eşim resti çekti sonunda...ne yapmalıyım

sevmelimi

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
21
2
16
İzmir
arkadaşlar benim sorunum aslında çoook uzun ama kısaca anlatmak istiyorum...şu anda doğru mu düşünüyorum bilmiyorum...yardımınıza ihtiyacım var.benim annem ve babam yıllar önce ayrıldılar.birbirlerinden nefret ederek...medeni bir ayrılışı beceremediler.ben annemi tercih ettiğim için babam hiç affetmedi...35 yaşındayım hala küsüs.tabi ikiside ıllar sonra avlendi.annem maddi açıdan rahat yaşayan yurtdışından biriyle evlilik yaptı.adam kendinden 20 yaş büyük.85 lerde falan kendi 54...neyse bir müddet sonra tr ye döndüler bu evlilikten 1 kızı var şimdi...çok mutlu değil yaşlı bir koca ile ne kadar olunursa işte...bende evlendim eşimle severek.yıllar sonra gördümki annem çok değişmiş.o kadar parayı seven bir kadın olmuş ki zaman zaman onu görmek bile istemedimm.ben paraya hiç önem vermem doğruluk ve dürüstlük hep ön plandadır benim için.biraraya geldiğimizdede hep göördüğüm şey şuydu...annemin herşeyi para olmuş lüks yaşamayı tutku haline getirmiş.çıkarları için yaşıyor kızını da aynı böyle yetiştirmiş.herkese tepeden bakıyorlar hazmedemedim önceleri sonraysa onu öyle kabul ettim alıştım.benim hamile kalıp tekrarlayan düşük problemim var.ne yazıkki bununla uğraşıyoruz...evime 3-4 ayda 1 gelir 15 20 dakikalık bir mesafedeyiz.ama beni ne zaman çağırsa ben koşup gitmişimdir...tüp bebek denemelerim oldu hiç birinde evime gelmedi taaaki düşük yapana kadar.düşünce gelir üzülme ne üzülüyosun boşver der...olmazsa boşanırsın falan.hiç demez ki bu kız tek başına bi yemek yapayım falan yani.eşim bunları çok taktı bir dönem ama hiç saygısını bozmadı onlara karsı...ben evlenirken bile annemden 1 yüzük bile görmedim.anladım ki onun için aslolan zor günde destek olmak diil...5 yıldızlı otelde tatil lüks restoranda yemek yemek marka giymek...eşime karsı bu sıkıntılarılmı hiç belli etmemeye çalıştım için için yaşadım hep.ama adam anlıyo yani.fazla uzatmadan olayın patlamasına gelelim.iyi bir semtte oturuyoruz kiralar çok yüksek.son zamla birlikte başka ev bakmaya karar verdik.biz ev ararken annem aradı napıyosunuz diye ev aradııımızı söyledim(.kocasının evleri var )aa dedi bizim kiracı çıkıyo gelin onu tutun....eşime söyledim bakalım dedi yani parasıyla tutucaz.gittik baktık normal sıradan bir ev bana çok sıkıcı geldi.amam sonuçta tutmaya karar verdik.çıkan kiracı 500 den çıktı bize 600 dediler:))tamam dedi eşim...boya badana bizi ilgilendirmez s.iz yaptırın dediler:))tamam dedi eşi...adam anahtarları verdiboyayı mavi al dedieşim boyaları aldı boyacı işe başladı...bu gece 10 da kocası aradı eşimi...ya dedi anahtarı aldın kaçtın gittin.eşim hiiiç terbiyesini bozmadan e dedi anahtarı bana boya yaptır diye vermedinizmi rengini bile söylediniz...sen dedi adam kontrat falan yapmadan kimin evini boyatıyosun getir 2 depozito 1 kira kontratı imzala öyle boyat evi.biz böööle seylere gelemeyiz.tamam dedi eşim şaşkın şaşkın bana bakarak tamam xxxamca boş kontratada imza atarım ben sen hazırla sorun yok dedi teli kapattı...ne oldu dedim adam hala şokta bana bunları söyledi dedi.sonra kendine geldi ve başlladı sayıp dökmeye.zaten sana annelik yapmadıki bu ne biçim anne böyle...bu arada unuttum yazmayı 1,5 aydır ev toplanmış kiracısının çıkmasını bekliyoruz.bu lafları söyletirmi insan damadına ya ben yabancımıyım bedavamı oturucam boya yapılsın temizlik var daha taşınmadan etmeden ne tafralar anahtarı aldı kaçtın gittin demeler...haklı biliyorum.bu lafları söylerken annemde yanında kocasının...eşim bana arttırdı anneni ara bedava verseler o eve taşınmıyorum de dedi.aradım söyledim.hiç umursamadı tamam dedi kapattı.gece uyumadık eşim söylendiii durdu.zatan sen düşük yaptıında hamileyken hadi bırak sağlamken bile evine bile gelmiyolar(biliyorum haklı.böyle annelik olmaz diyo.acelesi neymiş daha taşınmamıza 10 gün kadar var.kontrat gece 10da gelin demeye...offf son noktayı koydu telefon kartını atıcaksın bir daha görüşmiyceksin...evime gelmelerini de istemiyorum sede gitmiyceksin diyor.gizli görüştüğünü duyarsam yada anlarsam git tamamen orda kal dedi.eşimin çooook haklı olduğunu biliyorum ama ne bileyim yanlış mı düşünüyorum yardım edin fikir verin nooolur

bende arkadasa katılıyorum..senın yanında olmayan bır anne ıcın eşini üzmene değmez.
sende zaten annenın tavırlarınan hoslanmıyosun,bır paylasımın yada ortak noktanda yok..
o yusden ne kendını üz nede eşini..

insan mutlaka birinden çekiyor galiba, annenizin yaptığı çok kötü, açıp telefonu içinizden geçenleri söyleyin rahatlayın, belki davranışlarını gözden geçirir. onlardanda çok uzak bir yere taşının,

eşiniz gerçekten haklı. mesela ben de annemin bos evinde oturmak istesem eşimle kira veririm ister istemez belki 500 e cıkmıssa kiracı 600 e vermez bana hatta zor durumda bırakıp depozito bile iistemez ama benim yinede içim el vermez geçim sıkıntısı derdi sonucta. konu dısı oldu ama öncelikle bunu söylemek isterim. burada cünkü hoş olmayan birsey var. eşinize gelince gerçekten dedikleri çok doğru. ne demek düşük yaptığımda geldi sadece. olur mu öyle sey. annen o senin iyi gününde de kötü gününde de yanında olmalı. 9 ay karnında tasımıs seni ne olursa olsun vicdanı sızlar insanın. bir anne hiç görmediği 9 ay karnında tasıdıgı evladını bile gidip arıyorsa yıllar sonra ... benim düşünceme gelecek olursak hani eşiniz demiş ya bir daha görüşmeyeceksin gizli gizli yakalamayayım diye. eşinle konus ne olursa olsun annen o senin. mesafeni koy yine ama kanın canın atsan atamazsın satsan satamazsın. bugün yarın hastalansa yataga düşse kocası ona afedersin tekmeyi basar . kızı bile yapar. sonucta yabancı ülkede büyümüş oranın adetlerini edinmiş.eminim annneniz türk adet geelenek ve göreneklerini kızına yansıtmamıstır.soguk yetiştirmiştir ki bu zaten size soğuk davranmasndan belli. eşinle konus bence bu durumu. annen o sonucta senin dediğim gibi. ne olursa olsun kötü gününde yanında olman gerektiğini en azından ayda bir arayıp iyimi kötümü bunu sorman gerektiğini söyle. zaten ileride emin ol Allahım ona yaptığı hatayı yüzüne bir şekilde vuracaktır. Bunu bir dilek olarak düşünme acı gerçekler sadece.

Bence Sen Eşinin Sözünü Dinle Yuvana Sıkı Sıkı Sarıl Zaten Dinimizde Eşlerin Hakkı Çok Önemli
Annen İçin Yuvanı Sıkıntıya Sokma Zaten Annelik Yapmamış Sana Değmez Bence

Eşiniz tamamen haklı değil.

Söylediklerinde haklı.
Anlattıklarınıza bakılırsa sabır taşı olsa çatlarmış, hele ki son olay katlanılır değil.

Ama görüştürmeme konusunda haklı bulmadım ben.
Daha az görüşmenizi isteyebilir, kendi görüşmeme kararı alabilir..
Ama anneniz sonuçta; hiç görüşmemek hem uygun değil, hem de zor bir şey.

Eşiniz sakinleştikten sonra (artık ne zaman olursa) bu konuyu konuşun derim.
Zaten siz de önceki gibi davranamayacaksınız, ister istemez daha mesafeli olacaksınız.
Yılda birkaç kere bile olsa görüştüğünüz bir anneniz olsun.
Eşiniz istemediği müddetçe görüşmesin, ki ben olsam hiçbir zaman istemezdim herhalde.

bencede eşin çok haklı... annende annelik hissi yok. bence öyle anne olmaz olsun daha iyi. belki üvey babanı da o kışkırtmıştır arasında azarlasın diye...

insan ailesini seçemiyo ne yazık ki.. kapını kapattımı herkes dışarda kalır , bu ailen bile olsa böyle.. eşin bunları söylemekte gayet haklı bence... annende yaptıklarını anlar belki böylelikle..

Ne diyecegimi bilemedim aslinda, ama Annedir atsan atilmaz yani.
Bugün eşinizle cok iyi olabilirsiniz ama yarinin ne getirecegini bilemezsiniz.
Bir bakarsiniz yillarca ayni yastiga baş koydugunuz adam el olmuş.
Anneniz hatalar icinde ama bu onun bir gün pişman olup
düzelmeyecegi anlamina gelmez.

Anneninizle aranizda ne gecerse gecsin bu sizi ilgilendirir.
Esinizin sizin ondan temelli
kopmanizi istemesi çok yalnış.

Ya o ya ben diyemez, böyle bir secim yapmanizi isteyemez.
Kendi istemiyorsa görüşmesin ama size karışmamalı.
Bence eşinizin isteği diye annenizle baglarinizi koparmayin.

valla eşin kendi çapında haklı evet...
ama kendi annesi yapsa idare et aman boşver derler heralde...
her ne olursa olsun anneyle evlat arasına kim girebilir nasıl bulur kendinde bu hakkı...
senin başına bişey gelse eşinin annen kadar ciğeri yanarmı acaba...

Son düzenleme:
Annenize çok kızdımm ! İnsan evladına böyle mi davranır kusura bakmayın da sonradan görme olmuş anneniz. Eşiniz çok çok haklı eşinizin değerini bilin saygıda kusur etmemiş ama tak demiş canına artık onun da gururlu onurlu biriymiş. Bi süre görüşmeyin annenizle daha sonra orta yol bulmaya çalışırsınız

Sevmelimi, ne olursa olsun annenizle aranızda ne olmuşsa olmuş eşinizin anneniz hakkında öyle konuşmaya hakkı yok. İdare etmesini siz bileceksiniz.
Eşiniz öyle konuştuğunda '' böyle konuşman beni incitiyor, o ne olursa olsun benim annem, benim için böyle cümleler kurma '' v.s tarzında her defasında uyarmanız lazım.
Eşiniz böyle konuştuğunda siz haklı olduğunu bildiğinizden susuyorsunuz ve o da tabiki rest çeker.
Hiçbir insan başka bir insanla görüşme özgürlüğüne karışamaz.

Tatlılıkla bu yaptığının haksızlık olduğunu ve kırıldığınızı anlatın. Annenize sırtınızı dönmeyin.
Annenizden dolayıda yuvanıza huzursuzluk sokmayın. Hayatınızın dengesi sizin elinizde.

Esine saril seni hak etmeyen annelik görevini yapmayan biri icin eşinin kalbini kırma

gördüğüm kadarıyla pek çok kişi bu şekilde düşünüyor.zaten bende eşime karsı annemi savunacak bişey bulamadım.acaba diyorum bendemi hatalı düşünüyorum.ama yoook yani...demekki dedikleri doğruymuş yabancıyla iş yapıcaksın.bazen çok yabancılar bile senin yakınlarından daha iyi oluyor

senın annen gıbı degıl tabıkı annem ama zor bır annedır gercekten. ve okul zamanı benı bırcok kez cok agır cumleler ıle uzmustu ve ınan ozamanlar bıle 2 ay aramadım. anne. herzaman ozluyoruz, sevıyoruz. ozellıkle de yas ılerledıkce daha cok arıyoruz yerını. ama ınan esını ve senı bukadar yıpratan gaddar bır anneye, mesafenı koy. en onemlısı esın cok ıyı bırı bak hep alttan almıs. oyuzden adamı uzme bu konuda. annen bır gun hatasını anlarsa, degısırse ancak ozaman. annenın yerı baska, yerı dolmaz ama anne hayatı chennem edıyıorsa da o hayattan cıkartılmalı. aılem ıcın canımı verecek bırıyım. saglıgımı bıle rıske atarak maddı destek olurum mesela. ama takdır yoksa ama haksızlık varsa, hıc umursamam cıkartırım hayatında. uzulurum, ozlerım ama ne kendıme ne esıme haksızlık yapılmasına ızın vermem. kımse enayı degıl kımse cocuk degıl.

Esın haklı olabılır ama ne olursa olsun senı bus ekılde kısıtlamamalı bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…