• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim, oğlum ve arada kalan ben...

canım oncelıkle sızı tebrık edıyorum .
cocugunuza bu kadar ıctenlıkle baglı olmanız benı cok etkıledı .
ancak aıle ıcın de bosanma durumuna gelecek kadar cıddı problemler yok gıbı .
konusularak cozulecek problemler bunlar .
esınızın ogluna tepkılı yaklasmasının sebebı ,buyuk ıhtımalle
oglunuzun dogacak bebegı kıskanmasına engel olmak ıcın onlem alıyordur .
ama cok yanlıs yaptıgı aşikar.
esınızle bu durumu konusmanız gerekıyor .
cocugun pıskolojısını boyle yaparak daha da cok etkılıyecek .

evet bir arkadasin dedigi gibide
cocugunuzdan cok esinizin psikolojik destege ihtiyaci var

esinize bu cocuk benim oglum ve sen oglumun ustune yuruyemezsin
diyin mutlaka sirf altini cis etti diye
zeki oldugu kadarda duygusalda oglunuz

tebrık ederım senı :38: okadar ıçten yazmışsın kı, oğluna karşı duyduğun sevgıyı hıssettım resmen

bence eşınle konuşmalısın kesınlıkle
eşın destek alsa çok faydalı olur onun ıçın
oğlunun üstüne gelmesı hıç hoş değıl, yazık nasıl korkmuştur :50:
eskı eşıne duyduğu nefretten dolayı yapıyorsa bunları cıdden ağır sorunları var demektır

Hanımlar, desteğiniz ve içten cümleleriniz için çok teşekkür ediyorum size.

Gelişmelerden bahsedeyim.

Oğlum saat 11'e doğru uyanmış. Yanıma geldi. Yalnızca oturuyor, hiç konuşmuyordu. Günaydın annecim dedim, günaydın anne dedi ama kesinlikle yüzüme bakmıyordu... Ağznı bıçak açmadı bir süre. Ben de kardeşin seninle konuşmak istiyormuş müsaitsen dedim. Yanıma gelip elini karnıma koydu. "Duyuyor musun, 'Babamız bazen sinirlenebiliyor. Ben de çok üzüldüm ama iyi ki sen varsın da ben senden güç alıyorum abi.' diyor." dedim. Oğlum gülmeye başladı, "Anne yaa ben bir şey duymuyorum." dedi. Öyle öyle konuşmaya başladı benimle.

Daha sonra dışarı çıktık. Çok güzel bir kahvaltı yaptık birlikte. Bu arada kendi rolümü geri çekmeye çalışıyorum. Çünkü ben bu kadar korumacı olursam eşimle ilişkilerine zarar verebilirim. O sebeple onu sıkmadan babasının onu ne kadar sevdiğiyle ilgili şeyler söyledim, güzel anılarımızdan bahsettim.

Eve dönerken eşim aradı. Eski eşini aramış, yanına yolluyorum diye. Yanımda oğlum var, tatlı bir sesle "Nasıl yani?" dedim. O da "Ben pazar günümü böyle saçma sapan geçirdim. Kaldıramıyorum artık. Biraz da anası baksın." dedi ve ben de eve geldiğinde konuşacağımızı söyleyerek kapattım. Oğluma da gerginliği hissettirmemeye çalıştım.

Bu arada eşimin eski eşiyle tanıştım evlenmeden önce. Kesinlikle kötü bir kadın değil. Yalnızca bazı duygularını yaşayamamış eşimle evlenirken ve anladığım kadarıyla daha sonra o bastırılmışlık açığa çıkmış. Şimdi İstanbul'da bir adamla beraber yaşıyor. Eşimle de o adama aşık olup İstanbul'a gitmek istediği için ayrılmışlar. Bize oğlumun annesi istediği an gelebilir. Ama ben oğlumu oraya gönderemem. Dünyanın binbir türlü hali var. Güvenemem. Yanındaki adamı tanımıyorum. Neler neler görüyoruz. O yüzden gitmesini hiç istemiyorum.

Eşim geldiğinde konuşacağım onunla...

Şu son yazdığınız mesajla (özellikle eski eşle ilgili sözleriniz) size saygım bir kat daha arttı.
Şimdiden, yetiştireceğiniz çocuklar için teşekkür ederim.
Siz bu durumu sağ duyuyla atlatabilecek güçte bir kadınsınız.

bu duygusallik beni bitirecek
kuzum anladim sen cok yuce yurekli bir kadinsin
peki esinin derdi ne? pazar gunumu boyle geciremem biraz annesi baksin
demesinin altindaki sebepler nedir?
hani olur sen yorulmus olabilirsin seni dusunuyor olabilir
fakat senin oglundan yana hic bir sikintin yok
esin bunu biliyorsa neden bu kadar rahatsiz ve gergin?

bu duygusallik beni bitirecek
kuzum anladim sen cok yuce yurekli bir kadinsin
peki esinin derdi ne? pazar gunumu boyle geciremem biraz annesi baksin
demesinin altindaki sebepler nedir?
hani olur sen yorulmus olabilirsin seni dusunuyor olabilir
fakat senin oglundan yana hic bir sikintin yok
esin bunu biliyorsa neden bu kadar rahatsiz ve gergin?

Yahu bilmiyorum. Hakikaten bilmiyorum. Ama konuşmasından anladığım, eşim "Neden sürekli biz bakıyoruz?" derdinde. Ben hamile kalmadan önce de vardı bu problem eşimde. Eski eşiyle her konuşması hakarete varıyor. "Sen nasıl bir annesin?"le başlıyor, hakarete varıyor iş. Oğlumu annesi boşandıklarından beri hiç yanında alıp bir yerlere götürmemiş. Bu eşime batıyor. Yani benim anladığım...

sizi tebrik ederim ,sizin olgunluğunuzun yanında kendimi size tavsiye verecek olgunlukta görmediğimden sadece tebrik ediyorum :71:

canım umarım oğlundan ayırmazlar seni.
yazdığın mesajları okurken gözlerim doluyor,sen daha biyolojik olarak anne bile olmadan annelik duygularını sonuna kadar yaşıyorsun.

eşinle bu konuyu konuşurken oğlunun evde olmaması lazım.
anladığım kadarıyla çok duygusal bir çocuk ve başka odadada konuşsanız sizi dinleyebilir.
mümkünse oğlunu babaannesine veya birbaşkasına bırak ve öyle konuş eşinle.

çocuklarına sıkıca sarıl ve hiç bırakma inşallah.

Merhabalar hanımlar,

İkinci oğluma hamileyim. Bir de 9 yaşında bir oğlum var eşimin ilk eşiyle evliliğinden.

Hamile kalmadan oğlumla oturup konuştuk, onun rızasını aldık. Zaten çok zeki, anlayışlı bir çocuktur.
Geçen haftaya kadar da bir problemimiz yoktu. Ne olduysa o gün oldu. Kayınvalidem oturmaya gelmişti. Ben ilk kez bebek bakacağım. Zorluklarından ve güzelliklerinden bahsediyordu. "Gece altını ıslattığında uyanmak zor gelecek kızım ama uyanıp o güzel yüzünü görünce iyi ki de doğurmuşum diyeceksin ve tuhaf ama uykunu böldüğü için sevgin katlanacak." gibilerinden bir cümle kurdu. O an oğlumun gözleri parladı.

Bir gün sonra gece oğlum altını ıslatmış, feryat figan bağırıyor. Hemen oğlumu yıkadım, uyuttum yeniden.
Bu alt ıslatma olayı bu geceye kadar her gece oldu. Eşime psikiyatriste götürelim dediğimdeyse "Buncacık şeyde toparlanıp gidersek esas o zaman problem yaratmış oluruz." dedi her seferinde.

Dün geceye geliyorum, ben yine oğlumu yıkadım. Tam banyodan çıkıyoruz, eşim uyanmış. Banyo kapısında sıkıştırdı resmen oğlumu, nasıl bağırıyor... Oğlumu kaçırırcasına odasına götürdüm, onunla birlikte uzandım. Derken oğlum "Anne, babam ve sen beni daha fazla seveceksiniz sanmıştım ama şimdi babam benden nefret ediyor. Eğer siz de ayrılırsanız sakın beni bırakıp gitme." diyerek ağlamaya başladı. Öyle bir şey olmadığını, onu çok sevdiğimizi anlattım. Her zaman yanında olacağımızı söyledim. Oğlum uyudu daha sonra.

Eşim bir saat önce işe gitti. Oğlum uyuyor. Ama tabi benim gözüme şu saate kadar uyku girmedi. Çocuk ve ergen psikiyatristi arkadaşımı aradım az önce. Salı günü görüşeceğiz. Bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. Oğlum çok anlayışlı dediğim gibi, bununla ilgili bir sıkıntım yok.

Esas derdime geleyim. Sabaha kadar düşünürken eşimin oğlumuza ne kadar tuhaf davrandığını ve bunun onu ne kadar etkilediğini daha iyi anladım. Mesela en basit örnek, bebeğin odası boyandı, eşim oğlumu odaya sokmuyor yahu. Pisletirmiş. İkisi de evlatlarımız. Eşim nasıl kardeş kayırıyor, bu kadar bencil ve duygusuz olabiliyor. İşte bunu aklım almıyor.

Kayınvalidem ve arkadaşları neredeyse her gün bebeğe bir şeyler alıyorlar ya da örüyorlar ve onları getiriyorlar. Her seferinde büyük oğlumu kast ederek "Anne, ona da ufak da olsa bir şeyler getirsen?" demekten dilimde tüy bitti. Artık evimde hazır minik hediyeler bulunduruyorum. Kayınvalidem küçük oğluma bir şeyler getirdiğinde büyük oğluma da babaannesi getirmiş gibi o hediyeleri veriyorum. Kayınvalidem ve gün arkadaşları bize geldiklerinde sürekli doğacak oğlumdan bahsediyorlar, büyük oğlum artık babaannesi geldiğinde odasından çıkmıyor.

Arada kalmaktan hakikaten yoruldum. Boşanmak istemiyorum, eşimi seviyorum ama bunlarla nasıl baş edeceğimi bilmiyorum artık.

Kırıcı olmak asla istemiyorum. Lütfen bu süreçte eşime ve kayınvalideme nasıl davranmam gerektiği konusunda yardımcı olun.
Şimdiden sonsuz teşekkürler.

Rabbim insallah bu sevgi ve merhametini ogluna karsi misliyle mükafatlandirir,sizi ictenlikle tebrik ediyorum cünkü esinizin eski esini degil sadece sevgiye muhtac zaten biolojik annesinide pek ilgilenmedigi babasaninda anladigim kadariyla,biolojik annesiyle hesaplasmalar arasinda kalmis bir cocuk görüyorsunuz karsinizda ve öz gibi bagriniza basmissiniz.Rabbim cocuklarinizi size bagislasin ve o yavrucagin basindanda hic eksik etmesin,ve sizden ricam cocugun gitmesine izin vermeyin cünkü simdiye kadar onunla pek ilgilenemiyen bir annenin oglunuza yeteri kadar(yani sizin kadar)ilgi verebileceginden pek emin degilim..
gelismeleri bizimlede paylasirsanz seviniriz...

canım umarım oğlundan ayırmazlar seni.
yazdığın mesajları okurken gözlerim doluyor,sen daha biyolojik olarak anne bile olmadan annelik duygularını sonuna kadar yaşıyorsun.

eşinle bu konuyu konuşurken oğlunun evde olmaması lazım.
anladığım kadarıyla çok duygusal bir çocuk ve başka odadada konuşsanız sizi dinleyebilir.
mümkünse oğlunu babaannesine veya birbaşkasına bırak ve öyle konuş eşinle.

çocuklarına sıkıca sarıl ve hiç bırakma inşallah.

İnşallah canım benim.
Evet, oğlumun evde olmaması gerekiyor. Babaannesi de iyi gelmeyecek ona şu gün, biliyorum. O yüzden annemi aradım. Annem sağolsun en büyük desteğim. Birazdan gelip alacak oğlumu. Eve götürmemesini özellikle rica ettim, dolaşacaklar biraz.

Şimdi oğlum öğretmeninin dağıttığı kaynaktan test çözüyor. Çarşamba gününe yetiştirmesi gerekiyormuş. Yardım istemedi. "Sen de çok yoruldun bugün." diyor bana bir kere bile of demediğim halde. Küçücük çocuğum anlıyor beni de eşim anlamıyor. Anlasa da körükle gidiyor...

Yahu bilmiyorum. Hakikaten bilmiyorum. Ama konuşmasından anladığım, eşim "Neden sürekli biz bakıyoruz?" derdinde. Ben hamile kalmadan önce de vardı bu problem eşimde. Eski eşiyle her konuşması hakarete varıyor. "Sen nasıl bir annesin?"le başlıyor, hakarete varıyor iş. Oğlumu annesi boşandıklarından beri hiç yanında alıp bir yerlere götürmemiş. Bu eşime batıyor. Yani benim anladığım...

ben esinizin bu davranisindan soyle bisey cikardim.
konunuzun basinda yanlis anlamadiysam esinizin eski esi,daha evlilerken bir baskasina asik oluyor.
ve sonunda bosanma gerceklesiyor.
sanirim esinizde biraz eski ese kiskanclik var.
soyledigimi yanlis anlamayin.
bu hanim bir baskasiyla rahat yasarken,esinizin oglunuza bakmasi ona agir geliyor.
hincini da oglunuzdan cikariyor.
kaldi ki hic bir aile babasi evladini bir yuk,bir agirlik olarak gormez.
ama esiniz kendi oz oglunu hala benimseyememis.

Son düzenleme:
Sen cok ozel birisin oglun senin gibi annesi oldugu icin cok sansli. Diger sorunlarin ustesinden kivrak zekanla gelecegine inaniyorum. Seni tanimak isterdim nasil bu kadar olgun sabirli olabiliyorsun hayran kaldim

İnşallah canım benim.
Evet, oğlumun evde olmaması gerekiyor. Babaannesi de iyi gelmeyecek ona şu gün, biliyorum. O yüzden annemi aradım. Annem sağolsun en büyük desteğim. Birazdan gelip alacak oğlumu. Eve götürmemesini özellikle rica ettim, dolaşacaklar biraz.

Şimdi oğlum öğretmeninin dağıttığı kaynaktan test çözüyor. Çarşamba gününe yetiştirmesi gerekiyormuş. Yardım istemedi. "Sen de çok yoruldun bugün." diyor bana bir kere bile of demediğim halde. Küçücük çocuğum anlıyor beni de eşim anlamıyor. Anlasa da körükle gidiyor...

tatlım eşinin senin konuşmanla düzeleceğini sanmıyorum.
mutlaka psikolağa gitmelisiniz beraber.
ama kabul etmiyor diyorsun,sende restleşme bu konuda.
belki senin korumacı tavırlarına da sinirleniyordur.
oğlunun öğretmeniyle konuşup ,eşinle konuşmasının ve onu çocuğunun iyiliği için psikoloğa gitmeye ikna etmesinin tek çözüm olduğunu düşünüyorum.
dışardan birilerinin de senin gibi düşündüğünü görmek düşünmesini sağlıyacaktır.

ben esinizin bu davranisindan soyle bisey cikardim.
konunuzun basinda yanlis anlamadiysam esinizin eski esi,daha evlilerken bir baskasina asik oluyor.
ve sonunda bosanma gerceklesiyor.
sanirim esinizde biraz eski ese kiskanclik var.
soyledigi yanlis anlamayin.
bu hanim bir baskasiyla rahat yasarken,esinizin oglunuza bakmasi ona agir geliyor.
hincini da oglunuzdan cikariyor.
kaldi ki hic bir aile babasi evladini bir yuk,bir agirlik olarak gormez.
ama esiniz kendi oz oglunu hala benimseyememis.

Benim düşündüğümü düşünüyorsunuz siz de. Çok doğru. Ben de öyle anlıyorum.
Oğlunu benimseyememiş çünkü eşim de küçükmüş yaş olarak oğlumuz olduğunda. Eski eşi de küçük elbette bu arada. Ona da üzülüyorum. Eşim daha aile içinde "baba" olmaya alışamadan, oğlum 2 yaşındayken ayrılıyorlar zaten. Anlaşmalı boşanıyorlar uzatmamak için süreci. Velayet anneye veriliyor ama eşim başka bir adamla oğlumuzun yaşamasına müsaade etmiyor. Eski eşi de oğlumu babasına bırakıp gidiyor ama uygun olduğunda (1-2 ayda bir) oğlumuzla görüşüyor. Eşim eski eşine hala öfkeli. Ayrıldıktan sonra bir müddet psikolojik yardım da almış. Ama sanırım yeniden alması gerekiyor...

bravao valla canım yanlışmı okudum acaba diye tekrar tekrar okudum eşinizin ilk evliliğindenmiş oğlum diye bahsediyorsunuz çok şanslı bir çocukmuş sanki babada üvey gibi davranyor bence:19: allah evladınızı hayırlısıyla kucağnıza almayı nasip etsin . iki oğlunuzla mutlu mesut yaşayın inş.

burada çocuk olan bir tek eşiniz sanırım.. sakince konuşsanız, bu davranışlarından üzüldüğünüzü dolayısıyla karnınızdaki bebeğinizi de olumsuz etkilendiğini söyleseniz? kesinlikle psikolojik yardım almalı evet, eski eşinin nefretinin yansıması olduğunu farkedip çocuğa eziyet etmemeli.. belki bu şekilde anlatırsanız anlayabilir, ha anlamazsa tedavi yöntemine geçersiniz.. sizi ise tebrik ediyorum, Allah gönlünüze göre versin en yakın zamanda çözersiniz inşallah sorununuzu :)

burada çocuk olan bir tek eşiniz sanırım.. sakince konuşsanız, bu davranışlarından üzüldüğünüzü dolayısıyla karnınızdaki bebeğinizi de olumsuz etkilendiğini söyleseniz? kesinlikle psikolojik yardım almalı evet, eski eşinin nefretinin yansıması olduğunu farkedip çocuğa eziyet etmemeli.. belki bu şekilde anlatırsanız anlayabilir, ha anlamazsa tedavi yöntemine geçersiniz.. sizi ise tebrik ediyorum, Allah gönlünüze göre versin en yakın zamanda çözersiniz inşallah sorununuzu :)

Eşimin böyle olması yetmiyormuş gibi kayınvalidem ve çevresi de aynı tutum içindeler oğluma karşı. Kayınvalidem de bakmış oğluma, hakkını yiyemem. Ama herkeste eski geline karşı bir "Vurun abalıya!" tutumu olduğundan daha çok yükmüş gibi bakmış oğluma, fikirlerine önem vermemişler çok fazla.

Back