• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim resti çekti sonunda...ne yapmalıyım

Canım bizim bi komşumuzun söyledigi bi söz var her iki tarafa uzak olacaksın derler bizde çok çektik bazı akrabalarımızdan şimdi bize çektirenler sürünüyor örnek verecek olursam benim en yakın bir akrabam yabancıya üzümü 50 kuruştan satardı bize 3 liradan verirdi çok şahit olduk böyle seylere boş canım kafana takma herşey para pul degil paradan daha önemli şeyler var bu hayatta paranla degilmi git başka yerden tut evini canım

eşinniz sonuna kadar haklı cnm valla anneniz olduğunu dşündüğünüz kadının haklı biryanını göremedim:19::19::19:

Böylesi daha iyi olmuş baştan bozulmuş.Eğerki taşınmış olsaydınız huzurunuz daha çok kaçacaktı.Evinize bile müdahele ederlerdi baksana şimdiden boya rengine karışmış.bence onlardan uzak bir yerde ev tutun araya mesafede koyun.Eşiniz iyi biri.Zamanı geldiğinde annenizle konuşursunuz. Bazı davranışlarının eşinize karşı sizi mahçup ettiğini söylersiniz.Kendine çeki düzen versin.Anne anneliğini bilsin evlat evlatlığını yapsın.

Hani anneniz altan altan size destek olduğunu göstrese vicdan yapın derim ama kadın kocasından beter hatta onu anneniz bile gaza getiriyo olabilir. Eşiniz haklı sakın vicdanen rahatsız hisstemeyin kendinizi eşinizin yanında olun..Bence bu durumda annenizle görürmemek caizdir:52:Şaka bira yana anneniz pişman olup gelirse bence zaten eşinizde kabul eder o yüzden biraz zamana bırakın hem gerçekler daha net gözükür.

ben eşıne hak verdım malesef :50:

bı kere daha görmüş olduk aıle ıle hıç bı şekılde ış yapılmaz
mutlaka bı sorun çıkıyor..

anladığım kadar o eve taşınmaktan vazgeçtınız değıl mı? Öyleyse çok doğru bı karar olur bu

Annenin tarzı, yaptıkları hoş değil elbet. Ama bunların 3 katını eşin ya da kayınvaliden yapmış olsa "sabret, düzelir, konuşmaya çalış ya da sende hatalısın" şeklindeki yorumlar çoğunlukta olurdu.

İlginç...

Eşin haklı diyecek bir şey yok

Başka bir ev tut ve annenle bunları açık açık konuş. Sonuçta annedir atılmaz,satılmaz. Bir zaman sonra ortalık durulur, eşini de incitmeden en azından mesafeli olarak görüşebilirsiniz. Olaylar sıcakken görüşeceğim diye üzerine gitmeyin ama zamanla bir orta yol bulunur diye düşünüyorum.

Annenizin elle tutulur bir tarafı yok ama yine de 9 ay karnında taşımıştır, babanızdan ayrıldıktan sonra onda kalmışsınız, sizi büyütmüş üzerinizde hakkı vardır, tamamen görüşmeyi kesmek olmaz, Allah'ın gücüne gider. Evliliğinize zarar vermeyecek şekilde, Allah rızası için, arada görüşüp hatrını sorabilirsiniz.

canım annen zaten senin ne yapman gerektiğini gözüne soka soka göstermiş.
saygı karşılıklıdır. hayatına engel olan eşinle huzurunu bozan bir ''anne'' için üzülmeye bile değmez.
merak etme küsmez annen çünkü muhakkak bir çıkarı olacak ve kapına koşa koşa gelecek.
ayrıca şu söz inanmaya başladım'' 1. ailenizi seçmezsiniz ama 2. ailenizi seçebilirsiniz.''
sen eşini kendin seçmişsin annen de 2. ailesini seçmiş herkes kendi evinde.
ben olsam eşimi bundan sonra 1. plana alırdım daha sonra annen gibi çıkarlarımı 2. plana.

belli ki annen zor bir kadın. ne kadar annen de olsa huzurunu kaçırmana değmez, eşinle mutluluğunu bozma asla. bana sorsan görüşe derim, annenin tepkisi ne olur bilemiyorum ama görüşme eşin istemiyorsa. ya da önce annenle bir konuş, anne sen bunları yaptın bunları yapmadın bir anne olarak, en son da bu olay olunca eşim senle görüşmemi istemiyor diye açık açık konuş. belki pişman olur, sonuçta sen onun evladısın. bilemedim valla ama konuşmak mantıklı bence.

zor bir durum canım. yerinde olsam bir süre eşim annemle ilgili ne derse desin cevap vermezdim. annemi savunmaya geçmezdim, eşimin haklı taraflarını kendisine söylerdim. sular bulanmadan durulmaz derler, biraz bekle. nihayetinde anne, eşin de zamanla en azından sizin görüşmenize bir şey demeyecektir. şimdilik eşini dinle, inatlaşmaya giderse erkek inadıyla başa çıkmak zordur.

ben eşıne hak verdım malesef :50:

bı kere daha görmüş olduk aıle ıle hıç bı şekılde ış yapılmaz
mutlaka bı sorun çıkıyor..

anladığım kadar o eve taşınmaktan vazgeçtınız değıl mı? Öyleyse çok doğru bı karar olur bu

vazgeçmek az kalır...eşim akşamdan beri bedava verseler o evde oturmam diyor.kendimize bulur bir ev taşınırız diyor böylece uzak ta olucaz belki daha hayırlıdır bu bizim için

Bir anne nasıl böyle umursamaz olur ya! yanlış anlamayın ama evlatlık falan olabilir misiniz?? hiç bir anne, evladına bu şekilde muamele etmez! çok ilginç..

Eşin haklı diyecek bir şey yok

Başka bir ev tut ve annenle bunları açık açık konuş. Sonuçta annedir atılmaz,satılmaz. Bir zaman sonra ortalık durulur, eşini de incitmeden en azından mesafeli olarak görüşebilirsiniz. Olaylar sıcakken görüşeceğim diye üzerine gitmeyin ama zamanla bir orta yol bulunur diye düşünüyorum.

Annenizin elle tutulur bir tarafı yok ama yine de 9 ay karnında taşımıştır, babanızdan ayrıldıktan sonra onda kalmışsınız, sizi büyütmüş üzerinizde hakkı vardır, tamamen görüşmeyi kesmek olmaz, Allah'ın gücüne gider. Evliliğinize zarar vermeyecek şekilde, Allah rızası için, arada görüşüp hatrını sorabilirsiniz.

babmdan ayrıldıktan 2 yıl kadar sonra annem evlendi. o arada ben zaten babamdaydım.ben anneme geldikten 2-3 ay sonraydı...annanemde kaldım canım ben...zaten birkaçyıl sonra evlendim...

kuusura bakma ama eşin son derece haklı oyle annelık olmaz bence.... benımde annem senınkı gıbı yemeyı içmeyı sever gezmelerı sever ama benıde bunlardan mahrum koymazz maddı manevı destek verır her konudaa bence senın yapman gereken eşinın dedıgını yapmak ve daha uygun ve makul bı eve tasınmak.... annen ve eşi ılede irtıbatı kesmek olurr

akşam eşim söyledi buna benzer bir söz:((hatta nerdeyse aynısını

neyse sıkma canını canım, sen yine de saygıda kusur etme, bırak er ya da geç anlar hatasını..ama işte, iş işten geçmiş olacak..sen eşinle huzurlu,mutlu ol da gerisini boşver.

doğurmakla analık olmuyo canım.
ne diye halen dert ediyosun ki herşey ortada..
bak hiç tanımadıgın elin oglu seni sahipleniyor senin doguran kadın bunları yapıyosa ona anne bile denmez( afedersin ama )

doğurmakla analık olmuyo canım.
ne diye halen dert ediyosun ki herşey ortada..
bak hiç tanımadıgın elin oglu seni sahipleniyor senin doguran kadın bunları yapıyosa ona anne bile denmez( afedersin ama )

afedersin demenize gerek yokkiii...sizin düşündüklerinizi ben yıllardır düşünüyorum da nebileyim işte doğrumu yanlışmı düşündüğümü bilmiyordum.bu konu bi patlama noktası oldu galiba.belki de sizlerden biri yerimde olsa çoktaan ipleri koparmıştı.belki yaşayan arkadaşlar bilir bir tüp bebektedavisi ne kadar zor.günlerce yatıyosun.eşim akşam işten gelir yemek yapardı. çamaşırları atar makineye çıkınca asardı... hastanede tanıştığım kişilerin çoğunndan duyuyorum annem geldi bizde kalıyor bana bakmak için diye.ister ietemez kıyaslıyosun yani...

iyice dusun tasin karar ver esini kaybedersenmi ortaa kalirsin yada annene sonusuz guvernirmisin
yada ikisi olmadan hayatini daim ettirebilirmisin..
cunku durumun cok can sikici
o bisey degilde insan etrafindakilerin aile iliskilerini gorunce ister isteez imrenir..

Back