• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim, oğlum ve arada kalan ben...

canı gönülden tebrik ediyorum seni. allahım seni o çocuğun başından eksik etmesin. eşinizle karşılıklı konuşun o yaşlarda çocuklar daha bir alıngan oluyorlar sanki...
eminim allahımın da izni ile her şeyi aşarsınız

canım ben 41 yaşında bir bayanım babam ikinci hanımıyla evlendi ve şu anda 18 yaşında bir kızı daha var babam hep o ayrımı yaptı bana babaannem halalarım hep o kıza değer veriyorlar ne istiyorum biliyormusun hepsinin, babamın o kadının ve çocuğunun acı çekerek ölmelerini bir kuruş kalmasın diye ikinci eşinin üstüne yapmış malları babamdan öyle nefret ediyorumki toprağın altına bile girse kinim geçmez onun için üzgünüm ama senide böyle bir gelecek bekliyor oğlun olarak benimsemişsin ama o çocuk babasından ve doğacak olandan hep nefret edicek babamın eşi bana annemden bile iyi davranıyor ama ama ama olmuyor sevmiyoruuuuuuum.Seni üzmek istemezdim ama böyle

neden böyle düşünüyorsun.
annen ve babanın sorumsuzluklarını,bencilliklerini neden kardeşine ve sana annenden bile daha iyi davranan babanın eşine yüklüyorsun.

birde yakın olmayı dene onlara,
bence sen belkide birilerinin dolduruşuna geliyorsun.

insan hayatta birilerini sevmek,sevilmek ve güvenmek ister.
sen kendi dünyanda kendini yapayanlız bırakıyorsun,
yapma bu kötülüğü kendine.

canım ben 41 yaşında bir bayanım babam ikinci hanımıyla evlendi ve şu anda 18 yaşında bir kızı daha var babam hep o ayrımı yaptı bana babaannem halalarım hep o kıza değer veriyorlar ne istiyorum biliyormusun hepsinin, babamın o kadının ve çocuğunun acı çekerek ölmelerini bir kuruş kalmasın diye ikinci eşinin üstüne yapmış malları babamdan öyle nefret ediyorumki toprağın altına bile girse kinim geçmez onun için üzgünüm ama senide böyle bir gelecek bekliyor oğlun olarak benimsemişsin ama o çocuk babasından ve doğacak olandan hep nefret edicek babamın eşi bana annemden bile iyi davranıyor ama ama ama olmuyor sevmiyoruuuuuuum.Seni üzmek istemezdim ama böyle

Merhabalar,
Yaşadıklarınıza inanın çok üzüldüm.
Oğlum babasından ve kardeşinden nefret etmesin diye elimden geleni yapıyorum.
Umarım dediğiniz gibi olmaz.

helal olsun sizin gibi bayana
başkasının çocuguna kendi öz evladınız gibi bakıyorsunuz
ama eşinize lanet yağdırdım haberiniz olaaa:40:

Sen nasıl bir "üvey" annesin, bir çocuğa öz annesinden, babaannesinden hatta öz annesinden daha çok sahip çıkıyor, koruyup kolluyorsun. Sen o çocuğun biyolojik annesi olmayabilirsin ama üvey değil "öz be öz" annesisin. Allah kucağına alacağın evladından da yüzünü güldürsün, çocuklarınla mutlu huzurlu bir hayatınız olsun inşallah...

valla söylenebilecek herşeyi yapıyorsun kanaatimce.sadece eşini ve annesini oğlun yokken al karşına açık açık oğlundaki değişimleri konuş derim.başkada bişeycik demem.

nacizane fikrim esinizi senden bosanırım diye tehdit etmemeniz ve böyle birseyi gercektende düsünmemeniz.cunku ters tepebilir ve cok daha büyük sorunlara neden olabilir.bi tarafdan sizin icin seviniyorum cunku kayınvalideniz sizi bebeginizi belliki cok seviyor oturup karsılıklı sohbet edebiliyorsunuz günler falan.bi taraftanda diger cocugunuzu dıslıyor.hic ama hic hos olmayan gercekten cok nefret ettigim bi olay.benimde bi oglum var ve tek torun degil oda bazen esimin ailesi tarafından böyle durumlara maruz kalıyor bu yüzden ne hissettiginizi cok ii anlıyorum.esinizin tutumu cok cok kötü zaten konusmaya bile gerek yok bence en dogru yaklasım esinizi bosanmakla tehdit etmek yerine karsınıza alıp sakince oglunuza olan tutumundan hoslanmadıgınızı ve bu durum yüzünden birbirinizden uzaklastıgınızı mutsuz oldugunuzu falan anlatın ne hissediyorsanız artık.hatta esinizle beraber bi pskologa gitmeniz en dogrusu esiniz belkide (bilmiyorum tabiki ama) mutsuz ve kötü bi evliligin meyvesi oldugu icin oglunuza böyle davranıyor ve onu sucluyor olabilir ve bu durum da ancak pskolog belkide terapistlerle cözülecek bi durum.aynı sekilde belkide kayınvalidenize bunu anlatabilirsiniz belki tavır koyabilirsiniz.eger bosanırım deyipte bide ters teperse o yavrucak sizinle gelemez ve o zaman böyle bir baba ve babaneyle zavallım tek basına ne yapar bi düsünün.

Okurkene acaba yanlış mı yazdı. Kendisinin mi ilk evliliğinden diye ilk cümlelerini tekrar tekrar okudum.

İnsan bu sabrı sevgiyi kendi çocuğuna yapmazken sen başkasının çocuğuna yapıyorsun. Ne kadar iyi yürekli olduğunu göstermişsin. Tebrik ederim seni.
Oğlun kvnin lafı yüzünden altına işiyor bence. İlgi şefkat arıyor. Çünkü babasında babannesinde görememiş. belki böyle severler diye düşünmüş ufacık çocuk. Sırf annesinden dolayı da çocuğa böyle davranıyorlar. İyi de ufacık çocuğun ne suçu var. Yazık eşinede kv ne de.

Sen bildiğinden şaşma. O çocuğa annesinin yokluğunu aratmamaya devam et. İllaki yüce rabbim bu davranışından dolayı seni mükafatlandırır. Allahım kocanada kv nede vicdan versin biraz.

Merhabalar hanımlar,

Bu güzel ilginiz karşısında hepinizle oturup birer kahve içebilmek isterdim.
Gelişmelerden bahsedeyim.

Salı günü arkadaşımın muayenehanesine gittik oğlumla. Eşim çalışıyordu, gelemedi.

Önce birlikte girdik arkadaşımla odasına. Sohbet havasında bir müddet konuştuk önce. Daha sonra oğlumu yan odaya götürdük. Güzel oyuncaklar vardı. Oğlum oynamaya başlayınca arkadaşım "Karadutsarabi'yla uzun zamandır görüşemedik. Sen burada biraz oynasan da biz sohbet etsek olur mu?" diye sordu. Oğlum kabul edince arkadaşımın odasına geçtik. Arkadaşıma olan biteni anlattım. Daha sonra o odadan çıkıp oğlumun olduğu odaya geçti. Benim gelmememi istedi. Oğlumla bir müddet konuştu ve daha sonra yeniden yanıma geldi.
Kardeşiyle ilgili ne düşündüğünden, babasından, babaannesinden ve benden bahsetmişler. Arkadaşımın yorumu "Oğlun gerçekten çok olgun, eşin ve annesi daha duyarlı davranabilirlerse çocuğun zaten büyük bir problemi yok." oldu. En etkilendiğim kısımsa şu oldu, arkadaşım oğluma soruyor: "Karadutsarabi'na anne demek zorunda değilsin, biliyorsun değil mi?" ve oğlum da şunu söylüyor: "Bunu daha önce de sordular. Bence annem beni karnından çıkarmadı diye bu kadar üstüne gidiyorlar. O da istemez miydi bunu?"
O kadar mutluyum ki böyle bir oğlum olduğu için... Umarım o da en az benim kadar mutludur.

Daha sonra arkadaşım konuyla alakalı yazmış olduğu makaleleri verdi bana, bir tane de kitap önerdi. Onları okuyoruz eşimle Salı gününden beri. O sebeple biraz geç yazabiliyorum size.
Eşim oğlumuza daha dikkatli davranıyor. Ama bu aralar eskisinden daha fevri. Hala aşamadıklarımız var. Arkadaşım eşimle de görüşmek istediğini söyledi. Muhtemelen yetişkin psikiyatristine gitmesini önerecek eşime. Eşimin işleri bu aralar yoğun, haftaya bir gün erken çıkacak işten. Üçümüz gideceğiz.
Arkadaşımın tavsiyesi üzerine kayınvalidemle de konuştum. Dikkat edeceğini söyledi, umarım dikkatli olur.

Olanlar bu şekilde arkadaşlar. Çok teşekkür ediyorum desteğiniz için.
Önümüzdeki günler hepimize yeni güzellikler getirsin İnşallah...

Son düzenleme:
herseyin tatlıya baglanmasına sevindim adınıza.esinizinde konuya daha duyarlı oldugunu duymak cok güzel.umarım yakın zamanda bütün bu kötü seyleri asıp cok mutlu olursunuz.

çok üzülüyorum boşanmış ailelerin çocuklarına Allah hiç bir çocuğa yaşatmasın bunu.birazcık sevgi görebilmek için altına yapıyormuş geceleri.canım benim ya nasıl bir psikoloji de olduğu ortada işte.
canım senin gerçekten büyük bir yüreğin var ne mutlu sana.erkekler o kdar da ince düşünemiyorlar ne hissediyorlarsa onu yaşıyorlar.diğer çocuğun duygularını göremiyor işte eşin de. yani sen de kötü davranan biri olsan o çocuğun hali ne olacaktı süşünmek bile istemiyorum.inşallah çocuğun doğunca da büyük olana ilgin azalmaz canım.çok büyük sevap alıyorsun.
bir de şu var.o çocukla da diğeriyle de en çok ilgilenek kişi sensin.anne iyi olduktan sonra gerisi o kadar da önemli değil.ama babayla da sık sık konuş bu konuyu.

helal olsun böyle insanlarda varmış demek. bence eşini ve annesini oğlun(herseferinde eşinin çocuğuna oğlum demen beni çok etkiledi) yokken alıp konuş. ben üvey anneyim onun eksiklik hissetmemesi için çok uğraşıyorum aynı çabayı sizdende bekliyorum. sizin yaptıklarınız ilerde onun bana ve kardeşine cephe almasına neden olur. zaten çok anlayışlı ve akıllı bir çocuk sadece biraz özenl davranmak gerek. demelisin onlara. inşallah anlayışlı insanlardır bunu iki gün uygulayıp 3. gün unutmazlar

helal olsun ama bir yandanda üzülüyorum,nasıl anlatsam bilemiyorum... annelikk duygusunu tadıcaksınız kendı cocugunuzn kokusu gülmesi size ayrı bir haz verecek mesela benım 2 oglumm var kücük olanla ister istemez ilgilenıyor ve kendısı zorla sevdiriyor ikiside evladım ama bebekle büyük cocuk arasında sevgi aynı ama ilgi farklı oluyor ..

Benim üvey annem de senin gibi olsaydı ...

Bu kadar yara almazdı belki ruhum ...

Son yazdığında, oğlunun sana anne demekle ilgili söylediği cümlede ağlamamak için yüzümü nasıl buruşturduğumu, gözyaşlarımı geri ittiğimi görmeni isterdim.​

Yok öyle bir dünya...

Sizin içiniz nefret dolu diye, herkesin içi nefret dolu olacak diye bir kaide yok !

O zaman her üvey evlat sizin gibi olsun !

Kendi ağzınızla, kendi annemden daha iyi davranıyor diyip sonra da nasıl bir insanın ölmesini dilersin acılar içinde yahu ?

Ben bile bana yıllarca çektiren kadın için ölsün demiyorum. Tövbe yarabbim ...

Üzücü, yaşadıklarından ders çıkarmış gibi yapılan bir yorum değil bu.

Hamile ve yeterince hassas bir bayanı da , kendi düşüncelerinizle üzmeyin bence.​

Ah bu erkekler! Eşine şaşırmadım canım çok gördük öyle 2.evlilikte 2.çocukta kenara atan babaları. Ay sinirim bozuldu gece gece ya. Kıyamam daha küçücük ana kuzusu o da. Aman canım sen hep böyle kal. Doğurunca sakın bebeğin başını döndürmesin. yoksa o çocukcağızın çok kötü psikolojisi bozulur.. Herşeyin hayırlısı..:emir_bebek:

Back