir şablon vardır. ama konfor alanından çıkmak burda da geçerli.
yine de en kolay yolu düzgün bir erotik film izlemek .istek de rahatlık da öyle kazanılıyor. normalde ilk defa konuştuğun bir şeyde utanırsın hele cinsellik de hiç konuşulmuyor. ama gördükçe konuştukça bunlar normal gelip daha yok mu neyi farklı yapabilirim diyorsun.
2 aylık evliyim, ilişkide acı sorunum var ve ilişkiye girdikten sonra 3-4 gün ara vermek durumunda kalıyorum. çünkü bir sonraki ilişkiyi denersek olmuyor, çok fazla acıyor. ara verince acı azalıyor.
ama eşim yapmayalım dediğim halde beni öpüyor, kıyafetlerimi çıkarıyor, ben sadece sevişicez sanıyorum, bi bakıyorum girmeye çalışıyor. yapma acıyor diyorum hala bi deneyelim belki acımaz diyor. ben izin vermeyince tamam diyor ama ilginç bir psikolojik baskı hissediyorum.
dün gece çok uykum vardı ve boğazım ağrıyordu. hadi sevişelim dedi. ben uyuycam zaten hastayım dedim. hadi gel diye yine öpmeye başladı kıyafetimi çıkardı. sonra benden hareket göremeyince öylece bıraktı üstünü giydi tripli bi şekilde. sonra bak yapmayalım dedin yapmadık diyor. sabahta bişey yokmuş gibi öptü işe gitti ben konuşmadım onunla.
yaptıkları komik ve saçma. onu da şöyle haklı görüyorum, daha 2 aylık evlilikte isteksiz görünen bir eş var karşısında. buna bozuluyor sanırım