• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim/Meslek birakma

Neden hepsi geçemiyor da bir iki kişi geçiyor o zaman? Siz de biliyorsunuz şart şurt bahane.
Geçmek isteyen geçiyor , ha normal memurluğa ha zabıta bekçi vs grubuna , sizin o bahane gördükleriniz kimilerinin yıllarını alıyor sanıyorsunuz ki tek memurluk sabah gidip masa başında çalışmak , dağda akşama kadar ter döken insan da en iyi memur benim gözüm de…

Geçmek isteyen geçiyor , ha normal memurluğa ha zabıta bekçi vs grubuna , sizin o bahane gördükleriniz kimilerinin yıllarını alıyor sanıyorsunuz ki tek memurluk sabah gidip masa başında çalışmak , dağda akşama kadar ter döken insan da en iyi memur benim gözüm de…
Sizin ve benim gözüm önemli değil hanımefendi amirin kurumun insiyatifi o.

İnsiyatif mi ? Çevrenize bir bakın bakalım haketmediği halde sırf dayısı var diye çevrenizde dolananlara 😊 bari hakkıyla hakedenlerin gelişine böyle kurulmayın … iyi geceler
Benim etrafımda hiç yok. Ben her zaman haktan yanayım. Kimsenin hakkı kimseye geçmesin. Size de iyi günler

İşte o dediğiniz birinin hakkına girip olmuş. Yoksa hiçbir kurum kpss olmadan kabul etmez. Ben 14 yıllık memurum yüzlerce çalışma arkadaşım oldum 1 tane gördüm o şekilde memur olan. Haklarında hayırlısı
Hayır onların öyle bir hakkı var uzman cavuşların zabıtalıga geçme hakki.kontenjan açılıyor ama çok nadir.cok küçük bir ilçe de kontenjan açtıkları için gitti

E tabi ki onu bekleyen olmadı diye intihar eden bir sürü insan var. İnşaatta çalışırken düşüp ölen öğretmenler var mesela ya da çocuğuna ekmek götüremediği için intihar edenler. Bilemezsiniz o insaların hakkına girdiğini. Ben mesela erkek olsam işsizken çok isterdim uzman çavuş falan olayım diye. Kaldı ki özel sektörde doğru dürüst maaş alamadan çalışmaktansa sıra da bekliyor insanlar. Ha bırakmak isteyedebilir tabiki ama memnun olur mu bilemiyorum tabi
Niye hakkına girmis olsun ki. Kendi emek vermiş girmiş. Girdi diye sonuna kadar kalmak zorunda değil. Sanki ihtiyacı olmadığı halde belediyeden yardım istemiş gibi yazmışsınız.

Niye hakkına girmis olsun ki. Kendi emek vermiş girmiş. Girdi diye sonuna kadar kalmak zorunda değil. Sanki ihtiyacı olmadığı halde belediyeden yardım istemiş gibi yazmışsınız.
Aslında genelleme yaptım ben. Çünkü çok kişi yapıyor bunu. Ben kurumda çalışırken günde 10 tane uzman çavuş başvurusu gelirdi. İstifa edip memur olmak istiyorum diye. Neyse artık haklarında hayırlısı.

Aslında genelleme yaptım ben. Çünkü çok kişi yapıyor bunu. Ben kurumda çalışırken günde 10 tane uzman çavuş başvurusu gelirdi. İstifa edip memur olmak istiyorum diye. Neyse artık haklarında hayırlısı.
Kendi emeği ile olan şeyler için hak kavramı yok bence. Mesela atıyorum üniversitede bir bölüm kazanır. 2000. Olmuştur. 2001 inci giremedi diye niye hak olsun. O da daha çok alsaymis sıralamada öne gecseymis. Ertesi yıl girdiği bölümden pişman olup bırakabilir. En doğal hakkı.
TOKİ vs çekilişlerle almayacağı evi devreden için bir hak kavramindan söz edebiliriz. Çünkü burda devletin verdiği bir avantaj oluyor. Kendi emeği değil. Veya yardımlarda yine aynı şekilde kendi emeği değil.
Memurlarin yasal hakkı. İstifa ettikleri zaman tekrar dönme hakları var. Hak adı üstünde. Sırada bekleyenler kişiyi ilgilendirmez. Vaktinde çalışmış etmiş girmiş. Mesleğin zorluğunu da görmüş.

Bir insanın sevmediği bir işi yapması kadar kötü bir şey yok. Ama geçim sıkıntısı çekmek hepsinden çok daha zor hele bu dönemde. Bir eviniz, bir arabanız yoksa böyle bir şeye kalkışmanız yıpratıcı olabilir.

İşte o dediğiniz birinin hakkına girip olmuş. Yoksa hiçbir kurum kpss olmadan kabul etmez. Ben 14 yıllık memurum yüzlerce çalışma arkadaşım oldum 1 tane gördüm o şekilde memur olan. Haklarında hayırlısı
KPSS ile geçmiyorlar ki

zabıtalık bir de sanırım AFAD'ın böyle bir geçiş kontenjanı var (eskiden afadın kontenjanı çoktu ilk kurulmuştu personel açığı vardı bir de asker adam tabii ki AFAD için uygun bir insan kaynağı idi şimdi belki açığı kalmamıştır bilemiyorum), böyle birkaç yerde belli kontenjan açılıyor ben hiç KPSS ile uzmanlıktan geçiş yapan duymadım. KPSS kazanabilse zaten neden uzman olsun?

ha ama
zabıta kontenjanını belediye açıyor
korkuteli belediyesi (attım) başkan yardımcısı kayınçon ise o kontenjanın sana açılacağı tutar, mesela. bak sen, nasıl oluyorsa.

belediyelerin merkezi alım kpss ile olanlar hariç her işi böyle yalnız, bir uzmanlara böyle değil ki...

Kelle koltukta yıllarca vatanı gözleyen askerlere, KPSS için uyumayıp 90 alan kadar değer vermiş devlet. İnsanlar bunu hakka girmek olarak görüyorsa gözlerini ve vicdanın baktırsın derim. Kesin arıza var.

Kizlar esim uzman çavuş 3 yil doğu gorevinden sonra birakmayi dusunuyor biraktiginda 8 yillik uzman çavuş olmus olcak 2 tane cocugumz esim diyor guvenlige gecerim cevresinde uzman cavuslugu birakip mutlu olan varmi pisman olurmuyuz?
Eviniz arabanız birikiminiz varmı benimde eşim uzman çvş bırakmayı düşünsede bırakamaz

Bende güvenlik görevlisiyim eşim uzman çalıştığım zaman asgari ücret alıyodum mesai filan yaptığında az artıyordu güvenlik kursundaki hocamız emekli askerlerdi kurs yeri açmıştı sanırım askerlere bu hak tanınıyor uzman çavuş emekli askerler güvenlik kurs merkezi açabiliyor

1 yıl sonra ise baslicam
Bende güvenlik görevlisiyim eşim uzman çalıştığım zaman asgari ücret alıyodum mesai filan yaptığında az artıyordu güvenlik kursundaki hocamız emekli askerlerdi kurs yeri açmıştı sanırım askerlere bu hak tanınıyor uzman çavuş emekli askerler güvenlik kurs merkezi açabiliyor

Back