Eşim maaşı eksik söylemiş bana bı akıl verin 🤦🏻‍♀️

Tavrınız kısıtlayıcı...2 haftada bir ictigi içkiye verdigi parayı gereksiz buluyorsunuz.
Ve sonuç olarak sizden para gizleme gereği duymus. Ben olsam fikrim sorulmadan yorum yapmazdim...tekrar hesap sorar bir tavra girmeyin bazı şeyleri çıkmaza sokmayin diye söylüyorum.
Alkol konusunda yeterince anlayış gösteriyorum bence. Hayatından oluyordu bı insan o raddeye geldikten sonra insan çocuğu için bırakır . Ben dedim diye bırakmasın zaten. Ki birakmisligida vardı ama başladı tekrar. Kendisi onu kisitlamami istiyor zaten. Arkadaşım aradığında kendime engel olamıyorum beni gönderme dediği çok oldu iradesi yok alkole karşı. Kendide çaba harcıyor zaten kimseyle iki üç yıldır görüşmüyor bile. Evde içtiği ayda iki üç kez alkole kızmıyorum ben. Ama fazlasına hep meyilli işte. Benim rahat oldugumu sezdigi an başka boyuta geçiyor is

Ev hanımı olmak demek karşı taraf yemeğimi alsın bende ses çıkartmayayım demek değil ki tabii ki hesabını soracaksın . Ama kavga etmeden güzellikle sor . Anlayamıyorum bu algıyı ya . Çalışmıyorsan sus o zaman . Bu ne mantık . Bende çalışmıyorum ama kusura bakmasın evde de yan gelip yatmıyoruz . Kazandığı parayı elbette soracağım . Çalışmayan kadın her alanda olduğu gibi burada da hor görülüyor . Valla ben bu konuda sizden yanayım . Soracaksınız elbette .
kadının çocukları var onlara bakıcı parası cart curt desen zaten bir maaş komple gider. kadın evinde çocuğunun başında temizlik yemek herşeyle ilgileniyor ne demek kocanın parasını soramazsın sanane demek 😄 evlenmeseydi bekar hayatı yaşamak istiyorsa cidden dediğiniz gibi bende anlamıyorum

Ev hanımı olmak demek karşı taraf yemeğimi alsın bende ses çıkartmayayım demek değil ki tabii ki hesabını soracaksın . Ama kavga etmeden güzellikle sor . Anlayamıyorum bu algıyı ya . Çalışmıyorsan sus o zaman . Bu ne mantık . Bende çalışmıyorum ama kusura bakmasın evde de yan gelip yatmıyoruz . Kazandığı parayı elbette soracağım . Çalışmayan kadın her alanda olduğu gibi burada da hor görülüyor . Valla ben bu konuda sizden yanayım . Soracaksınız elbette .
👏👏👏 Sorsan hepsinin anneside çalışıyordu zaten calismayanda karnıni doyurup susup oturuyordu demekki verdiği fikirlerden bu anlaşıyor.

kadının çocukları var onlara bakıcı parası cart curt desen zaten bir maaş komple gider. kadın evinde çocuğunun başında temizlik yemek herşeyle ilgileniyor ne demek kocanın parasını soramazsın sanane demek 😄 evlenmeseydi bekar hayatı yaşamak istiyorsa cidden dediğiniz gibi bende anlamıyorum
Aynen. Böyle yorum yapanlar ne düşünüpte yorum yapıyor anlamıyorum. Sadece çalış. E tamam bende bayılıyorum maassiz evde durmaya.

Heh işte bunu anlatmak istiyorum. 🙏

Çalışmıyorum tabii evde çocuk bakmak evin işini görmek bütün bunlar maaşlı olmadığı için hiç bir anlamı da olmuyor 👏ama bunları maaşlı yapan kişilerde var sonuçta ama benimki kendi evim kendi cocugum bedava işte.

Hesap vermek zorunda hanımefendi. Hesap vermek istemiyorsa çocuklara bakıcı bulacak eve yardımcı bulacak bende çalışacağım ozaman hakkı olsun
😂😂😂
Bu atarı bana değil eşinize yapın hanfendi
Eve yardımcı ayarlamayıp, görev başına sizi koyduysa bu sizin meseleniz
Yada sizi maaşa bağlasın kendisi
Hesap verecekse gelip bize niye soruyorsunuz nasıl sorayım diye?? Direk sorun? Allah Allah. Ha ben olsam 3 bin liranın hesabını ne veririm ne sorarım.
Duyanda adamın hesabına kaynayğı belli olmayan 300 bin lira yatmış gibi tavırlar
Tavsiyem çalışın, ozaman eşinizin maaşının kuruş hesabını yapmasınız
Zira benim eşim ne benim net olarak nekadar maaş aldığımı bilir nede maaşımın nezaman yattığını bilir. Hele hele nereye harcadığımı yada harcamadığımı hiç bilmez…hesap sorarsada güler geçerim aynı şuan size yaptığım gibi

Herkese merhaba
Eşim bu zamana kadar maaşını hiç eksik söylemedi. Bu ay bana 3 bin eksik söylemiş. Maaşı geçen ay birden arttı zaten çok sevindik. Neyse bu akşam onun telefonunu sarja takacaktim internetten alışveriş yapmıştım onun maili gelmiş ona baktım sonra maaş bordrosu mailini gördüm. Baktığımda bana söylediğinden 3 bin fazla yatan gözüküyor. Şok oldum tabi. Uyuyordu kendisi. Sabah bunun nedenini soracağım. Açıkçası kavga edip tartışmak istemiyorum. Ben çalışmıyorum bu arada. Benim her istediğime taman der. Maddi anlamda pinti biri değil. Dışardan yeriz giyim kıyafet alırım bu gereksiz pahalı bilmem ne falan karışmaz lazımsa al der. Kızımın ve benim bı kaç ihtiyaclarim vardı falan aldım biraz pahalıya geldi ama sesini çıkarmadı. Öyle gizli saklı borç yapacaginida sanmıyorum ama bunun sebebini merak ediyorum. Asgarinin 3 katı maaş almaya başladı. Aralık'ta kesintiler falan 9 bin yatiyordu bordroda görüyordum. Bu arada eşim iki haftada bir alkol icer. Bende istemediğim için boşa ona para harciyorsun diye sıkıştırdığım İcinmi böyle yaptı bilmiyorum. Ben böyle yapıyorum diye genelde ayda iki üç gün mesaiye kalıyor yani alkol parasini öyle çıkardığını söyleyip beni yatıştırmaya çalışıyor. Yinede üzüldüm yani benim için kabul edilir bişey değil. Ben biraz birikim yanlısı biriyim eşimde tam tersi harcama taraftarı. Hoş başkasına harcamıyor da yinede bana fuzuli geliyor davranışları. Varken yicen kafasında. Belkide biriktirelim diye üstüne gidecegimden böyle yaptı. Kötü düşünüp kendimi kurup sabaha patlamak istemiyorum 🤦🏻‍♀️ rabbim kimseye kötü dertler vermesin ama yalanda iyi bişey değil...

**Geçmişinde alkol bağımlısıydi alkole karisamamin sebebi var yoksa ayda iki kez içen adam için böyle kısıtlamak saçma.
Yorumların tamamını okuyamadım o nedenle söylenmiş olabilir veya siz çoktan problemi çözmüş olabilirsiniz.

Eşinize nazikçe uygun bir zaman da bu şekilde tesadüf bordroyu gördüğünüzü niçin sizinden sakladığını (muhakkak ses tonu yumuşak olsun) direk sorun. Eğer ki kendi için bir şeyler almak için sakliyorsa uygun süslü kelimelerle onu anladiginizi ve bu duruma onu dusurdugunuz için üzgün olduğunuzu belirtin. Konuyu uzatmadan kapatın. Yalan kısmında size katılıyorum o nedenle bence o da sizden gizlediği için özür dilemeli. Genel olarak probleminiz olmadığı için çözülemeyecek bir şey değil sizinki.

Bazı arkadaşlar niye karisiyorsuniz içkisine ona buna diye yuklenmisler. Ben bu mantığı anlayamıyorum. Aynı evde yaşanıyor, çalışıyor ve çalışmıyor şartlara göre bence fark etmez. İki bireyde kendilerini etkileyecek durumlarda birbirlerine karismali. Arkadaş kimse kimseye karışmayacaksa niye evlenip aynı çatıya giriyoruz.
Kimse kimseyi bunaltmasin tamam ama azıcık da sorgulama hakkı olsun hem erkek hem kadının.

Ben sizi haklı buldum konu sahibi .
Eşler arasında yalan olmamalı asla.
Harcıyorsa kendine harcasın onda sorun yok fakat yalan söylemesin .
Hesap vermek değil ki bu .
Evlilik şeffaflık ister.

Sen çalışmıyorsun sus otur diyenleri de anlamıyorum.
Konu sahibi de evde yan gelip yatmıyor ki 3 tane cocuga bakıyor.
Çocukların bakımı, ödevleri , beslenmeleri , evin temizliği, yemeği , çamaşırı , bulaşığı .. bunları işten saymıyorsunuz sanırım.

Herkese merhaba
Eşim bu zamana kadar maaşını hiç eksik söylemedi. Bu ay bana 3 bin eksik söylemiş. Maaşı geçen ay birden arttı zaten çok sevindik. Neyse bu akşam onun telefonunu sarja takacaktim internetten alışveriş yapmıştım onun maili gelmiş ona baktım sonra maaş bordrosu mailini gördüm. Baktığımda bana söylediğinden 3 bin fazla yatan gözüküyor. Şok oldum tabi. Uyuyordu kendisi. Sabah bunun nedenini soracağım. Açıkçası kavga edip tartışmak istemiyorum. Ben çalışmıyorum bu arada. Benim her istediğime taman der. Maddi anlamda pinti biri değil. Dışardan yeriz giyim kıyafet alırım bu gereksiz pahalı bilmem ne falan karışmaz lazımsa al der. Kızımın ve benim bı kaç ihtiyaclarim vardı falan aldım biraz pahalıya geldi ama sesini çıkarmadı. Öyle gizli saklı borç yapacaginida sanmıyorum ama bunun sebebini merak ediyorum. Asgarinin 3 katı maaş almaya başladı. Aralık'ta kesintiler falan 9 bin yatiyordu bordroda görüyordum. Bu arada eşim iki haftada bir alkol icer. Bende istemediğim için boşa ona para harciyorsun diye sıkıştırdığım İcinmi böyle yaptı bilmiyorum. Ben böyle yapıyorum diye genelde ayda iki üç gün mesaiye kalıyor yani alkol parasini öyle çıkardığını söyleyip beni yatıştırmaya çalışıyor. Yinede üzüldüm yani benim için kabul edilir bişey değil. Ben biraz birikim yanlısı biriyim eşimde tam tersi harcama taraftarı. Hoş başkasına harcamıyor da yinede bana fuzuli geliyor davranışları. Varken yicen kafasında. Belkide biriktirelim diye üstüne gidecegimden böyle yaptı. Kötü düşünüp kendimi kurup sabaha patlamak istemiyorum 🤦🏻‍♀️ rabbim kimseye kötü dertler vermesin ama yalanda iyi bişey değil...

**Geçmişinde alkol bağımlısıydi alkole karisamamin sebebi var yoksa ayda iki kez içen adam için böyle kısıtlamak saçma.
Eşinize %300 zam mı yaptılar? 9dan asgarinin 3 katına çıkmış. 3k fazladan yatan para prim, mesai vs. ya da eksik ödenen bir önceki ayın maaşının bu ay ödemesi gibi bir durum olabilir.

Paramı kendim yiyip gezeceksem, keyfime bakacaksam, net evlenmezdim 😂😂
Çünkü evlilik; hayatı paylaşmaktır.
Yani benim maaşım onu, onun maaşı beni ilgilendirmiyosa niye evleniyimmm. Ne gerek varrr arkamdan iş yapıcaksa 😃😃😃bişi yapmayacağı varsada bi şüphelenirim

Yani benim maaşım onu, onun maaşı beni ilgilendirmiyosa niye evleniyimmm. Ne gerek varrr arkamdan iş yapıcaksa 😃😃😃bişi yapmayacağı varsada bi şüphelenirim
Kesinlikle, ya ben eşimle evlendigimiz ilk zamanlar Deli gibi düğün borcu ödedik. Aldığım maaştan kendime 1 TL bile ayırmadan eşime atardım. Birlikte çalışıp herşeyin ustesinden geldik. Bu mutluluğun tarifi yok, çünkü hayat böyle kıymetli...

Valla yorumların çoguna şaşırdım açıkçası.
Alkol almasını istemiyor, istemiyorsa icmeyecek tabiki. Çünkü bağımlılık gibi birşey sonu kötü olabilir.
Ayrıca istemiyor diye yalan söylemesine gerek yok.
Evlilikte kendi kazanir harcar diye de birşey yok. Herşey ortaktır.
Kadın bilecek ki evi çekip çevirecek, gelen giden gideri bilecek...
Ben çalıştığım zaman esimle hesaplarimiz ortakti. Giden, gelen gideri bilirdik böyle olmasi lazım.
Çalışmadığım dönemde de bilirdim.. bu böyledir.
Kendi harcamalarimiz olmuyor mu ? Tabiki oluyor..
İki haftada bir içilen bağımlılık mı olur hanımefendi?

Eşinize %300 zam mı yaptılar? 9dan asgarinin 3 katına çıkmış. 3k fazladan yatan para prim, mesai vs. ya da eksik ödenen bir önceki ayın maaşının bu ay ödemesi gibi bir durum olabilir.
Ben de aynen, prim bonus vergi duzenlemeden dolayi olusan fark vs diyecektim.

Tatli dille sorabilirsin. Alkol olayiyla da ilgili, yeterli onlemleri aldigini dusunuyorum, bu konudaki sert yorumlara takilma. Umarim toptan birakir kendi istegiyle

Kesinlikle, ya ben eşimle evlendigimiz ilk zamanlar Deli gibi düğün borcu ödedik. Aldığım maaştan kendime 1 TL bile ayırmadan eşime atardım. Birlikte çalışıp herşeyin ustesinden geldik. Bu mutluluğun tarifi yok, çünkü hayat böyle kıymetli...
Kesinlikleeee bizde aynı şekilde valla sanane benim maaşından demesi o evlilikdeki samimiyeti götürür.
dediğin gibi öyle cidden daha mutlu olunuyor birlikte yapınca..
maaş yatar eşim hepsini bana yollar kendine harçlık alıp herşeyi ben alıp öderim..
birlikte yapabilmek için evlendik🙏🏻🥰

Hayır değil zam aldılar. İşyerinin prim ikramiye gibi bir durumu yok. Asgari ücrete gelen zam ve fabrikanın yıllık zammı ile birleşti. Net maasi yani üç bini sadece mesai

İki haftada bir içilen bağımlılık mı olur hanımefendi?
İki haftada bir içilen bağımlılık olmaz ama benim eşimin geçmişte bağımlılığı vardı. İyi yıl kadar içmedi bırakmıştı. Ama yine başladı bu sefer kısıtlamak zorundayım. Sonuçları iyi olmuyor

Hayır değil zam aldılar. İşyerinin prim ikramiye gibi bir durumu yok. Asgari ücrete gelen zam ve fabrikanın yıllık zammı ile birleşti. Net maasi yani üç bini sadece mesai
Mesai sürekli değişen bir para. Bu ay 3k olur bir dahaki ay 1k. Bence kötü niyetle yapmamıştır. Bazen insan kenarda kimsenin bilmediği ufakta olsa bir parası olmasını isteyebilir. Zamlı maaşını size zaten doğru söylemiş. Yoksa onu da eksik söylerdi. Alkole birşey diyemem. Her ailenin dinamikleri farklı.

Back
X