• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim/Meslek birakma

Kizlar esim uzman çavuş 3 yil doğu gorevinden sonra birakmayi dusunuyor biraktiginda 8 yillik uzman çavuş olmus olcak 2 tane cocugumz esim diyor guvenlige gecerim cevresinde uzman cavuslugu birakip mutlu olan varmi pisman olurmuyuz?
Esimin arkadaslarindan birakan var. Bir tanesi cok mutlu yurdisina yerlesti birikimiiyle. Digeri mutsuz. Ama o salakti yani milyarlar icinde yuzse o parayi idare edemezdi. Ne meslekte ne simdi kafa yok ondan. Bu meslek inanilmaz yipratiyor. Esim birakmak istese ben hemen destek olurdum. Sinirleri cok yipraniyor cok asagilaniyorlar. Gitsin asgari ucret alsin ama ruh hali iyi olsun.

Ben eşim uzman jandarmaydı, bıraktı ama ben öğretmenim ve kendimizi maddi olarak garantiye almıştık. Şu an zaten sabit bir maaş var, eşim de kendi işini yapıyor. İyi ki de bıraktı diyebiliyoruz. Bu durumda olmasaydık bırakamazdı. Sadece güvenlik işinden aldığı maaşla geçinmek mümkün değil.

Başka iş olsa burun kıvırmasın derdim ama hiç kimse gönüllü olmadan canı pahasına çalışmaya zorlanamaz diye düşünüyorum. Destek olmanız gerekir çünkü tehlikeli bir iş ve zarar görürse pişmanlıktan kurtulamazsınız. Ekonomik yönden kendinizi hazırlamaya çalışın sert bir geçiş olabilir.

Zaten tüm başvuramlar ihtiyaç sahibi. Özellikle uzman çavuşluk bir ideal olabilir mi? Dayanmaya çalışıyo herkes. Bi yerde de bitiyo insanlar demek ki yapacak hal kalmıyo.
E tabi ki onu bekleyen olmadı diye intihar eden bir sürü insan var. İnşaatta çalışırken düşüp ölen öğretmenler var mesela ya da çocuğuna ekmek götüremediği için intihar edenler. Bilemezsiniz o insaların hakkına girdiğini. Ben mesela erkek olsam işsizken çok isterdim uzman çavuş falan olayım diye. Kaldı ki özel sektörde doğru dürüst maaş alamadan çalışmaktansa sıra da bekliyor insanlar. Ha bırakmak isteyedebilir tabiki ama memnun olur mu bilemiyorum tabi

Yok gecebiliyor benim çok yakınım uzman cavusluktan zabitaliga geçti daha rahat etti.ama yerini hazırlayıp öyle istifa etti
İşte o dediğiniz birinin hakkına girip olmuş. Yoksa hiçbir kurum kpss olmadan kabul etmez. Ben 14 yıllık memurum yüzlerce çalışma arkadaşım oldum 1 tane gördüm o şekilde memur olan. Haklarında hayırlısı

E tabi ki onu bekleyen olmadı diye intihar eden bir sürü insan var. İnşaatta çalışırken düşüp ölen öğretmenler var mesela ya da çocuğuna ekmek götüremediği için intihar edenler. Bilemezsiniz o insaların hakkına girdiğini. Ben mesela erkek olsam işsizken çok isterdim uzman çavuş falan olayım diye. Kaldı ki özel sektörde doğru dürüst maaş alamadan çalışmaktansa sıra da bekliyor insanlar. Ha bırakmak isteyedebilir tabiki ama memnun olur mu bilemiyorum tabi
Hak hukuk ölçmek geliyosa aklınıza nasip de gelsin. Bu adamın 3 sene 5 sene neyse artık ekmeğini burdan yemesi nasipmiş.

Baksettiğiniz yokluğu çekenlerden bu adamı mesul tutamazsınız hükümeti filan sorumlu tutabilirsiniz.

Asker ve polislerin en büyük ideali meslek bırakmak. Keşke başından girmeseler. Özellikle uzman çavuşluk zor kabul ediyorum ama onun için sıra bekleyen binlerce ihtiyaç sahibi var. Neyse hakkınızda hayırlısı. Güvenlik maaşı asgari ücret alıyor genelde. 40-50 binden 17 bine düşüş sert olur.
Polislerde meslek bırakan duymadım hiç. Olsa da çok çok nadirdir.
Askerlerde de uzmanlar dillendiriyor. Ama yine de cesaret eden çok yok.

Nişanlım da askeri personel 4 yıldır meslekte şöyle söyleyeyim doğu da aldığı maaşı bildiğimden bir anda o maaştan 20-25 bine düştüğü zaman aile geçiminiz nasıl olacak ? Kirada mısınız ? Öocuk için gelecek planı hazırladınız mı kenara para koydunuz mu ? Böyle bir sürü soru var aslında … Çok zor verilecek bir karar , deseniz ki polisliğe bekçiliğe geçecek o zaman geçebilir derdim ama özel güvenlik maaşları ile tek çalışıyorsa geçim çok zor , hele ki askerken aldığı maaşın yarısının yarısına düşecek … Hakkınızda Hayırlısı Olsun.

İşte o dediğiniz birinin hakkına girip olmuş. Yoksa hiçbir kurum kpss olmadan kabul etmez. Ben 14 yıllık memurum yüzlerce çalışma arkadaşım oldum 1 tane gördüm o şekilde memur olan. Haklarında hayırlısı
Yanlışınız var askeri personellere çok öncelik tanınıyor , hakka girmek gibi bi durum da değil bu ilan açıldığı zaman hakkıyla yılını doldurup zor şartlarda görev yapan askerleri alım ilanında öne koyuyorlar … kusura bakmayın her insan ırağa gidip de 7-8 yılını verip gençliğinden veriyor isterseniz 25 yıllık memur olun , o insanların yaptığını herkes yapamıyor .

Herşey para demek değil şu hayatta uzman çavuşlarda pskoloji denen birşey kLmıyor sürekli ezilmekten aşağılanmaktan her işe koşmaktan. Güvenlik olmuyorsa başka şeyler deneyebilir. Özel sektör az verir ama büyükşehir belediyelerine güvenlik olursa şuan net 45 bin alır hatta bi ay 40 bi ay 52 aliyorlar diyordu yanilmiyorsam yakın arkadasimin esi .. Ben huzurun herşeyden önemli ollduğunu düşünüyorum yolunuz acik olsun

Yanlışınız var askeri personellere çok öncelik tanınıyor , hakka girmek gibi bi durum da değil bu ilan açıldığı zaman hakkıyla yılını doldurup zor şartlarda görev yapan askerleri alım ilanında öne koyuyorlar … kusura bakmayın her insan ırağa gidip de 7-8 yılını verip gençliğinden veriyor isterseniz 25 yıllık memur olun , o insanların yaptığını herkes yapamıyor .
Neden hepsi geçemiyor da bir iki kişi geçiyor o zaman? Siz de biliyorsunuz şart şurt bahane.

Polislerde meslek bırakan duymadım hiç. Olsa da çok çok nadirdir.
Askerlerde de uzmanlar dillendiriyor. Ama yine de cesaret eden çok yok.
Ben bir polisten boşandım o ve arkadaşlarının en büyük ideali meslek bırakmak kolay yoldan para kazanmaktı ama işte o iş öyle olmuyor.

Hak hukuk ölçmek geliyosa aklınıza nasip de gelsin. Bu adamın 3 sene 5 sene neyse artık ekmeğini burdan yemesi nasipmiş.

Baksettiğiniz yokluğu çekenlerden bu adamı mesul tutamazsınız hükümeti filan sorumlu tutabilirsiniz.
Tutmadığımı nerden biliyorsunuz? Şu an konu bu. Sapla samanı karıştırmayın. Ayrıca siyaset yasak bu forumda. Ben zaten bırakabilir diyorum hepimiz bırakabiliriz işlerimizi. Ama işte önünü ardını da düşünmek gerek. Haklarında hayırlısı

Asker ve polislerin en büyük ideali meslek bırakmak. Keşke başından girmeseler. Özellikle uzman çavuşluk zor kabul ediyorum ama onun için sıra bekleyen binlerce ihtiyaç sahibi var. Neyse hakkınızda hayırlısı. Güvenlik maaşı asgari ücret alıyor genelde. 40-50 binden 17 bine düşüş sert olur.
Valla o eskidendi kaç bin kişi almak için ilan açtılar ve son döneme geldi hala çok az başvuru olmuş . Çok zor bir meslek kimse çalışmak istemiyor ayrıca zaten alınan para da sanki çok gibi görünüyor ama maalesef öyle değil .

Valla o eskidendi kaç bin kişi almak için ilan açtılar ve son döneme geldi hala çok az başvuru olmuş . Çok zor bir meslek kimse çalışmak istemiyor ayrıca zaten alınan para da sanki çok gibi görünüyor ama maalesef öyle değil .
Ya değil zaten.. paranın adı var. Bu arada asla kolay iş değil. Herkes de yapamaz . Ama işte önceliklerimize göre yaşıyoruz. Mesela ben ölürsem çocuklarıma maaşım kalır mı tazminat verilir mi falan hepsini düşünüyorum. Evlat olunca insan daha farklı yaşıyor özellikle kadınlar

Kizlar esim uzman çavuş 3 yil doğu gorevinden sonra birakmayi dusunuyor biraktiginda 8 yillik uzman çavuş olmus olcak 2 tane cocugumz esim diyor guvenlige gecerim cevresinde uzman cavuslugu birakip mutlu olan varmi pisman olurmuyuz?
Benim eşimde asker arkadaşlarından bırakanlar hep çok pişman geri dönmeyi çok istediler ama malesef çocugunuz varsa bence idare etmeli evet zor ama bu maaş bandına alışkınsınız çok yıpranır ve pişman olursunuz

Askerliği bırakıp sivil hayata geçince bocalayacak
Hiçbir artısı olmayacak, sivil olmak zor gelecek
Tabiki çalışma şartları iyi değil uzmanların bunu herkes biliyor
En tehlikeli yerlere onları yolluyorlar o para kolay kazanılmıyor
Güvenlik olursa devlette ne kadar bilmem özelde 23-24 bin alır
Şimdiki maaşının yarısı bile değil yani
Geçinebilecek misiniz?
Sizinde çalışma olanağınız var mı?
Ayrıca çok önemli bir şey yoksa ben askeri hayatı bırakmama taraftarıyım
Sivil hayat zorlukları da var
Askeriyenin de
Ama birinin artısı diğerinden çok daha fazla eğer sizin çalışma olanağınız yoksa

Back