- Konu Sahibi karadutsarabi
-
Öncelikle sizi tebrik ediyorum büyük çocuğunuzu öz babasından daha çok düşündüğünüz için...Eşinizi ve kayınvalidenizi karakter olarak tanımadığım için net birşey söyleyemem ama kendim böyle bir durumda olsam kesinlikle büyük oğlumuza daha ilgili davranmazsa (bahsettiğiniz konularda) ya boşanacağımı ya da çocuğu aldıracağımı söylerdim...Eğer şimdiden önüne geçmez iseniz daha da büyüyecektir sorun doğum yaptıktan sonra...
Teşekkür ederim güzel duygularınız için.
Evet, olaylar daha da büyür diye çekiniyorum. Oğlumu aldıramayacağımı biliyor, 10 hafta sınırını bir hayli geçtik çünkü. Ama boşanacağımı söylemek fikri mantıklı geliyor. Aslında oğlumu da alıp birkaç gün anneme geçmek istiyorum. Tek korkum eşimin iyice zıvanadan çıkması...
Eğer eşinizin boşanırım demenizi kaldıramayacağını,olayların büyüyeceğini düşünüyorsanız o davranışlarını düzeltene kadar annenize geçin ve gerçekten düzeldiğini görene kadar gelmeyeceğinizi söyleyin...Eşiniz siz hamile kalmadan önce oğlunuza karşı davranışları nasıldı... Ya öz evladı nasıl ayırabilirki üvey olsa anlam verebilirim bir nebze ama kendi öz çocuğu
Kestiremiyorum açıkçası. O yüzden en mantıklısı bir süre anneme geçmek sanırım...
Ben düşündüm eşim neden böyle diye, başım ağrıyana kadar düşündüm bu sabah. Eşim, eski eşinden nefret ediyor. Her fırsatta beni onunla kıyaslıyor. Acaba diyorum evlatlarımıza da aynı kıyasla mı yaklaşıyor... Ama yine de aklım almıyor. Eşime sorduğumda yok öyle bir şey o da benim evladım diyor ama bildiğiniz gibi "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz." Küçücük çocuğun hiçbir suçu yok ve ben yaşadığım sürece oğlumu ezdirmem.
Ne kadar güzel bir kalbin var, hayran oldum sana. Yanlış okuduğumu sandım, bir daha okudum, gerçekten çok güzel bir kalbin var. Eşin farkında olmadan yapıyor bence, eski eşine karşı içindeki nefretin dışa vurumu diye düşünüyorum. Ve anladığım kadaıyla eşin kinci bir insan, oğlunu alıp annene gitmeniz daha da alevlendirir olayları bence. Eşinle oturup konuşsan, oğlumuz çok olgun ama sonuçta çocuk ve küçük, senin sevgine ihtiyacı var, onun tarafından görmeye çalışsan biraz, o da ben de çok üzlüyoruz desen faydası olur mu sence
Kestiremiyorum açıkçası. O yüzden en mantıklısı bir süre anneme geçmek sanırım...
Ben düşündüm eşim neden böyle diye, başım ağrıyana kadar düşündüm bu sabah. Eşim, eski eşinden nefret ediyor. Her fırsatta beni onunla kıyaslıyor. Acaba diyorum evlatlarımıza da aynı kıyasla mı yaklaşıyor... Ama yine de aklım almıyor. Eşime sorduğumda yok öyle bir şey o da benim evladım diyor ama bildiğiniz gibi "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz." Küçücük çocuğun hiçbir suçu yok ve ben yaşadığım sürece oğlumu ezdirmem.
Ekleme: Kusura bakmayın, eşimin önceki davranışlarını sormuşsunuz. Onu da yanıtlayayım. Çok iyi bir iletişimleri yoktu. Ama bana batacak hareketleri de yoktu eşimin...
Çok teşekkür ederim bu ince sözleriniz için. Çok mutlu ettiniz beni.
Oğlumun gece babası üstüne yürüdüğündeki halini gördüm ya... Aklımdan çıkmıyor, gözümün önüne geliyor sürekli. Gidip gidip öpüyorum oğlumu uyurken.
Babası o halini gördüğü halde sakinleşmedi. Ben aralarına girmeseydim ne yapacaktı bilmiyorum ama gözü dönmüştü. O yüzden ne konuşayım, ne diyeyim inanın bilmiyorum. Eşimi tanıyamıyorum ki ben. Karşıma aldığımda hangi yaşanmışlığa istinaden konuşacağım kendisiyle...
Hiçbir yaşanmışlığa istinaden konuşma, oğlunun gözüyle gör ve konuş. Onun vicdanına hitap et, ne olursa olsun çocuğu ve eski eşinden ne kadar nefret ederse etsin çocuğuna karşı direncim bir yerde kırılacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?