- 24 Ağustos 2018
- 4.016
- 9.984
- 158
- Konu Sahibi kiymetsizyazilar
-
Esimin arkadaslarindan birakan var. Bir tanesi cok mutlu yurdisina yerlesti birikimiiyle. Digeri mutsuz. Ama o salakti yani milyarlar icinde yuzse o parayi idare edemezdi. Ne meslekte ne simdi kafa yok ondan. Bu meslek inanilmaz yipratiyor. Esim birakmak istese ben hemen destek olurdum. Sinirleri cok yipraniyor cok asagilaniyorlar. Gitsin asgari ucret alsin ama ruh hali iyi olsun.Kizlar esim uzman çavuş 3 yil doğu gorevinden sonra birakmayi dusunuyor biraktiginda 8 yillik uzman çavuş olmus olcak 2 tane cocugumz esim diyor guvenlige gecerim cevresinde uzman cavuslugu birakip mutlu olan varmi pisman olurmuyuz?
E tabi ki onu bekleyen olmadı diye intihar eden bir sürü insan var. İnşaatta çalışırken düşüp ölen öğretmenler var mesela ya da çocuğuna ekmek götüremediği için intihar edenler. Bilemezsiniz o insaların hakkına girdiğini. Ben mesela erkek olsam işsizken çok isterdim uzman çavuş falan olayım diye. Kaldı ki özel sektörde doğru dürüst maaş alamadan çalışmaktansa sıra da bekliyor insanlar. Ha bırakmak isteyedebilir tabiki ama memnun olur mu bilemiyorum tabiZaten tüm başvuramlar ihtiyaç sahibi. Özellikle uzman çavuşluk bir ideal olabilir mi? Dayanmaya çalışıyo herkes. Bi yerde de bitiyo insanlar demek ki yapacak hal kalmıyo.
İşte o dediğiniz birinin hakkına girip olmuş. Yoksa hiçbir kurum kpss olmadan kabul etmez. Ben 14 yıllık memurum yüzlerce çalışma arkadaşım oldum 1 tane gördüm o şekilde memur olan. Haklarında hayırlısıYok gecebiliyor benim çok yakınım uzman cavusluktan zabitaliga geçti daha rahat etti.ama yerini hazırlayıp öyle istifa etti
Hak hukuk ölçmek geliyosa aklınıza nasip de gelsin. Bu adamın 3 sene 5 sene neyse artık ekmeğini burdan yemesi nasipmiş.E tabi ki onu bekleyen olmadı diye intihar eden bir sürü insan var. İnşaatta çalışırken düşüp ölen öğretmenler var mesela ya da çocuğuna ekmek götüremediği için intihar edenler. Bilemezsiniz o insaların hakkına girdiğini. Ben mesela erkek olsam işsizken çok isterdim uzman çavuş falan olayım diye. Kaldı ki özel sektörde doğru dürüst maaş alamadan çalışmaktansa sıra da bekliyor insanlar. Ha bırakmak isteyedebilir tabiki ama memnun olur mu bilemiyorum tabi
Polislerde meslek bırakan duymadım hiç. Olsa da çok çok nadirdir.Asker ve polislerin en büyük ideali meslek bırakmak. Keşke başından girmeseler. Özellikle uzman çavuşluk zor kabul ediyorum ama onun için sıra bekleyen binlerce ihtiyaç sahibi var. Neyse hakkınızda hayırlısı. Güvenlik maaşı asgari ücret alıyor genelde. 40-50 binden 17 bine düşüş sert olur.
Yanlışınız var askeri personellere çok öncelik tanınıyor , hakka girmek gibi bi durum da değil bu ilan açıldığı zaman hakkıyla yılını doldurup zor şartlarda görev yapan askerleri alım ilanında öne koyuyorlar … kusura bakmayın her insan ırağa gidip de 7-8 yılını verip gençliğinden veriyor isterseniz 25 yıllık memur olun , o insanların yaptığını herkes yapamıyor .İşte o dediğiniz birinin hakkına girip olmuş. Yoksa hiçbir kurum kpss olmadan kabul etmez. Ben 14 yıllık memurum yüzlerce çalışma arkadaşım oldum 1 tane gördüm o şekilde memur olan. Haklarında hayırlısı
Neden hepsi geçemiyor da bir iki kişi geçiyor o zaman? Siz de biliyorsunuz şart şurt bahane.Yanlışınız var askeri personellere çok öncelik tanınıyor , hakka girmek gibi bi durum da değil bu ilan açıldığı zaman hakkıyla yılını doldurup zor şartlarda görev yapan askerleri alım ilanında öne koyuyorlar … kusura bakmayın her insan ırağa gidip de 7-8 yılını verip gençliğinden veriyor isterseniz 25 yıllık memur olun , o insanların yaptığını herkes yapamıyor .
Ben bir polisten boşandım o ve arkadaşlarının en büyük ideali meslek bırakmak kolay yoldan para kazanmaktı ama işte o iş öyle olmuyor.Polislerde meslek bırakan duymadım hiç. Olsa da çok çok nadirdir.
Askerlerde de uzmanlar dillendiriyor. Ama yine de cesaret eden çok yok.
Tutmadığımı nerden biliyorsunuz? Şu an konu bu. Sapla samanı karıştırmayın. Ayrıca siyaset yasak bu forumda. Ben zaten bırakabilir diyorum hepimiz bırakabiliriz işlerimizi. Ama işte önünü ardını da düşünmek gerek. Haklarında hayırlısıHak hukuk ölçmek geliyosa aklınıza nasip de gelsin. Bu adamın 3 sene 5 sene neyse artık ekmeğini burdan yemesi nasipmiş.
Baksettiğiniz yokluğu çekenlerden bu adamı mesul tutamazsınız hükümeti filan sorumlu tutabilirsiniz.
Valla o eskidendi kaç bin kişi almak için ilan açtılar ve son döneme geldi hala çok az başvuru olmuş . Çok zor bir meslek kimse çalışmak istemiyor ayrıca zaten alınan para da sanki çok gibi görünüyor ama maalesef öyle değil .Asker ve polislerin en büyük ideali meslek bırakmak. Keşke başından girmeseler. Özellikle uzman çavuşluk zor kabul ediyorum ama onun için sıra bekleyen binlerce ihtiyaç sahibi var. Neyse hakkınızda hayırlısı. Güvenlik maaşı asgari ücret alıyor genelde. 40-50 binden 17 bine düşüş sert olur.
Ya değil zaten.. paranın adı var. Bu arada asla kolay iş değil. Herkes de yapamaz . Ama işte önceliklerimize göre yaşıyoruz. Mesela ben ölürsem çocuklarıma maaşım kalır mı tazminat verilir mi falan hepsini düşünüyorum. Evlat olunca insan daha farklı yaşıyor özellikle kadınlarValla o eskidendi kaç bin kişi almak için ilan açtılar ve son döneme geldi hala çok az başvuru olmuş . Çok zor bir meslek kimse çalışmak istemiyor ayrıca zaten alınan para da sanki çok gibi görünüyor ama maalesef öyle değil .
HofffTutmadığımı nerden biliyorsunuz? Şu an konu bu. Sapla samanı karıştırmayın. Ayrıca siyaset yasak bu forumda. Ben zaten bırakabilir diyorum hepimiz bırakabiliriz işlerimizi. Ama işte önünü ardını da düşünmek gerek. Haklarında hayırlısı
Evet aynen öyle askeri ücretin bir tık üstü 23-24 bin alıyorlarOzel guvenlik asker ucretmi aliyor bilmiyorum kusura bakmayın
Benim eşimde asker arkadaşlarından bırakanlar hep çok pişman geri dönmeyi çok istediler ama malesef çocugunuz varsa bence idare etmeli evet zor ama bu maaş bandına alışkınsınız çok yıpranır ve pişman olursunuzKizlar esim uzman çavuş 3 yil doğu gorevinden sonra birakmayi dusunuyor biraktiginda 8 yillik uzman çavuş olmus olcak 2 tane cocugumz esim diyor guvenlige gecerim cevresinde uzman cavuslugu birakip mutlu olan varmi pisman olurmuyuz?
Askerliği bırakıp sivil hayata geçince bocalayacakKizlar esim uzman çavuş 3 yil doğu gorevinden sonra birakmayi dusunuyor biraktiginda 8 yillik uzman çavuş olmus olcak 2 tane cocugumz esim diyor guvenlige gecerim cevresinde uzman cavuslugu birakip mutlu olan varmi pisman olurmuyuz?
Ya var tabi öyle. Bu ogretmende de var doktorda da var. Bazılarını ne işte calistirsan hep şikayetçi.Ben bir polisten boşandım o ve arkadaşlarının en büyük ideali meslek bırakmak kolay yoldan para kazanmaktı ama işte o iş öyle olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?