Eşim maaşı eksik söylemiş bana bı akıl verin 🤦🏻‍♀️

Geçmişinde alkolikti zaten. Her evrede biraz daha bıraktı. Ama biz üç yıllık evliyken trafik kazası yaptı ondan snra bosanacaktim ağzıma sürmem dedi iki yıl icmedide ama sonra azcik azcik derken ayda iki keze kadar indirdi alkole karışmak zorundayım ipin ucunu bırakamam ama başka hobileri var balık olta malezeme fln sever onlara harcar harcasinda ama alkol bizim hayatimizda tehliky
Bunları keşke konuya yazsaydınız, çok farklı şeyler konuşulurdu.

Geçmişinde alkolikti zaten. Her evrede biraz daha bıraktı. Ama biz üç yıllık evliyken trafik kazası yaptı ondan snra bosanacaktim ağzıma sürmem dedi iki yıl icmedide ama sonra azcik azcik derken ayda iki keze kadar indirdi alkole karışmak zorundayım ipin ucunu bırakamam ama başka hobileri var balık olta malezeme fln sever onlara harcar harcasinda ama alkol bizim hayatimizda tehliky

İyide alkolü evde tüketmiyor mu? Öyle eve 3 bin liralık alıp içtiği oluyor mu? Evdeki şişelerden ödediği masrafı az çok anlarsınız içkiden.

Olayı birde şu açıdan değerlendirelim. Sigara alkol gibi alışkanlıklar diğer bireyleri negatif etkileyebilir. Alkol özellikle insan davranışlarını etkiler. Eşini diyalog sohbet yaşam anlamında da etkilediği için eşler için karşılıklı olarak yorumuna açıktır. Söz sahibi olmasında hata yok. Maaşın ortaklığı konusu ise şöyle düşünülmeli. Erkek sabah gidip çalışıyor para kazanıyor olabilir ancsk eşte iki tarafın huzuru için çocuklarına bakıyor, evi temizliyor yemeği yapıyor ise oda açıkcası aynı mesaiye ortaktır diyr düşünülmeli. Ha özgürlükçü düşünen erkekler için ohalde istifa edip ev erkeği olsun kadında çalışır az çok yakın bir maaşı kazanıp evine getirebilir.

Çocuğummu olması gerek karışmam için. Söyleme gereği duymamak başka bişey aldığından eksik söyleyip fazlasını almak yalana girer. Bende sonuçta eşek başı değilim bu evde. Beni kısıtlamiyor diye kendisinin her istediğini yapabileceği anlamı taşımaz.
Tepkinizi fazla buldum. Neden söyleyeyim. Öncelikle sizin harcamalarınizi kısıtlamayan bir eşiniz var, bu güzel birşey. Çoğu adam söylenir. Belli ki bu adamin da 2 haftada bir stres atmasını, kafa dağıtmasıni, relax olmasini sağlayan bir keyfi var, bırakın o kadarını da yapsın. Bugün var yarın yokuz. Hayat zaten yeterince zor, arada bir stres atmak iyidir, emin olun onun yaşadığı relax sizlere bile olumlu yansıyordur. Ben açıkçası çok yoğun çalışan bir insanim, stresin bini bin para. Elimin altında bazen bir meyveli şarabım olur, bazi haftasonlari (eşim sağlık nedeniyle almaz) arada canım isterse kuruyemişimi alır keyiflerim veya ayda 1-2 kızlarla çıkarız vs. Eşim karışmaz, "hakkindir, git keyif yap" der mesela..Karışsa mutsuz olurum, gerilirim.. zaten ne keyfimiz var ki bu sıkıcı dünyada ..Onu da elinden almayın derim. Çünkü size anlamsız gelen birşey eşinize çok iyi gelebiliyordur.

Bunları keşke konuya yazsaydınız, çok farklı şeyler konuşulurdu.
Farklı olan bişey olmazdı ozaman konuşulan şey bağımlı adamdan yapılan çocuk olurdu. 21 yaşında evlendim ne olduğunu anlamadan hamile kaldım zaten benim aklım başıma geldi de hemen gelmedi işte alkolü baska şeyi bırakmıştı zaten diğer çocuklarım olduğunda bu para saklaması beni tekrar yönelir korkusu yaşattı iki haftada bir içtiği alkol beni etkilemiyor yoksa yanimda içiyor gayet muhabbet eşliğinde 🤷🏻‍♀️

İyide alkolü evde tüketmiyor mu? Öyle eve 3 bin liralık alıp içtiği oluyor mu? Evdeki şişelerden ödediği masrafı az çok anlarsınız içkiden.
Ayda iki kez icecekse evde içiyor yada bir hakkını evde içip diğerini ayda bir yada iki ayda bir arkadaslariyla dışarda içiyor evdekinin hesabı belli ama dışardakinin değil sonucta eşim sen ben yapmaz başkasıninkinide karsilar

Farklı olan bişey olmazdı ozaman konuşulan şey bağımlı adamdan yapılan çocuk olurdu. 21 yaşında evlendim ne olduğunu anlamadan hamile kaldım zaten benim aklım başıma geldi de hemen gelmedi işte alkolü baska şeyi bırakmıştı zaten diğer çocuklarım olduğunda bu para saklaması beni tekrar yönelir korkusu yaşattı iki haftada bir içtiği alkol beni etkilemiyor yoksa yanimda içiyor gayet muhabbet eşliğinde 🤷🏻‍♀️
Ben de sonradan okudum bunlari, haklisiniz konu sahibi. Takip edin isterseniz hemen bir sey soylemeyin

Tepkinizi fazla buldum. Neden söyleyeyim. Öncelikle sizin harcamalarınizi kısıtlamayan bir eşiniz var, bu güzel birşey. Çoğu adam söylenir. Belli ki bu adamin da 2 haftada bir stres atmasını, kafa dağıtmasıni, relax olmasini sağlayan bir keyfi var, bırakın o kadarını da yapsın. Bugün var yarın yokuz. Hayat zaten yeterince zor, arada bir stres atmak iyidir, emin olun onun yaşadığı relax sizlere bile olumlu yansıyordur. Ben açıkçası çok yoğun çalışan bir insanim, stresin bini bin para. Elimin altında bazen bir meyveli şarabım olur, bazi haftasonlari (eşim sağlık nedeniyle almaz) arada canım isterse kuruyemişimi alır keyiflerim veya ayda 1-2 kızlarla çıkarız vs. Eşim karışmaz, "hakkindir, git keyif yap" der mesela..Karışsa mutsuz olurum, gerilirim.. zaten ne keyfimiz var ki bu sıkıcı dünyada ..Onu da elinden almayın derim. Çünkü size anlamsız gelen birşey eşinize çok iyi gelebiliyordur.
Bu öyle bişey değil ama işte adam alkolü seviyor meyilli daha fazlasına...

Olan olmuş artık, o çocuklar yapılmış, yumurtalıklarınıza geri gönderme imkanı yok 😬 Onun üzerinden konuşmak yersiz. Annesi olmuşsunuz demişler ama mecburen yani hal böyleyken başka seçenek kalmamış. İyi yine laf dinliyormuş, utanması varmış, işiniz kolay olacak.

Ben de sonradan okudum bunlari, haklisiniz konu sahibi. Takip edin isterseniz hemen bir sey soylemeyin
Söylemem lazım devam edebilir diye korkuyorum ilk kez böyle biseye başvuruyor çünkü. Normalde para anlamında asla cimri hesap yapan biri değildir hesap yapmaya başladıysa durum kötü heralde ne bilim başka şeylere başlarsa bu sefer hiç dönüşü olmaz biliyor yoksa öyle çekinen biri değildir saklamaz bişey

Alkolü arttirmasi ve farklı durumlar olusmasi durumu farklı birşey.
Siz temkinli olun ama gene de baskı kurmadan yapmaya çalışın. Baskı her konuda, her zaman ters teper, daha çok yönelmesine sebep olur.

Olan olmuş artık, o çocuklar yapılmış, yumurtalıklarınıza geri gönderme imkanı yok 😬 Onun üzerinden konuşmak yersiz. Annesi olmuşsunuz demişler ama mecburen yani hal böyleyken başka seçenek kalmamış. İyi yine laf dinliyormuş, utanması varmış, işiniz kolay olacak.
Bosanamayacagimi bilse dinlemez. O tipte biri değil ama bana hak veriyor kazadan sonra alkolü tek seferde bırakmasınin etkisi kızım oldu daha 3 yaşındaydı. Ölüp giyseydin çocuk babasını hatirlayamayacakti ben koca bulurdum ama çocuğum baba bulamazdi demiştim öyle bıraktı. Pert olan araba benimdi yine arabanın parasını bisekilde yapıp verdi bana senin bu para diye yani dusuncesiz savruk değilde işte kendine zararı e haliyle cocuklarimin geleceğinin zararı yoksa dediğim gibi ayda iki kez yanımda oturup içmiş bana çok değil

Sıkışınca alkolik diye bağlıyorsunuz ,e alkolik diyince yok kontrol altında diyorsunuz 😃 karar verin bence.Acikcasi ben çalışıyorsam ve evin sorumluluğunu yerine getiriyorsam kendi kazandığım parayi istediğim gibi yönetirim ve kimseyede hesap vermem

Kadın çalışmıyor diye , adamın yalan söylemesi normal karşılanmış resmen.
Konu sahibi çalışıyor olsaydı da, eşi bu yalanı söylerdi bence. Ve adamın yaptığı şey kesinlikle yanlış.
Eşler arasında yalan olmamalı.
Ben konu sahibinin yerinde olsam, böyle bir adamdan 3 çocuk yapmazdım. Ancak olan olmuş gözüyle yorum yaparsak, konu sahibi 3 çocuğa bakıcı bulup + temizlik, yemek işleri için yardımcı bulsa, zaten çalıştığından çok daha fazlasını vermek durumunda kalır. Kadınların çoğu illa ki bazı dönemler işe ara vermek zorunda kalıyor.
Bu dönemlerde kadının söz hakkı yok diyemeyiz. Şeffaf olmayan her evlilikte bir gün sorun çıkar görüşündeyim.

Ayda iki kez icecekse evde içiyor yada bir hakkını evde içip diğerini ayda bir yada iki ayda bir arkadaslariyla dışarda içiyor evdekinin hesabı belli ama dışardakinin değil sonucta eşim sen ben yapmaz başkasıninkinide karsilar

Sizle böyle muhabbet ederken eşiniz anlatıyor mu şu kadar olmuş, şuraya şunu ödedim diye? Bu kayıp olduğu düşünülen 3 bin lira dışında, normalde yaptığı ödemeleri, masrafları sizle konuşuyor mu?

Sizle böyle muhabbet ederken eşiniz anlatıyor mu şu kadar olmuş, şuraya şunu ödedim diye? Bu kayıp olduğu düşünülen 3 bin lira dışında, normalde yaptığı ödemeleri, masrafları sizle konuşuyor mu?
Evet söyler biliyorum. Dışardan eve gelirken benimde harcanan paranın farkında olmam için aldığı şeyin fişini poşete birakrir çoğunlukla göreyim diye. Yada dışarı çıktığımızda bende görebiliyorum disarisinin pahalılığı dan haberim var ama bu saklaması normal değil

eşiniz bile olsa kendi kazandığı parayı kendisine harcamasına nasıl bu kadar karışabiliyorsunuz aklım almıyor
bir kaç konuda daha bunu gördüm
eşiniz yine ek mesai yapıyorum alkol paramı çıkarıyorum filan demiş
ben çok başka şeyler söylerdim ne bileyim ya
bana tuhaf geliyor bu hal durum
Kocamın harcamasına bende karışıyorum da, benimki aldığı 15 binin 15ini de bir günde arabaya yatırıp benim maaşa göz diktiği için 😂😂😂😂😂

Back
X