- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.101
- 498
- Konu Sahibi karadutsarabi
allah çok büyük,baba ve babaannesi tarafından hor görülen miniğe sizi göndermiş,ne mutlu oğlunuza
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sevgili arkadaşım,üvey oğlunuzla bu kadar ilgilenmeniz çok hoş ancak anlatımlarınızda beni rahatsız eden bir durum var,yanılıyorsam lütfen beni düzeltin...
Bir çocuğun hayatında roller çok önemlidir..
Üvey oğlunuzun bir annesi var,kocasını başka bir adam için terk etmiş ya da halen evlilik dışı beraberlik yaşıyor olsa da ki sonuçda boşanmışlar,o kadın o çocuğun annesidir,evladını da isterse yanına alır,Ben oğlumu asla göndermem düşüncesi çok özür dilerim sizin bileceğiniz bir iş değildir,annesi isterse alır,çocuğu bu kadar aşırı sahiplenerek çocuğu annesinden uzaklaşdırmayın,çocuğa kötülük yaparsınız,onu sevin,ilgilenin ama onun hayatındaki yerinizi de bilin ve bildirin..
Allah yanınızdaki ve doğacak olan yavruyu da sizlere bağışlasın.
karadutsarabı aklımdaydın gerçekten
acaba eşı ne tepkı verdı dıye düşünüyordum
rollerı değıştırmen çok ıyı olmuş
umarım eşıne ders olmuştur, farklı açıdan bakması onun ıçınde yararlı olmuş konuşmanıza bakılırsa
acaba dıyorum yazın hep beraber ıstanbula gıtsenız? Hem çocuğunuz annesını görür
sızede değışıklık olur
hem senın ıçın rahat yakınında olursan
hemde oğlunuz sızı özler sıze gelmek ısterse yanınıza alırsınız
gerçekten bır kez daha tebrık edıyorum senı
Bizi düşündüğünüz için çok teşekkür ediyorum.
Ben hamile olduğumdan eskisi kadar sık seyahat edemiyorum.
Ama oğlumu da alıp teyzeme geçebilirim bir süreliğine, dediğiniz gibi.
evet canım hamılelıkte zor olur ama doktorunda sorun etmezse bı hafta sonu ıçın gıtmenızde sakınca olmaz bence
gerçı nerde oturuyosunuz çocuğun aılesıne uzak mısınız bılmıyorum ama
hem eşınız ıçın hem çocuğunuz ıçın faydalı olucağını düşünüyorum
hem teyzenızde varmış, konaklama konusunda rahat edersınız
İzmir'deyiz biz.
Eşim gelmiyor biz gidersek ve orada beni sürekli arayıp ne zaman döneceğimizi soruyor. Daha önce birkaç kez gittik oğlumla, oradan biliyorum.
Doktoruma danışacağım bu konuyu. Yazın belki daha riskli olabilir doğuma yaklaştığım için ama mayıs ayında gidebiliriz bir haftasonu.
evet doğru ızmır baya uzak hamıle bıde o yaz sıcağında gıtmen sakıncalı olabılır
mayıs gıbı gıdersen daha ıyı olur
eşını boşver sen, hem çocuk gıtsın bıraz onlarda kalsın dıyor, hemde ne zaman dönceksınız dıye arayıp soruyor
Merhabalar hanımlar,
İkinci oğluma hamileyim. Bir de 9 yaşında bir oğlum var eşimin ilk eşiyle evliliğinden.
Hamile kalmadan oğlumla oturup konuştuk, onun rızasını aldık. Zaten çok zeki, anlayışlı bir çocuktur.
Geçen haftaya kadar da bir problemimiz yoktu. Ne olduysa o gün oldu. Kayınvalidem oturmaya gelmişti. Ben ilk kez bebek bakacağım. Zorluklarından ve güzelliklerinden bahsediyordu. "Gece altını ıslattığında uyanmak zor gelecek kızım ama uyanıp o güzel yüzünü görünce iyi ki de doğurmuşum diyeceksin ve tuhaf ama uykunu böldüğü için sevgin katlanacak." gibilerinden bir cümle kurdu. O an oğlumun gözleri parladı.
Bir gün sonra gece oğlum altını ıslatmış, feryat figan bağırıyor. Hemen oğlumu yıkadım, uyuttum yeniden.
Bu alt ıslatma olayı bu geceye kadar her gece oldu. Eşime psikiyatriste götürelim dediğimdeyse "Buncacık şeyde toparlanıp gidersek esas o zaman problem yaratmış oluruz." dedi her seferinde.
Dün geceye geliyorum, ben yine oğlumu yıkadım. Tam banyodan çıkıyoruz, eşim uyanmış. Banyo kapısında sıkıştırdı resmen oğlumu, nasıl bağırıyor... Oğlumu kaçırırcasına odasına götürdüm, onunla birlikte uzandım. Derken oğlum "Anne, babam ve sen beni daha fazla seveceksiniz sanmıştım ama şimdi babam benden nefret ediyor. Eğer siz de ayrılırsanız sakın beni bırakıp gitme." diyerek ağlamaya başladı. Öyle bir şey olmadığını, onu çok sevdiğimizi anlattım. Her zaman yanında olacağımızı söyledim. Oğlum uyudu daha sonra.
Eşim bir saat önce işe gitti. Oğlum uyuyor. Ama tabi benim gözüme şu saate kadar uyku girmedi. Çocuk ve ergen psikiyatristi arkadaşımı aradım az önce. Salı günü görüşeceğiz. Bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. Oğlum çok anlayışlı dediğim gibi, bununla ilgili bir sıkıntım yok.
Esas derdime geleyim. Sabaha kadar düşünürken eşimin oğlumuza ne kadar tuhaf davrandığını ve bunun onu ne kadar etkilediğini daha iyi anladım. Mesela en basit örnek, bebeğin odası boyandı, eşim oğlumu odaya sokmuyor yahu. Pisletirmiş. İkisi de evlatlarımız. Eşim nasıl kardeş kayırıyor, bu kadar bencil ve duygusuz olabiliyor. İşte bunu aklım almıyor.
Kayınvalidem ve arkadaşları neredeyse her gün bebeğe bir şeyler alıyorlar ya da örüyorlar ve onları getiriyorlar. Her seferinde büyük oğlumu kast ederek "Anne, ona da ufak da olsa bir şeyler getirsen?" demekten dilimde tüy bitti. Artık evimde hazır minik hediyeler bulunduruyorum. Kayınvalidem küçük oğluma bir şeyler getirdiğinde büyük oğluma da babaannesi getirmiş gibi o hediyeleri veriyorum. Kayınvalidem ve gün arkadaşları bize geldiklerinde sürekli doğacak oğlumdan bahsediyorlar, büyük oğlum artık babaannesi geldiğinde odasından çıkmıyor.
Arada kalmaktan hakikaten yoruldum. Boşanmak istemiyorum, eşimi seviyorum ama bunlarla nasıl baş edeceğimi bilmiyorum artık.
Kırıcı olmak asla istemiyorum. Lütfen bu süreçte eşime ve kayınvalideme nasıl davranmam gerektiği konusunda yardımcı olun.
Şimdiden sonsuz teşekkürler.
Merhabalar hanımlar,
İkinci oğluma hamileyim. Bir de 9 yaşında bir oğlum var eşimin ilk eşiyle evliliğinden.
Hamile kalmadan oğlumla oturup konuştuk, onun rızasını aldık. Zaten çok zeki, anlayışlı bir çocuktur.
Geçen haftaya kadar da bir problemimiz yoktu. Ne olduysa o gün oldu. Kayınvalidem oturmaya gelmişti. Ben ilk kez bebek bakacağım. Zorluklarından ve güzelliklerinden bahsediyordu. "Gece altını ıslattığında uyanmak zor gelecek kızım ama uyanıp o güzel yüzünü görünce iyi ki de doğurmuşum diyeceksin ve tuhaf ama uykunu böldüğü için sevgin katlanacak." gibilerinden bir cümle kurdu. O an oğlumun gözleri parladı.
Bir gün sonra gece oğlum altını ıslatmış, feryat figan bağırıyor. Hemen oğlumu yıkadım, uyuttum yeniden.
Bu alt ıslatma olayı bu geceye kadar her gece oldu. Eşime psikiyatriste götürelim dediğimdeyse "Buncacık şeyde toparlanıp gidersek esas o zaman problem yaratmış oluruz." dedi her seferinde.
Dün geceye geliyorum, ben yine oğlumu yıkadım. Tam banyodan çıkıyoruz, eşim uyanmış. Banyo kapısında sıkıştırdı resmen oğlumu, nasıl bağırıyor... Oğlumu kaçırırcasına odasına götürdüm, onunla birlikte uzandım. Derken oğlum "Anne, babam ve sen beni daha fazla seveceksiniz sanmıştım ama şimdi babam benden nefret ediyor. Eğer siz de ayrılırsanız sakın beni bırakıp gitme." diyerek ağlamaya başladı. Öyle bir şey olmadığını, onu çok sevdiğimizi anlattım. Her zaman yanında olacağımızı söyledim. Oğlum uyudu daha sonra.
Eşim bir saat önce işe gitti. Oğlum uyuyor. Ama tabi benim gözüme şu saate kadar uyku girmedi. Çocuk ve ergen psikiyatristi arkadaşımı aradım az önce. Salı günü görüşeceğiz. Bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. Oğlum çok anlayışlı dediğim gibi, bununla ilgili bir sıkıntım yok.
Esas derdime geleyim. Sabaha kadar düşünürken eşimin oğlumuza ne kadar tuhaf davrandığını ve bunun onu ne kadar etkilediğini daha iyi anladım. Mesela en basit örnek, bebeğin odası boyandı, eşim oğlumu odaya sokmuyor yahu. Pisletirmiş. İkisi de evlatlarımız. Eşim nasıl kardeş kayırıyor, bu kadar bencil ve duygusuz olabiliyor. İşte bunu aklım almıyor.
Kayınvalidem ve arkadaşları neredeyse her gün bebeğe bir şeyler alıyorlar ya da örüyorlar ve onları getiriyorlar. Her seferinde büyük oğlumu kast ederek "Anne, ona da ufak da olsa bir şeyler getirsen?" demekten dilimde tüy bitti. Artık evimde hazır minik hediyeler bulunduruyorum. Kayınvalidem küçük oğluma bir şeyler getirdiğinde büyük oğluma da babaannesi getirmiş gibi o hediyeleri veriyorum. Kayınvalidem ve gün arkadaşları bize geldiklerinde sürekli doğacak oğlumdan bahsediyorlar, büyük oğlum artık babaannesi geldiğinde odasından çıkmıyor.
Arada kalmaktan hakikaten yoruldum. Boşanmak istemiyorum, eşimi seviyorum ama bunlarla nasıl baş edeceğimi bilmiyorum artık.
Kırıcı olmak asla istemiyorum. Lütfen bu süreçte eşime ve kayınvalideme nasıl davranmam gerektiği konusunda yardımcı olun.
Şimdiden sonsuz teşekkürler.
Yahu bilmiyorum. Hakikaten bilmiyorum. Ama konuşmasından anladığım, eşim "Neden sürekli biz bakıyoruz?" derdinde. Ben hamile kalmadan önce de vardı bu problem eşimde. Eski eşiyle her konuşması hakarete varıyor. "Sen nasıl bir annesin?"le başlıyor, hakarete varıyor iş. Oğlumu annesi boşandıklarından beri hiç yanında alıp bir yerlere götürmemiş. Bu eşime batıyor. Yani benim anladığım...